Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pusztahang

39 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elindult egy újabb őszi klubszezon, a város azonban kicsit lassan ébredezik a nyári kómából. A Campus Fesztivál és a karneváli hét zsúfoltsága persze idén is okot adott némi izgalomra – és a program is helyenként ízletes volt –, de szokás szerint az őszi klubkoncertek szezonjára maradnak a…..
Végre Műsorszórással jelentkezünk, ez pedig azt jelenti, hogy a szórványos koncert-csendélet helyett egy zsúfolt tájképet látunk magunk előtt, ha ránézünk a naptárra. Idén is társrendezői voltunk a Made in Debrecen Fesztiválnak, az ott tapasztalt nyüzsgést és zenei örömünnepet pedig olyan jó volna…..
Főszerkesztőnk után másik alapítónk, Süli Andris is lefirkantotta szubjektív listáját az idei fesztivál nyitása előtt. Andris a Campus projektvezetőjeként és programigazgatójaként egy speciális belső pozícióból, nem titkoltan elfogultan és szubjektíven állította össze az alábbi listát. Persze az…..
Egy nap alatt le is zongorázta az új KATA-törvényt a kormány, melynek keretein belül több százezer legálisan működő egyéni vállalkozó, ebből pedig megközelítőleg pedig 150 ezer kreatív iparban dolgozó jövője kerül bizonytalan helyzetbe. Az élőzenét kiemelten érintő ügyben a Music Hungary Szövetség…..
Két filozófiából doktorált egyetemi oktató összeállt Debrecenben, hogy kikísérletezze saját zajzenéjét elektronikus eszközökkel és félmoduláris szintetizátorokkal, megspékelve experimentális videóművészettel. A projekt emiatt két szálon fut, de irányát tekintve mindkettő ugyanarra a progresszív…..
A keményebb zenék kedvelőinek szánt Hell Vill 17 év után Győr-Moson Sopron és Fejér megye után új helyre költözik és idén először a Heves megyei megyeszékhely melletti Felsőtárkányban színesíti nem mindennapi kínálatával az idei fesztiválszezont. A Debrecentől nem túl távoli, a Bükk kapujában…..
Mintegy kétezren látogattak el a Pusztahang első nagy rendezvényére, a Pusztahang Alkotótáborra május 14-én és 15-én. Az eseménynek a Nagyerdei Víztorony adott otthont. A szervezők izgalmas koncertek mellett workshopokkal, művészetközi programokkal is várták a látogatókat. Pénteken kora délután már…..
Amikor elindítottuk a PusztaHangot 2019-ben, terveink közt szerepelt egy olyan esemény(sorozat) tető alá hozása, ami nem csupán a debreceni zenei életet rázza föl, hanem teret ad társművészetek tehetséges képviselőinek is. Olyan támogató, az alternatív, szubkulturális, műfajközi légkört szerettünk…..
Eddigi legnagyobb dobásunkkal érkezünk Debrecen legizgalmasabb májusi hétvégéjén, ahol a PusztaHang nevével az elmúlt három évben valamennyire összeforrt izgalmas koncertek mellett workshopokkal, művészetközi programokkal is közelebb kerülhetnek a látogatók a város alternatív erőtereihez. Május…..
Rég jelentkeztünk Műsorszórással, de most igazán elkezdett éledezni a tavasz. Miután a Made in Debrecen márciusban felébresztette a várost, most bizonyos napokon még a bőség zavara is fennállhat, ha koncertre szeretnénk menni. Valljuk be, rég volt ilyen Debrecenben. Mutatjuk a következő két hét…..
Új dalt adott ki a Ghost Toast, ami nem mellesleg a márciusban érkező új lemezük első fecskéje. A debreceni prog rock zenekar az utóbbi időben igen aktív volt, 2020-ban is megjelent egy stúdióalbumuk a finn Inverse Records kiadásában. Ezúttal is náluk fog kijönni az új anyag, a Shape Without Form…..
Nem ritkaság, hogy egy kisvárosi – vagy bármilyen, szerényebb lehetőségekkel rendelkező – zenekar megpróbál saját erőből dalokat, lemezeket készíteni és turnézni a lehető legtöbb részfeladatot (klipkészítés, menedzsment, promó) maguk közt kiosztva, ám az már valóban speciális eset, amikor magát…..
Bekanyarodtunk a baljós októberbe, de kis városunk egész szép számmal kínál számunkra zenei élményeket. Helyi bandáktól kezdve a Budapest Bár lemezbemutatójáig lesz jó pár érdekes koncert, de mi most minden elfogultság nélkül ajánljuk két saját szervezésű esténket. Az I. MUST Ifjúsági és Egyetemi…..
Alig bírtuk kipihenni a nyári fesztiválszezont, máris indul a klubkoncertek őszi dömpingje. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a következő hetek koncertjei védettségi igazolvánnyal a zsebünkben látogathatónak tűnnek, vagyis a nyári szabadság rezgésszámai a klubszezonban is tovább…..
A zajzene egyik, ha nem a legfontosabb eseménye Magyarországon a Zajkert, melynek kilencedik felvonása érkezik el szeptember második hétvégéjén itt, Debrecenben. A Zajkert a másfél éve Bécsbe költöző Bíró Kornél nevéhez fűződik. Ötletgazdaként és főszervezőként a BanZaj sorozatot is ő jegyzi,…..
A PusztaHangnak visszatérő vendége a 'Rém, foglalkoztunk már konkrét bemutató cikk formájában Urbán Bence zenei projektjével, beszámoltunk az új számokról, hírekről a zenekar háza tájáról, illetve Bence segített nekünk rögzíteni a karanténos idők alatt forgatott PusztaHang Live Sessionöket. Most…..
Nem csak a Covid, hanem a Campus után is van élet a debreceni zenei színtéren. Nem is akármilyen, hiszen mindjárt kezdődik a 2021-es Debreceni Bor- és Jazznapok, egy nagyszabású, négy napon át tartó rendezvény a hazai jazz élet meghatározó szereplőivel. Rögtön utána, rendhagyó, hétfői időpontban a…..
Idén végre újra a legmagasabb üzemi hőmérsékletre kapcsol a debreceni mókagyár, vagyis a régió legnagyobb zenei eseménye. A Campus az évek alatt magyarországi viszonylatban fesztiválóriássá nőtte ki magát, s a tavalyi Covid-zárlat után láthatóan mindent megtesz azért, hogy védettségi igazolvánnyal a…..
Folytatódik a koncertdömping a nyári kánikulában. A delta variáns nem túl nagy intenzitással van jelen kis országunkban, ez maradjon is így, nekünk pedig legyen még sok-sok ilyen eseménydús időszakunk, mint amit most június és július fordulója tartogat Debrecenben. Csendes ülős, akusztikus…..
Szinte felfoghatatlan, de újra itt a Műsorszórás. Gondolom, nem kell túlmagyarázni, hogy miért nem csináltunk rendszeres programajánlót egy világjárvány alatt. Ugyan tavaly nyár végén és ősz elején afféle kamuflázsként tudtunk még önfeledten (?) ugrabugrálni élőzenére, aztán jött a zord valóság, két…..
Ugyan már kezd kivirulni az ég vírusszempontból és elkezdtek pörögni az élőzenés események is, az utóbbi másfél év maradandó nyomokat hagyott mindenkiben. Februárban például még nagyon kilátástalannak tűntek a dolgok, ezért mindenféle engedély bekérésével és a járványügyi óvintézkedési szabályokat…..
Aki szorgalmasan követi a PusztaHangot, már találkozhatott a Hakawai zenéjével, ami egy zenei stíluskohóként működő műhely Szentesi Ruben vezetésével. Ő az ötletgazda, ő írja a dalokat, de egyre több koprodukciót is vállal régi és új zenész barátaival. A produktivitással és a megidézett elektronikus…..
Május végén mi is beszámoltunk róla, hogy a Telekom Electronic Beats hazai csapata az egész világot, így a zenei életet is a feje tetejére állító járványhelyzetben is azon munkálkodott, hogy valamilyen formában támogassa azt az alkotni vágyó, nyitott közösséget, mely a négy fal között is új…..
Kinek a videója tetszett a legjobban a 'Pusztán egy dal' pályázatunk jelentkezői közül? A szavazás július 19. vasárnap éjfélig tart, a győztes pedig meghívást kap az egyik őszi PusztaHang Live Sessions eseményünkre. Acoustic Style Árnyéknyúl Bordó…..
Május végén merült fel az ötlet, hogy a koronavírus miatti korlátozások közepette magára hagyott zeneiparnak a magunk módján minimális segítséget nyújtunk. A segítség esetünkben a gondos figyelmet és a debreceni zenészek alkotásainak, üzeneteinek továbbadását jelentette. Ezért találtuk ki a Pusztán…..