Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lanzafame

0 bejegyzést írt és 2366 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Juventus célja az olasz bajnokságban mindössze annyi maradt, hogy az élmezőnyben végezzen, s ezzel biztosítsa helyét a Bajnokok Ligája következő kiírásában, azonban van még lehetőség arra, hogy a csapat egy trófeával mentse a nehezen menthető szezont. A zebramezeseknek ehhez meg kell őrizniük az…..
Lanzafame 2024.04.24 10:20:50
@juve2121: "Szóval ezek után az edző fejét követelni, szerintem butaság, miközben a bajnokságban dobogón vagyunk és bent vagyunk az olasz Kupa döntőjében!"

Van igazság a többi mondatodban, de Allegri mentegetése az eredményekkel azt feltételezi, hogy az adott szurkoló nem nézi, vagy ha mégis, nem látja a meccseket, ezt a nagy nullát, amit produkálunk. Amiben a legszomorúbb, hogy ma meccsek 95%-án ugyanazt "csinálja" a csapat. Vagy direkt a semmit kéri tőlük valaki, vagy valami olyat kér tőlük, ami lehetetlen. Mindkét eset alkalmatlanságra utal.

Ha meg nem érdekel maga a játék, a meccs képe, csak az eredmény, akkor elég frissítgetni a telefonon vagy a teletexten vagy csak megnézni utólag, hogy mit játszottunk. Belegondolva nem is biztos, hogy rosszul teszi.
Massimiliano Allegri a Mediaset számára értékelt a döntőbe jutást érő 2-1-es római vereség után. „Nos, szenvedős meccs volt ez, tudtuk, hogy ez várható. Aztán rögzített helyzetből kaptunk azonnal egy gólt, s volt egy két helyzetünk rögtön az első félidőben, egyik Dušan Vlahović, a másik Gleison…..
Fabio Caressa a Sky Sport Italia műsorában a Juventusnál várható változásokról beszélt, s a híres újságíró szerint bőven lesznek változások a keretben. „A Juve változni fog, Cristiano Giuntoli megkapta a jogkört erre, személyesen őt bízta meg ezzel John Elkann a részvényeseknek írt…..
Ugyan Itália már nem képviseltette magát a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, az olasz csapatok nagyszerűen teljesítenek a kisebb európai kupasorozatokban, s ennek köszönhetően eldőlt, hogy bizonyosan öt olasz résztvevő vághat majd neki a Bajnokok Ligája új, átalakított kiírásának. Az Európa-liga…..
Lanzafame 2024.04.19 12:56:36
Na, akkor ezt is megoldottuk, mostantól még kevesebbet kell tenni, elég az 5. hely is, célozzuk meg azt.

@venember83: a rutinos lengyel támadóra célzol? Jó helyen van ott, pont egy BL-ért küzdő erős középcsapatban a helye. Izé, várjunk csak...
Lanzafame 2024.04.19 17:21:18
@venember83: Pawel Dybałára gondoltam
A La Gazzetta dello Sport értesülései szerint Kenan Yıldız válhat a megújuló Juventus arca, ezt pedig a klub a 2028-ig érvényes hosszabbítással erősítheti meg. A lap szerint a felek már megegyeztek a hosszabbítás tekintetében, a bejelentés pedig a BL-szereplés bebiztosítása után történhet meg, vagy…..
Romeo Agresti legfrissebb beszámolója szerint a Juventus a tárgyalások végső fázisánál tart Felipe Anderson szerződtetése ügyében, a Lazio játékosa nyáron ingyen csatlakozhat a Juventushoz. Az újságíró szerint a védelembe első számú opció Riccardo Calafiori, a Bologna ígéretes fiatalja. Federico…..
Lanzafame 2024.04.15 18:32:15
@babo0410: értem, hogy nem hangzik túl jól ez a 2 Lazio-játékos és szerintem sem lennének túl előremutató igazolások, de azért Luis Albertót triplanullának nevezni elég erős, ha láttad akár 10 percig is játszani az embert.
Lanzafame 2024.04.15 21:20:10
@Rikoo: +++

Luis Albertóban szerintem is lehet még kakaó, alulértékelt zseni, rossz korba született az adottságaival, kicsit úgy mint Dybala.
Roberto Baggio a minap a Tuttosport számára adott hosszabb interjút, amelyben beszélt a Juventus és az olasz válogatott helyzetéről. „A tízes poszt eltűnése? A poszt követelményeinek jól felel meg Kenan Yıldız, akit nagyon kedvelek, szerintem hihetetlen jellemzőkkel rendelkezik. Ugyanakkor…..
Lanzafame 2024.04.15 18:34:35
@gomorra21: Pirlo adta azt a lasztit :)

Nekem is nagy szívfájdalmam, hogy gyakorlatilag lemaradtam Baggióról.
A Juventus a Torino ellen egy ponttal volt kénytelen megelégedni egy gólhelyzetekben viszonylag szegény meccsen, amelynek a végén a házigazdák örülhettek volna, ha a feltehetően orrtörést szenvedő Wojciech Szczęsny nem véd nagyszerűen. „Jó mérkőzésünk volt, voltak gólszerzési lehetőségeink, és a…..
Lanzafame 2024.04.14 21:34:37
@Zsltrk977: nem kell komolyan venni, ez csak a szokásos, híres toszkán irónia.
A Radio Bianconera számára megszólalt a Juventus egykori játékosa, Franco Causio, aki az idei év kapcsán a játékosok egyéni felelősségét emelte ki. „Az idei év átmeneti év számunkra, klubként, célunk a BL-be visszatérés, illetve az Olasz Kupa-döntőbe kerülés. Az európai sorozatba való bejutás…..
Lanzafame 2024.04.11 10:11:50
@Shyr Kahn: megpályázom Allegri pozícióját ezek alapján. A lényeg, hogy nem kell semmi érdemlegeset csinálni sem a meccseken, sem a felkészítés során, csak felküldeni a csapatot. Szünetben esetleg bemondok annyit, hogy "fussatok előre, mert abból lesz valami", ahogy a mester tette a Lazio-meccsen.

@Rikster91: "Maga a játékunk szisztémája és sablonossága egy 3 éves projekt eredménye, ami az Allegri féle játékelemeket tökéletesen szimbolizálja. Unalmas, körbepasszos, sémákat nélkülöző."

Ahogy körbeírod, valójában pont szisztéma nincs, csak ad hoc futball, minden meccsen ugyanaz a semmi.
Luciano Moggi a minap a Libero Quotidiano hasábjain osztotta meg véleményét a Juventus jelenlegi helyzetéről és a Massimiliano Allegrit illető kritikákról. „A pletykák szerint Massimiliano Allegri mellékszereplő, aki továbbá felkészületlen is, de érdemes tisztázni pár dolgot, mielőtt a 31. forduló…..
Lanzafame 2024.04.10 13:11:17
@Evoken: @Wizzurah: véletlenül nem attól lesz valaki jó edző, ha Leicester-féle kerettel bajnokságot nyer vagy ha a Bolognával versenyben van a top 4-ért?

Tényleg az a jó edző, aki top 4-es kerettel a top 4-ért harcol, hulladék játékkal?

Evoken: "A pályán lévö vezéri szerepet nem Allegri tölti be, de eleve hogy jön ide a keret épitése és kezelése?"

Minek edző akkor? Alakuljanak maguktól az emberközi viszonyok az öltözőben, igaz? Ennyi erővel csapatkapitány sem kell. A szabadrúgásokat is az végezze el, aki épp úgy érzi, hogy. Minek vezető az öltözőbe?
Lanzafame 2024.04.10 13:37:33
@Wizzurah: Zidane-nal elfogult vagyok, miatta lettem Juve-szurkoló. Nekem vele nem az a fenntartásom, hogy azzal a Madriddal bárki nyert volna 3 BL-t, ez teljesen agyhalott mondás szerintem, igenis volt mögötte edzői teljesítmény (pl. a jó Allegrit is csúnyán lemeccselte Cardiffban, pedig az a két csapat egy szinten volt, sőt).

Zidane-nal kapcsolatban nekem az a rossz megérzésem van, ami Allegriről bebizonyosodott: kellenek alá a klasszisok, könnyen lehet, hogy nem tud szarból várat építeni. Ide most egy olyan edző kellene, aki mankókat, játékelemeket, rendszert ad a sajnos nem topszintű játékosainknak. Mindezt egy világos, reális, hosszú távú sportszakmai stratégiába ágyazva: legyen vége a vezetői szintű kapkodásnak. Giuntoliban bízom, hogy van elképzelése és tudja mit akar.
Lanzafame 2024.04.10 13:42:05
@Evoken: ezek az edzők 10-15 fős stábbal dolgoznak, köztük pszhichológusokkal, de nekik is fontos skilljük, hogy tudjanak bánni az emberekkel, tudjanak csapatot, közösséget építeni. Ha nincs vezér, akkor nem hátradőlök, hanem kihozom az arra leginkább alkalmas játékosból. Ha nincs csapategység, akkor teszek azért, hogy kiépüljön.

Ne mentsük már fel az eredmények után a munkája alól is.
A Juventus kedd este végre győzelmet ünnepelhetett, kétgólos előnnyel várja így a csapat a római visszavágót, de a meccset követően Massimiliano Allegrit még az első félidőben visszavont büntetőről kérdezték. „A bírók és a VAR döntéseit tisztelni kell, szóval nem látom semmi értelmét ezen döntések…..
A Juventus kapusa, Wojciech Szczęsny a DAZN kamerája elé állt a Lazio elleni vereség után, és a csapat által átélt nehéz helyzetről beszélt. „Igen, a szurkolók azt kérték, hogy menjünk minél közelebb a szektorukhoz. Egy ilyen pillanat tudatosítja az emberben, hogy mindenkinek többet kell tennie,…..
Lanzafame 2024.04.01 00:29:13
@Wizzurah: szóról szóra megfogalmaztad, amit akartam
A Juventus a válogatott szünetben nehéz menetelésre készülhetett, hiszen a hátralévő kilenc bajnoki számos kihívást tartogat nívós olasz csapatok ellen, s ezen kívül Massimiliano Allegri csapatának még az Olasz Kupa kétmeccses elődöntőjében is bizonyítania kell. Szombaton a Lazio az ellenfél…..
Lanzafame 2024.03.30 19:28:05
@venember83: kiscsapatként nagy dolog Rómából ponttal távozni. Az 5-4-1-gyel és a támadások büszke tagadásával meg is lehet a pont. amiért jöttünk. Már csak 25 perc, bizakodó vagyok, hogy kihúzzuk.
Lanzafame 2024.03.30 19:29:37
@Apuleius: ne legyél kishitű, bármikor becsúszhat egy szöglet.
Massimo Bonini, a Juventus egykori középpályása a Tuttosportnak nyilatkozott az Öreg Hölgyről, és a csapat által átélt hullámvölgy okán természetesen leginkább a problémák merültek témaként. „Mi hiányzik a Juventusból? Ebből a Juventusból hiányzik az olasz játékosokból álló tömb, ami mindig alapját…..
A Juventus egykori meghatározó játékosa, Alessio Tacchinardi mostanában gyakran nyilatkozik az Öreg Hölggyel kapcsolatban, legutóbb pedig Matías Souléról és a klub jövőjéről beszélt a La Gazzetta dello Sport számára. „Megnéztem s újranéztem Matías Soulé gólját az U23-as argentin válogatott meccsén,…..
Lanzafame 2024.03.25 16:52:32
@gomorra21: Chiellini balhátvédként egy másik játékos volt, rajta ért nevetni egy picit, szeretetteljesen persze. De 2006-2007 óta, belső védőként 3 szintet lépett felfelé, más kávéház volt onnantól.

Gatti nem tudom, mitől táltosodna meg, én sem vagyok biztos abban, hogy egy négyvédős rendszerben helye lenne a kezdőben.
Lanzafame 2024.03.26 11:42:31
@gomorra21: nem rémlik, hogy belső védőként szidta volna bárki is, de nem is számít, hogy valami távoli fórumon szidták-e. Ha meg igen, akkor az még a balhátvédnek szólt, majd mindenki bekussolt hamarosan.

@steven.h: Legrottaglie másodvirágzása tényleg jó hatással volt rá, mellette érett klasszissá.

Barzagli fiatalon is szuper játékos volt, csak a wolfsburgi kaland nem jött össze neki. Előtte Palermóban már ünnepelt sztár, válogatott volt.
Nicolò Schira értesülései szerint a Juventus Dean Huijsen visszatérését és integrálását tervezi a felnőtt csapatba, ugyanakkor nem zárható ki, hogy egy 30 millió eurós ajánlat esetén az Öreg Hölgy értékesíti a futballistát. A fiatal hátvédért az RB Leipzig és a Borussia Dortmund mutat…..
A Juventus holland tehetsége, Dean Huijsen, aki a szezont kölcsönben az AS Roma kötelékében tölti, végül nem Hollandia, hanem Spanyolország nemzeti csapatát választotta, s első alkalommal kapott meghívót az U21-es csapathoz. A La Gazzetta dello Sport munkatársa arról kérdezte a fiatal játékost,…..
Matías Soulé a Dsports Radio számára nyilatkozott múltjáról és jövőjéről, s azt is elmondta, hogy januárban valóban megkeresték egy szaúdi ajánlattal. „Most nincs semmilyen ajánlatom még. Nem tudom még, hogy mit hoz a következő szezon, még túl korai erről beszélni. Álomszerű lenne az olimpián…..
Lanzafame 2024.03.23 17:05:23
@Shyr Kahn: Juve-szurkolóként nekem is nehéz elfogadni, de a több pénz, jobb körülmények, jobb körítés, jobb stadionok és nagyobb BL-menetelések lehetősége mind csábítóbb, mint amit most Olaszország kínálni képes.
Massimilino Allegri a The Athletic munkatársának adott interjút, amelyben beszélt a Juventusnál tapasztalható kihívásokról és célkitűzésekről, illetve felmerült a megújult Bajnokok Ligája is. „Amikor visszatértem, a csapat megfiatalítására kértek fel, a célkitűzés az volt, hogy évente három Next…..
Lanzafame 2024.03.21 13:11:16
@venember83: köszi, nagyon snájdig ezeken a képeken.

Vicces volt a bejegyzés címe és a fotó együtt, beleláttam, hogy a futballista olyan, mint a jó bor a mondásban.
A Genoa elleni döntetlen újabb tőrdöfésként érte a Juventus szurkolóit, akik közül többen a nézőtéren is kifejezték nemtetszésüket füttyökkel a félidőben, amire a Curva Sud ultrái becsmérelték a negatív kritikát megfogalmazó szurkolókat, s arról énekeltek, hogy a Juventust ők és kizárólag ők…..
Lanzafame 2024.03.20 09:13:06
@steven.h: Ancelotti jó párhuzam, mert valahogy ő is csak nagyon erős kerettel képes alkotni, azzal viszont nagyon, még mindig. Allegri az előző évtized közepén (nem ma volt) is hasonlóan járt el egy bivalyerős és rutinos kerettel.

A második edzősége alatt kiderült, mire képes a kb. 4. legjobb kerettel, ha kap 3 évet és nem kap klasszis igazolásokat. Itt, a szürkébb játékosokkal már nem elég az öltöző egyben tartása, a sztárok igazgatása, meg bízni Higuaínékban, hogy elöl majd valahogy megoldják. Ide játékelemek, kapaszkodók, tehát elképzelések kellenének.

Nem kell messzire menni, Rossi válogatottjában bárkit beteszel bárki helyére, tudni fogja a dolgát álmából felkeltve, azt is, ki hol helyezkedik és mi a következő lépés. Így tud pl. egy Vidi-középhátvéd balszélsőként leszopatni egy Pavard-t az Eb-n. Itt meg azt nézzük, ahogy tanácstalanul passzolgatunk, tutujgatjuk a labdát, látványosan nem tudják a szerencsétlenek, mit kellene tenniük. Ez a fő tünete annak, hogy Allegri alkalmatlan a szarból várat építeni feladatra. És ezért kell távoznia, lehetőleg tegnap (tavaly).
Lanzafame 2024.03.20 14:52:57
@steven.h: nem mondtam, hogy Allegri rossz edző lenne. De ahhoz, hogy egy topcsapathoz képest gyenge keretből és sok rutintalan fiatalból működő gépezetet, csapatot faragjon, arra alkalmatlan az elmúlt 3 év alapján. Lehet, hogy rá akkor lenne (megint) szükség, amikor már elfárad egy erős, klasszisokkal teli társaság egy aprólékosabb, de szájbarágósabb edző után. Aztán finomhangolhatna, egyenesben tarthatná a kormányt.

Szerintem most megismertük Allegri komoly korlátait, ideje váltani, különben évekig egy helyben fogunk toporogni és a világ elhúz mellettünk.
A Juventus továbbra sem talál vissza a győzelmek útjára, s a csapat korábbi mestere, Fabio Capello elemezte a zebramezesek kiábrándító helyzetét, miközben egyre több kritika illeti Massimiliano Allegri munkásságát. "Először is hadd mondjam el, hogy Allegri csodákat tett egészen a Derby d’Italiáig,…..
Lanzafame 2024.03.20 09:02:06
@sleepy8: szerintem egy másik edző egy rendszerben belőle is többet ki tudna hozni egy vízhordónál. Nem véletlen, hogy a francia válogatottban alapember és pl. a fiatal madridi sztároknál fontosabb láncszem.
A Genoa elleni gól nélküli meccs után Massimiliano Allegri ismét a kritika össztüzébe került, és a sajtó munkatársai nem voltak restek, és megszólították a mester egykori mentorát és bizalmasát, hogy az ő véleményét is megismerjék a szurkolók. „Nem láttam a Genoa elleni meccset, és el is mondom,…..
A Juventus mindössze egy pontot gyűjtött hazai pályán a Genoa ellen, így egyre nehezebb helyzetben folytatja küzdelmét a Bajnokok Ligája-indulást jelentő helyek egyikéért. "Az első félidőben volt egy kis feszültség a mérkőzés fontossága miatt, s mert győznünk kellett, ezért egy kicsit…..
A Juventus a reményteljes évkezdet és scudettós álmok után leszakadt az éllovas Intertől, és vasárnap a Genoa ellen már egyértelműen győznie kell, ha lépést kíván tartani a második helyet átvevő Milannal. A Genoa elleni meccs előtt sajnos edzésen megsérült Arkadiusz Milik, ám a keret nem fog…..
Lanzafame 2024.03.17 13:12:11
@Rikoo: fel kell mennie a szélen, mivel Cambiaso befelé mozog. Más kérdés, hogy semmiféle képessége nincs ehhez a feladathoz, általában a támadáshoz. Olyan nagyon a labdához sem.
Lanzafame 2024.03.17 13:27:06
@hurbiny3k: nem értem azokat, akik a szép játékot hiányolják. Ez a játék, amit ma is látunk, ez hoz eredményt. Allegri 3 éve építi ezt a győztes csapatot, rendszert, bízzunk már benne egy kicsit.

Nagyon nehéz nem világklasszis játékosokkal. A nagy edző attól nagy edző, hogy csak klasszisokkal képes kupákat nyerni. A türelem, a nyugalom a kulcs.
A Juventus hétvégi teljesítménye kapcsán a Pressing műsorában megszólalt Fabrizio Ravanelli, és nem volt túlságosan elmarasztoló véleménye a srácokkal szemben. „Véleményem szerint a Juventus jó meccset játszott, és valamivel többet érdemelt volna, a győzelem pedig néhány védekezési hiba miatt…..