Regisztráció Blogot indítok
Adatok
I. K.

40 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Háromszor könyörögtem az Úrhoz, hogy vegye el tőlem. De ő azt válaszolta, hogy az én hatalmam ereje a gyengeségekben mutatkozik meg” (2Kor 12,8–9 NIV). Mit teszel, amikor nem tudsz megoldani egy problémát, kibogozni egy rejtélyt, megváltoztatni a körülményeket vagy elfelejteni egy sérelmet?…..
„A célom az írással, hogy bátorítsalak és biztosítsalak arról, hogy amit tapasztalsz, az Isten kegyelmének része. Állj meg szilárdan ebben a kegyelemben!” (1Pt 5,12 NLT). Számos buktatóval kell szembenézned életed folyamán. De ettől függetlenül bármin is mész keresztül, mindig számíthatsz Isten…..
„Isten maga az, aki kegyelméből nekünk adta azt a csodálatos munkát, hogy elmondjuk másoknak az Ő jó hírét, és így soha nem adjuk fel." (2 Kr, 4,1 TLB fordítás) Tudsz róla, hogy Isten szeret téged? Lehet, hogy az életed folyamán ezt az igazságot már sokszor hallottad. De ha tudod, hogy Isten…..
„Nagyon vigyázz, hogyan élsz! Ne élj úgy, mint azok, akik nem bölcsek! Élj bölcsen! Úgy értem, minden lehetőséget meg kell ragadnod, hogy a jót cselekedd, mert ezek gonosz idők. Így hát, ne éld ostobán az életed; inkább tudd meg, hogy mi az, amit Isten akar, hogy tegyél!” (Ef 5,15–17 ICB…..
„Krisztuson keresztül Isten békét teremtett közöttünk és közötte, és azt a feladatot bízta ránk, hogy mindenkinek beszéljünk a békéről, ami a miénk lehet ővele” (2Kor 5,18 NCV fordítás). Megtalálhatsz a Twitteren. De sosem fogsz arról posztot látni, hogy milyen ízesítésű lattét ittam, vagy hogy…..
"Márta, Márta, válaszolt az Úr, annyi minden miatt aggódsz és idegeskedsz, pedig csak kevés dolog szükséges — valójában csak egy. Mária azt választotta, ami jobb, és ezt senki sem fogja elvenni tőle." (Lk 10,41-42 NIV fordítás) Te birtokolod a telefonodat, vagy az birtokol téged? Ha egy igazán…..
„Milyen áldott élete van azoknak, akik helytállnak a próbák közepette! Hallottátok, hogy Jób miként maradt erős, és tudjátok, hogy Isten mindent jóra fordított a végén. Ez azért van, mert Istent érdekli, és törődik minden egyes részlettel” (Jak 5,11 The Message fordítás). A nagy kérdés, amit most…..
„Ezek a kis problémák segítenek felkészülni az örökkévaló dicsőségre, amely minden problémánkat semmissé fogja tenni” (2Kor 4,17 CEV fordítás). Isten mindent felhasznál – még a világjárványt is, amelyben jelenleg vagyunk –, hogy segítsen a jellemünk fejlődésében. Felhasználja a problémákat az…..
  „Azok, akik bálványokat készítenek, úgy végzik, mint azok. Csakúgy mint mindenki, aki bízik bennük” (Zsolt 115,8 GW fordítás). Még a jó dolgok is — mint a házasságunk, családunk, hobbink, az emberek, akiket csodálunk, még a lelkészünk is a templomban — lehetnek bálványok, ha nagyobb…..
„Gondolataim teljesen különböznek a te gondolataidtól, mondja az ÚR. És utaim jóval távoliabbak, mint amit el tudsz képzelni. Amiként a menny sokkal magasabban van a földnél, úgy az én utaim sokkal magasabbak a te utaidnál, és gondolataim jóval magasabbak a te gondolataidnál” (Ézs 55,8–9 NLT…..
„Jöjjetek mint élő kövek, és engedjétek magatokat használni, hogy a lelki templom részévé válhassatok, ahol szent papokként fogtok szolgálni, hogy spirituális és elfogadható áldozatokat ajánljatok Istennek Jézus Krisztuson keresztül” (1Pét 2,5 GNT fordítás). Az Ószövetségben a papok két dolgot…..
„Maradjatok éberek, és legyetek kitartóak imáitokban!” (Ef 6,18 NLT fordítás). Miért kellene kitartónak maradni imáidban, amikor nem kapsz választ? Az alábbi négy ok miatt. A kitartó imádkozás a figyelmedre összpontosít.Amikor imáidon keresztül kérsz valamit újra és újra, ez nem azért szükséges,…..
„A bolondok helyet adnak a dühnek, a bölcsek csendesen visszatartják” (Péld 29,11 NLT fordítás). Sok ember azt gondolja, hogy mindenféle düh bűnös, de ez nem igaz. A düh csak akkor válik bűnné, amikor helytelen módon fejezik ki. Néha a leghelyesebb válasz a düh egy bizonyos helyzetben. Még…..
„Láthatjátok, hogy a hite és cselekedete összhangban van, és hitét cselekedetével teljesítette be” (Jak 2,22 NIV fordítás). Ha túl akarsz jutni egy krízisen, például egy világméretű járványon, akkor meg kell tanulnod, hogy mi az, amit irányítani tudsz, és mi az, amit Istenre kell bíznod. Isten…..
„Minden áron szerezd meg a tényeket!” (Péld 23,23 TLB fordítás). Kértek már olyat tőled, amiről azt gondoltad, hogy lehetetlen megcsinálni? Talán egy barát, főnök, szülő kért olyasmire, ami túl nagy feladatnak tűnt. Lehet, hogy most egy ilyen kéréssel nézel szembe. Azon töprengsz, hogy hogyan…..
„Kezdd Istennel! Az első lépés a tanulásban: leborulni Isten előtt. Csak a bolondok hordják fent az orrukat, és hiszik bölcsnek magukat” (Péld 1,7 The Message fordítás). Hogyan válhatsz nagyszerű tanulóvá? Isten dicsőítésével. A Biblia azt mondja: „Kezdd Istennel! Az első lépés a tanulásban:…..
„Emlékezz arra, amit Krisztus tanított, és engedd, hogy szavai gazdagítsák az életedet, és bölccsé tegyenek!" (Kol 3,16 TLB fordítás). A Biblia egy ajándék, amely sokat nyújt a számodra. De ahogyan egy tele doboz ékszerhez, addig nem juthatsz hozzá a jó dolgokhoz, amíg nincs hozzá kulcsod. Az…..
„Boldog ember az, aki elutasítja a gonosz emberek tanácsát [...] Ahelyett abban találja örömét, ha engedelmeskedhet az ÚR törvényének, és tanulmányozhatja azt éjjel és nappal” (Zsolt 1,1–2 GNT fordítás). Mi a közös egy jó detektívben és egy jó Biblia tanulmányozóban? Mindketten megtanultak jó…..
„Bizakodva várom Isten segítségét, amelyet megígért” (Zsolt 130,5 TLB fordítás). Isten azt akarja, hogy türelmesen várakozz, amíg választ kapsz imáidra, és azt is szeretné, hogy reménnyel telve várakozz. Legyen hited! Bízz Istenben, hogy meghallgat, és válaszolni fog imáidra. Amikor reménnyel…..
  „Ne aggódj semmiért sem, inkább imádkozz mindenért!” (Fil 4,6 NLT fordítás). Volt már olyan napod, amikor valahogyan semmi sem akart összejönni? Amikor, azt érzed, hogy minden ellened fordul, túlterhelt vagy, és azon gondolkodsz, hogy nem kellene törődni semmivel, csak visszafeküdni az…..
“Fussuk meg türelemmel a kijelölt versenyt, ami elé Isten állított bennünket” (Zsid 12,1 TLB fordítás). Amikor elkezdesz azzal foglalkozni, hogy mit tesz Isten egy másik ember életében, és irigykedni kezdesz, nézz inkább arra, hogy Istennek mi a terve a te életedre vonatkozóan! Ne vonja el más a…..
„A szeretet... mindig a legjobbat reméli” (1Kor 13,7 The Message fordítás). Amikor nagy reménységgel vagy valaki iránt, akkor ezt ne csak közöld vele, hanem mond úgy, hogy ezt lehetségesnek tartod. Te hiszel abban, hogy Isten akar valamit tenni vele és általa, és ezzel megerősíted őt abban, hogy…..
„Akire rá lehet bízni igen keveset, arra sokat is rá lehet bízni, és aki nem becsületes az igen kis dolgokban, az a nagyokban sem lesz az” (Lk 16,10). Használod úgy a pénzedet, hogy Isten azt mondhatja: „Annak a személynek többet akarok adni.” Az idődet ennek megfelelően használod? Mi a helyzet…..
„Visszautasítjuk, hogy álarcot viseljünk és szerepet játsszunk. Nem fortélyoskodunk és manipulálunk a színfalak mögött. És nem alakítjuk Isten szavait úgy, ahogy nekünk tetszik. Inkább mindent megtartunk, amit mondunk, és kijelentjük az igazságot, hogy az emberek megítéljék magukat Isten…..
Napi remény Siess jót cselekedni! 2020.01.09 03:00:00
„Ne tartsd vissza a jót azoktól, akik megérdemlik, ha hatalmadban áll segíteni rajtuk!” (Péld 3,27 NLT fordítás). Az elmúlt napokban arról beszéltünk, hogy mikor kell gyorsan reagálnunk Isten Lelkének hívására. Íme, amiről beszéltünk: Azonnal engedelmeskedj, amikor Isten megszólít, hogy tégy…..