Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mr. O'Donaghue

5 bejegyzést írt és 122 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Az elején azt hittem, a dolog eltűnik magától, de aggasztó jelek vannak, hogy mégse. Ezért most itt is, még egyszer elmondjuk, hogy mindenki hallja: a bikicsunáj nem vicces, már tegnap sem volt az, sőt, keletkezésének pillanatától kezdve kimondottan ócska, áljópofi.…..
Mr. O'Donaghue 2010.05.17 00:20:34
Egyébként már az elején el kell mondani, hogy Gergő mindent megtett a Magyar Televízió választási műsorában: effektíve elpusztult a képernyőn… Félreértés ne essék! Nem ő szerencsétlenkedett, hanem az egész állami monstre szervezet, amely igyekszik televíziónak hívatni…..
A Zugügyvéd nem sok jóval tudja az alábbi levél íróját kecsegtetni, de hátha van valamelyik kollégának használható ötlete. A levélből az tűnik ki, hogy nincs külön albetétesítve a garzonlakás, a  társasházi alapító okirat módosítása nélkül viszont nem is kaphat…..
Mr. O'Donaghue 2010.02.13 14:04:27
@Csanna: Azt jó lenne tudni, hogy az önkormányzat mióta vitatja a tulajdoni hányadokat... Egyébként nem biztos, hogy ehhez anno nem járult hozzá, azóta 600000-szer változott az önkormányzat összetétele, és az eladáshoz való hozzáállásuk is változhatott. Az a baj most is, hogy - mint mindig - elégtelen mennyiségű információ alapján vitázunk.

Más: az önjelölt eltejogász ámokfutó-palántáról nem lesz post?
Mr. O'Donaghue 2010.02.17 00:37:08
@Csanna: Nyilván nem változott az adásvételi (sic!) szerződés, nem is állítottam. Csak számomra nem volt teljesen egyértelmű, hogy ki mit miért nem csinált, illetve jelenleg sem tiszta a kép. Még mindig nehezen értem a zaklatott hangvételű, logikailag zagyva szövegeket. Sajnálom... Úgy értelmeztem, hogy először a nem részletezett okok miatt volt baj, és az önkormányzat most lépett színre. De akkor nem. Bocs.
Régi mondás az, hogy az a  legjobb örökös, aki a haláleset után leggyorsabban ér az örökhagyó lakásába. Bíróság előtt sajnos nagyon nehéz a végrendeletet és az örökösödési szerződést eredményesen megtámadni.Kedves Zugügyvéd!A következő problémával fordulok…..
Gyula az NFH-hoz küldte el a következő levelet, miután a kistarcsai Auchanban a biztonsági őr nem hagyta, hogy túrórudit vegyen. Az ipari kémkedéssel is megvádolt, kishíján megfojtott, igencsak tudatos vásároló beszámolója következik. A konfliktus egyébként azon robbant ki, hogy…..
Egy sajnos egészen szokásos MÁV-os utasmegalázás egyfajta szabadverset csalt elő Waylanderből, a művét a drámai hatás megőrzése végett az eredeti, zaklatott tördeléssel közöljük alant. Annyi történt, hogy a Nyugatiban annyit késett az egyik Duna-kanyarba menő vonat, hogy…..
Mr. O'Donaghue 2010.02.15 01:26:42
@Cigiző: miből telik annyi kajára, ami után ily sokat lehet szarni?
Béla hiába tudja bizonyítani, hogy a békéscsabai rendőrség bírságolásának idején egy másik városban tartozkódott, a békéscsabai rendőrség a füle botját sem mozgatja. A bírságot persze kiszabták és fellebezhet ha akar, de hiába ír leveleket, arra senki sem reagál.…..
Mr. O'Donaghue 2010.02.01 13:04:28
@forrórágógumi: Kedves meleg gumi! Az állítólagos parkolás történ november 28-án, a "karácsonyi ajándék", vagyis a határozat kézbesítése a karácsony előtti héten. Mi ebben a bonyolult?
Marci egész biztosan megbánta a szolgáltatóváltást, miután a T-mobile szervize nem bírt mit kezdeni az állandóan lemerülő, garanciális iPhone-jával. Többször egymást után úgy adták vissza neki, hogy hozzá sem nyúltak, mondván a telefonnak semmi baja, végül nem kis összeget…..
Mr. O'Donaghue 2010.01.30 23:48:58
@vazsmegyeigerdezsház: Elég gáz, hogy én külföldiként jobban ismerem a magyar nyelv grammatikáját, mint te. Hol van szenvedő szerkezet a kifogásolt mondatban? Segítek: nincs. Leülhetsz, egyes.
Mr. O'Donaghue 2010.02.01 12:57:02
@salapapa: Hú, egy picit bonyolult, hogy miért is vagyok külföldi. Címszavakban csak annyit, hogy anyám magyar, apám ír, kint születtem, és tíz éves koromban költöztünk haza. Mindenesetre az anyanyelvem az angol, magyarul édesanyám tanított meg.
Kedves Despota és tisztelt HR asszisztensek, ügyintézők!   Bölcsész diplomám van (nem nyelvszak), a magát legjobbnak tartó magyar egyetemről (ELTE), közel 10 éves tapasztalatom a saját szakmámban. Dolgoztam már a versenyszférában itthon és külföldön is, de tapasztalataim…..
Jön a karácsony, kell a lé, mi is lenne jobb időszak egy jó kis feltöltőkártyás csalásra? A sztorit sokan ismerjük már, de még mindig vannak, akiket elbizonytalanít a hivatalosnak tűnő stílus és megindul a nyáluk a sokszázezer forint ígéretétől. Úgyhogy most újra elmondjuk,…..
Mr. O'Donaghue 2009.12.18 23:23:05
OFF
@pocak: Hát, attól, hogy sokan használják, még nem lesz helyes. Ezt a jelenséget hiperkorrekciónak hívják, amikor a jót kijavítják rosszra, közben azt hiszik, hogy jobb lesz. De nem.

A középfokú összehasonlításra is sokan használják a "tőle" szót a "nála" helyett (pl. *Laci okosabb a barátjától), de attól még ugyanúgy a Laci okosabb a barátjánál lesz a helyes. Volt gimiben egy osztálytársam, aki annyira félt a suksüköléstől, hogy elkezdett tyuktyükölni (értsd pl.: "Tanár úr, kérem, nyissa ki az ajtót" helyett "*Tanár úr, kérem, nyitja ki az ajtót" formulát használta).
De ez annyira nem fontos, nem is szólok rá soha senkire, ha "könyörgik" :), most is csak azért kezdtem el kekeckedni, mert ő is kekeckedett, ráadásul úgy, hogy közben nem volt jobb a deákné vászonánál... :D
ON
Mr. O'Donaghue 2009.12.18 23:27:10
@pocak: Én kérek elnézést, csak hirtelen nem láttam át a szituációt, és alapértelmezettnek vettem valamit, ami számodra nem az, elfelejtettem, hogy te persze nem én vagy (mindeközben én sem vagyok te), mert én én vagyok, te meg te. Na.

Amúgy nem heteró kan vagyok. :D
Mr. O'Donaghue 2009.12.20 11:50:08
@pocak: Ez esetben megkövetlek, elnézést kérek. :)
Az alábbi, konkrét munkajogi  szakmai kérdéseket felvető, és jogilag kidolgozott ügyet a Zugügyvéd elsősorban ráérő kollégáknak ajánlja. Tisztelt Zugügyvéd, abban kérném a kommentelők tanácsát az alábbi esetben, milyen érveléssel lehetne előállni felperes…..
A floridai jogászok etikai bizottsága azt javasolja az ügyvédeknek, ügyészeknek és bíróknak, hogy az interneten lehetőleg ne barátkozzanak egymással. A floridai jogászok etikai bizottsága ugyanis novemberben arról döntött, hogy ezek az online barátságok károsak, mert azt a…..
Csak a szokásos. Elfelejtenek értesíteni tartozásról telefonban, levélben, bármiben, aztán kikapcsolják az átirányítást, aztán nem bírják vbisszakapcsolni, azt hiszik sosemvolt, ilyenek: Történt, hogy cégünk irodáját bezártuk és lényegében egy másik cégbe olvadtunk be az…..
Mr. O'Donaghue 2009.12.18 21:30:43
@atpijkamo: Jól van, okos vagy. Olvasd el még egyszer a posztot. és gondold át.
Az online vásárlás személyes átvétellel is lehet zsákbamacska, éppen így járt Bohóchal is. Hiába szerette volna megnézni fizetés előtt a táskát, nem engedték neki, így csak utána vette észre, hogy nem azt kapta, amit várt. A Samsonite-nak rendelt noname táska a kereskedő…..
Mr. O'Donaghue 2009.12.18 21:13:44
@kamushamus: Hogy lenne inkorrekt a vásárlók könyvébe írás? Azért találták fel...
A BKV-s vesztegetési botrány kapcsán elhíresült Bellák és Társai Ügyvédi Irodának a Transparency International nemzetközi antikorrupciós civil szervezettel való együttműködő partneri kapcsolatáról már írtam egy korábbi bejegyzésben. Alexa Noémi, a Transparency International…..
Üdvözlet az olvasónak!Miként a blog rövid leírásában is olvasható, ennek az oldalnak elsődleges célja, hogy küzdjön a magyarországi korrupció ellen, illetve olyan jogszabályi környezet megvalósításáért harcoljon, amely csökkenti a jogrendszerben lévő - a korrupciós…..
Mr. O'Donaghue 2009.12.18 18:57:21
@dr.justice: Szia! Üdvözöllek első fecskeként, és örülök, hogy immár itt is látlak. :)

Amit a korrupcióval kapcsolatban írsz, azzal teljes egészében egyetértek. Sajnálatos, hogy ebben a témában az ember igazából úgy érzi, hogy tehetetlen, hiszen akik legkönnyebben tehetnének a tisztogatás ügyében, és akiknek elsődleges kötelességük lenne intézkedéseket hozni a korrupció megfékezése érdekében, éppen azok tekinthetők a probléma legfőbb forrásának.

Én azonban születésemtől fogva rendkívül optimista vagyok, így reménykedem benne, hogy - sok lúd disznót győz alapon - valamilyen változás útján elindulhatunk. Egyébként ennek már jó előjele lehet, hogy egyre több botrányról hallunk a sajtóban, hiszen - az általános vélekedéstől eltérően - ez nem azt jelenti, hogy egyre korruptabb a közélet, csupán annyit, hogy egyre több ronda ügy kerül napvilágra. És szerintem ez már haladás...

És persze köszönöm a biztatást!
Mind hallotuk vagy tapasztaltuk már a piaci árusok  trükkjeit a mérleg aljára ragasztott plusz súlytól a rajtafejlejtett néhány ujjig, de mi van akkor, ha magunknak kell lemérnünk valamit? A Tesco a digitális mérleg kalibrálásával ezt is megoldotta: G. levele szerint Budaörsön…..
Az alábbi történet végkicsengése az, hogy nem csak arra kell ügyelni, kitől vásárolunk valamit, hanem arra is, kinek adjuk el. Egyébként minimum megáll az önbíráskodás, ha nyíltan fenyegetőznek. Tisztelt Zugügyvéd!Tanácstalanságomban ( vagy ha igazán őszinte akarok…..
Mr. O'Donaghue 2009.12.15 20:04:24
@dr.justice: Szerintem még mindig nem értjük egymást, de lehet, hogy ez csak az én hiányos nyelvtudásomnak köszönhető. Mindegy, a lényeg, hogy nyilvánvalóan a bírósági ítéletben fogják kimondani, bizonyítottságtól függően egyik vagy másik bűncselekmény elkövetését, de fentiekben vázolt tényállás alapján egyértelmű, hogy ha a rendőrség nem önbíráskodás gyanújával rendeli el a nyomozást, akkor teljesen hülye. Ennyi.

Üdv,

Kevin
Mr. O'Donaghue 2009.12.15 23:40:56
@dr.justice: Nézd, nekem nem anyanyelvem a magyar, úgyhogy légy szíves ne akadj fenn stílusproblémákon.
@Égbekiáltó: Persze, hogy mindegy az illetők etnikai hovatartozása, ettől függetlenül nem is ismerjük az adásvételi szerződés pontos tartalmát, az autó állapotát sem, de én nem vagyok biztos, hogy bármi hibája is volt később az autónak, és nem csak pénzt akartak kicsikarni az eladóból az első meghibásodáson felbátorodva. De mondom, csak a részletes adatok birtokában mernék erről bátrabb kijelentéseket tenni.

Egy azonban bizonyos: a jogos követelés ellenére is jogtalan lesz az önbíráskodás (akár a zaklatás is)... Szóval nem kellene szerintem a posztolót basztatni...

@Rejtélyes: A számcsere tényleg jó ötletnek tűnik...
Mr. O'Donaghue 2009.12.17 21:11:13
@Égbekiáltó: Hosszú lenne leírni az életem történetét, de röviden annyi, hogy 56-ban anyai nagyszüleim disszidáltak, édesanyám Írországban nőtt fel, és ott ismerkedett meg apukámmal, aki valóban ír, nem disszidens. Tíz éves koromig kint éltünk, aztán jött a rendszerváltás és hazaköltöztünk (közben édesapám meghalt). Szóval lényeg, hogy angol az anyanyelvem de 19 év alatt elég jól meg lehet tanulni magyarul, főleg ha iskolába jár az ember... De az írás "hangnemét" nem mindig érzem...

Én sem írtam, hogy az eladó tökéletes, csak azt hangsúlyoztam, hogy ETTŐL FÜGGETLENÜL JOGTALAN A FENYEGETŐZÉS...

A kocsival kapcsolatban meg csak annyit, hogy az, hogy egyszer meghibásodott, és a hibát kijavították, nem jelenti azt, hogy onnantól kezdve folyton rossz lesz...
Például azzal, ha meg merjük említeni neki, hogy a busz nem a kijelölt helyére állt be a pályaudvaron, amit nem mondtak be, így lemaradtunk a járatról. Sztorink közben megismerkedhetnek a székesfehérvári buszpályaudvar félelmetesen hatékony kommunikációs rendszerével: a…..
Mr. O'Donaghue 2009.12.15 12:43:52
@gepard5: Kedves gepard5! Mélységesen meg vagyok döbbenve ezen a hozzászólásán:

1. A VOLÁN kötelessége a tájékoztatás, természetesen az utas érdeklődhet, de alapvetően a VOLÁNnak kell tájékoztatást adnia.

2. Nem általánosan elvárható magatartás az, hogy az utas egy utastársátok érdeklődik a busz holléte felől.

3. Nem köteles a busz beállásától kezdve ott állni az utas, hátha a sofőr esetleg odavet valamit a foga hegyéről, amiből fontos dolgot lehet megtudni.

4. Az utasnak nem "kötelessége" ép hallásúnak lennie, ezért igenis általánosan elvárható egy közfeladatot ellátó gazdasági társaságtól (egyébként minden, SZOLGÁLTATÁST nyújtó gazdasági társaságtól), hogy vizuálisan is tájékoztassa a (köz)szolgáltatást igénybe vevőket a szolgáltatás igénybe vételének feltételeiről, a körülmények változásáról... stb. Ha egy boltos meg tudja tenni, hogy kiírja az ajtajára: pl. ebédelni mentem, 10 perc múlva jövök, akkor hasonlóra miért nem képes a VOLÁN? Csak nem azért, mert a boltos tudja: ha nem tájékoztat, senki nem fog vásárolni nála, a VOLÁN meg tudja: ha a busznak már a teteje is lerohad, akkor sincs konkurens cég?

Üdv,

K. O'D.
Mr. O'Donaghue 2009.12.15 18:04:37
@gepard5: Köszönöm, hogy kulturáltnak tartod a kérdésfelvetésemet, de attól tartok, hogy nem értetted meg teljesen. Nem azt mondtam, hogy az utasnak nem kötelessége ott állnia a megállóban ALAPVETŐEN. Mert ha utazni akar, akkor elvárható, hogy ott álljon a megállóban, de csak az INDULÁSI időben. Nem elvárható azonban, hogy TÍZ perccel az indulás ELŐTT ott lennie (amikor a busz megáll) és hallania amit a sofőr odavakkant.

A probléma egyébként pont az, hogy a három busznak egyforma volt a táblája, EZÉRT nem tudta eldönteni a posztoló, illetve 7 barátja, hogy mégis melyikre szálljon. Meg is kérdezték, csak éppen mire a valódi választ megkapták, a busz már elment. Tehát nem állt, mint FASZ a lakodalomban (felesleges modorosság kipontozni az obszcén szavakat: vagy ne használj, vagy használd, de ne pontozd ki. Gondolom beszéd közben sem szoktad magadat kisípolni), hanem KÉRDEZETT, csak éppen a kapott válasz részben nem volt igaz, másrészt pedig késedelmes volt.

Arra pedig még nem válaszoltál: mit tennél, ha úgy járnál egy mozival, ahogy én leírtam.

A súlyos probléma az, hogy nem valós tényekre reagálsz, hanem a hozzászólásokból tendenciózusan kiragadott állításokra, amelyekből a valóságtól merőben különböző tényállás körvonalazódik. Erre a hamis tényállásra adott reakcióid helytállóak lennének, azonban a valóságra nem igazak.

Üdvözlettel,

Kevin O'Donaghue
Az ingatlan tulajdonjoga sajnos súlyos kötelezettségekkel is járhat, ezt ismerte fel időben az alábbi levél írója. Talán egyszerűbb megoldás lett volna, ha a hagyatékot visszautasítja. Kedves Zugügyvéd,  Alábbi esetben vagyok kissé tanácstalan, jó lenne nálam okosabbak…..
Ismét érkezett hozzám egy érdekes levél, amely szerint Csányi Sándor az OTP pénzéből vásárolt éjjellátó kamerákat és egyéb eszközöket, mégpedig az UD Zrt-től, túlszámlázva, feltehetőleg privát használatra. A levélben a személyes adatokat - a bejelentő védelme…..
Miként arrról az Index nemrég beszámolt, a BKV vesztegetési ügyeiben érintett a Bellák és Társai Ügyvédi Iroda. Az ügy különös pikantériája, hogy ez az ügyvédi iroda az állami átláthatóságot és a korrupcióellenes harcot zászlójára tűző Transparency International…..
Ez a kérdés merült föl a levélíróban, és ha valóban igazak a benne foglalt állítások, akkor nem kevés pénzt sikerült elsíbolni... A Watchdog mindenesetre igyekszik utánajárni az ügynek, az újabb információkat természetesen publikálom. A levél hajtás után…..
  Vasárnap kétszer, 16.30-kor és 19.00-kor is fellép Budapesten a Szent Imre Gimnázium dísztermében kedvenc amatőr kórusunk, a Budapest Show Choir. Mindenkinek jó szívvel ajánljuk a koncertet, íme az egyik próbáról készült (extravagáns méretarányú) felvétel: ..
Mr. O'Donaghue 2009.12.14 12:13:46
@plastik02: Kedves plastiko2! Szerintem egyértelműen oda van írva, hogy ez egy próbának a felvétele... Nem tudom ott voltál-e a tegnapi koncertjükön - én ott voltam - egyszerűen zseniális volt! Remek műsor-összeállítás. életerős, kirobbanó, energikus előadás, minden hang a helyén, minden szív a helyén...