Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ivanyina Krisztina

98 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„[Jézus] mindenkit belevont a halálába, hogy mindenki részt vehessen az életében, a feltámadás életében, egy sokkal jobb életben, mint amit valaha is éltek.” (2Kor 5,14-15 MSG fordítás) A Biblia tele van parancsolatokkal. De tudod, mi a leggyakoribb?  Ne félj. 365 alkalommal találod meg a…..
Napi remény Kitűnni a munkahelyen 2024.03.31 03:00:00
„Bármit tesztek, tegyétek szívből, mintha az Úrnak dolgoznátok és nem embereknek” (Kol 3,23 GNT fordítás). A Biblia öt fő jellemzőt emel ki azokkal az emberekkel kapcsolatban, akik kitűnnek abban, amivel foglalkoznak. Lelkesen dolgoznak. Függetlenül attól, hogy a munka nagy vagy kicsi,…..
„Tizenkettőt pedig, akiket apostoloknak is nevezett, kiválasztott arra, hogy vele legyenek” (Mk 3,14) Ha arra kérnélek, hogy fejezd be ezt a mondatot: „Ha azt akarod, hogy ez a munka biztosan jól elvégzett legyen ...”, valószínűleg ezzel fejeznéd be: „..., akkor csináld meg önmagad!" De ez a…..
„Aki hagyja, hogy elvonják a figyelmét arról a munkáról, amit én tervezek neki, nem alkalmas Isten Királyságára." (Lk 9,62 TLB fordítás) Minél idősebb leszek, annál jobban ráébredek választásaink fontosságára. Mindig sok választási lehetőség és esély lesz. De ahhoz, hogy igazán hatásosak legyünk,…..
"Én ... nem a magam akaratát keresem, hanem annak az akaratát, aki elküldött engem." (Jn 5,30) Mi motivál téged reggelenként a felkelésre? El kell menned dolgozni? Keményen kell tanulnod? Másokat kell szolgálnod, adakoznod és szeretned? Kitartónak maradni, akkor is, amikor az élet stresszesé…..
„Az Atya azokat az embereket adja nekem, akik az enyémek. Mindegyikük el fog jönni hozzám, és én mindig elfogom fogadni őket.” Jn 6,37 (NCV fordítás). Jézus követőinek a legelfogadóbb embereknek kell lenniük a világon – mert ők a legelfogadottabbak. János evangéliuma 6. fejezetének 37. verse ezt…..
„Ha Jézus Krisztus követői vagytok . . . [minden, ami számít] a ti hitetek, ami által szerettek másokat.” Gal 5,6 (CEV fordítás) Gondolkodtál már azon, hogy mi az, ami számít Istennek? A Bibliában a galatabeliekhez írt levél 5. fejezetének 6. verse ezt mondja: „Ha Jézus Krisztus követői…..
„Egymás érdekeit nézzétek, ne csak a sajátotokét.”  (Fil 2,4 GNT fordítás)  Társadalmunkban minden arra késztet bennünket, hogy először magunkra gondoljunk. De a Biblia ezt mondja: „Egymás érdekeit nézzétek, ne csak a sajátotokét” (Fil 2,4 GNT fordítás). Ez az igevers nagyon ellentmond…..
„Ekkor Dávid felkelt a földről, megmosakodott, bekente magát és átöltözött. Elment a Tabernákulumhoz, és imádta az Urat. Ezt követően visszatért a palotába, étellel kínálták és evett. (2Sám 12,20 NLT) Képzeld el, hogy egy nap elmentél dolgozni egy olyan munkahelyre, amelyre 10 évet…..
„Böjtöltem és sírtam, amíg a gyermek élt, mert azt mondtam: 'Talán az Úr megkegyelmez nekem, és életben hagyja a gyermeket'. De miért böjtöljek, amikor meghalt? Visszahozhatom őt az életbe?" (2Sám 12,22-23 NLT fordítás) Amikor az emberek rossz híreket kapnak, az első reakciójuk általában az, hogy…..
„Istenre bízlak és az ő kegyelme szavára, amely fel tud építeni, és örökséget ad mindazok között, akik megszenteltek.” ApCsel 20:32 (NIV) Egy örökség érkezik hozzád. Ezt honnan tudom? A Biblia örökséget ígér azoknak, akik olvassák Isten Igéjét. A Biblia az ApCsel 20,32-ben ezt…..
„ Azt választotta, hogy az igazság igéje által szülessünk újjá" Jak 1,18 (NIV) Isten arra használja az Igéjét, hogy új kezdetet adjon az életben. De ez nem csak egy új kezdet – ez egy teljes átalakulás! Úgy akarja átalakítani az életedet, hogy azzá válj, akivé ő teremtett, és teljes életet…..
   "A higgadt válasz elhárítja az indulatot, de a bántó beszéd haragot támaszt. " (Péld 15,1) A gyengédség eloszlatja a konfliktust. Lefegyverzi a kritikusokat. Meggyőző és hiteles. A szelídség szeretetet közvetít. Ha házas vagy, a leggyorsabb módja annak, hogy a házasságodon javíts, ha…..
  "Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál" (Róm 8,28) A gyász, a veszteség és a fájdalom az élet elkerülhetetlen részei. De tudtad, hogy Isten ezeket a dolgokat arra használja, hogy segítsen fejlődni, lelkiekben növekedni? Ezt háromféleképpen…..
„Egy egyedülálló embert meg lehet támadni és legyőzni, de ketten összefoghatnak és győzhetnek. Három még jobb, mert a háromszoros fonott zsinór nem szakad el könnyen. (Préd 4,2 NLT) Ha szükséged van Istenre, hogy újrakezdhesd az életedet, csak kérned kell őt. Ezután pedig olyan embereket kell…..
 „Nézzetek magatokba alaposan. Vizsgáljátok meg, hogy hitben éltek-e.” (2Kor 13,5, NCV) Semmi sem változik addig, amíg nem vagyunk konkrétak egy változással kapcsolatban. Bármikor kérheted Istentől, hogy újrakezdhesd az életed, de ne csak azt mondd, hogy  „Istenem, azt akarom, hogy változtass…..
„Egy hatalmas családi összejövetel lesz a Mesterrel. Biztassátok egymást ezekkel a szavakkal." (1Thessz 4,17-18 The Message) Fiatal koromban nem igazán gondoltam sokat a mennyországra. Először is olyan unalmasnak tűnt – legalábbis ahogyan a világ leírja. Másodszor, távolinak tűnt. Harmadszor…..
„Bizony, a te jóságod és kitartó szereteted kísér életem minden napján, és örökké az Úr házában fogok lakni.” Zsolt 23,6 (NLT) Egy napon véget ér a földi életed, de nem ez lesz a vég számodra. Örökké két hely egyikén fogsz élni: a mennyországban vagy a pokolban. A tested meg fog halni, de te…..
  „Most, hogy tudod ezeket, akkor leszel áldott, ha meg is teszed őket” (Jn 13,17 NIV fordítás) Az élet fékezhetetlen viharai – a kapcsolati, a pénzügyi, vagy a lelki viharok – elboríthatnak, és letéríthetnek az útról. De Isten Igéje tele van olyan alapelvekkel, amik segítenek ellenállni a…..
  "Többé ne legyünk kiskorúak, akik mindenféle tanítás szelében ide-oda hányódnak és sodródnak az emberek csalásától, tévútra csábító ravaszságától."(Ef 4,14) A természetben az egyik hatalmasabb erő a szél, a vihar. A Biblia sokszor használja ezeket hasonlatként, metaforaként. Vannak viharok,…..
„Hagyd, hogy az ég töltse be gondolataidat; ne töltsd az idődet azzal, hogy az itteni dolgok miatt aggódsz (Kol 3,2 TLB). Amikor az örökkévalóság fényében élsz, nem csüggedsz el olyan könnyen, ha bajban vagy. Nem adod fel, mert tudod, hogy ami jön, az a legjobb ajándék, amit valaha kaptál. A…..
„Jézus sokkal jobban bánt velünk, mint amit megérdemelnénk. Isten számára elfogadhatóvá tett minket, és megadta nekünk az örök élet reményét.” (Tit 3,7 CEV fordítás)  Isten szeret téged. Lehet, hogy azt érzed, mások nem szeretnek. Vagy talán te nem szereted önmagad. De Isten szeret téged, és Ő…..
„[Isten] tartson meg minket, rá összpontosítva és neki szentelve magunkat, követve az általa kitaposott életutat, figyelve az útjelző táblákat, járva abban a tempóban és ritmusban, amelyet őseinknek adott.”  (1Kir 8,58 The Message) Ma van az utolsó nap, amikor együtt nézzük az idő múlását…..
„A szorgalmasnak a tervei csak hasznot hoznak, de mindenki, aki elsieti a dolgát, csak ínségbe jut." (Péld 21,5) Ha anyagilag stabil akarsz lenni, el kell kezdened írni, hogy mire költesz, amíg nem tudod, hogy mi mindenre megy el a pénzed. Ez a költségvetés alapelve. Kövesd nyomon…..
  „A jó cselekvésében pedig ne fáradjunk el, mert a maga idejében aratunk majd, ha nem lankadunk.” (Gal 6,9)  Itt az ideje a vetésnek. Nap mint nap beszélek olyan emberekkel, akik azt mondják:„Majd egy nap ... többet fognak szolgálni", vagy "többet fognak adni, amikor nyugdíjba mennek",…..