Regisztráció Blogot indítok
Adatok
acycloren

0 bejegyzést írt és 903 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
                       Posztolónk idén lesz 32 éves, és bár szeretne kapcsolatot, olyat biztosan nem, ahol a párja rendszeresen verbálisan kasztrálja őt. Eddig azt hitte, hogy a nők olyan férfit akarnak, aki mellett nők lehetnek, nőnek érezhetik magukat és nőként is viselkedhetnek, épp ezért nem…..
acycloren 2019.09.17 09:51:57
@Kritikus Intrikus: Az átlag férfi és nő sehol se vonzó a világon. Ezért van, hogy a férfiak 20%-a dugja a nők 80%-át. Köztük sok nem csúcs kinézetű nőt is, mivel a nők hipergámok és ők diktálják a szex feltételeit, árát, ezért az átlag alatti nők is a jobb pasikra hajtanak. Egy férfi meg ugyan jó nőt akar dugni, de azért a csúnyabbat se hagyja ki. Egy népiesen egyszerű haverom mondta egyszer: moslékkal is lehet tüzet oltani.
acycloren 2019.09.17 11:41:42
@Fókabébi a porondon: Ezt a moslékkal is lehet tüzet oltani szöveget egy vidéki haverom mondta. Nem a saját ötletem. De jól illusztrálja a helyzetet, hogy a férfiak olyan nővel is összejönnek kielégülés céljából, akikkel semmi komolyabbról nem lehet szó. A férfi sok partnert akar, a nő pedig egy olyat, aki eltartja őt és a gyerekeit (akár az illető férfitól vannak, akár mástól származó kakukkfiókák).
acycloren 2019.09.17 12:01:19
@Fókabébi a porondon: Nem gondolom, ezek tapasztalati tények. Befoghatod a füleidet, eltakarhatod a szemeidet, a valóság arcon fog csapni mindenképp.
A posztban szereplő férfi vagy esélytelen más nőt megkapni vagy ez az őt ócsárló barátnő annyira jó az ágyban, hogy elnéz neki bármit. Persze valószínűleg az első verzió igaz, hogy a férfi fél szakítani, mert másik nője nem lesz és ezt tudja magáról, éy ezt tudja a nője is, ezért alázhatja.
Annyian annyi féle érvet sorakoztatnak fel amellett, miért nem szeretnének gyereket.  Mint sokan másokat, engem is borzasztóan bosszantanak az elviselhetetlen gyerekek. Nyilván lehet ezeket a szülőkre kenni, de végső soron a gyerek az, aki bosszant. A legújabb trend, hogy mindent engedjünk meg a…..
acycloren 2019.09.16 02:07:48
"A karriert nem lehet építeni, hisz a gyerek folyton beteg, vagy nyűgje van, vagy venni kell neki valamit, tehát nem lehet maximálisan a munkára koncentrálni" - Maximálisan a munkára koncentrálni... Ez aztán az élet! Erre jó lesz visszaemlékezni öregkorban.
A munkakörök töredéke az, amit én karriernek neveznék. A többség, az emberek 95%-a olyan munkát végez ami azért nagy karriernek nem nevezhető, illetve egy napi 8 órás elfoglaltság mellett semmi extra ráfordítást nem igényel munkába állás után. És itt most nem csak az alacsony szintű munkákról beszélek. A diplomával végezhető munkakörök nagyon nagy része is rutinná válik 5 év után. És ez így van jól. Az élet értelme a többségnek nem a munka.
Aki tényleg elfoglalt, az a saját vállalkozást vivő ember, akinek az adminisztráció is a nyakába szakad és minél többet dolgozik, annál többet keres, így hajlamosabb feláldozni a szabadidejét is a munka kedvéért.
A posztoló helyesírásából ítélve ő se egy túl tanult ember, nem hiszem, hogy olyan nagy karriert tudna építeni. Hacsak nem törtetéssel, könyökléssel, térdeléssel.

Kiterjedt élettapasztalattal állítom, hogy azokból a gyerekekből lesz sunyi, önző, szarember, beképzelt, buta felnőtt, akiket úgy nevelnek, hogy az anyjuk otthon van és nem dolgozik, ezt látja a gyerek és az anyja minden percét beosztja, lóg a gyereken, uralja az életét.
A másik véglet meg a gyerekét sose látó elfoglalt szülő, aki felfogad egy nanny-t, bejárónőt, mindenféle allalmazottakat, akik ellátják a teendőket, amiket ő nem tud és nem akar. Az ilyen családban felnőtt gyerek se lesz normális tapasztalatom szerint.
A kizárólag háziasszony és a karriert hajszoló nő is egysíkú, egydimenziós a szememben.
Ahol a szülők dolgoznak és a családra is figyelnek, ott nő fel normális értékrenddel egy gyerek.

Ja, gyereket nem kell mindenkinek vállalni. Jobb is ha csak az szül, aki tényleg akar gyereket. Szerencsére senki se kényszerít senkit szülésre. Nem kell befektetni a jövőbe se, a végén úgyis a virulensebb népek uralják majd a Földet. De ez a jövő zenéje, a posztolót ez nem kell hogy érdekelje. Sok embernek nincs rá késztetése, hogy a génjei tovább éljenek. Nincs ezzel baj. Szabad akarat alapján dönthet.

@Nerevaryne: Igen, helyes a meglátásod. A gyerekhez akkor kell sok pénz, ha fel akarod venni a versenyt a legtrendibb szülői mániákkal.
Szerencsére az én szüleim úgy neveltek, hogy tanuljak, dolgozzak, becsüljem meg, amim van, ne a külsőségekre figyeljek. Ha volt az osztályomban divatmajom gyerek, aki kikövetelte a szüleitől a drága farmert, a drága cipőt, menő tolltartót, menő bármit, akkor a szüleim elmondták, hogy az illető gyerek milyen rosszul van nevelve, a drága ruhái alatt egy satnya test van, amit nem edz, görbe a háta, rosszak a fogai, az iskolából rossz jegyeket visz haza. Buták, mint a tök. Mert ezeket ingyen is meg lehetne csinálni tökéletesre, ez lenne az igazi igényesség, de a divatmajom osztálytásaim csak a szüleik pénzével tudtak villogni, belül meg nagy üresség volt bennük. A szüleim ettől óvtak. Én simán jártam az unokatestvérem által levetett pólókban, nadrágokban, cipőkben. A valódi értékeket nevelték belénk. Eredmény: két diploma, 3 idegennyelven folyékonyan beszélek, külföldön dolgozom, nincs hitelem, folyamatosan tudok újat tanulni.
Persze azok a szülők, akik a hangadó, divatot diktáló szülőkkel akarnak versenyezni, azok felülnek a pillanatnyi trendeknek és szórják a pénzt minden hülyeségre.
Több poszt is szólt arról, milyen tapasztalatokat szereznek a határátkelők a nyári hazalátogatások során. Mintegy a sorozat zárásaként erről beszélgettünk a Los Angeles-London-Budapest-tengely (azaz a Határátkelő podcast-sorozata) legújabb adásában is Tamással és Bandosszal, akik felemás…..
acycloren 2019.09.15 09:50:27
@Shanarey: Pénzt akar az ügyintéző. Minden ilyen kis probélmázás egy jel arra, hogy itt most tejelni kellene.
Ingatlan értékbecslő is azért kezdi irreálisan magasról a becsült értéket. Mindig. Aztán ha nem tetszik, lehet fellebbezni, ami a haverja fog elbírálni egy irodával arrébb. Magyarországon még mindig teljesen normális a pozícióval "járó" ilyen kis mellékes hűbéri jövedelem.

A munkaerő helyzetét illetően. Ázsiában a legdrágább éttermekben is teljesen normális, hogy az utcáról beesett alakok vagy a szakács unokahúga két instagram vagy facebook posztolás közt szolgál ki teljesen amatőr módon 10%-os szervízdíjért. Eleve az, hogy van pincér, a luxust jelenti a legtöbb helyen. Nem a minőség, hanem az a tény, hogy eléd teszi valaki a kajádat egyenruhában. Magyarország ebben semmivel sem rosszabb, mint más országok. Vannak rossz éttermek, amatőr alkalmazottak, de ilyen mindenütt akad.
Amazónia alatt az Amazonas-medence területét értjük, amelynek kétharmada Brazíliához tartozik, egyharmada pedig Peru, Ecuador, Kolumbia, Venezuela és azok szomszédos területein helyezkedik el. Úgy gondolhatjuk, hogy a 2019 augusztus elején kitört erdőtűz hatalmas méreteket öltött, azonban a NASA…..
acycloren 2019.09.15 01:09:53
De legalább a sok facebookon rettegő klíma-aggodalmár dollármilliókat adományozott mindenféle hangzatos nevű szervezetnek, amik állítólag majd megmentik a klímát meg az esőerdőt. Ugyan mindnek Nyugat-Európában meg az USA-ban van a székhelye, ahol a csúcsmenedzsereik luxusprostik seggéről szívják fel a kokaint meg Michelin-csillagos éttermekben költik el szerény vacsorájukat, de sebaj. Az adakozó jobban érzi magát, ennyi a lényeg. Biznisz esz juzsuöl.

@sírjatok: A szóját termesztik ott a multicégek, amit aztán állati takarmányba tesznek, hogy jobban nőjön a marha, disznó, csillámfaszláma. Tehát a nekem tejet adó szlovák tehén is eszik brazil szóját, ha nem is annyit, mint mondjuk egy amerikai.

Azt azért érdemes látni, hogy ezzel a klímapánikkal KIZÁRÓLAG a fehér embert lehet behülyíteni. Az ázsiai, afrikai ember közben fogyaszt rendületlenül. Ezt látom Ázsiában. Előbb adakoznak egy sikeres egyetemi felvételi vizsgát bebiztosító helyi jósnak, mint a világ másik felén tomboló avartűz megfékezésére. És ez így van rendjén.
Valamiért a fehérekkel sikerült elhitetni, hogy ők az okai minden rossznak és csak ők tehetnek ellene és az ő felelősségük egy másik országban a problémák megoldása.
Nagyon "kumbaya" ez a hozzáállás, csak épp senki se gondolja így a világon a fehéreken kívül.
A kérdést több kutatás különböző nézőpontokból, eltérő módszerekkel, más-más eredménnyel válaszolja meg. Az egyik elképzelés szerint a legveszélyesebb város Lagosz, hiszen ott történik a legtöbb bűncselekmény, mások szerint Fokváros éppen azért a legveszélyesebb, mert ott követik el a legtöbb…..
Elkerülhetetlen, hogy a szülők ne csak értsék, és tanulják a modern kor lehetőségeit, kihívásait, de az is fontos, hogy az internetes biztonság szempontjából ismerjék és megtanítsák, milyen kockázatok fordulhatnak elő és hogyan lehet ezeket elkerülni...
acycloren 2019.09.14 10:11:32
"Elképesztő statisztikai adat, hogy kiberzaklatás miatt évente több ember hal meg, lesz öngyilkos, mint mondjuk ahányan cápa balesetekben vesztik életüket."

Tényleg elképesztő? Nem hinném! Az évente a cápák által megölt emberek számánál az anális játékok közben a végbélben szétpukkant villanykörtéktől meghaltak száma is magasabb.
A cápák a tengerekben élnek, ahova az emberiség nagy része nem jut el, ha el is jut, ott pár órát tölt. Ellenben az internetet még Afrika belsejében meg Oroszország szibériai részén is használják. Azért ahhoz, hogy valaki kiberzaklatásban haljon meg, kell az illető gyenge lelki ereje is. Ugyanis kiberzaklatás nem öl meg senkit. A zaklatott öli meg magát. Ez pedig nem normális dolog.

"Ha a telefonon engedélyezett a geolokáció, akkor az máris is egy lehetséges kockázat, hogy a fénykép elkészültének pontos helyszíne könnyen kinyerhető illetéktelenek számára. Akik lehetnek akár pedofilok, szexuális ragadozók is." - Látszik, hogy a posztoló nem ismeri a pedofil szubkultúrát. Ami ugye nem azonos a pederasztákkal, de ez már csak apró pontosítás.
Az online pedofil a legritkább esetben lesz offine pederaszta.
Akik IRL molesztálják a gyerekeket, azok jellemzően nem idegenek, hanem rokonok, nagypapa, nagybácsi, idősebb testvér, mostohaapa, mostohaanya, örökbefogadó szülő, orvos, ápoló, nevelő, tanár, iskolai portás stb. Akik interneten izgulnak gyerekek képeire, azok 99%-ban netes pedók, azok is maradnak, nem valósítja meg a fantáziáját a való életben. Ahogy az ember interneten nagyhangúan fenyegetőzik meg átkozódik kommentekben, egyáltalán nem jelenti, hogy a való életben is elverné a vitapartnerét. Vagy nem biztos, hogy aki Jennifer Lopez lábaira kiveri a monitor előtt, az a való életben is bepróbálkozna ezzel J.Lo-nál vagy aki gondolatban a főnöke fejét szétrúgná, az 99.999% eséllyel ezt a való életben sose tenné meg.
Tehát az online pedóktól rettegni teljesen felesleges. Az igazi veszély a családban, ismerősi körben van.
Kétségtelen: a magyar szokások, hagyományok és babonák utánozhatatlanok. Ez pedig fokozottan igaz akkor, ha egy esküvői szertartásról és az azt követő lakodalomról van szó! Bolond menyecske, menyasszonyrablás, tányértörés... az idősebb rokonok általában elvárják, hogy ilyen szokásokkal tisztelegjünk…..
acycloren 2019.09.13 13:57:17
@kukatr: @MAXVAL bircaman közíró: Voltam olyan magyar vidéki esküvőn és lakodalmon, ahol a vőfély mentette meg a lagzit az unalomba fulladástól.
Vőfély nélkül sajnos sok távoli rokon, ex-iskolatárs, szomszéd, ismerős, munkatárs, vadidegen ember ül egymás mellett és nem vegyülnek, feszülten nézik egymást. A vőfély ha magára vonja a figyelmet, ha kissé erőltetett is a mondókája, szerintem oldja a feszültséget, gátlásokat.

Mulatósra meg pont a fiatalok tudnak nagyon mulatni. A nosztalgiadiszkó, NDK-diszkó, slágerdiszkó, retro party, mulatós veretős a budapesti jogászoktól, győri vasutason át a miskolci TESCO eladóig MINDENKI tud mulatni. Ellenben DJ XY zenéje nem fog önfeledten mulató csoportot kovácsolni egy tizenévesektől nyolcvanig terjedő életkorú társaságból. A mulatós a legkisebb közös nevező, amit a részeg
A szerelemvonat mindig siker. Aztan otthon hallgathatsz norvég death metált vagy reneszánsz lantzenét.
acycloren 2019.09.13 14:02:03
@Szalóczy Éva: Harmadik esküvő az már ne is legyen harsány. Ha kétszer nem sikerült a holtodiglan, akkor már harmadjára minden meghívott legyint.
Te persze lehetsz ettől boldog, de a kivételesség elvész. Pont úgy, amikor egy pár tagjai 15 év együttélés és három gyerek születése után szánják rá magukat az esküvőre. Akkor már minek.
acycloren 2019.09.13 14:54:57
@Bambano: Tisztában vagyok vele, hogy mi a mulatós. Csak mondtam példaként, hogy amit amúgy mindenki gáznak tart, a nosztalgidiszkó, retró hullám, az amúgy egy minden korosztályt, iskolai végzettségű embert magába foglaló bulin lehet, hogy pont jó választás.
Egy 3+2 vagy Lagzi Lajcsi egyveleg kellő mennyiségű pálinka elfogyasztása után mindenkinek tetszeni fog, mindenki ismeri a szövegét, aki meg nem, az hápog rá valamit.
Az embert, sok minden mellett az is megkülönbözteti az állattól, hogy lelkének, az ösztönlény aspektus mellett, van egy isteni oldala is. A kérdés felmerül, hogy mikor költözik a lélek a testbe és mi történik vele, miután beléköltözött. A zsidó hit szerint a lélek Istennek egy „darabkája”, egy…..
acycloren 2019.09.13 08:18:33
@gigabursch: Szerintem nem csak ez a kérdés, hogy mi lesz a lélekkel ilyen vagy olyan abortusz vagy halál esetén, hanem egyáltalán honnan szopták ezt az egész lélek dolgot. Van-e egyáltalán lélek.
Ha van, miért csak embernek lehetne?
Az emberré válás folyamatában mikor jelent meg a lélek? Australopithecus, Homo erectus, neandervölgyi ember és a többi faj rendelkezett-e lélekkel? Ha igen, akkor a mai állatok miért nem?
Mire alapozzák ezt? Mire alapozzák, hogy az ember rendelkezik egyáltalán lélekkel?
Abban a szerencsés helyzetben vagyok gyerekkorom óta, hogy a rendszeres húsfogyasztás része a mindennapjaimnak és számos pozitív emléket és érzést társítok húsételek fogyasztásához, legyen az a vasárnapi rántottcsirke, vagy bolognai spaghetti, hogy csak a leggyakrabban fogyasztottakról beszéljek.…..
acycloren 2019.09.13 05:55:09
@CCnick: Aki marhát ránt, az nem normális. Borjút esetleg, de azt meg Magyarországon senki nem engedheti meg magának.
Ázsiában élek, itt igazi fogyasztói társadalom van. Mindenki azt és annyit eszik, amennyit akar, még a legszegényebbek is étteremben, kifőzdében étkeznek. A magyar egy szarrágó, spórolós nép, alig pazarol, a gépkocsihasználatot nagyon korlátozza, hogy a fizetéshez képest az üzemanyag drága. Itt Ázsiában 100 méterre is motorral, robogóval mennek az emberek. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem Magyarországon folyik az erőforrások eszetlen fogyasztása. Úgy általában Kelet-Európa nem egy nagy fogyasztó, kibocsátó, szennyező a világban.
“Nyelvében él a nemzet.” - mondta egykoron, de ki is? Ez az ami, nem teljesen biztos, de a legvalószínűbb, hogy Széchenyitől, Kölcseytől, vagy Egressy Gábortól származik az idézet. Ami viszont biztos, hogy a nyelv, első számú kifejezőeszközként, meghatározója az adott nemzetnek és népcsoportnak,…..
„Ó, idők, ó, erkölcsök!” Régebbi szövegekben gyakran találkozunk olyan állításokkal, hogy az „erkölcsök” romlanak, eluralkodott a gonoszság, mindenki bűnös, ami óhatatlanul súlyos következménnyel jár. Hasonló gondolatok egyaránt előfordulnak mítoszokban, történeti írásokban és a…..
Egy olvasóm kérte, hogy írjak ebben a témában, hiszen nem csak a zsidó kultúrában van jelen az a szokás, hogy a házas asszonyok hajukat el kell takarják. Ennek számos oka van és számos oka lehet, a judaizmusban ez a szokás a bibliai időkre vezethető vissza. A Tóra (Mózes öt könyve) úgy rendelkezik,…..
A kubikusok a mezőgazdasági és ipari munkás réteg közt álló, szakosodott vándormunkások. Ármentesítéskor, folyószabályozásnál, vasútépítésnél és nagyobb építkezéseken a földmunkát végezték. Egyszerű kézi eszközökkel nagy mennyiségű földet mozgattak meg. Nevük a német kubikmeter szóból ered és arra…..
A zsidó Biblia 24 könyvet számlál, melyeket három kategóriára lehet osztani: Tóra (Mózes öt könyve): Teremtés, Kivonulás, Leviták, Számok és Második törvénykönyv Próféták könyvei: Józsué, Bírák, Sámuel, Királyok, Ézsaiás, Jeremiás, Ezékiel, 12 “kis” próféta (Hoséa, Joel, Ámosz, Ovádja, Jona,…..
acycloren 2019.09.10 18:46:18
@ZX: Én a görög mitológiát mindig szórakoztatóbbnak találtam, mint a Bibliát gyerekkoromban. Nem is értem miért lett ennyire egyeduralkodó a zsidó és később a keresztény mítoszgyűjtemény.
Ismert antiszemita toposz, hogy a zsidók a házastársi együttlét során is különösen szemérmesek és lepedőn keresztül élnek házaséletet. Márpedig ha így van, a lepedőn kell legyen egy lyuk. A fenti badarsággal, persze politikailag jóval kevésbé korrekt módon, évszázadokon át tették nevetség tárgyává…..
acycloren 2019.09.10 01:20:05
@sírjatok: Igen. Tőlem Ázsiában kérdezték, hogy tényleg a hunoktól származunk-e éd hogy még mindig lóháton járnak-e a magyarok. Ezt persze vicceskedve kérdezte egy nő, aki már járt Magyarországon turistaként. Gondolom az idegenvezetőjük ezeket hangsúlyozta, mint magyarság eredetével kapcsolatos legendákat.
Egy másik ázsiai szerint a magyarok félénkek, nem olyan harsányak, mint az amerikaiak és ennek az oka biztos a 40 év kommunizmus. Ez az ő okoskodása volt. Nem antimagyarizmus ez, csak rossz megközelítés, félrement gondolkodás és következtetés, ismerethiány.
Időnként munkahelyünkön előfordulhat, hogy nem sikerül elvégeznünk a ránk bízott feladatot. A fizetésünket ennek ellenére szeretnénk továbbra is felvenni: az ilyen helyzetekből sikeresen kivághatjuk magunkat egy jól irányzott kifogással. Ehhez segítségül összeállítottuk az instant, bármely…..
acycloren 2019.09.09 16:57:12
@MAXVAL bircaman közíró: Arról nem is beszélve, hogy ha munkakörébe nem tartozó dolgokba beleavatkozik, azzal magára hozhatja a bajt, volt olyan menedzserem, aki azt hitte, hogy a problémákra adott megoldási javaslataimmal az ő inkompetenciáját világítottam meg, a felettesénél akartam bevágódni és az ő állására pályáztam. Az eredmény a nyakamba lőcsölt plusz feladatok lettek (ha már úgyis van időm a munkakörömbe nem tartozó feladatokkal bíbelődni), amikért persze nem kaptam plusz pénzt. A pozícióféltés nem ritka. Legjobb nem belefolyni semmibe, közepesen elvégezni a feladataidat, felvenni a fizetést, hazamenni és levarrni az asszonyt vagy a szomszédasszonyt. Az élet értelme nem a munka.
Ha már itt vagyunk a salòi múzeumban, akkor záró sétaként nézzünk meg egy plakátkiállítást. Nem tudom, hogy ez összefüggésben van-e a mellette lévő Mussolini-szobortárlattal, vagy attól függetlenül létezik, de szerintem együtt járnak kéz a kézben, mert kiegészítik egymás gondolatait. A…..
acycloren 2019.09.08 19:16:44
Az olasz fasizmus működő rendszer lehetett volna, ha megmarad Itáliában és nem kezd kalandozni Afrikában, Albániában, Görögországban, hogy aztán felsülve rá legyen szorulva a náci németekre. Ahogy Franco Spanyolországa fenn tudott maradni, úgy kellett volna Mussolininek is a saját országában létezni, építkezni.

A németek is csináltak sok disznóságot, de Olaszországot igazán a szövetségesek erőszakolták meg, bombázták le, rombolták le. A néger, arab erőszakoló nem egy kitalált figura volt, Olaszországban máig él ennek a borzasztó korszaknak az emléke, filmen is feldolgozták (Sophia Loren Oscart is kapott érte 1962-ben). Olaszországon végigerőszakoltak a gyarmati francia és az amerikai csapatok, pont, mint az oroszok Németországon és Magyarországon.
Az oroszok minden mozdíthatót vittek a az elfoglalt területekről, de az amerikai katonák is hihetetlen mennyiségű műkincset, fegyvert, "szuvenírt" raboltak össze. Ezek ma is feltűnnek amerikai aukciós házakban, nagyfater által Európából hozott darabok, szép áruk is van, mert kapcsolódik hozzájuk a háborús mítosz. Japánból is elraboltak sok cuccot, ami részben azt is jelentette, hogy megmentettek az utókornak néhány példányt a kissorozatú "last ditch" fegyverekből. Ha ezeket nem lopkodják el amerikai katonák, akkor biztos beolvasztották volna őket.

Az utolsó képen a néger fejfedőjét angolnak nézi, aki tájékozatlan, ugyanis lehet amerikai is. A háború kezdetén még az amerikaiak is ilyen lapos sisakot viseltek, ez az I. vh idején lett rendszeresítve, de a II. vh-ban is használták. Neve "Brodie helmet".
Sőt, a brit Mk III helmetnek nincs is ilyen karimája, az amerikai Brodie-nak van. Tehát simán lehet amerikai az a néger.
acycloren 2019.09.09 07:26:21
@Gyöngyösi Zoltán: A Brodie sisakról több fogalma lehetett egy olasz illusztratornak, ugyanis ez a sisak volt használatban az első világháborútól kezdve az USA-ban, ez volt évtizedekig a képeken, híradó filmeken. Az újfajta sisakot esetleg akkor látja, ha hadifogságba esik, de akkor meg nem nagyon rajzolja már le a fasiszta állam plakátjaira.
Az olaszoknak nyilván a Brodie sisakos amerikaiakról volt emlékük az első világháborúból és a két világhaború közti időszakból.
Az amerikai haderő ruházata, felszerelése, járművei, repülői, tankjai, fegyverei szélsebesen változtak a második világháború alatt. Forgó-tolózáras első világháborús puskákkal indultak, majd a Thompson jött és a Garand, végül a minimalista grease gun-nal fejezték be.
acycloren 2019.09.09 07:37:11
@Gyöngyösi Zoltán: Franco rendszere pont azért maradhatott fenn, mert nem keveredett költséges, az országot erején felül megterhelő és a közvéleményt ellene fordító külföldi kalandokba. Mussolini nem otthon, a hazai politikája miatt bukott meg, hanem külföldi hódítási kísérletek miatt, ugyanis emiatt kellett neki a németeknek kiszolgáltatni az országát, mert legatyásította, leamortizálta a saját haderejét, mindenhol vereségeket szenvedett, Hitlernek kellett könyörögnie, leköteleződnie.
A portugál autoriter rendszer is a mozambiki és angolai gyarmati háborúkba bukott bele, azok miatt lett otthon tarthatatlan a helyzete.
Az egész Világevő blogot egy libanoni gasztrotúrával kezdtem - egyébként a hónap végén lesz pontosan 9 éve - amihez előzményül egy fantasztikus párizsi libanoni vacsora szolgált, ott döntöttem el, hogy egyszer a saját környezetükben is meg kell kóstolnom ezeket az ízeket. Most nagyon izgalmas…..
Kriszta és párja szó szerint fejest ugrottak az amerikai életbe. Négy évük summája talán az is lehetne, hogy ugyan alapos tervezés nélkül is bele lehet vágni a határátkelésbe, de azzal a saját dolgunkat is megnehezítjük. Nekik mindenesetre sikerült egyenesbe jönni!..
acycloren 2019.09.07 17:57:34
@gabors: Magyarországon is úgy keresik már a buszvezetőt, mert rengetegen elmentek Angliába buszozni.
Baloldali közlekedésben buszt vezetni se atomfizika, meg lehet tanulni, pont mint a jobb oldalon vezetve. És EU-ban lenne rendes eü biztosításuk, nyugdíjuk. USA-ban ez egyre inkább kiváltság, nem jár sok melósnak. Erre se árt gondolni 40+ év felett.
Nem ítélem el a posztolót, belevágtak, csinálják, küzdenek, de 5 év után még mínuszban lenni, az nem jó biznisz 40+ évesen, úgy, hogy még mindig angolórákra járnak.
USA-ban New York környéke az egyik legdrágább terület, ahol buszvezető bérből nem lehet jó megélni. Van igazi tél is, ami alacsony jövedelemmel még húsbavágóbb.
Én délebbre mennék és simán opció lehetne számomra egy trailer park, bár én kalandvágyó vagyok.
Lassan 3 éves tapasztalatom van a gyerekorvosokkal és védőnőkkel, és egyre többször gondolkozom el azon, hogy tulajdonképpen mekkora segítséget is jelent a jelenlegi rendszer. Eddig 3 védőnővel és 2 gyerekorvossal volt dolgunk, két külön településen, plusz a család többi kisgyerekes tagjával való…..
acycloren 2019.09.07 13:13:25
@VT Man: "A védõnõi rendszer arra lett kitalálva régen, hogy a buta, tudatlan anyákat segítse, vagy a gyerekeiket védje.

Erre ma semmi szükség..."

Állítod te. Én meg Magyarországon tapasztaltam, hogy harmincas éveiben lévő bölcsész nő és szintén bölcsész (PhD-vel) férje olyan fogalmatlanok voltak a gyerekneveléssel kapcsolatban, hogy képesek voltak megkérdezni védőnőt, hogy mikor lesz már önálló a gyerekük. Ezt a gyerek kb. 3 hónapos korában. Azt se tudták hogy kell biztonságosan tartani a gyereket. A német romantika filozófiai hátteréből doktorátust szerezni az nem készít fel gyereknevelésre.
Csak mert ma sok diplomás analfabéta van Magyarországon, nem biztos, hogy a gyerekekhez jobban értenek, mint 100 éve az iskolázatlan analfabéták.
Tudok olyan családról, ahol mindkét szülő programozó, szoftverfejlesztő volt, a gyerekeiket testileg-lelkileg kínozták, szektásan nevelték.
Van ma is bőven mit tenni gyermekvédelem és nevelés oktatása terén.
Persze ehhez élettapasztalat kell, ami mondjuk egy huszonéves, gyermektelen védőnőnek nincs meg.
Ma az emberek egyedül élnek a lakásaikban, a nagyszülő sincs a közelben, el se hiszed milyen fogalmatlanok a fiatal szülők.

Volt panelban szomszédom olyan család, ahol a nő puszival köszönt el a munkába induló férjétől, majd becsukta az ajtót és egész nap ordenáré módon ordított az újszülött gyerekével. Olyan stílusban, hogy: "mi a kurva anyádér' nem eszel Bendegúz, bazmeg!?"
Színmagyar paraszt picsa volt. Kettős életet élt, ha valaki ott volt mellette, akkor mosolygott, halkan beszélt, ha senki se látta, hallotta, akkor ordítva és szitkozódva beszélt a gyerekével. Az ilyeneket tényleg fel kell jelenteni. Én rögzítettem pár ilyen ordítását a falon keresztül (panel), de végül nem mutattam meg a férjnek, mert elköltöztem. A nő nyilván nem volt normális.

@croc: A gyerek állapota nem a család belügye a nyugati világban. Amit te jelentésnek meg kémkedésnek nevezel, az környezettanulmány magyarul. Csinálják iskolában is, csak te nem tudsz róla. Családlátogatás utan a tanár ugyanúgy leírja, hogy mit látott, hallott, tapasztalt. Bölcsődétől, óvodától egyetemig mindenhol vezetnek rólad aktát. A munkahelyeden is.

@Evice79: Védőnői rendszer van, például Finnországban és roppant büszkék is rá, közmegbecsülésnek örvendő szolgálat.
acycloren 2019.09.07 13:15:56
@VT Man: "A védõnõi rendszer arra lett kitalálva régen, hogy a buta, tudatlan anyákat segítse, vagy a gyerekeiket védje.

Erre ma semmi szükség..."

Állítod te. Én meg Magyarországon tapasztaltam, hogy harmincas éveiben lévő bölcsész nő és szintén bölcsész (PhD-vel) férje olyan fogalmatlanok voltak a gyerekneveléssel kapcsolatban, hogy képesek voltak megkérdezni védőnőt, hogy mikor lesz már önálló a gyerekük. Ezt a gyerek kb. 3 hónapos korában. Azt se tudták hogy kell biztonságosan tartani a gyereket. A német romantika filozófiai hátteréből doktorátust szerezni az nem készít fel gyereknevelésre.
Csak mert ma sok diplomás analfabéta van Magyarországon, nem biztos, hogy a gyerekekhez jobban értenek, mint 100 éve az iskolázatlan analfabéták.
Tudok olyan családról, ahol mindkét szülő programozó, szoftverfejlesztő volt, a gyerekeiket testileg-lelkileg kínozták, szektásan nevelték.
Van ma is bőven mit tenni gyermekvédelem és nevelés oktatása terén.
Persze ehhez élettapasztalat kell, ami mondjuk egy huszonéves, gyermektelen védőnőnek nincs meg.
Ma az emberek egyedül élnek a lakásaikban, a nagyszülő sincs a közelben, el se hiszed milyen fogalmatlanok a fiatal szülők.

Volt panelban szomszédom olyan család, ahol a nő puszival köszönt el a munkába induló férjétől, majd becsukta az ajtót és egész nap ordenáré módon ordított az újszülött gyerekével. Olyan stílusban, hogy: "mi a kurva anyádér' nem eszel Bendegúz, bazmeg!?"
Színmagyar paraszt picsa volt. Kettős életet élt, ha valaki ott volt mellette, akkor mosolygott, halkan beszélt, ha senki se látta, hallotta, akkor ordítva és szitkozódva beszélt a gyerekével. Az ilyeneket tényleg fel kell jelenteni. Én rögzítettem pár ilyen ordítását a falon keresztül (panel), de végül nem mutattam meg a férjnek, mert elköltöztem. A nő nyilván nem volt normális.

@croc: A gyerek állapota nem a család belügye a nyugati világban. Amit te jelentésnek meg kémkedésnek nevezel, az környezettanulmány magyarul. Csinálják iskolában is, csak te nem tudsz róla. Családlátogatás utan a tanár ugyanúgy leírja, hogy mit látott, hallott, tapasztalt. Bölcsődétől, óvodától egyetemig mindenhol vezetnek rólad aktát. A munkahelyeden is.

@Evice79: Védőnői rendszer van, például Finnországban és roppant büszkék is rá, közmegbecsülésnek örvendő szolgálat.
acycloren 2019.09.07 16:31:10
@croc: Márpedig bármikor hívják a védőnőt. Persze nem olyan gyakori ez se, mint azt sokan hiszik, ahogy orvost is mondjuk átlag gyerekhez egyszer kell életében hívni rendelési időn kívül. Vagy ügyeletre rohanni milyen gyakran kell egy gyerekkel? Velem gyerekkoromban egyszer fordult elő, hogy soron kívül kellett orvoshoz vinni, amikor balesetet szenvedtem.

Amúgy az internet korában ilyen alapon orvosta se nagyon van szükség. Diagnosztizálsz otthon a konyhában, majd házipatikádból kezeled a gyereket. Ennek ellenére influenzával és csak ahhoz hasonló tünetekkel is rohannak a gyerekkel orvoshoz. Minek? Az orvos jelenti az ÁNTSZ-nek,
(tudom már más a neve) hozzáadják a statisztikához. Gyógyszer nincs ellene. Igyom sok forró teát, ágynyugalom, ne menjen közösségbe. Jöhet a következő. Ja, kiírja iskolából, ad igazolást... Az fontos, azt csak orvos tudja megtenni. És pont ezért is mennek a gyerekkel az orvoshoz, igazolásért.
Orvos se nagyon tud ma már megkülönböztetni kiütéseket, mert alig találkoznak élőben velük, csak tankönyvben látnak fotókat. Pont mint az ápoló és védőnő is. Amit védőnő marginális szerepéről itt leírnak (internet helyettesíti), az az ápolók nagy részéről is elmondható.