Regisztráció Blogot indítok
Adatok
radiris

0 bejegyzést írt és 587 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt héten több olyan cikket olvashattunk a hazai sajtóban, amelyek azzal a hírrel foglalkoztak, mely szerint a rendőrök túlóráit a jövőben kizárólag csúsztatással (körülményesebben megfogalmazva: szabadidőben történő megváltással) lehet ellentételezni, vagyis kifizetéssel nem. Mivel ahogy…..
radiris 2018.11.02 07:50:52
@LaLinea: amit manapság egy-két megyei főkapitány megenged magának a rendőrökkel szemben, az még a nyolcvanas években is kiverte volna a biztosítékot.
Nem mai hír (konkrétan 2017-es), de a múltkori Caraman-cikk kapcsán egy kicsit aprólékosabban körülnéztem a román SIE (Serviciul de Informaţii Externe = Külső Hírszerző Szolgálat) honlapján és hát olyat láttam, amitől elkerekedett a szemem. A tavaly ugyanis egy olyat léptek, ami titkosszolgálattól…..
radiris 2018.11.02 07:43:28
@zsindekksz ISIS Al Qaida mind CIA projekt: Mesélj még, olyan jókat írsz :)
Három héttel ezelőtt foglalkoztunk egy Gallup-felméréssel, amelyben a közvéleménykutató-intézet munkatársai 66 ország lakosságát reprezentáló mintát kérdeztek meg arról, hogy a hat legnagyobb katonai hatalom közül melyiket választanák katonai szövetségesnek egy fegyveres konfliktus esetén. Most egy…..
radiris 2018.09.17 18:04:42
@tiboru: nem faradt, hanem agressziv idiota, akinek fingja sincs arrol, amirol itt folyik a szo, egyszeruen nem fogja fel a szavak jelenteset, ne foglalkozz vele :)
A hírszerzéstörténelem szakemberei váltig állítják, hogy a mások titkainak kifürkészésére irányuló erőfeszítések egyidősek az emberiséggel, s ezek intenzitását talán csak a párosodás iránti igény múlja felül. Ezért szokták a kémkedést a második legősibb foglalkozásnak nevezni, hiszen a prostitúció…..
radiris 2017.06.29 12:05:02
@roli101: ha nem tudod eldonteni hogy igaz vagy kemregeny, akkor lehet hogy ez a blog megse neked valo olvasmany :)
Rendvédelmi, titkosszolgálati és katonai témákkal foglalkozó szakblogként a Lemil már eddig is többször érintette a terrorizmus és a terrorelhárítás különböző aspektusait. Mai, több szempontból is rendhagyó posztunk egy hosszú beszélgetés első részét tartalmazza (a másodikra még várnotok kell néhány…..
radiris 2017.05.26 18:21:40
@bomih: ezt majd magyarázd el annak, akit a rohammentők 135 km/órával visznek szívrohammal a Ferihegyi úton. Megörtént, nem is olyan régen, a sztrókos az egyik hozzátartozóm. Szerencsére megúszta, a doki szerint kábé 5 percen múlt.
radiris 2017.05.26 18:22:56
@bomih: te a főnöködet biztos elküldted volna a kurva anyjába egy interjúban, amilyen tökös gyerek vagy :)
Folytatjuk az elkezdett beszélgetést Jasenszky Nándorral, a Terrorelhárítási Központ néhány hónapja kinevezett kommunikációs illetékesével (hivatalosan: a TEK Társadalmi Kapcsolatok Osztálya vezetőjével). Az első rész eddig úgy 17 ezer kattintást kapott, szóval nem tévedtem, amikor azt jósoltam,…..
radiris 2017.05.26 18:17:10
Csak most olvastam el az interjú két részét egyszuszra, most néhány gondolat:

- a TEK kommunikációja éveken át botrányos volt, sajnos nem tudok jobb szót rá. Függetlenül attól, hogy kinek mi a véleménye róluk, mindenkinek jobb ez az új kommunikációs stílus, a viszonylagos nyiltság és korrektség. Lehet, hogy én vagyok a pesszimista, de sajnos nem látok sok esélyt arra, hogy Jasenszki úr sokáig csinálhassa. Ji fogják túrni, utálni, alá fognak rugni, megpróbálják majd ellehetetleníteni. Bárcsak ne lenne igazam, de van egy ilyen rossz érzésem.

- a névválasztás tényleg el van kúrva, félrevezeti az embereket és emiatt is vannak a hőbörgések, hogy minek nálunk egy ezer fős terrorelhárító alakulat. Amint itt feljebb is látszik a vitából, sokan egyszerűen nem értik, hogy a TEK feladatainak csak az egyik (egészen kicsi) szelete a terrorelhárítás, de nem lehet megkövezni az értetlenkedőket, ha ránéznek a logójukra és a hivatalos megnevezésükre. Ugyanekkora erővel lehetne Személyvédelmi Központ vagy Tüzszerész Központ is a nevük.

- az elég furcsa nekem is, hogy egy rendőr vezérőrnagy (Hajdú úr) nem az országos rendőrfőkapitány beosztottja, és hogy egy kábé 90%-ban rendőrökből álló szervezet nem az ORFK része.

- én azért megkérdeztem volna Jasenszki úrtól, hogy milyen végzettsége van Hajdú úrnak, mert úgy tudom, hogy a tábornoki ranghoz egyetemi végzettség kell, márpedig hallani olyat, hogy Hajdú úrnak egy kétéves főiskolája van. Az is érdekelt volna, hogy van-e mondjuk valami nyelvvizsgája.

- jó lett volna egy kicsit részletesebben olvasni arról is, hogy hogy jönnek ki a Készenléti Rendőrséghez átment személybiztosítókkal, akik jelenleg Áder urat védik. Ha jól tudom, a viszony nem éppen felhőtlen.

Most így elsőre ezeket akartam kérdezni és mondani. Az interjú szerintem nagyon jó, eltekintve attól, hogy érezni a riporter részéről egyfajta kollegialitást, amit persze az első rész legelején meg is magyaráz. Ettől függetlenül szerintem bármelyik hivatásos újságíró becsületére vállna, hát még egy bloggerére.
Kést venni a fedélzetre? Nekünk is új, hogy legálisan is lehet, nem mindent dobnak ki a szekunál. Ultra fapados turistának persze különösen jól jön, ha vihet magával eszközt felvágni a zsömlét és megkenni a kenyeret. Biztos mindannyian emlékszünk azokra a képekre, amikor a reptéren hegyekben álltak…..
Múlt pénteken délután élesedett a hadvezéres szavazós vitaposzt és – az előzetes elvárásoknak megfelelően – elég szép statisztikákat tudhat a magáénak: a 36000+ kattintás és a 340+ komment azt mutatja, hogy a lemiles olvasótábor ismét hatékonyan mozgósította szellemi tartalékait. Köszönjük a…..
Az öt hónappal ezelőtti fegyveres-szavazós poszt sikerén felbuzdulva (közel hatvanezer kattintást és 335 kommentet kapott, ami a Lemilblog eddigi legolvasottabb cikkévé tette) úgy gondoltam, hogy ismét valami hasonlóval lepem meg a hadtörténelem iránt érdeklődő lemiles olvasóközönséget. A múltkori,…..
Kis csapatunk újra nekivágott a Tátrának, itt történt a felhívás, amelyre idén többen jelentkeztek, mint a tavalyi túránkra. Okulva a 2015-ös tapasztalatokból, most nem terveztünk többnapos kirándulást, szombaton jöttünk, láttunk, győztünk. Sőt, egy külön utakon járó csoport még Branyiszkóhoz is…..
A napokban került a kezembe a tekintélyes és népszerű amerikai hadtörténeti magazin, a nem túl meglepő című Military History 2016 januári száma, melynek címlapjáról Erwin Rommel tábornagy néz farkasszemet az olvasóval, s ezek a provokatív szavak láthatók: Csalás (csaló) volt-e Rommel? A Sivatag…..
radiris 2016.01.03 10:23:05
@Conchobar: amilyen okos vagy, ugye az feltunt, hogy ez egy cikkforditas egy amerikai hadtorteneti lapbol, es nem feltetlenul a lemilesek sajat velemenye?
25 évvel ezelőtt ezen napon kezdődött és tartott 10 napig a Ceausescu-rezsim megbuktatása, amelyet a diktátor sem élt túl. A kommunista diktatúrák közül egyedüliként a román rendszer megdöntése torkollott fegyveres összecsapásokba 1989-ben...
radiris 2014.12.16 00:20:21
@marczy: ha majd Tőkés elszámolt azzal a több tízezer euróval, amivel több éve nem tud elszámolni, és ha majd az egykori feleségét is megkérdezik az, izé, hányatott magánéletéről és egyebekről, akkor majd lehet nyilatkozni arról, hogy mennyire gerinces vagy nem. Az mindenesetre sokatmondó, hogy Erdélyben nem mert indulni ez a gerinces erdélyi politikus, Orbánék hátán kapaszkodott be az Európai Parlamentbe.
radiris 2014.12.16 00:37:01
@Hajszás Láncos: te vagy túl sok zombis filmet néztél, vagy idiótának nézel itt mindenkit, vagy fogalmad sincs a hetvenes-nyolcvanas évek Romániájáról. Villanykörtét nem lehetett kapni, csak 25, 40 és 60 wattosat (kábé 1985-től kezdve), de olyan nem volt, hogy csak egyet lehet használni egy-egy lakásban. Motorbenzin volt jegyre (először 30, aztán 20, majd 10 liter adtak havonta, ami nagyon kevés, de ennyi volt, igaz, borzalmas minőségű). A tömegközlekedés akadozva bár, de egész nap működött, legalábbis azokban a városokban, ahol én a nyolcvanas években éltem és rendszeresen megfordultam: Bukarest, Brassó, Nagyvárad, Arad, Temesvár és Resicabánya. Olyan törvény se volt, hogy a 70 évnél idősebbeket ne szabadott volna ellátni, és ezt nem is várták az orvosoktól (a családomban több orvos is volt, úgyhogy ez is hazugság).

Nem tudom, miért kell ilyen sztorikkal kábítani az olvasókat, a Ceausescu-rezsim ezek nélkül is pokoli és borzasztó volt.
Bizonyára már minden olvasónk hallott erről a kiállításról, ahol a történelem leghírhedtebb sorozatgyilkosai kerülnek górcső alá, hiszen egész Budapest hemzseg a plakátjaitól. Természetesen nekünk is szemet szúrt a dolog, amitől rendesen beindult a nyálelválasztásunk.…..
Syllabux kolléga (akinek a mai poszt a székfoglalója, de van ígéret rá, hogy lesz még további is!) egy nem mindennapi (sajnos elég rövid) csemegével örvendezteti meg a Lemilblog népes olvasóközönségét. Egy olyan hírszerzőről ír, akinek szakmai pályafutása arra ugyan nem…..
CouchSurfing A brazil vér 2012.11.17 12:57:07
 A brazil vendégemmel, Víniciussal a második este a Jászai Mari téren találkoztunk és elsétáltunk a Szimpla Kertig. Körbevezettem, de nem nyerte el a tetszését a hely. Az első surferem, aki nem szerette. Rendeltünk két italt, majd leültünk egy asztalhoz és Brazíliáról…..
világevő Peru és a multikulti 2012.11.14 19:58:11
Egy stabil és értlkes gasztronómiájú országban az a természetes, hogy a nagy etető multik nem nyernek akkora teret, mint máshol. Az inka örökségből is sokminden megmaradt máig, többek közt a ma végre megkóstolt pachamanca, de azért nem zárkóznak el a peruiak a külföldi…..
Miénk a  gyilkos, tiéd a gyász, Tiéd a számla, miénk a gáz, Miénk a vigyor, miénk a vár, Miénk a haszon és tiéd a kár!  Nevetek mindig, ha rád gondolok, Remélem, látszik, hogy boldog vagyok! Ugye látszik? Oh, igen! Ugye látszik? Oh, igen! (via) Aki hétfőre…..
radiris 2012.09.04 19:33:17
@monddazigazatmar:

Milyen faxról beszélsz? Én annak az egyezménynek a szövegéből idéztem, amelyet Magyarország is ratifikált és ott van bármelyik jogszabálygyűjteményben.

De ha nincs kincstári válaszod a kérdésemre (nem is nagyon lehet...), azt is elfogadom :-)
radiris 2012.09.04 19:41:10
@monddazigazatmar:

De nincs válaszod a kérdésemre, kis hülye :))))

Nem látod, hogy égsz, mint a benzines rongy?

Végül is mindent értek, ha mind ilyenek vagytok ott, a pártközpontban :)))
radiris 2012.09.04 19:44:59
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

EZ AZ!

A kurva kommunisták okozták ezt a botrányt is, azzal a geci, mocskos közokirathamisító adócsaló Gyurcsánnyal az élükön!

Bravó, telitalálat! Végre valaki megmondta a frankót, úgyhogy mehetünk is egy bloggal odébb, ehhez nincs mit hozzátenni :)))
Ha tényleg minden csodaszer hatásos lenne, amit az interneten rák ellen ajánlanak, akkor valószínűleg nem a rosszindulatú daganat lenne az egyik vezető halálok Magyarországon. Gyakori jelenség, hogy anyagi haszonszerzés reményében vagy jóhiszeműen, hiteles bizonyítékok nélkül…..
Minek is? Csak rablás, pénzkidobás, semmi értelme blablabla, a téligumi-ellenesek n+1 számú érvet tudnak felhozni ellene, lelkük rajta. De azért álljunk meg egy pillanatra és nézzük meg ezt az alig négynapos videót egyenesen az Újvilágból. Seattle nem egy mediterrán…..
radiris 2012.01.20 00:00:53
@_wood_: Te nagyon hülye... Ha 20 évig átlagban évente megyek 60 ezer km-t, akkor nem hóttpicsamindegy, hogy ebből 40 ezret nyári gumival, 20 ezret télivel megyek, és egyenletesen kopik a két rend gumi, így mondjuk 8 évente veszek egy új négyest mindegyikből, és nem négyévente a nyáriból?

Istenem, de idióták vannak!
radiris 2012.01.20 00:05:03
@Brian Salmond: Legyen is kötelező, a sok barom majd nem csúszkál az út közepén a nyári gumijával. Vagy szerintetek soha többé nem lesz hó?
radiris 2012.01.20 00:07:01
@Zolus84: Hagyd csak, az ilyen arcok mennek évente 4 ezer kilométert (vasárnap, amikor meglátogatják a nagyit), de oktatják a népet, hogy merre hány méter :))
  "Balázs Vendéglő. Született 1799-ben, meghalt 2012-ben. De utóbbi éveiben csak kómában és egyre romló állapotban várta, hogy valami történjen. A gyors elmúlást vagy a csodával felérő feltámadást." - emlékezik meg a több mint 200 éves hűvösvölgyi…..
radiris 2012.01.09 20:14:04
@KopaszMercis: Náncsi néni úgy 5 éve már csak a híréből él. A múltkor vittem oda egy hatfős olasz csoportot (üzleti partnerek, valahol hallottak a helyről és ők szerették volna kipróbálni), de a vacsora végén diszkréten meakulpáztak egyet és megkértek arra, hogy legközelebb inkább én javasoljak helyszínt. És nagyon igazuk volt.
Barta Bálint küldte be az alábbi érdekességet. Köszi.Matt Busch aki egyébként a LucasFilm egyik grafikusa nem aprózta el az Indiana Jones világa iránt érzett rajongását, már az önmagában nagy  dolog, ha valaki ilyen részletességgel ismeri kedvenc karaktere munkásságát,…..
KatPol Blog [KNN] Bevégeztetett? 2011.10.22 06:00:00
A Vezető Testvér haláláról szóló hírek már bejárták a világot, (önjelölt) biztonságpolitikai szakértők annak rendje és módja szerint az elkövetkező hetekben bizonyára terjedelmes cikkeket szentelnek majd életművének, és egyszer természetesen a szajha történetírás is…..
Váci utca Nanushka ősz/tél 2011.10.05 14:02:00
Nagyon összehangoltan kerülnek ki a hazai tervezők év végi kollekciói, tegnap a USE, ma a Nanushka.  Az új AW11-es kollekció következő fazonjai már kaphatóak a Csónak utcai showroomba. Nekem alapvetően eléggé tetszenek az új ruhák, a felsők és ruhák…..