Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kurmányzó úr

4 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A golyóstoll magyar találmány. A telefonközpont Puskás Tivadar ötletéből nőtt ki. Nélkülünk nem volna gyufa. A legendás Ramones zenekar dobosának, Tommy Ramone-nak az ereiben is folyik magyar vér. Louis CK valójában Székely Lajos. Nemrég pedig kiderült, hogy a teljes világot hírnévben maga alá…..
Mao "valódi" történetének felfedése után nem csak hogy számos néző beleesett a film által felállított csapdába, hanem valamennyire kelendőbb is lett a stílus a filmkészítők közt. Két olyan kisfilmről lesz most szó, ami két évvel később készült, és más eszközöket használt a filmek alap tézisének…..
  Létezik egy filmes műfaj, mely ugyan már a 70-es és 80-as évektől hivatalosan nevet is kapott, valamint számos kultfilmet is termelt az évtizedek során, mégis mintha kiesne valamelyest a mainstream mozgóképes futószalagról. Az áldokumentumról van szó, és rögtön meg is hazudtolom első állításom,…..
Nemrég az egri SlowFilm diákfilmfesztivál keretein belül előadást tartott az egyik legjelentősebb svéd rendező, Roy Andersson operatőrtársa, Borbás István. A svéd-magyar páros a 80-as években a humoros gegekkel mesélő, sajátos látvánnyal és egy érdekes, a nyugati film számára ritkábban előforduló…..