Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Elementáris

0 bejegyzést írt és 91 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
          „Ha nekem megfelelő és boldog vagyok benne, akkor minden jó, az évek meg csak számok” - ám se a szülők, se a barátok nem értik ezt a frigyet. Levélírónk eddigi tapasztalati szerint a korabeli férfiak vagy csak egyetlen dologért keresnek kapcsolatot, vagy türelmetlenek és túl lazán veszik…..
...bár jó helyen van az a gyanakvás ott, ahol van, hiszen a készenlét megkönnyíti az esetleges későbbi csalódást, ha a pofonok súlyát nem is tudja mérsékelni. A pasi azt állítja, hogy minden kapcsolatot megszakított már az exével, de amikor a jelenlegi csaja megnyilvánulásait hozzá hasonlítja,…..
Elementáris 2019.08.13 10:58:22
@mi szél hozott?: Előjönnek, vagy posztolónk belemagyarázza? Ez nem mindegy, kicsit önbizalom-hiányosnak tűnik.Tapasztalatból tudom mondani, hogy néha amikor többet agyalunk mint kellene, hajlamosak vagyunk ott is ellenséget látni ahol nincs. Nekem a bizalom segített, amikor elkezdtem teljesen megbízni a páromban, onnantól akárkivel beszélhetett, tudtam, hogy eszében sincs megcsalni.Amikor folyamatosan éreztetik veled, hogy fontos vagy, jó vagy, szép vagy, és nem mellesleg jó nektek együtt- akkor eszedbe sem jut kételkedni.
Elementáris 2019.08.13 11:39:03
@Rita Vrataski: :) egyetértek
Hogyan kell bánni egy érzékeny nővel, ha célt szeretnénk érni nála? Levélírónk jelenleg gőzerővel dolgozik a meghódítási projekten, mindenre odafigyelve próbálja kitapasztalni a lehetőségeket és feltérképezni a „Mit lehet és mit nem” zónákat. Ez azért nem egyszerű, mert a nő újabb és újabb…..
„Nem tudok csak létezni valaki mellett. Össze tudnánk költözni, simán megoldhatnánk, de neki az úgy nem megfelelő” - a barátnő szerint a pasija számára ez a kapcsolat csak egy társadalmi kellék, egy háttérben futó alkalmazás, így nem tud komolyabban tervezni vele.   Ha esetleg nem tudtad: a…..
Anita nem érti, miért lécelnek le a férfiak mellőle 1 hónap után, és miért nem képesek gerincesen elmondani a problémájuk valódi okát? Ő tisztán játszik, már az elején elmondja, hogy gyereke van, és azt is, hogy ettől még nem halt ki belőle a romantika.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és…..
Elementáris 2019.08.02 08:28:09
@Sir Galahad: Kövezzenek meg :), de az nem lehet, hogy a gyerek elviselhetetlen? Volt már példa rá a történelemben...Anyuka pedig nem kicsit szemellenzős.
Elementáris 2019.08.02 12:58:02
@Daenerys Targaryen: Minden válás más, a tesóm egy forintot se fizet, de lelépett a budai házból- mindent otthagyva a volt családnak. Az ex nem keres jól, de van egy hitelmentes háza- amihez egyébként sose jutott volna hozzá.
A gyereknek a különóráiba beszáll a tesóm, és kerékpárt is vett neki :),nyaralni is elviszi,de a mindennapi költségek az exet terhelik. Megegyezés kérdése.A tesómnak nincs lelkifurdalása, mert megegyeztek. Igen, változhat az anyagi helyzet, de meddig kell a másik fél miatt plusz felelősséget vállalni?Ha az elvált férj munkanélküli lesz, akkor is jár a gyt, és ha az anyuka milliomosodik meg, akkor is.
Elementáris 2019.08.02 13:29:18
@Almandin: Talán rossz helyen keresgél :), valami oka van annak, hogy csakis ilyen pasasokkal ismerkedik meg.
„Ennél röhejesebb szakítási szöveg pasiktól, hogy „Jobbat érdemelsz nálam” meg „Te túl jó vagy nekem” szerintem nincs” - És sokan nyilván azért vetik be, hogy kerüljék a konfliktust, még ha ezzel nem csak a hátrahagyottat veszik hülyére, de saját magukat is megalázzák.   Ha esetleg nem tudtad:…..
Elementáris 2019.08.02 09:23:31
@exilis: De, miért "én" voltam kevés? Miért nem ő az én vágyaimhoz? Gyerekek, egy kapcsolat 2 emberről szól :). Én is hallottam már ilyen szöveget, de ez egyszerűen menekülő duma. Ha már megfelelés kell egy kapcsolathoz az régen rossz.
Elementáris 2019.08.02 10:27:22
@Captain Admin: Igazad van,alkalmazkodás, megfelelés kell. De, nem kell a görcsös megfelelni vágyás a másik felé.Akkor már feladod nagy mértékben önmagad. Elvárások mindig vannak, ahol nincs az már feladott mindent. Már a kezdeteknél azért leméri egy értelmes ember, hogy "mit ér meg" neki a kiszemelt.
„Nem buta, inkább a szorgalma nem túl erős. Van, hogy akkor is megrendel egy felesleges dolgot, amikor pénzszűkében van, amiről azt se tudja, kell-e komolyan” - Posztolónk egy romantikus estét töltött a volt pasijával, majd rá is bólintott az újrakezdésre, ám a régi problémák szépen lassan újra…..
Elementáris 2019.07.09 12:50:39
@Béci_ma_ne_lécci: Igaz, de szerintem időpocsékolás már. Ha a pasinak ő lenne az igazi, másként viselkedne- a nőnek meg pincsinek kellene, de ez a pasi nem az a típus. Ennyi meg egy bambi :)
Elementáris 2019.07.10 07:18:21
@Béci_ma_ne_lécci: Ha, már ott tart a csaj, hogy csak barátot lát a pasiban, akkor nincs értelme a szerelmet belevinni- a szexet sem. Mint tudjuk mindannyian, egy kapcsolathoz két ember közös akarata kell. Mindenkinek másként jó egy kapcsolatban,az "anyáskodásról" az egyik legnehezebb dolog leszokni-, mert mindíg azt gondolod, te csak jót akarsz. Felkelsz minden reggel, készíted a szendvicset stb., de a pasid szívesebben enne néha pogácsát a kisboltból- ilyenkor visszautasítva érzed magad- pedig nem ez a helyzet- csak fel kell nőni ehhez is. Tapasztalat :). Lehet, hogy a srácot ebben a kapcsolatban is hagyni kellett volna kicsit elveszni, gyomorfájással,legatyásodással. De, ha a két év egüyttlét is megszakításokkal volt tele, akkor mi lesz később? Hogyan küzdenek meg egy -két gyerekkel,hitellel esetleg? Szerintem csak értelmes kompromisszummal éri meg egy kapcsolat.
„Kicsit úgy gondolkodik, hogy minek megvenni ezt meg ezt, úgyis elromlik... És ezt az elvet rávonatkoztatja a kapcsolatokra is” - Emellett bizalmatlan a pasi, és legtöbbször mindig a csaj hívja őt, magától nem jelentkezik. Türelem vagy passzolás?   Ha esetleg nem tudtad: a…..
Dani barátnőjének eddig nem volt baja a heti egy kanbulival, de most már van. Egyik haverja szerint sok nőnél ez egy pánikreakció, olyanoknál, akik a teljes kisajátításban hisznek, és ha azt látják, hogy a legkisebb kapu is nyitva marad, rögtön lépnek, mert bármikor kisurranhat…..
Elementáris 2019.07.04 13:39:41
@borzlány: de, nem keres párt :)
Elementáris 2019.07.04 13:42:31
@whoamiohmy: Nem okoskodásnak szántam, a lehetőségek tárháza nyitva mindenki előtt- az enyém ez volt. A tied, a saját döntésed alapján más.
Elementáris 2019.07.04 14:39:20
@TSEPKE: Bocs, hogy közbeszólok :), saját tapasztalatot írok, ha érdekel:
2 gyerekkel váltam,- nem volt gáz, csak kinőttük a kapcsolatot és egyikünk sem tett semmit azért, hogy jól működjön. Működött-unalmasan, egyhangúan. Rendszeresen elvitte a gyerekeket- bármikor. Egyszer a nagyobbik elkotyogta, hogy apának van egy csaja ( ez nem baj) akinek férje van 3 gyereke, és a szomszédban lakik. Kis kérdezősködés után kiderült, hogy a házasságunk alatt is megvolt a csaj.De, ekkor már a mindegy kategória volt. Én nem akartam a gyerekeim életébe változó pasikat bevinni, így csak alkalmi kapcsolataim voltak- 10 évig kb. Már felnőttek, amikor megismertem a jelenlegi férjemet, akivel 1 év ismeretség után házasodtunk- és kisebb "vihar a biliben"-eken kívül nincs probléma. Megbízom benne. Lehet, hogy amíg kicsik a gyerekek nem lesz tartós kapcsolatod, de semmi nincs veszve-nem minden férfi tetű.
„Egyik nap még szeretett és éreztette, hogy minden rendben, másnap pedig már megszűnt létezni a számomra” - A csaj pont a legrosszabb krízishelyzetben képes előhozakodni azzal, hogy az előző párja bezzeg éttermi szinten főzött. Ma megtudhatod, mivel vigasztalta pasiját egy…..
Elementáris 2019.07.02 09:55:37
@nOniCk: alap egy kapcsolatban -bármennyi idős is vagy-, hogy a problémákat közösen oldják meg.Ahol ez hiányzik, az max, csak közös öröm :), de nem kapcsolat.
Elementáris 2019.07.02 10:45:41
@Captain Admin: csak azoknál, akik a külvilágnak élik az életüket, vagy akiknek nincs saját gondolatuk :)
Aki átlátja a saját életét, az nem egy cikkből építkezik :)
„Nem volt minden úgy, mint a mesében. Mindkettőnknek dolgozni kellett a sikerért és a szerelmünkért” – Talán ha Levélírónk az első próbálkozásra felengedi magához a pasit, most mindaz nincs, ami végül is megvalósult. Hepiendes történet.   Ha esetleg nem tudtad: a…..
Vajon meddig terjed ki egy jó barátnő kötelessége? Ha azt látja, hogy a jelenlegi pasi módszeresen leépíti barátnőjét, mikor kell közbeavatkoznia? Levélírónk semmi mást nem lát köztük, csak ellentétet, lelkit és fizikait egyaránt.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és…..
Elementáris 2019.06.27 14:57:01
@Rita Vrataski: ez egy bizalomhiányos hely :), én véletlenül keveredtem ide, valaki mutatott egy posztot, :hogy "jé ez hasonlít a Te életedre" ,elolvastam és tényleg. Aztán rájöttem (!), hogy bizonyára még sok-sok ember életére hasonlított. Bár elgondolkodtam, hogy mifrászvan :).
Facem nincs..és itt ragadtam.
Elementáris 2019.06.27 15:15:12
@Rita Vrataski: alapvetően kíváncsi vagyok, lehetne kulturáltan is- csak néha-néha kibújni a saját bőrünkből,a kommentek alatt. De, nem tudom mennyien kíváncsiak a valódi véleményekre? Még ha kitaláltak is a posztok, akkor is üdítő egyik-másikat olvasni :)
" nem mondhatom el senkinek- elmondom hát mindenkinek ..:)
Elementáris 2019.06.27 15:35:57
@Rita Vrataski: nem az a baj, hogy van véleménye a kommentelőknek, hanem, hogy azt "Isteni kinyilváníttatásnak" kell tekinteni :). Pedig biztosan van élettapasztalata,
Amikor megkapod egy csajtól, hogy normális vagy, helyes és kedves fiú, ám mégis dob, a legtermészetesebb dolog, ha egy kicsit kiakadsz. Posztolónk egyik korábbi nője úgy tartotta, hogy a jó pasi az nem csak úgy van, hanem a nő faragja magának amilyenre akarja, és ez talán még…..
Elementáris 2019.06.26 11:49:51
Amikor rájössz, hogy a barátnőd szüleinek mosolya soha nem volt őszinte, a legjózanabb döntés, hogy lemondod a közös nyaralást. Posztolónk így tett, és nem tudja, hogyan tovább. Szereti párját, és nem akarja elveszíteni a szülei miatt.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok…..
Nyakunkon a nyár és a nyári szabadságok, amit sok határátkelő Magyarországon tölt. Ilyenkor előtör a nosztalgia, jó újra a családdal, barátokkal találkozni, minőségi időt tölteni együtt – és ennek következtében sokakban felmerülhet a hazaköltözés lehetősége. A…..
Elementáris 2019.06.18 08:09:39
@Hari Seldon 2: Ha így fogalmazol. hogy "menni kell", akkor az nem a szabad akaratod. Úgy gondolom, a nagyszülők is kimehetnek unokázni,Ti is mehettek nyaralni. Jó dolog a család, de ne helyezzétek mindenek elé.
Amíg a csávónak nem volt állása, behúzta fülét-farkát, de amikor fordult a kocka és a barátnő került szorult anyagi helyzetbe, nagy mellénnyel napi szinten emlegeti fel neki, hogy mennyire hálásnak kéne lennie. Plusz a háttérben még egy új haver is van, nőgyűlölő eszmékkel,…..
„Nem akarok beledumálni túlzottan, de ő először mindig a kiszemelt ingatlan és a szülei háza közti távot nézi” - A barátnőnek amúgy nem sok baja van a párja családjával, csak máshol képzeli el kettejük közös jövőjét. Az biztos, hogy nem akar úgy járni, mint a sorsára…..
Egy szünettel tapintatosan késleltetett szakítás után Posztolónk újra belevágott a társkeresésbe, és talált is egy lányt, aki három randi után azzal állt elő, hogy neki most annyira stresszes az élete, hogy találkozni sincs kedve. A lovagban ekkor felébredt a gyanakvás, hogy ez…..
Nehéz úgy fenntartani egy kapcsolatot, ahol a volt férj még mindig jelen van. Mivel ezzel a helyzettel nem lehet mit tenni, Levélírónk azt javasolja magának és a hasonló szituációban vergődő férfiaknak, hogy próbáljanak nem agyalni ezen: más megoldás nincs. Mert vastag bőr kell…..
Elementáris 2019.06.07 12:00:37
@John Storm: talán értelme se lenne, átlépni rajta és kész. Biztosan sokkal jobban zavarja, ha senki sem foglalkozik vele...vagy visszatámadni facebookon :), de az elég kicsinyes harc. Igaz, én még mindig azt látom, hogy ez félig se biztos, hogy Rólad szól- érzékeny vagy valamiért. Bánt a dolog, egy tűnt fel: mindig "nagymamizod"..ez érint téged valamiképpen? Mondjuk, hogy a fickó a te nődet egy nagymamira cserélte? Ez zavar titeket? vagy miért kap hangsúlyt? Szokta zavarni a nőket ha nézőpontjuk szerint egy kisebb értékűre cserélik őket.
Elementáris 2019.06.07 14:38:10
@John Storm: Köszönöm a válaszod, érteni nem értem, de nem is az én dolgom.Sok diplomás , okos ismerősöm van, 40+ akik titkárnők/asszisztensek és nem gondolnám elhasználódottnak őket, sem a koruk, sem a beosztásuk miatt. Tele vagy sértettséggel, és szerintem ti is többet foglalkoztok ezzel a nővel, mint amennyi a storyban van./mármint ha ez a te storyd/ - elmondom, amit itt írtam tegnap is: egy barátomat szintén bejelölte egy kéretlen férfi!- és ami ott volt, az áll a barátomra (sajnos).Nem hiszem, hogy Téged ismernélek, hacsak nem miskolci vagy...akkor elgondolkodom, hogy igaz-e a story,
„Ha szakítani akar, elvárnám tőle, hogy legalább olyan nyíltan megmondja, mint az ilyen-olyan véleményeit szokta” - Levélírónknak semmi tapasztalata nincs abban, hogy mi a teendő, amikor valaki szünetet kér. Azt sem tudja, mit jelent, és mennyi ideig tarthat a dolog. Vagy csak…..
Elementáris 2019.06.07 10:31:50
@Captain Admin: ok, ellentmondás feloldás :), ahhoz, hogy jól működjön egy kapcsolat, szerintem körülbelül azonos anyagi szinten kell lenni a két embernek. Nincs kőbe vésve, hogy a férfi keressen többet.Ezért nem zavar engem, hogy a párom kevesebbet keres. Éltem egyedül- nem volt rossz, de elég volt- és igen a pár rossz tulajdonságát felülírja a sok jó...és talán nem utolsó sorban: SZERETEM..ez se elhanyagolható
Elementáris 2019.06.07 10:55:30
@Kero88: Egy kis férfisovinizmus? Miért a nőnek kell összetartani a családot? Család= férfi+nő+gyerekek...mindenkinek része van benne, ha sz@r abban is..Tenni kell mindenkinek érte.
Elementáris 2019.06.07 10:56:53
@Captain Admin: ez azért nem kis sarkítás, még tőled is durva...
„Egyszer az asztalon hagytam a mobilomat, és mire visszajöttem, ő lazán nézegette. És amikor elvettem tőle, megint az lett, hogy kifakadt, hogy titkolok valamit” - Miután a pasihisztinek teret engednek, kevés nő tudja már Férfinak tekinteni a barátját, és ha mindez masszív…..
Elementáris 2019.06.06 07:40:41
@Beátrisz: Jó reggelt, nekem is van ilyen ismim, addig működött a dolog, amíg a környezeti hatások, az emberi természetes kapcsolati fejlődés közbe nem szólt.a jó kapcsolat alapja szerintem a minimálisan hasonló intelligencia szint. Valljuk be, egy ügyvéd és egy sm nincsenek egy szinten.
Magasröptű beszélgetéseik lehetnek. Elmúlik a pár évig tartó eszméletlen szex és aztán kereshetik a saját közegükből való társat.
Levélírónk arról panaszkodik, hogy a barátnő barátnője - aki kifogott egy gazdag férjet magának -, igen rossz hatással van a csajára, mert amit az a nő kisajtol a férjéből, azt ő is szeretné, vagy legalábbis hasonló jókat. Bár a pasi mindent megtenne párjáért, azért…..
Elementáris 2019.06.05 07:52:16
@Womb Raider: az, igen. "Tök csúcs", hogy az orvos hálapénzeken lovagol mindenki, de a korrepetáló tanárnak is dugja a pénzt, a különórákért is tejel anyuci,apuci- jó kis adómentes jövedelmet biztosítva a tanaraknak :)
Ez nem szúrja senki szemét..
Elementáris 2019.06.05 08:22:11
@God Harald: ritka, legalább annyira, mint az orvos aki leadózza a hálapénzt :)
„Esetenként képes vagyok kilépni a szerepemből, de állandóan anyává, vagy nevelőnővé lenni nem akarok felette” - Mert jelenleg most így áll a helyzet. A pasi Xbox-függő és trehány lett, aki a barátnőjét hol bionaptárként, hol cselédnek használja.   Ha esetleg nem…..