Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ubk

91 bejegyzést írt és 292 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Alykel városa nem messze Norilszktól, Oroszország északi részén fekszik, a Jenyiszej-folyó közelében.  Norilszk a legnagyobb nikkel és kobalt kitermelő város volt a Szovjetunióban, így egy várható konfliktus során az elvesztése nagy károkat tudott volna okozni a szovjet gazdaságnak. Az Amerikai…..
ubk 2019.12.20 18:50:15
@szeme közé, laposan!: Szerintem inkább az amerikaiak U2-es kémrepülőire gondolt a szerző, amivel az amcsik az 50-es években rendszereszen berepültek a Szu légterébe fotózni, 20-22 km magasan
Rrrrraaaaaammmooon prodáktcsön ordítja az a törzsi harcos artikulálatlanul amikor felvezeti ezt az újabb remek akciófilmet. Van itt minden: kartonpapírból épített bankfiók, játékpuskák, low budget CGI tűzpárbajok, GIF verdás autós üldözés és persze egy potenciális HIV fertőzött félelemetes…..
ubk 2019.03.19 19:43:12
„A mai nyugdíjasok gyerekkorában megütközés fogadta az önkiszolgáló boltok megnyitását. Képtelenség eladók nélkül árusítani! A vevők az első nap mindent ellopnak – mondta az izgatott többség. A kalauz nélküli villamos is pihentagyú ötletnek látszott.” Milyen…..
Korábbi cikkünkben már foglalkoztunk a nemrég felújított Budafoki (de Albertfalván található) remízzel. Akkor nem sokkal az átadás előtt derült ki, hogy rossz tervezés miatt nem tudtak beállni a villamosok a remízbe, ugyanis a tervezők-kivitelezők egy felső vezetéket tartó oszlopot a járművek útjába…..
Pablo Escobar, a július végén mozikba kerülő spanyol film, az "Escobar" kapcsán került az érdeklődés középpontjába. Fernando León de Aranoa filmje minden elismerést megérdemel, mint ahogyan a főszereplők: Javier Bardam és Penélope Cruz játéka is. (Ajánlott kritika) Korábban, 2015 -ben egyébként a…..
Aki szembe megy a hatalommal - hazaáruló. Aki nem ért egyet a hatalommal - hazaáruló. Aki kritizálni merészeli a hatalom emberét - hazaáruló. Most épp a bírók vannak soron...
Bár a Gravitáció című filmet a nézők és a kritikusok is egyöntetűen imádták, a NASA tudósai már kevésbé voltak elragadtatva az alkotástól. Most a BBC egyik kisfilmjében az űrügynökség szakemberei meséltek kedvenc űrfilmjeikről...
Magyarország első hírtelevíziója, a HírTV kedden közleményben jelentette be, hogy több munkatársuk is távozik, és az elmúlt napokban több népszerű műsorról, és műsorvezetőről is kiderült, láthatóak lesznek-e a továbbiakban is a csatornán. Veiszer Alinda (fotó: HírTV) A csoportos létszám-leépítésre…..
"Az aforizma tömör, szellemes, általában egyetlen mondatból álló erkölcsi vagy bölcseleti tételt kifejtő mondás. Általában titkolt igazságra mutat rá frappáns, szellemes módon, úgy, hogy a mögöttes tartalom néhány szóból is világossá váljon. Általános érvényű igazságokat mond el találóan, ezért…..
Sziasztok!Elnézést kérek, hogy ilyen sokáig nem jelentkeztem a blogommal, de kevés időm volt foglalkozni az oldallal. Pedig a téma, albumok bőven megvannak, nem fogytam el velük :)Folytatnám is egy abszolút klasszikus művel: edIT -nak a Crying Over Pros for No Reason című albumával, mely 2004-ben…..
Hali!Most péntekre hoztam előre a hétvégi zenei blokkot, mert nem biztos, hogy lesz rá időm később.Ma egy magyar előadótól, a Sab Mutu és Lazybones szerzőpáros által jegyzett Secta Chameleon talán legsikerültebb számát, a Levity-t hozom:   A videó sajnos közel 10 éve van fent a YouTube-on, ezért…..
Sziasztok!Ma egy új blokkot indítok a blogomon. Ezúttal nem a zenei technológia úttörőiről lesz szó, hanem azok üzeneteiről, ami megelőzte korát, olyanról szól, ami akkor sci-fi vgy fantasy-nak tűnt, de mára valóság, vagy éppen karnyújtásnyira vagyunk tőle. Hogy igazodjunk a korszellemhez, s…..
Hahó!Valszeg rendszeres visszatérő elem lesz a hétvégi zenei blokk. Egyenlőre nem jutott eszembe semmi extra, ezért most a magyar Tiristor Theory "kislemezét",a Monoton-t adom közre:    E projekt mögött Csík Dániel áll, aki ugyan az a Csík Dániel, aki ezt  a blogot indította - remélem nem baj,…..
Sziasztok!A héten elindult a blog Facebook oldala is. Ezt páran írtátok is nekem privátban, hogy érdemes volna, mert sokan így követhetik az aktuális frissítéseket. De később lehet még szavazások is lesznek, ahol eldönthetitek, miből szeretnétek a következő frissítést, s más interaktív dolgok…..
Sziasztok!Most nem sok időm van a blog írására, de témák bőven vannak, s köszi a sok ötletet, amit adtatok az elmúlt napokban az oldallal kapcsolatban.Ma csak egy kis érdekességet hoztam nektek, egy számot a Finn Brothomstates-től - You and Your Family:   Összességében annyira nem hat meg…..
Sziasztok!A legelső posztot egy 1970-es Kraftwerk koncertvideóval zártam. Nos, a jelenlegi poszt az egyik első Kraftwerk albummal fog foglalkozni, a Ralf und Florian-nal. A Német csapatnak ez a harmadik albuma, az első 1, a második 2 címmel jelent meg. Az első inkább progresszív rock, krautrock, a…..
Itt az ősz, itt van újra. Reggel van, hideg, nyirkos, ködös a hajnal, amikor az út másik felére nem is látsz? Hallgasd meg ezt a számot a Dél-Karolinai Milieu-tól :) Igazi tájleíró ambient szám, szétesős majd újra összeállós ütemekkel. Nehezen bekategorizálható track, de pont ettől szép. A…..
Hali mindenkinek! Az előző posztban volt egy kis baki, a számlisták összekeveredtek, az én hibámból, s picit pontatlan lett, gondoltam utólag szólok. Sebaj, bejáratós a blog, nézzétek el nekem :)Most viszont haladjunk egy picit a korral, s vegyük elő az 1982-ben bemutatott Szárnyas Fejvadász…..
Sziasztok!A blog első igazi bejegyzését asszem el is kezdeném.  Egy igazi különlegességgel, a Dél-Afrikai Seven Ark művésznéven dolgozó Justin de Norbrega tán legjobban sikerül albumát veszem górcső alá.Az album még a kétezres évek közepén, 2005-ben jelent meg a Neo Ouija kiadónál. Tudomásom…..
Sziasztok!Csík Dániel vagyok.Egy ideje foglalkoztatott a dolog, hogy indítsak egy blogot, vagy vlog csatornát, amely a zenék kísérletezős vonalával foglalkozik. Jómagam nem vagyok zeneileg képzett, autodidakta módon tanultam pár billentyűs tételt, zenéltem és DJ-ztem is laptopon (azért nem…..
PTinfo Bukás a kisvárosi villamos 2011.10.19 07:51:00
Többször, több város esetén kifejtettem már a blog története során, hogy kétségeim vannak azon új villamosüzemek építése kapcsán, melyek olyan városokban létesülnek, ahol a felmerülő utasigény midibuszokkal (a lehető legkorszerűbb midibuszokkal akár) is kiszolgálható…..
Legutóbb 2014 májusában jártam Borsod-Abaúj-Zemplén megyeszékhelyén, amikor még szó szerint csak egy-két Skoda alacsonypadlós közlekedett, 2015 februárjában azonban már ők alkották a flotta gerincét. A Tatrák már csak a 2-esen mozogtak, E1-esből pedig egyet se láttam.…..
ubk 2015.06.16 18:00:10
@Hamster: sokan a 12 év alatt nem tudták megszokni az ajtóműködtetését, nem értették meg, hogy nem a járművezető csukja be az orruk előtt, hanem a fotocella. Az utasok annyira nem is szerették a szűkössége miatt, de azért értették, hogy szegény ember vízzel főz, s ez mégiscsak kellett, hogy a Bengálikat kiváltsák. Amolyan megtűrt idegen volt sok ember számára.
Mi vezetők szerettük, mert nagyon egyszerű volt a kezelhetősége, s a korához képest sok jó dolog volt benne, pláne a nagy öregek szerint, akik Bengáliról ültek rá át.
Nekem az tetszett az SGP-ben, hogy soha nem hagyta cserben a járművezetőt. Az Osztrákok olyan gépet alkottak, ami csak akkor nem ment el, ha nincs alattad sín, feletted meg felsővezeték. Lehet, hogy aksi nélkül és csak kézifékkel tudtad megmozdítani, ha már minden elromlott, de legalább saját lábán le tudtad hozni (utasok nélkül) , s nem kellett csatolni. - az nagyon ritka dolog volt, hogy csatolni kellett egy rossz SGP-t.
Ha pl a Geamatik, az egyik legbonyolultabb elektronika elromlott (ami a fokozatokat kapcsolta), még azt is ki lehetett iktatni, s közvetlen kapcsolással meg tudtad mozdítani.
De ezekre ritkán került sor, nagyon egyben voltak ezek a kocsik. Ha meg azt nézzük, hogy mennyi karbantartást kaptak itt (holnap is akarok dolgozni a cégnél, ezért nem mondok semmit ;) ), maga a csoda, hogy ilyen jól működtek ahoz képest :)
A Szent László napok Kőbánya egyik legnagyobb rendezvénye, ahol tényleg jó koncertek és időnként zenés színházi produkciók szoktak lenni a Szent László templom melletti színpadon a számtalan egyéb színes program mellett. Dicséretére legyen mondva a fideszes önkormányzatnak,…..
Második nekifutásra meghallgattam a Bhagavad Gitát is librivoxon. Első alkalommal nem jutottam túl az unalmas kezdésen. Ezek után egy pár olyan fejezet van az elején, amely elég hasonlít a buddhizmusra. Van a buddhizmusról némi ismeretem, úgy szokták röviden jellemezni, hogy a…..
ubk 2015.05.02 20:27:13
@Brendel Mátyás: Még a Gíta elején mondja Krisna, hogy az ellenfeleit lényegében megölte, a gondolatával, a kérdés csak az, hogy részt akar e venni ebben.
Megteheti azt is, hogy szégyen szemre nem vesz részt a csatában, de mivel ő ksatriya (harcosok kasztja), kötelessége. De megteheti, hogy nem vesz részt.
Amúgy ja, abban igazad van, hogy nem szenvedélyből harcolhat, hanem a dharma, a Rend (lényegében a békés együttélés és a vallásos elvek betartatása a ksatriyák feladata) fentartása miatt.
Asszem a 6.ik fejezetben van a gjánáról, a cselekvésről szó, hogy semmit sem illik tenni önös érdekből, hanem mindent Istennek felajánlva, így nem is lehet a szenvedély önös.
Amúgy a csata egy eléggé eldurvult családi viszályból pattant ki. Elég hosszú lenne leírni, de Arjuna ellenfelei kisemmizték őt a jogos birodalmából, nőket gyaláztak meg, tehát elviekben egy jogos vendetta is ez a dharma szemszögéből, amiben Arjunának kutya kötellessége részt vennie. Ám mikor a csata elkezdődne, kétségei támadtak, amikor tudatosult benne, hogy családtagjait kell lemészárolnia.
A világ legszennyezettebb fővárosa Peking is figyelmezteti Kínát arra, valamit tenni kell az üvegház hatású gázok kibocsátásának csökkentésére. Az ország vezetése, elöljárói is tisztában vannak azzal, hogy a felfokozott környezetszennyezés negatív hatással van a globális…..
ubk 2015.03.27 09:29:42
@Oki1100: Igen, ez nem véletlen, mivel az egész konstrukció Skoda szabadalom. Csak mivel az Uniónak nem kellett a hidrogén hajtású rendszer, megvették a Csehektől a Kínaiak a licencet