Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Serendib

35 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Skorpió önmaga mélységeit kereső hatásai után a Föld átlép a Nyilas jegyébe, ami kitárulkozást, tágasságot, és „tüzesebb”, lelkesítőbb érzéseket hozhat. A jegynek és szülötteinek uralkodó bolygója naprendszerünk legnagyobb planétája, a Jupiter, ami a nagy dolgokat, nagy tereket és a bőséget…..
    Gyakran zavarba ejtő, hogy mások mennyire mások. Tulajdonképp nehéz elfogadnunk a tényt, hogy „A VILÁG” és szavaink mindannyiunk számára mást és mást jelentenek. Ebben a megértési folyamatban az asztrológia is segítségünkre lehet. Mindig van egy csoport, melynek tagjai napjegyük vagy…..
(szeptember 23 – október 22.) Amikor a Mérlegek születnek, a jegy uralkodó bolygója, a Vénusz által a levegő elem nyomja rá bélyegét a földre, így ők is lebbenően könnyedek, légiesek. Kedves, diplomatikus, nagyszerűen alkalmazkodó emberek, akiknek különleges képességük van arra, hogy mások…..
  A korund kristályok – közismertebb nevükön a vörös rubin, és a zafír, ahogy az összes többi színű korund kristályt nevezzük, a Mohs-skálán 9-es keménységűek, vagyis a gyémánt után a 2. legkeményebb és így legkeresettebb drágakövek a Földön. Sri Lanka az ősidők óta híres búzakék zafírjairól. Az a…..
A Szűz a föld elemhez tartozik, két legjellemzőbb szava a Rend és a Szolgálat. Uralkodó bolygójának a Merkúrt tartják, bár asztrológusunk szerint a Szűz bolygójának felfedezése vélhetően még várat magára. A Merkúr mindamellett támogatja a Szűz intellektuális, elemző hajlamait, amit jellemzően nagy…..
Ki hinné, de még a Góbi sivatagban is akadnak kirándulók. S milyen szerencse! Egyikük ugyanis észrevette, hogy a kő, melynél útjai során mindig megpihent, kristályokat rejt. El is határozta, hogy megbontja – így fedezték fel 2000–ben a Fukong meteoritot, és rögtön ki is kiáltották a 21. század…..
  Lehet, hogy unokáinknak már kincset ér majd az a holdkő ékszer, ami számunkra még elérhető: a holdkő földpát, ami az egyik legáltalánosabb ásvány a földön, drágakő–minőséget találni azonban egyre nehezebb. Úgy látszik, a Föld készletei kimerülőben vannak. Nem csoda; a holdkövet a történelem…..
    A Rák (június 22 – július 22) ugyanannyira kiszolgáltatott uralkodó jegyének, a víznek, mint a Kos a tűznek. A víz az érzelmeket uralja, melyek gyakorta elborítják a rendkívül érzékeny Rákot, aki könnyebben sebezhető, jobban fáj neki, ha bántják. Általában jellemző rá a kedvesség; törődik…..
Királyi drágakő Amikor a brit Vilmos herceg 2010 októberében ráhúzta kedvese, Kate Middleton ujjára hajdani édesanyja, Diána hercegnő híres eljegyzési gyűrűjét, a 18 karátos, ovális kék zafír gyűrűt, nem csupán szerelméről tett tanúbizonyságot. Ő is a szerelmeseknek azt az egész történelmen átívelő…..
    Az Ikrek (május 21 – június 20.), mint az őt uraló elem, a levegő, könnyű és mozgékony. A csillagjegy alapműködése a közvetítés – még, ha nem is mindig tud róla. Ebben az egész skála felvonulhat: a pletykálkodástól a különböző, akár spirituális és anyagi síkok közötti üzenetek közvetítéséig,…..
Sokak szerint a turmalin minden más ásványt felülmúl. Még a gránátnál is több féle változatban, a színskála minden árnyalatában megtalálható. Keménysége változó, olykor a kvarckristályokéhoz hasonló, máskor a smaragdhoz, s tartóssága sok ezer évre is szólhat. Legmeglepőbb tulajdonsága azonban…..
Rózsakvarc Aphrodité, a szépség és a szerelem istennője rohanni kezdett az erdőn át, amint meghallotta kedvese, Adonisz segélykiáltását. De hiába futott, hiába tépték fel bőrét a tüskés bokrok, nem tudta megmenteni szerelmét a medve képében rátámadó Artemisztől. Elkésett. Az ókori görögök szerint…..
A Bika (április 20. – május 21.) a virágba borult tavasz gyermeke. Nem csoda, hogy jóban van az anyaggal: értékeli és élvezi az élet ajándékait, szépségeit és örömeit. Ügyesen hasznosítja a lehetőségeket, általában kellemes életet teremt magának. Ez a pozitív, életigenlő alap-beállítottság…..
Egy magamfajta európai nem tud úgy eltölteni egy évet egy sri lanka bányász családdal, hogy vissza ne találjon kicsit természeti lényéhez: megbarátkozik a fürdőszobai pókokkal, nem visít, amikor látja, hogyan rohangásznak a patkányok fel-, és alá a tető cserepei alatt, vagy, ha mérges kígyóba botlik…..
            Szombat hajnal van. Nem csoda hát, ha kissé morcosan ébredek arra, hogy valaki az ablakom alatt éktelen károgásba kezdett. Indulatosan szaladok ki az udvarra, ahol meglátom Somát, a szomszédasszonyt, kezében áldozati tállal.             - Hát Te? – nézek rá kérdőn, mire elmagyarázza,…..
A gránátalma csillogó, vörös magjaira való hasonlóságáról kapta a nevét, ám aligha találunk még egy drágakövet, mely ilyen változatosságot mutat. Kevesen tudják, de a gránát valójában egy szilikát ásványcsoport gyűjtőneve, melyek hasonló fizikai, ám eltérő kémiai tulajdonságokkal rendelkeznek,…..
A Kos (március 21 – április 20) a zodiákus legelső csillagjegyeként a kezdetek minden lendületét hordozza. Tüzes lényére leginkább az jellemző, hogy fejjel megy a falnak. Addig nem áll meg, míg határokba nem ütközik – olykor igen kemény határokba. J Ez a határ-keresés a lételeme, lendületét önmaga…..
A színek, különösen a drágakövekben, a természet örömének megnyilvánulásai – vallotta Erasmus, a németalföldi tudós. A csodálatos színekben előforduló drágakövek egyidősek a bolygónkkal. Tökéletes kristályszerkezetük rendkívüli nyomáson és hőmérsékleten alakult ki, ennek köszönhetik ragyogásukat,…..
Ékszereink drágaköveinek zöme a sri lankai Ratnapurán (ratna=drágakő, pura=város) és környékén keletkezett és került elő a földből, ahol egy évet töltöttem 2006-ban egy bányászcsaláddal, a többi bányászcsalád között, minthogy akkoriban még a környéken mindenki a drágakövekből élt. Így és ezért…..
A gépem este nyolckor száll le. A családom, mint rendesen, jó pár perces késéssel érkezik a reptérre, de már nem izgulok. Addig is élvezem, hogy a várva várt cigaretta mellé újra Sri Lanka levegőjét szívhatom. Éjfél körül érünk majd haza, Ratnapurára. - Holnap reggel korán kelünk! – fordul hozzám…..
Megvettük a lótuszvirágokat, az olajat, a kanócokat, a füstölőket. Mezítláb indulunk Saman Devio, tartományunk oltalmazó istenségének fő templomába. Természetesen buddhista templomról van szó, szenteltek is a Buddhának egy egész külön szentélyt, a központi csarnok azonban Saman Devioé, s a templomot…..
Jaya Sri Maha Bodhi egy szent fügefa a Sri Lanka-i Anuradhapurán, az egykori királyi fővárosban. „Ő” a világ legöregebb, ember által ültetett fája, több, mint 2300 éves! Történetét a kezdetektől feljegyezték, minthogy annak a fának egyik ágából nőtt, amely alatt Buddha elérte a megvilágosodást. Ami…..
A testünk csillagok porából született. Ahogy a drágakövek is. Fizikai és kémiai tulajdonságaik szerint egyedi rezgéseket és minőségeket hordoznak, amelyek hatással vannak testünkre és lelkünkre. Ahogy a természetes világ egésze, úgy a drágakövek is a jól-lét állapotában vannak, jótékony rezgéseik…..
- Minden nagyon szép, az utcák tiszták és rendezettek, az emberek bőségben élnek – de senki nem mosolyog – jegyezte meg egy Sri Lankai barátom Európából hazaérkezvén. Ő azon kiváltságosok egyike, akinek beteljesült minden honfitársa álma – járhatott Európában, ami általános vélekedés szerint a…..
Beköltözöm Sri Lankába A mókus 2020.01.03 08:37:40
  A dübörgő forgalom hirtelen elcsendesedik, Ratnapura zsúfolt belvárosa egyszerre megdermed; minden jármű minden irányból megáll: egy kis mókus tévedt az úttestre. A járművek szinte kört alkotnak körülötte, nem tudja, merre induljon. Félénken rebben előre néhány centit, aztán megtorpan,…..