Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Novak Gergely

24 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Lajos Béla, a 2023. szeptembertől egyesületként is létező „Színes Erzsébetváros” (SZE) elnöke 2020-ban még nem volt ellenséges a niedermülleri, DK-s kerületvezetéssel, olyannyira nem, hogy egy ún. „szimpózium kutatásra” (kb. újrahasznosított Facebook-felmérések, és egy YouTube-re feltöltött, alig…..
A 2023. december 6-ai, valószínű jogellenesen tartott képviselő-testületi ülés kapcsán* nem életszerű, hogy "számítástechnikai üzemzavar" miatt nem rakták ki a napirendek anyagait időben és nem az lehetett az ok, hogy Alantas módon, a lakókkal való egyeztetés nélkül 1603.4 MILLIÓ FORINTÉRT…..
 Jövő héten, az az önkormányzati képviselő, aki nem szavazza meg a kötelező egységes 24 és 6 óra közötti zárvatartást - hiányzik, módosítóval trollkodja szét, bármi, ami nem IGEN-szavazat - az lakosságellenes, és azonnal lemondhat. FRISSÍTVE: nem szavazták meg, azóta sincs záróra (2024.…..
A 2022. december 8-án, csütörtökön megtartott közmeghallgatásra meglehetősen kevés lakó jött el, ennek egyik lehetséges okára majd még kitérek a végén. A polgármester úr hosszasan sorolta az Önkormányzat „érdemeit” a szociális juttatások, egyebek tekintetében, tehát minden olyat, ami amúgy is az…..
JELEN pillanatban elmondható, hogy egy, a közelmúltban elektronikus úton küldött közérdekű adatigénylésemre kapott jegyzői válaszból azért kiderült jónéhány, elsősorban a VII. kerület lakói számára kiemelten fontos közérdekű adat. Nyomtatásra fordították az erzsébetvárosi lakók pénzét,…..
Erzsébetváros Polgármestere, Niedermüller Péter, a képviselői jogokat korlátozva annyira nem tudott mit kezdeni Egyesületünk képviselője, Garai Dóra január 31-én elküldött, a február 17-i ülésre szóló előterjesztésével, hogy nem túl demokratikusan, önhatalmúan arról döntött, hogy ne is vegyék…..
Az ülésre a járványhelyzetre tekintettel online videokonferencia formájában (Zoom-meeting) került sor. A Munkacsoport vezetője szerint tucatnyi üzletnél van visszatérő probléma, de a tavaly decemberben elfogadott, a 25/2020. (VI. 25.) önkormányzati „Kritériumrendelet” módosításáról szóló 55/2021.…..
Az első és egyik legfontosabb kérdés ami felmerült, az volt, hogy miért lehetséges az, hogy a 25/2020. (VI. 25.) Kritériumrendelet érintő kérdésekben úgy megy ki a testületire végleges anyag, hogy az a Munkacsoportban korábban nem kerül szóba. A december 15-ei testületi ülés egyik napirendi pontja…..
Ahogy az előzményekből is kiderült, amit mindenképpen ajánlott elolvasni, 2021. dec. 9-én lesz (előreláthatólag) online videókonferencia formájában a Belső-Erzsébetvárosi Munkacsoport következő zárt, egyeztető ülése, ahol a több, mint egy éves, az üzletek éjszakai nyitvatartási rendjéről szóló…..
2021. dec. 9-én lesz (előreláthatólag) online videókonferencia formájában a Belső-Erzsébetvárosi Munkacsoport következő egyeztető ülése, ahol a több, mint egy éves, az üzletek éjszakai nyitvatartási rendjéről szóló 25/2020. (VI.25.) Kritériumrendelet „finomhangolása” is napirenden lesz. Ez eléggé…..
  HALADÉKTALANUL MEGKEZDIK A TERÜLETHASZNÁLATOT, így talán HETEKEN, HÓNAPOKON BELÜL tarthatnak akár zenés, táncos, repoharas „rendezvényeket”, Instant-Fogas alapozóbulikat több ezer embernek minimum a Csarnok alsó szintjén...? Ha „rövid időn belül nem kerül megnyugtató módon lezárásra” a…..
Elképesztő közpénz-pazarlás, ebben sem jobb a jelenlegi kerületvezetés, mint az elődje. Erzsébetváros polgármestere, Niedermüller Péter a VII. kerületi lakók pénzéből 2021-ben a veszélyhelyzet leple alatt közel 23 MILLIÓ FT-tal támogatott egy közterületen gyakorlatilag jogkör nélküli…..
Az Élhető Erzsébetváros Egyesület VII. kerületi önkormányzati képviselője, Garai Dóra több alkalommal nyújtott be rendeletmódosító előterjesztést a vendéglátó-teraszok éjszakai nyitvatartásával kapcsolatban, hogy a lakosság egészséges környezethez való alapvető joga érdekében legyen egységes…..
A következő két, egymással szorosan összefüggő kérdést tettem fel Erzsébetváros polgármesterének, Niedermüller Péternek a tegnapi online fogadóóráján az egykori „bulinegyeddel” kapcsolatban: (Viszonylag hamar választ is kaptam, kultúrált stílusban, ám, hogy ez a válasz mennyire volt „érdemi”, azt…..
A Belső-Erzsébetvárosi Munkacsoport 2021. március 16-én tartotta a zárt, egyeztető ülését online videokonferencia formájában. A világjárvány miatt kialakult helyzet értékelése, és az ezzel kapcsolatos javaslatok megfogalmazása volt az ülés fő témája. A Munkacsoport vezetője, Ujvári-Kövér Mónika…..
 2021. március 16-án lesz a Belső-Erzsébetvárosi Munkacsoport következő ülése, természetesen online videokonferencia formájában. Sajnos augusztusban végül elmaradt, így most úgymond „egységes szerkezetben” küldtem el újra az egyesület korábbi - illetve az új javaslatait, figyelemmel az egyesületnek…..
Az önkormányzat pénzéből.   A közterületek használatáról és rendjéről szóló 6/2017. (II. 17.) önkormányzati rendelet februári módosítása után Belső-Erzsébetvárosban a vendéglátó-teraszok közterület-használati díja 72.33%-kal csökken 2021. év végéig. Ez akár tízmilliós nagyságrendű…..
Belváros-Lipótváros polgármestere, Szentgyörgyvölgyi Péter, a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III.11.) Korm. rendelet (40/2020. Korm. rendelet) alapján, a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény (Kat.) általi…..
A katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény (a továbbiakban: Kat.) 46. § (4) bekezdése szerint: „Veszélyhelyzetben a települési önkormányzat képviselő-testületének, a fővárosi, megyei közgyűlésnek feladat- és hatáskörét a…..
      Előszó   Jelen írás egyebek mellett azokra a kérdésekre próbál választ találni, hogy vajon tényleg csak a mennyiségi, olcsó 1-2 eurós hajnali (le)itatást előtérbe helyező üzleti konstrukcióval lehet nyereségesen vendéglátóhelyet üzemeltetni Belső-Erzsébetvárosban, valóban a…..
Jelen írás Garai Dóra erzsébetvárosi önkormányzati képviselő, a 2019. november 25-ei képviselő-testületi ülésre beadott, a vendéglátóegységek éjszakai nyitvatartására vonatkozó rendeletmódosító előterjesztéssel, a 14. napirendi ponttal kapcsolatosan tartalmaz néhány gondolatot, illetve a…..
I. Az előzmények   Erzsébetvárosban az üzletek éjszakai nyitva tartásáról szóló 9/2013-as önkormányzati rendelet valójában egységes éjféli zárás, csak tettek bele egy-két kiskaput, a legveszélyesebb a rendelet 2. melléklete, amely egész egyszerűen kiveszi Belső-Erzsébetvárost a rendelet hatálya…..
1983-ban épült Jakab Zoltán és Straub Éva tervei alapján az Almássy téri Úttörő- és Ifjúsági ház, Szabadidőközpont. A belsőépítészet Somogyi Pál tervezői műve volt. Az épület teljes alapterülete 4970 m², az ötemeletes komplexum két klubteremmel, három előadóteremmel, kilenc szakköri helyiséggel, az…..
Az utóbbi időben, ha valamilyen okból felkelti az érdeklődését a sajtónak a Budapest VII. kerületének Belső-erzsébetvárosi részén ideiglenesen létező „bulinegyed”, akkor leginkább a hiszékeny bulituristáknak jóval a piaci ár fölött sütőport, majoránnát eladó egyszerű utcai csalókról, esetleg a…..