Regisztráció Blogot indítok
Adatok
magyar cukrász

22 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
magyarcukrasz A jó fagyi titka 2021.04.09 18:24:32
Fagylalt viszonteladói pályafutásom során számos alkalommal érkezik felém a kérdés:  - Finom a fagylaltotok? - Főzött fagyit árultok? - Olasz alapanyagokat használtok? Úgy érzem itt az ideje kicsit elmélyedni benne, mik a jó fagylalt ismérvei! A jó fagylalt alapját az olasz kézműves fagylalt…..
Fagylalt értékesítésnél örök kérés: gombóc, vagy spatula? Számos érv szól az egyik és még több a másik verzió mellett. Ebben a posztban most nem is igazán az egyik, vagy a másik modell előnyei mellett akarok korteskedni, hanem egy olyan - egyre inkább elterjedőben lévő - módszert bemutatni, mint az…..
A pandémai miatt kialakult klasszikus cukrászdai-, kávéházi vendéglátást felváltotta az elvitelre / kiszállításra történő értékesítés. Számos vendéglátóhelynek, főként az éttermek számára ez a megoldás visszás, hiszen nem olyan minőségű ételeket és olyan élményt tudnak nyújtani a vendégeiknek, mint…..
magyarcukrasz Fókuszban a BEJGLI 2020.11.25 16:03:32
Bejgli vagy beigli: ez itt a kérdés. :) Mindkettő helyes, nyugodtan használhatjuk bármelyiket. A Magyar Élelmiszerkönyv meghatározza, hogy milyen alapanyag használat mellett nevezhető a termék bejglinek. Számit az alak, a felület, a bélzet, a zsír és a cukor, valamint a töltelék aránya. A…..
magyar cukrász 2020.11.26 20:35:25
@bandiras2: az is jól hangzik!
Az augusztus közepi parlamenti sajtótájékoztatót követően számos kérdés, megjegyzés érkezett az idei "Magyarország tortája" elnevezést illetően. A nevet már a januári versenyre történő nevezés során el kell dönteni. Rengeteget gondolkodtunk, hogy mi lenne az ideális választás ehhez a tortához. A…..
2020-ban a CURIOSITAS - Kíváncsiság lett az ország tortája. Füredi Krisztián, tápiószecsői Hisztéria cukrászda cukrászmesterének alkotása viseli idén ezt a kitüntető címet. A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén tizennegyedik alkalommal hirdette meg a "Magyarország Tortája" versenyt,…..
Idén az "Év Fagylaltja" verseny lebonyolítása a korábbi évektől eltérően - a vírushelyzet miatt -, nem egy adott város fagyifesztiváljaként került megrendezésre. 4 helyszínen tartottak régiós előselejtezőt, ahonnan 13 fagylalt jutott tovább az országos döntőbe. A verseny célja nem változott, hiszen…..
Napjainkban a legfőbb kihívást a cukrászdák számára - csakúgy, mint valamennyi termelő ágazat számára - a munkaerő, pontosabban a szakképzett munkaerő hiánya okozza. A megnövekedett fogyasztói igények kielégítésére szükséges állandó magas minőséget biztosítani. Ehhez elengedhetetlen a termelés,…..
magyarcukrasz Macaron készítés 2020.03.20 18:23:07
Március 20-án tartják a nemzetközi Macaron napot. Ennek apropóján egy általunk készített receptet és technológiát írok le bemutatva, mi hogyan készítjük ezt a népszerű édességet. A héjhoz szükséges alapanyagok: 216 dkg mandulaliszt (fontos, hogy jó minőségű, apróra darált legyen) 144 dkg…..
Néhány blogbejegyzési ötletemet sutba dobva egy kis lelekesítőt szeretnék most Nektek adni a bejegyzésen keresztül. Ezek a saját gondolataim, elképzeléseim, lehet velük egyetérteni és egyet nem érteni, de remélem tudtok belőle táplálkozni. A világjárvány hatásait elsőnek a turizmus és vendéglátás…..
Minden második évben megrendezésre kerül a Sirha kiállítást és vásár Budapesten. Ez a legjelentősebb hazai, az egész vendéglátós szektort átfogó expo. A Bocuse d'or hazai döntőjén túl, számos más érdekesség kapcsán is megérte kilátogatni idén is a Hungexpora. Idén negyedik alkalommal, a rendezvény…..
magyarcukrasz SIGEP 2020 2020.02.03 22:42:46
2020. január 18. és 22. között megrendezésre került a 41. SIGEP fagylalt, cukrász, kávéipari- és pékipari szakkiállítás-és vásár. Ez a legjelentősebb efféle témával foglalkozó rendezvény a világon.                         Magyarok számára is érdemes ellátogatni Riminibe a vásárra. Autóval mindössze…..
Augusztus közepén volt szerencsém ismét eljutni Szombathelyre. Mészáros Gábor invitálására érkeztünk Selmeczi Lászlóval -  a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének társelnökével - és Tóth Norberttel az idei országtorta megalkotójával, a Savaria történelmi karnevál tortazsűrizésére.…..
A mai napon kihírdetésre került a 2019-es Magyarország Tortája verseny győztese. A díjnyertes munka a Boldogasszony csipkéje nevet viseli. Első hallásra az elnevezés kissé meglepő, de a kifjezés nem más, mint a málna dunántúli népies elnevezése, utalva a levelek csipkézettsésére. A gyümölgy…..
magyarcukrasz Relais Dessert 2019.07.26 09:07:00
A francia alapítású Relais Dessert szövetség már több, mint 35 éve szolgálja a világ elit cukrászait. Tagjai között több világbajnok, MOF (Meilleur  Ouvrier de France - Franciaország legkiválóbb mestere) mester, ismert tévés cukrász található. Hosszú évekig Pierre Hermé volt az egyesület elnöke, aki…..
magyarcukrasz Fagylalt Marketing 2019.07.02 18:00:00
Fagylaltozó vagy cukrászda nyitásához a sok apró részleten felül van egy elengedhetetlen dolog, ami nem más, mint a SZENVEDÉLY! Szándék a jobb alapanyag használatára, a legmodernebb technológiai vívmányok segítségül hívására és az állandó magas minőségre való…..
A májusi előválogatót követően, múlt hétfőn zajlott le a 2019-es év Magyarország tortája verseny végső megmérettetése. Korábbi blogbejegyzésemből megismerhettétek az 5 továbbjutó alkotást, melyek készítőinek hagyományosan az érdi Pataki cukrászdában kellett élőben elkészíteniük a tortákat. A 7 tagú…..
magyarcukrasz Fagylalt trendek 2019 2019.06.20 08:01:00
A három legfontosabb hazai fagylaltverseny lezajlott, és egy Olaszországban megrendezett nemzetközi megmérettetésen is kiemelkedő eredményt ért el Magyarország.  Megismerkedhettünk az idei bomba ízekkel, kombinációkkal, trendekkel. Nézzük sorban: Április elején került…..
Természetesen nem attól, hogy kizárólag kézzel dolgozunk rajta és nem is attól, hogy csak napi 10 tégely készül el egy műhelyben. Sokkal inkább az alapanyagok, a technológia és a hozzáállás teszi kézművessé az adott terméket és itt nem csak kizárólag a fagylaltra gondolok. Ennél a közkedvelt…..
A minden évben megrendezésre kerülő elit gasztro ünnep, idén május 16-19. között várta látogatóit. Az időjárás most sem kímélte az érdeklődőket, az első nap hideggel és esővel kellett számolni. Az éttermek számosságát tekintve kevés cukrászda tudta képviseltetni magát az eseményen. Kézműves…..
  A 2019-es ország tortája versenyen harmincegy indulóból öt torta jutott tovább. A Cukrász Ipartestület Facebook oldalán többen kérdeztétek a torták ízeit és főbb összetevőit. Érdekesség, hogy az öt továbbjutott tortából kettőnek is a gesztenye az egyik fő alapanyaga. Másik érdekesség, hogy a…..
magyarcukrasz Ország torta 2019 2019.05.14 08:00:00
Kedves Olvasó! Ipacs Balázs vagyok, a Hisztéria Cukrászda egyik tulajdonosa, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének alelnöke. Blogomon keresztül egy magyar cukrász mindennapjaiba tekinthetsz be, a szakmát érintő legfontosabb kérdésekkel találkozhatsz. Első felütés a mindenki által…..