Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ubk

99 bejegyzést írt és 292 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok!Régi tervem volt, hogy a most következő albumot bemutathassam nektek. Fiatalkorom egyik meghatározó albuma volt, ami a nem túl mainstream zenék hallgatásán elindítson. 1998-ban, 13 éves ismertem meg ezt az albumot, ami már akkor 23 éves volt. Először egy populáris Vangelis best of albumról…..
Sziasztok!Idén, meg úgy több hónapja megint eltűntem, szokásomhoz híven. Sajnos engem is érintett a Koronavírus minden negatív hatása - legutóbbi írásom megírása után még én is kaptam ízelítőt belőle, kedvem sem volt az élethez.Egy másik grafomán projektem mellé (konkrétan: könyvet írok) épp…..
Üdv mindenkinek az Új évben!A mai napon egy igazi zenei ritkaságot veszünk, az 1971-ben megjelent Lucifer álnéven kiadott, Kanadai Mort Garson Solomon's Ring számát. Ez egy nagyon régi, ha úgy tetszik, ősi moog szintetizátoros zenei mű:     Mort Garson 1924 július 20.án született a kanadai Saint…..
Üdv mindenkinek!A múltkori Jarre bejegyzés írása közben jutott eszembe, hogy van abból a korszakból, a korai kétezres évekből egy másik, számomra meghatározó album az egyik zenei "nagyöregtől".A magyar származású, egykori Kraftwerk tag, Karl Bartos Communication albuma lesz a mai konzíliumunk…..
Üdv mindenkinek, újra itt!A mai napon egy igazi különcséget hoztam el nektek. Különcséget, amilyenek a Francia művészek.Mindenki ismeri Jean-Michel Jarre -t, aki hallott már a szintetizátorokról. Nem is kell nagyon körülírni, a hetvenes években, szakítva édesapja, Maurice Jarre klasszikusabb…..
Sziasztok!Az elmúlt héten készítettem egy kis videót egy általam nagyon kedvelt kis eszközről, egy negyedik generációc iPod Nano-t, mely 2008 szeptemberében jelent még meg. Jómagam 2009 nyarán vettem újonnan, és lényegében napi használatban volt 2015-ig. Azóta picit megkopott a 16 gigás kis eszköz,…..
Szerbusztok! Az utóbbi 10-15 évben a tévés sorozatok, illetve a Netfix és más streaming szolgáltatók egymás után ontják a jobbnál jobb, vagy kevésbé jobb, de izgalmas sorozatokat. Léteznek több éven át futó sorozatok, illetve pár részes, úgynevezett mini sorozatok. Ezek mind jók abban, hogy egy…..
Üdvözlök mindenkit! Sajnos évekig hanyagoltam a blogomat, ám az elmúlt hetekben és hónapokban több számomra meglepő megkeresés érkezett hozzám, mi szerint nemrég találtak a blogomra, s szeretnék, ha folytatnám. Megható, de hirtelen eszembe sem jutott, mivel lehetne folytatnom. Valahogy hiányzott a…..
Alykel városa nem messze Norilszktól, Oroszország északi részén fekszik, a Jenyiszej-folyó közelében.  Norilszk a legnagyobb nikkel és kobalt kitermelő város volt a Szovjetunióban, így egy várható konfliktus során az elvesztése nagy károkat tudott volna okozni a szovjet gazdaságnak. Az Amerikai…..
ubk 2019.12.20 18:50:15
@szeme közé, laposan!: Szerintem inkább az amerikaiak U2-es kémrepülőire gondolt a szerző, amivel az amcsik az 50-es években rendszereszen berepültek a Szu légterébe fotózni, 20-22 km magasan
Rrrrraaaaaammmooon prodáktcsön ordítja az a törzsi harcos artikulálatlanul amikor felvezeti ezt az újabb remek akciófilmet. Van itt minden: kartonpapírból épített bankfiók, játékpuskák, low budget CGI tűzpárbajok, GIF verdás autós üldözés és persze egy potenciális HIV fertőzött félelemetes…..
ubk 2019.03.19 19:43:12
„A mai nyugdíjasok gyerekkorában megütközés fogadta az önkiszolgáló boltok megnyitását. Képtelenség eladók nélkül árusítani! A vevők az első nap mindent ellopnak – mondta az izgatott többség. A kalauz nélküli villamos is pihentagyú ötletnek látszott.” Milyen…..
Korábbi cikkünkben már foglalkoztunk a nemrég felújított Budafoki (de Albertfalván található) remízzel. Akkor nem sokkal az átadás előtt derült ki, hogy rossz tervezés miatt nem tudtak beállni a villamosok a remízbe, ugyanis a tervezők-kivitelezők egy felső vezetéket tartó oszlopot a járművek útjába…..
Pablo Escobar, a július végén mozikba kerülő spanyol film, az "Escobar" kapcsán került az érdeklődés középpontjába. Fernando León de Aranoa filmje minden elismerést megérdemel, mint ahogyan a főszereplők: Javier Bardam és Penélope Cruz játéka is. (Ajánlott kritika) Korábban, 2015 -ben egyébként a…..
Aki szembe megy a hatalommal - hazaáruló. Aki nem ért egyet a hatalommal - hazaáruló. Aki kritizálni merészeli a hatalom emberét - hazaáruló. Most épp a bírók vannak soron...
Bár a Gravitáció című filmet a nézők és a kritikusok is egyöntetűen imádták, a NASA tudósai már kevésbé voltak elragadtatva az alkotástól. Most a BBC egyik kisfilmjében az űrügynökség szakemberei meséltek kedvenc űrfilmjeikről...
Magyarország első hírtelevíziója, a HírTV kedden közleményben jelentette be, hogy több munkatársuk is távozik, és az elmúlt napokban több népszerű műsorról, és műsorvezetőről is kiderült, láthatóak lesznek-e a továbbiakban is a csatornán. Veiszer Alinda (fotó: HírTV) A csoportos létszám-leépítésre…..
"Az aforizma tömör, szellemes, általában egyetlen mondatból álló erkölcsi vagy bölcseleti tételt kifejtő mondás. Általában titkolt igazságra mutat rá frappáns, szellemes módon, úgy, hogy a mögöttes tartalom néhány szóból is világossá váljon. Általános érvényű igazságokat mond el találóan, ezért…..
Sziasztok!Elnézést kérek, hogy ilyen sokáig nem jelentkeztem a blogommal, de kevés időm volt foglalkozni az oldallal. Pedig a téma, albumok bőven megvannak, nem fogytam el velük :)Folytatnám is egy abszolút klasszikus művel: edIT -nak a Crying Over Pros for No Reason című albumával, mely 2004-ben…..
Hali!Most péntekre hoztam előre a hétvégi zenei blokkot, mert nem biztos, hogy lesz rá időm később.Ma egy magyar előadótól, a Sab Mutu és Lazybones szerzőpáros által jegyzett Secta Chameleon talán legsikerültebb számát, a Levity-t hozom:   A videó sajnos közel 10 éve van fent a YouTube-on, ezért…..
Sziasztok!Ma egy új blokkot indítok a blogomon. Ezúttal nem a zenei technológia úttörőiről lesz szó, hanem azok üzeneteiről, ami megelőzte korát, olyanról szól, ami akkor sci-fi vgy fantasy-nak tűnt, de mára valóság, vagy éppen karnyújtásnyira vagyunk tőle. Hogy igazodjunk a korszellemhez, s…..
Hahó!Valszeg rendszeres visszatérő elem lesz a hétvégi zenei blokk. Egyenlőre nem jutott eszembe semmi extra, ezért most a magyar Tiristor Theory "kislemezét",a Monoton-t adom közre:    E projekt mögött Csík Dániel áll, aki ugyan az a Csík Dániel, aki ezt  a blogot indította - remélem nem baj,…..
Sziasztok!A héten elindult a blog Facebook oldala is. Ezt páran írtátok is nekem privátban, hogy érdemes volna, mert sokan így követhetik az aktuális frissítéseket. De később lehet még szavazások is lesznek, ahol eldönthetitek, miből szeretnétek a következő frissítést, s más interaktív dolgok…..
Sziasztok!Most nem sok időm van a blog írására, de témák bőven vannak, s köszi a sok ötletet, amit adtatok az elmúlt napokban az oldallal kapcsolatban.Ma csak egy kis érdekességet hoztam nektek, egy számot a Finn Brothomstates-től - You and Your Family:   Összességében annyira nem hat meg…..
Sziasztok!A legelső posztot egy 1970-es Kraftwerk koncertvideóval zártam. Nos, a jelenlegi poszt az egyik első Kraftwerk albummal fog foglalkozni, a Ralf und Florian-nal. A Német csapatnak ez a harmadik albuma, az első 1, a második 2 címmel jelent meg. Az első inkább progresszív rock, krautrock, a…..
Itt az ősz, itt van újra. Reggel van, hideg, nyirkos, ködös a hajnal, amikor az út másik felére nem is látsz? Hallgasd meg ezt a számot a Dél-Karolinai Milieu-tól :) Igazi tájleíró ambient szám, szétesős majd újra összeállós ütemekkel. Nehezen bekategorizálható track, de pont ettől szép. A…..