Regisztráció Blogot indítok
Adatok
iv.dori

24 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
     A rajongásig szeretett Ambrózy báró esetei című sorozat legújabb kötete bő humorral, meghökkentő fordulatokkal, számos valóban élt szereplővel és valós eseménnyel ízesített, kalandos időutazást kínál olvasóinak a korabeli Budapest legközepébe és főleg annak alvilágába...
     Egy új világ, régi mondák, veszélyes kalandok, karakter és író fejlődés. Hölgyeim és Uraim, íme mi szem-szájnak ingere: Eszes Rita ismét szabadjára engedte fantáziáját! ..
     Zsarnokság és forradalom, fájó múlt és megcsalt remények, majd új élet egy új világban. Vajon mennyi mindent vett el az 1956-os forradalom és szabadságharc az emberektől? Mit jelentettek a könyvek és az olvasás, a sztálinista terror, és a kommunista pártvezetés idejében? Elfogadás, megbocsájtás…..
     Egy letehetetlen történet, egy magyar író tollából. Egy lány, akit az élet számtalan megpróbáltatás elé állít, de nem tudja megtörni, csak erősebbé teszi. Korhű szóhasználat, ábrázolásmód, rengeteg kaland, csavarok és szerelem. Mi más kell még? Gyilkosság? Az is van! ..
     Tetszik-e majd másoknak is az instagram oldal? Jól állítottam-e be a fényeket és a színeket a képen? Vajon ki tudom-e erőszakolni magamból a véleményt határidőre? Végzek-e a könyvvel időben? Tetszeni fog-e nekem is az a felhypeolt könyv? Most akkor én is azt a könyvet vegyem meg, ami a…..
     A sorozat utolsó előtti részéhez értem, és sem elégedett sem boldog nem vagyok. Majdnemhogy inkább szomorú. 4 csillagot adtam a negyedik részre, ami az eddigiek közül a legalacsonyabb pontszám. Hogy miért? Azt is leírtam! ..
     Összeállítottam a 2020-as kívánságlistámat. Ezeket a könyveket mindenképp be szeretném szerezni, és el szeretném olvasni idén. Remélem Ti is kedvet kaptok azokhoz, amelyeket még nem ismertek, nem olvastátok. Szóval az idei évnek ez lenne az első posztja. Köszönöm, ha velem tartotok.…..
     Az év utolsó posztjaként összeírtam nektek, hogy idén számomra melyik könyvek kerültek a kedvencek kategóriájába. Mindegyikről elmondom a véleményem, és azt is, hogy kinek és miért ajánlom. Biztos vagyok benne, hogy lesz olyan a listán, amelyiket már olvastátok, de ha esetleg még nem, remélem…..
     Egy romantikus YA regény, aminek köszönhetően a későbbiekben biztosan nyitni fogok Japánnal kapcsolatos történetek felé. Egy történet, amely ugyan fantasy, mégis élethűen ábrázolta a tinédzserek életét...És egy lány, aki embernek látszik, mégis ha akar, róka képében jelenik meg. Ilyen volt…..
     Egy fantasy trilógia, ami nem egy átlagos vámpír-boszorkány történet. Szól szerelemről, időutazásról, történelmi személyekről, harcról és viaskodásról. Varázslatosan romantikus, és tudományosan érdekes. Egy szóval: kedvenc! ..
      Egy történet, amely a múltban játszódik, de a mondanivalója a jelenkorban is megállná a helyét. Egy történet, egy roppant erős hölgyről, akit megedzett az élet, mégsem adta fel! Egy történet, amellyel szemben voltak fenntartásaim, mégis a kedvenceim közé került. Egy történet, aminek következő…..
     Eddigi kedvenc részem a sorozatból! Az előzőek is szinte teljes mértékben szívembe lopták magukat, de az Ármány és kézfogó mindegyiket felülmúlta számomra. 702 oldal úgy röppent el, mintha csak 100 lett volna. Végül pedig kap egy olyan befejezést a történet, hogy az olvasó leteszi a könyvet,…..
     Költségkímélő, ha vásárlás helyett könyvtárba indulunk?! A könyvesboltok mindent megtesznek vásárlóikért, ritka könyveket szereznek be és rendszeresen kapnak új árut. Azonban az ár az egyik olyan fő tényező, amely háttérbe szoríthatja a könyvesboltok népszerűségét a könyvtárakkal szemben. Vagy…..
     Amennyire félve nyúltam a könyvsorozathoz, annyira lopta be magát a szívembe, és szerettem meg Mili kisasszonyt, Agáta mamát, és a többi szereplőt. De vajon hogy sikerült Ambrózy báró eseteinek második része, ami a moly.hu-s értékelések alapján a 2. legjobb krimi, a 3. legjobb ifjúsági, és az…..
     Utóbbi idők tapasztalataira tekintettel már félve nyúlok olyan könyvekhez, amelyek nagy közkedveltségnek örvendenek. Így volt ez Böszörményi Gyula regényével is. Szerencsére a félelmem nem igazolódott be, hisz a Leányrablás Budapesten minden egyes mondata és eseménye beszippantott, és ittam…..
     Egy meseregény, ami szól összetartozásról, szeretetről, életről és halálról. Egy meseregény, amit több tucat nyelvre lefordítottak. Egy meseregény, amiből készült opera, táncjáték, színházi és filmfeldolgozás. Egy meseregény, ami egy távoli bolygóról érkezett kis herceg alakjában tündöklő olyan…..
     Sokat gondolkoztam azon, hogy megírjam-e ezt a bejegyzést, meg azon is, hogy "illik"-e egyáltalán negatív kritikát közzétenni a nagyvilágnak egy kezdő bloggerként. Végül arra jutottam, hogy miért ne. Nem csak jó dolgokról kell írni. Hallottam már olyan történetet, amikor is kiadók csak akkor…..
     Susannah Cahalan lebilincselő visszaemlékezése arról, hogy járta meg a poklot, hogy tért vissza, hogy veszítette el a tudatát, a testét, és ezekkel együtt önmagát. Susannah lenyűgöző könyve tulajdonképpen egy krónika, mely megvilágítja a betegség útjának kifürkészhetetlen ösvényeit, és azt a…..
     Szeretném, ha ez a blog nemcsak az általam kedvelt könyvekről és rólam szólna, hanem rólatok, olvasókról, követőkről is. Így megkérdeztem különböző könyves közösségi csoportokban az embereket, hogy miről olvasnak szívesen, mik a kedvenc műfajaik. A két befutó pedig a krimi, és az életrajzi…..
   A POKET Zsebkönyvek kezdeményezést 2018-as év költészet napján indította útnak a Sztalker Csoport. Céljuk, hogy minőségi irodalmat terjesszenek, mégpedig nem is akár milyen módon, hanem könyvautomatává alakított italautomatákból. Legnagyobb mellettük szóló érv, hogy olcsón beszerezhetők, (990Ft…..
     Három nő, három titok, három történet. A krimi királynőjének élete maga is egy rejtély volt. A végén sok mindenre fény derül. A jól megírt regény remekül ötvözi a titokzatosságot, drámát, a romantikát és a történelmet...
     Három szerző, három könyv, három történet. Mint azt a bemutatkozásomban is írtam, azért szeretek olvasni, mert pihentet, kikapcsol, és kiszakít a néha kiábrándító világból. Ezek a könyvek azonban mocskosul visszarángattak a cudar valóságba, és bár ez volt a célom a téma kiválasztásakor, mégis…..
     Amikor elkezdtem tervezgetni a blogot, biztos voltam abban, hogy szeretnék majd írni a könyvajánlók és vélemények mellett kicsit "komolyabb" témákról is. Elkezdtek dolgozni a fogaskerekek az agyamban, és első két témának a "kölcsönözzük vagy vásároljuk a könyvet?" (amiről majd egy másik…..
     Első bejegyzésként, gondoltam bemutatom a TOP 3 kedvenc könyvemet. Nem volt nehéz a választás. Nálam a "kedvenc könyv cím"-et az a szerzemény nyeri, melyet bármikor újraolvasnék, amelyik a legmélyebb nyomot hagyja bennem, hatással van rám. Biztos vagyok benne, hogy közülük van amit te is…..