Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Karpati Zoltan

0 bejegyzést írt és 65 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hasonlóan élnek, mint a legtöbb korukbeli fiatal: egyetemre készülnek, elköltöznek otthonról, és buliznak, de közben négy nyelven beszélnek, számukra a gödöllői kastély és a bécsi Hofburg voltaképpen családi múzeum, és már most azon gondolkodnak, hogy talán egyszer majd édesapjuk, valamint…..
Attila garanciális laptopja úgy járta meg az Extrem Digital-on keresztül a HP márkaszervizét, hogy a hibát ugyan kijavították, de csináltak helyette egy másikat, nehogy hiányérzete legyen. Ezek után Attila úgy pattant le az EDigital ügyfélszolgálatáról, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Az…..
Karpati Zoltan 2020.02.27 21:36:03
    Baji Balázs, világbajnoki bronzérmes gátfutó, elmagyarázta, hogy ő 34 éves korában 40000 néző előtt akar futni a budapesti világbajnokságon és társaival együtt petícióban kéri Karácsony Gergelyt, hogy ne állítsák le a budapesti világbajnokság előkészületeit. A fő érvük az, hogy ez nemzetközi…..
Karpati Zoltan 2019.11.10 10:48:42
@flort: bizonyára igaza (is) van, csak egyetlen megjegyzés.
" nekem most egy olyan matematikus sem jut eszembe, aki akkora hatást tudna gyakorolni egy egész generációra, mint amit Monspart Sarolta "
Ez bizonyosan nem igaz. Csak egy nagyon közismert tény: Neumann János.
Rémlik valami? Gondolom elhiszi, hogy még hosszú a sor.
 Egyből nincs is semmi baj a budapesti tömegközlekedéssel...
Karpati Zoltan 2018.08.13 20:25:37
Karpati Zoltan 2018.08.13 20:28:22
Karpati Zoltan 2018.08.13 20:29:36
@telkoe: hu.wikipedia.org/wiki/Sebastian_Kurz Bocsánat, az előző válasz kétszer ment át.
A mai bejegyzésben Franciaországba, Elzász régióba látogatunk el. Elzász a mai Franciaország egyik legkeletibb régiója, közel a német határhoz, így gasztronómiájára nagy hatást gyakorolt a német konyha is. A mai receptünk nem más, mint a Choucroute vagyis, az elzászi húsos káposzta. A recept maga…..
Ferenc József császár egyike volt a magyar történelem leginkább vegyes megítélésű alakjainak. Az egészen fiatalon, alig 18 évesen trónra kerülő Habsburg-házi császár azzal kezdte uralkodását, hogy leverte az 1848/49-es magyar szabadságharcot és kivégeztette annak aradi vértanúit. Ezt egy…..
Karpati Zoltan 2017.11.10 17:38:15
@Túlélő ...: a "volna" sajnos nem értékelhető történelmi fogalom.
Ha meghalljuk a szót, hogy palota, egy hatalmas, lenyűgöző építményt képzelünk el. És nem is tévedünk, a világ leghatalmasabb palotái nem csak hatalmasak, de gyönyörűek is, sok esetben a művészet, az építészet csúcsát képviselik. Nézzük az öt legnagyobbat!..
Hetek óta lelkesen terjesztik számosan azt a táblázatot, amiben "no kids" megjelöléssel szerepelnek európai államok vezetői. Talán nem tudják az illetők, de gyalázatos, amit művelnek...
Karpati Zoltan 2017.06.09 09:31:56
@Kitalátor (másként) gondolkodó: Goebbels-nek meg hat.
A CEU számíthat a hatalmas amerikai állam védelmére. De miért e kitüntető figyelem?  A hazai mellett a világsajtó is azzal van tele, hogy a magyar kormány el akarja lehetetleníteni a Budapesten működő, Soros György által alapított Közép-európai Egyetemet, azaz a CEU-t. Azonban egy szál, a…..
    Cymatic Audio LP-16 gyorsteszt     Hiánypótló készülékeket dobott piacra nem rég a Cymatic Audio. Mielőtt rátérnék a lényegre, elmondom, hogy miként is akadtunk a rá a dologra, mert a történetnek ez a rész is érdekes. Az elmúlt év úgy alakult, hogy elég sok  kisebb-nagyobb DMX alapú színpadi…..
"Ez nem igaz, cáfolom a hírt!" - válaszolta kérdésünkre az ATV sajtósa, amikor rákérdeztünk arra a pletykára, Kálmán Olga után valóban átigazol-e a Hír TV-hez Havas Henrik is. Havas most maga is elmondta a Blikknek: nem akarták áthívni a csatornához, csak a szilveszteri műsorba hívták, de "Beszéltem…..
Karpati Zoltan 2017.01.09 11:16:40
Van olyan, hogy a világ három legnagyobb zongorsitája? És lehet az, hogy mind magyar?  A Kurtág György 90. születésnapjára publikált sorozatunk egyik posztja arra kereste a választ, hogy létezik-e, olyan, hogy a világ három legjobb komponistája egy adott időpontban. Ennek a felvetésnek mintájára…..
4 személyreElkészítés: 45 perc50 dkg lazacfilé1 marék snidiling2 ek. kapribogyó1 lime1 ek. dijoni mustár2 ek. zsemlemorzsa20 dkg feketrízs1 marék kesudió2 ek. mézs-chili szósz2 db kaliforniai paprikaEz olyan, mint amikor egy lányra gondolsz. Lelki szemeid előtt, rögtön, a számodra ideális testtel…..
Karpati Zoltan 2016.06.29 10:01:10
Néma és béna az ellenzék: csupán néhány tízezer pedagógus hallatja hangját az ország, a jövő generációk egyre inkább szolgalétre szorított többsége érdekében. Sem béremelésre, sem munkateher-csökkentésre ne számítsanak a tanárok – foglalja össze a Magyar Távirati Iroda alapján (?) az ATV…..
BEKIÁLTÁS Panama-parti 2016.04.07 23:42:13
Amíg a Panama-iratok fölött szörnyülködött a fél világ, tovább mélyült a gazdagok és szegények közötti szakadék. Gyalázatos dolognak tartom, ha egy ország gazdagjai, politikusokkal összejátszó oligarchái úgy viszik külföldre a megszerzett pénzüket, hogy nem fizetik meg azokat az adókat,…..
BEKIÁLTÁS Barbárok az uszodában 2016.04.08 02:21:36
Egy normális országban azonnal minimálisra kellene csökkenteni az élsport állami támogatását. A napokban a nagy nyilvánosság is tudomást szerezhetett arról, hogy Kiss Lászlót, az úszóválogatott szövetségi kapitányát 1961-ben csoportos nemi erőszak miatt börtönbüntetésre ítélték. Az ügy méltán…..
Karpati Zoltan 2016.04.09 18:38:37
Többen írták: a jogi helyzet többé-kevésbé tiszta. Valakit elítéltek bűncselekmény miatt aki az ítéletet letöltötte. Nem tudjuk ( én biztosan nem ), hogy tiszta eljárás folyt-e és valójában mi történt, ezért elfogadom azt, ami tényszerű. Egy idő után aki büntetését letöltötte, mentesül a jogkövetkezmények alól, ami azt jelenti, úgy élhet, mintha semmi sem történt volna. Eddig világos. Más oldalról, egy ilyen jellegű bűncselekmény után ugyanoda visszatérni és működni csak úgy lehet, ha a környezet morálisan nem közösíti ki, tehát jellemtelensége és viselkedése általánosan elfogadott. Ez igen súlyosan jellemzi az akkori - és a különböző azóta született beszámolók szerint azóta is meglévő - morális színvonalat az uszodák környékén. Ezen egészen biztosan változtatni kell ! Az a kérdés, hogy most utólag kellene eltiltani Kiss Lászlót minden tevékenységtől a sport területén, szerintem későn vetődik fel. Persze, lemondott, és jól is tette, róla már mindíg csak ez a történet jutna eszünkbe, és mégis a sport vezető elitjéhez tartozott, aki ráadásul egy ország képviseletében is feltűnt. Más probléma, hogy az úszósport vezetése mennyire van tudatában annak, hogy a gyermekek nevelése milyen színvonalon történik, milyen megbízható, stabil morális alapokon álló edzőkre vannak bízva a gyakran nagyon kicsi gyermekek. Nekem nagyon fülsértő volt, amit Gyárfás nyilatkozott: " tudtam róla, hogy Kissnek volt valami nőügye." Ezt a kifejezést eddig egészen más értelemben használtam. Az állami pénzek körül nem azt látom rossznak, hogy vannak ( enélkül vélhetően nem létezne élsport Magyarországon ), hanem felhasználásuk tisztázatlan, ellenőrizetlen módja. Ez melegágya a közvetlen korrupciónak, a politikai befolyásolásnak és minden egyéb káros jelenségnek. Hogy mi van Kínában, Japánban, Kongóban, stb. nem nagyon érdekel, nekünk a saját házunk táján kell rendet teremteni. Ha ez a botrány segíteni tudna ebben, nagyon jó lenne. Sajnos inkább pesszimista vagyok, majd a bennfentesek jól elmaszatolják.
Szerinted ki ő? Mit akar? És egyáltalán hogyan merészel ilyen pofátlanul, érzéketlenül, és mégis nagystílűen visszaélni a helyzetével? Megmondom inkább én. Egy bábu. Dróton rángatott macskajancsi. Kirakatfigura. Sokkal jobb, ha vele, és döbbenetes visszaéléseivel, a vele kapcsolatos, kétesnek…..
Kövér László szavaival élve „Orbán Viktor küzd, mint malac a jégen” az Európai Unió és más ellenségesnek kikiáltott államok, szövetségek és szervezetek ellenében. Mintha a létezés értelme maga a küzdelem lenne a magyar miniszterelnök számára, így, ha egyszer a konszolidáció útjára lépne,…..
Karpati Zoltan 2016.02.15 10:52:30
@BircaHang Média: Ismétlem: antibrüsszelita.
Mennyivel szabad menni Magyarországon? 50-90-130 - ugyan már! Nem az elmélet számít. Valójában a gyorshajtás Mekkája vagyunk, csak nem tudjuk. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Morten Tyldum a Fejvadászok (Hodejegerne, 2011) című őrült thrillerrel robbant be a köztudatba, de olyannyira, hogy következő filmjét már angol nyelven forgathatta neves színészekkel. Ám míg előző alkotása egy undorító jelenetekben hiányt nem szenvedő, elvetemülten beteg…..
6. Egerszegi Krisztina "Egér" az úszás modern kori bajnoka, aki szinte minden addig létező rekordot megdöntött, már ami az úszást illeti. Ötszörös olimpiai aranyérmes, emellett sokszoros Európa- és világbajnok. Példaértékű sportolói pályafutást tudhat magáénak, egy…..
Karpati Zoltan 2015.01.23 13:23:59
@Kilgore Trout: Én úgy látom, a Csodacsatár 56-ban készült és Puskás is szerepelt benne a focijelenetekben. ( Elnézést, ha tévedek, "puskáztam" )
Karpati Zoltan 2015.01.23 14:34:12
@Kilgore Trout: Ezzel a filmmel inkább az a baj, hogy nem is Puskás életéről szól, figuráját inkább csak felhasználták egy nagyon didaktikus történetben. Persze nehezen lehetett teljesen kihagyni, hiszen a szerepben Puska néven jelent meg - akinek erről nem Puskás jutott eszébe, az súlyosan alulinformált.
Azt hiszem a film értékéhez képest nagyon körüljártuk a témát.
Az Ellis-sziget a huszadik század elején élte virágkorát. Itt létesítették azt az épületegyüttest, amelynek kizárólagos feladata volt a friss bevándorlók fogadása, szűrése, kategorizálása és amerikai papírokkal történő ellátása...
Karpati Zoltan 2015.01.08 16:13:32
@JTom: Én tévedtem - a tízes évek közepéig a fáklyába is fel lehetett menni egy létrával, ezt később a látogatóknak megtiltották, de a karbantartók ( és esetleg egy fotós ) máig feljutnak a világítás karbantartása miatt.
1922. USA. Szórólapozni induló légi Ku-Klux-Klan tagok. A horogkereszt nem náci szimbólum még, itt a jószerencse jele a repülőn...
Karpati Zoltan 2014.07.18 17:31:08
@Totyasrac: nem, nekem is megütötte.