Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Énekes Andris

47 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kihevertük a Made in Debrecen fáradalmait, de a meghatódottságunk átcsapott valami mázas optimizmusba, ugyanis alig győztük kigyűjteni a következő bő két hét programlavináját. Már-már gyanakodva nézzük ezt a sok programot, mert kicsit elszoktunk ettől a választéktól, de ilyenkor van dolga a kultúra-…..
Szerény becslésünk szerint is több mint hétezer ember fordult meg a 2024. évi Made in Debrecen Fesztivál kilenc helyszínén, ahol szinte teljes keresztmetszetet kaphattunk a debreceni zenei életről. A PusztaHang alapítói, szerkesztői és rendezvényszervezői egyaránt nyakig benne vannak a fesztiválban…..
Kedves Debrecen! Hosszúra nyúlt téli (?) álmunkból ébredezve életjelet adunk magunkról. A PusztaHang blogja ismét működésbe lép, igaz, egyelőre az eddig igen népszerű Műsorszórásokban fog kimerülni a tevékenységünk, de mint mindig, továbbra nagy kedvvel gyűjtjük össze a város zenei eseményeit –…..
Kijött az első nagyobb lélegzetvételű lemeze Young CZ (Czencz Péter) és klopcsa808 (Klopcsa Gábor) projektjének, a debreceni trap színtér egyik feltörekvő duójának. A duó persze nem teljesen igazságos, hiszen a képen– középen –szereplő Rent-a-hoe művésznévre hallgató „múzsa” vokálosként is részt…..
Két Debrecenből elszármazott ismerős zenész arc, Nagy 'Tito' Tibor és Sziszák Imi közös formációt alapított és 2022-ben be is mutatkoztak a budapesti színtéren. Röviden mit kell tudni a The Gigizről? Csajozós space-grunge, két frontemberrel.  Bő tíz éve városunk egyik legjobban pörgő zenei tere a…..
Az elmúlt hetekben egy pozitív fejleményt mindenképp feljegyezhettünk a debreceni klubéletben, az pedig a Deeprecen létrejötte. A progresszív rock szcénára koncentráló koncertsorozat a Művésztér Egyesület ernyője alatt kezdte el tevékenységét, szeptember végén a Mad Robots vendégjátékával már túl is…..
A debreceni illetőségű diw első lemeze BESTIA címen jelent meg, de nem csak a premier miatt beszélhetünk frissességről az anyag kapcsán, hanem a zenei világa miatt is. A hazai palettán egy elég szűk metszetbe dobta bele magát Nagy Dávid ezzel a váratlan és izgalmas projekttel. Az eddig…..
Megjelent a debreceni alternatív rock/weird pop formáció, a Gidnim'Rém legfrissebb kislemeze, a két dalt magában foglaló Antipatika. Az országos szinten is egyre több meghívást kapó zenekarról többször is írtunk már, legutóbb például a PusztaHang Alkotótáboros fellépésük után a zenekar alapítójának…..
Idén is jelentkezünk sajátos Campus-ajánlónkkal, ahol a számunkra legizgalmasabb programokat és előadókat listázzuk. Idén saját szervezést, kitelepülést vagy zenei témájú beszélgetést ugyan nem viszünk Kelet-Magyarország legnagyobb fesztiváljára, de természetesen az esemény nagysága megköveteli,…..
  Pár napja élesedtek a Made In Debrecen Fesztivál közösségi média felületei, ahogy elérhetővé vált a jelentkezési lap is a www.madeindebrecenfesztival.hu oldalon. Szerencsére rögtön kérdések és érdeklődő üzenetek hadával találtuk szembe magunkat, s többek közt ezért is szentelünk ennek az…..
Gyülekeznek a viharfelhők, éles a Covid-görbe országunkban, de bízunk benne, hogy nem súlyosbodik a helyzet és ha máshogy nem is, védettségi igazolvánnyal lesz esélyünk élőzenét élvezni novemberben is. Nyár után visszarázódtunk a klubok zárt térben tartott koncertjeihez (például az októberi…..
A debreceni és hajdúnánási kötődésű indie rockot játszó Quiet Kid & The Speakers a pandémia alatt összerakott egy ötszámos lemezt, melynek negyedik darabja most a PusztaHangon debütál.  Csende Gergő 2019-ben bővítette zenekarrá Quiet Kid névre hallgató szólóprojektjét, hogy színpadra vigye…..
A koronavírus mindenkinek betett, akinek minimális köze van a rendezvényiparhoz, a zeneiparhoz, de távolabbról nézve annak is, aki csak szimplán szeret zenét hallgatni. Az elmúlt bő egy év fenekestül forgatta fel mindazt, amit eddig a koncertekről, a fesztiválokról vagy a zenészekről gondoltunk.…..
Rádióbarát, de nem ócska popzene, mi az? Erre a kérdésre magyarországi kontextusban bántóan kevés jó választ tudnánk adni – már ha a közízlést sajnos alakító Petőfi Rádió utóbbi pár évének irányvonalát vesszük alapul. Akárhogy is, a tavaly debütált Kertekalatt nagyszerűen megállja a helyét a…..
A debreceni zenei körökben „WarYou”-ként ismert Stefán János jó ideig nem gondolkozott abban, hogy majd a szólóprojektjéről fogja kérdezgetni egy random tag, de a Covid úgy felborított minden, hogy most erre is sor került. Kis városunk nemzetközi figyelmet is felkeltő progresszív rock zenekarának, a…..
 A debreceni Árnyéknyúl megalakulása óta üde színfoltja nem csak a helyi, hanem az országos könnyűzenei színtérnek. A magyarul éneklő alternatív rockot játszó power trió túl van már egy nagylemezen, támogatást nyert a Hangfoglaló Program Induló Előadói Pályázatán, játszott a 30Y előtt a Budapest…..
Hatszámos EP-t rögzített, amit augusztus végén az összes fontosabb zenemegosztó platformon elérhetővé is tett a debreceni punk rock zenekar, a háromtagú Beyond Nowhere. A magára olykor pop punk címkét is ragasztó helyi banda 2018-ban alakult, tavaly játszotta első koncertjét az Ifjúsági Házban,…..
A vírus második hulláma már a nyakunkon, eldőlt, hogy idén már nem tombolhatunk 500 fő fölötti zenés-táncos rendezvényen, és szinte az összes fesztivál lemondta idei, sokadjára eltolt eseményét. A baj csőstül jött, de alternatív megoldások állami és lokális szinten is érkeztek, például a sokat a…..
  Az egész magyarországi zenei szakma a korábban kijelölt augusztus 15-öt várta megváltásként, hiszen a kormány ettől a dátumtól adott engedélyt az 500 főnél nagyobb, tömeges rendezvényekre. A koronavírus-járvány első hullámának lecsengése után a hazai fesztivál- és koncertszervezők optimistán…..
 A karantén csöndjéből új lemezzel jelentkezett városunk egyik legizgalmasabb, egyben legkülöncebb zenésze, Urbán Bence aka Gidnim'Rém. A multiinstrumentalista orvost ebben a cikkünkben mutattuk be, sokadik elmezavart okozó albuma pedig május legvégén vált elérhetővé az összes streaming- és…..
Na helósztok! Az a helyzet, hogy szokás szerint dúskálni fogunk a jobbnál jobb zenékben, szóval dallamtapadásra föl, szemezgessetek a következő két hét kínálatából. A koronavírus-járvány sajnos egyre gyorsabb ütemben terjed a világon, már Debrecent is elérte, emiatt a márciusi egyetemi programokat…..
Beleszaladunk a napfénybe, s az évszakváltás a barátságosabb idő ígérete mellett klasszikussá váló alternatív formációk mérföldköveit is elhozza. Az Anna and the Barbies, az Intim Torna Illegál, vagy a nemrég Arénás jubileumot ünneplő Hiperkarma mellett frissebb formációk is játszanak Debrecenben,…..
Hidegen fújnak a szelek, égeti a nap a bőrt az arcunkon, kavarognak az őszről megmaradt levelek, ráadásul jön a buta Valentin-nap és ez az idióta farsangi időszak is. Az időjárásról és még egy rakás témáról lehet beszélgetni a város különböző koncerthelyein a következő két hétben. Megint rekordszagú…..
Csöndesebb időszak áll előttünk, még messze vagyunk a tél végétől, de egyre távolodunk az ünnepek eufóriájától. A semmi közepén lődörgünk, a hidegben csak félig szívjuk el a cigarettánkat, majd kabátban ácsorgunk a koncertteremben. Aggodalomra semmi ok, azért szép számmal lesznek érdemes zenei…..
Debrecenben zárja az évet a Carson Coma és a Platon Karataev, a budapesti színtér két nagy jövő előtt álló – és nem zajtalan jelenű – bandája. A Carson Coma egy éve tűnt fel magyar és angol nyelvű beatzenéjével, a Platon viszont már három éve rendszeresen lép fel többek közt Debrecenben, idén pedig…..