Regisztráció Blogot indítok
Adatok
I. K.

55 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„A király énekeseket nevezett ki, hogy járjanak a sereg előtt, énekeljenek az Úrnak, és dicsérjék őt szent pompájáért. Ezt énekelték: »Adjatok hálát az Úrnak; hű szeretete örökké tart«” (2Krón 20,21 NLT). Jósáfát király története tökéletesen illusztrálja azt, hogy előre köszönetet kell…..
„A csata nem a tiéd, hanem Istené” (2Krón 20,15 NLT). Képzeld el, hogy egy felszálló repülőgépen ülsz! Ahogy a gép kimegy a felszállópályára, elkezded csapkodni a karodat. Ahogy nő a sebesség, és a gépnek az orra egyre jobban emelkedik a levegőbe, egyre gyorsabban csapkodod a karod. Miután a…..
„Mert a világ teremtése óta Isten láthatatlan tulajdonságai – örök ereje és isteni természete – tisztán látható és érthető abból, amit teremtett, így az emberek mentség nélkül maradnak” (Róm 1,20 NIV). Imáid eredményessége nem attól függ, hogy mennyit tudsz az imádságról, hanem attól, hogy…..
„»Az én gondolataim nem hasonlítanak a ti gondolataitokra« – mondja az ÚR. »És az én útjaim messze túlmutatnak azon, amit el tudsz képzelni. Mert ahogy a mennyek magasabbak a földnél, úgy az én útjaim magasabbak a ti útjaitoknál, és gondolataim magasabbak a ti gondolataitoknál«” (Ézs 55,8–9…..
„Mindannyian felelősek vagyunk a magatartásunkért” (Gal 6,5 NLT). A választásaid sokkal hatalmasabbak, mint a körülményeid. Ez jól látható abból, hogy mivel töltöd az idődet. Nem biztos, hogy elégedett vagy azzal, milyen bonyolult és elfoglalt az életed. De kevés kivételtől eltekintve, senki…..
„Ne fáradjunk el a jót cselekedni, mert a megfelelő időben fogunk aratni, ha nem adjuk fel” (Gal 6,9 NIV). Érezted már azt, hogy vannak reménytelen esetek? Azt, hogy valaki sosem fog megtérni? Például egy alkoholista rokon, egy kábítószerfüggő szülő vagy egy mások terhére levő szomszéd – valaki,…..
„Isten Lelke, aki feltámasztotta Jézust a halálból, benned él. És amint Isten feltámasztotta Krisztus Jézust a halálból, ugyanezzel a benned élő Lélekkel életet fog adni halandó testednek” (Róm 8,11 NLT). Hívőként reménységünk van, mert örökké fogunk élni. A halál nem a vég. Van még valami…..
„Összegezve az egészet, barátaim, azt mondanám, hogy akkor jártok a legjobban, ha megtöltitek elméteket azzal, ami igaz, nemes, jó hírű, hiteles, lenyűgöző, kegyes – ami a legjobb, nem a legrosszabb; ami szép, nem ami ronda; ami dicsérni való, nem átkozni való” (Fil 4,8 The Message). Mit…..
„Aki figyelmezteti az embereket, az végül kedvesebb lesz annál, aki csak hízeleg” (Péld 28,23 NLT). Mielőtt randevúzni kezdesz valakivel, elengedhetetlen, hogy őszintén értékeld saját és potenciális partnered érzelmi egészségét. Emlékszem, amikor pár évvel ezelőtt összeadtam egy párt…..
„Különböző kegyelmi ajándékok vannak, de a Lélek ugyanaz. Különböző módon tudunk szolgálni is, mégis ugyanazt az Urat. Különböző munkalehetőségek vannak, de ugyanaz az Isten teremti meg az összes adottságot az összes emberben” (1Kor 12,4–6 GW). Az építészetben a forma követi a tervezést. Mondd el…..
„Hozd el nekem mindazokat az embereket, akik az enyéim, akiket dicsőségemre teremtettem, akiket formáltam és alkottam!” (Ézs 43,7 NCV). Évekkel ezelőtt elkezdtem használni egy szót, amelyet ALKATnak neveztem el, hogy öt dologról beszéljek, amely téged alkot. Az ALKATod az út, ahogyan Isten…..
„Mivel Jézus feltámadt a halálból, új életet kaptunk, és mindent megkaptunk, amiért érdemes élni beleértve a mennyei jövőt is” (1Pt 1,3–4 The Message). Ha a Google-ben rákeresel az „újrakezdés” kifejezésre (angolul: fresh start), több mint 2 milliárd eredményt kapsz. Nyilvánvalóan sokan…..
„Isten megmutatta irántunk való nagy szeretetét azzal, hogy elküldte Krisztust, meghalni értünk, amikor még bűnösök voltunk” (Róm 5,8 NLT fordítás). Mindazt, amit Jézus érted tett, szeretetből tette. A Biblia szerint Isten azért teremtett téged, hogy szerethessen. Az egyetlen oka földi életednek,…..
„Sértettséggel halálra gyötörni magad ostoba és értelmetlen dolog” (Jób 5,2 GNT fordítás).  Ha sokáig neheztelsz, az neked fogja a legnagyobb fájdalmat okozni. A neheztelés önpusztító és nemkívánatos eredményekre vezet. A neheztelésnek egyszerűen nincs értelme. Ha bárkinek is volt oka…..
„Legyetek egymással kedvesek és együttérzőek, és bocsássatok meg egymásnak épp úgy, ahogyan Krisztusban Isten megbocsátott nektek” (Ef 4,32 NIV fordítás). Sajnos elkerülhetetlen, hogy ne szerezz sérelmeket életed folyamán. Ezekből sok szándékosan ellened irányul, közvetlen eredményeként annak,…..
„Háromszor könyörögtem az Úrhoz, hogy vegye el tőlem. De ő azt válaszolta, hogy az én hatalmam ereje a gyengeségekben mutatkozik meg” (2Kor 12,8–9 NIV). Mit teszel, amikor nem tudsz megoldani egy problémát, kibogozni egy rejtélyt, megváltoztatni a körülményeket vagy elfelejteni egy sérelmet?…..
„A célom az írással, hogy bátorítsalak és biztosítsalak arról, hogy amit tapasztalsz, az Isten kegyelmének része. Állj meg szilárdan ebben a kegyelemben!” (1Pt 5,12 NLT). Számos buktatóval kell szembenézned életed folyamán. De ettől függetlenül bármin is mész keresztül, mindig számíthatsz Isten…..
„Isten maga az, aki kegyelméből nekünk adta azt a csodálatos munkát, hogy elmondjuk másoknak az Ő jó hírét, és így soha nem adjuk fel." (2 Kr, 4,1 TLB fordítás) Tudsz róla, hogy Isten szeret téged? Lehet, hogy az életed folyamán ezt az igazságot már sokszor hallottad. De ha tudod, hogy Isten…..
„Nagyon vigyázz, hogyan élsz! Ne élj úgy, mint azok, akik nem bölcsek! Élj bölcsen! Úgy értem, minden lehetőséget meg kell ragadnod, hogy a jót cselekedd, mert ezek gonosz idők. Így hát, ne éld ostobán az életed; inkább tudd meg, hogy mi az, amit Isten akar, hogy tegyél!” (Ef 5,15–17 ICB…..
„Krisztuson keresztül Isten békét teremtett közöttünk és közötte, és azt a feladatot bízta ránk, hogy mindenkinek beszéljünk a békéről, ami a miénk lehet ővele” (2Kor 5,18 NCV fordítás). Megtalálhatsz a Twitteren. De sosem fogsz arról posztot látni, hogy milyen ízesítésű lattét ittam, vagy hogy…..
"Márta, Márta, válaszolt az Úr, annyi minden miatt aggódsz és idegeskedsz, pedig csak kevés dolog szükséges — valójában csak egy. Mária azt választotta, ami jobb, és ezt senki sem fogja elvenni tőle." (Lk 10,41-42 NIV fordítás) Te birtokolod a telefonodat, vagy az birtokol téged? Ha egy igazán…..
„Milyen áldott élete van azoknak, akik helytállnak a próbák közepette! Hallottátok, hogy Jób miként maradt erős, és tudjátok, hogy Isten mindent jóra fordított a végén. Ez azért van, mert Istent érdekli, és törődik minden egyes részlettel” (Jak 5,11 The Message fordítás). A nagy kérdés, amit most…..
„Ezek a kis problémák segítenek felkészülni az örökkévaló dicsőségre, amely minden problémánkat semmissé fogja tenni” (2Kor 4,17 CEV fordítás). Isten mindent felhasznál – még a világjárványt is, amelyben jelenleg vagyunk –, hogy segítsen a jellemünk fejlődésében. Felhasználja a problémákat az…..
  „Azok, akik bálványokat készítenek, úgy végzik, mint azok. Csakúgy mint mindenki, aki bízik bennük” (Zsolt 115,8 GW fordítás). Még a jó dolgok is — mint a házasságunk, családunk, hobbink, az emberek, akiket csodálunk, még a lelkészünk is a templomban — lehetnek bálványok, ha nagyobb…..
„Gondolataim teljesen különböznek a te gondolataidtól, mondja az ÚR. És utaim jóval távoliabbak, mint amit el tudsz képzelni. Amiként a menny sokkal magasabban van a földnél, úgy az én utaim sokkal magasabbak a te utaidnál, és gondolataim jóval magasabbak a te gondolataidnál” (Ézs 55,8–9 NLT…..