Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Waldorfpokol

7 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az eddigiek közül ez az index.hu-n megjelent cikk az, ami legjobban bemutatja az ellentét valós hátterét: https://index.hu/belfold/2019/05/16/kecskemet_mihaly_kertje_waldorf_iskola_konfliktus/ Elég sok mindent vágott egymás fejéhez a két fél, de van két olyan részlet, amely igazolja a pedagógusok…..
Az előző bejegyzésben említett eset elérte az Egyenlő Bánásmód Hatóság ingerküszöbét is, amely elmarasztalta az iskolát az üggyel kapcsolatban. Felemelő érzés ilyen iskolába járatni a gyereket. A dokumentum egyébként nyilvánosan elérhető a hatóság…..
Álljon itt egy példa a magasabb spirituális szintű Waldorf-pedagógia megvalósulásáról a kecskeméti Waldorf-iskolában. A neveket és azok kezdőbetűit is megváltoztattam, mert nem az a lényeg, hogy kik írták le az idézett sorokat, hanem az, hogy a pedagógusok így oldják meg a gyerekekkel kapcsolatos…..
Mint minden nagy konfliktusnak, ennek a mostaninál is vannak előzményei. Az iskola 16 éves fennállása tele van különféle személyes ellentétekkel és az ezekből fakadó szakadásokkal. Most itt nem szeretnék belemenni a zaftosabb részletekbe arról, hogy ki kivel és kivel nem, illetve hogy ezek a…..
Ez a cikk egy kicsit talán szárazra sikeredett, mert unalmas adminisztratív dolgokról szól. E nélkül viszont az egész vita nehezen érthető. Van itt egy apróság, amit teljesen tisztán kell látnunk. pace: normal; word-spacing: 0px;">A Waldorf-iskolák esetében az intézmény vezetésének három lába…..
Tavaly egy olyan pedagógus hagyta el az iskolát, aki nagyon szimpatikus volt nekünk. Az ok, ami miatt el kellett hagynia az iskolát már nem ennyire felemelő. A hölgynek van egy nevelt lánya, aki roma származású, nagy szeretetben neveli a család. Egy napon a lányt lecigányozta az egyik osztálytársa.…..
Waldorf Pokol Az én történetem 2019.05.09 14:56:51
Csak egy szülő vagyok. Igazából nem is érdekel más, minthogy a gyermekeim nyugodt és békés környezetben tanulhassanak kiváló tanároktól. Eredetileg a Waldorf név engem nem motivált, inkább az, hogy a puszta ismeretádatás mellett a készségeket és képességeket is fejleszti az iskola, például az…..