Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jeno Berke

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
      Az orbáni vezérdemokrácia esete a Leeds United: Aston Villa meccsel.     A héten kerül a boltokba Körösényi András, Illés Gábor és Gyulai Attila "Az Orbán-rendszer" című könyve. Tavaly áprilisban viszont a Leeds United játszott az Aston Villa-val a Championship League-ben és a hetvenkettedik…..
       A huszadik század első két évtizedében egy magyar hírlapírónak nem volt diplomája, kevesebben érettségiztek, mint ahányan ma master degreet szereznek. A köz ügyeiről való beszéd kávéházakban folyt és még létezett a közbeszéddel kapcsolatos decorum, megadták, egyáltalán meg tudták adni a…..
       Demeter Szilárd egy százötvenhárom centiméteres utcai harcos, aki kultúrpápai pályafutására táskahordozóként készült fel, hol Tőkés doktor táskáját hordozta, hol Habony doktorét, közben írt egy novellát, lecserélt egy lehasznált erdélyországi feleséget friss pesti húsra az egyetemi tanári…..
      A nyíltan antiszemita, egykori kommunista ideológus-kókler a rezsimlap vezércikkében magyarázta el, hogy miért hisz Trump győzelmében, sőt, miért KELL hinni Trump győzelmében.     Fricz a tökéletes magyar rezsimértelmiségi, harminc éve nem olvasott semmit, előtte pedig csak a…..
Jeno Berke 2020.11.18 20:16:45
       A fideszes narratíva szerint egyetemi autonómia nem létezik, mert a Carl Schmitt kifestő szerint csak ellenségek és barátok vannak (ezt azért Carl Schmitt sem gondolta így, de Orbánék nem olvasták Hitler koronajogászát, ők csak olyan szolgákkal veszik magukat körül, akik már valóban láttak -…..
Jeno Berke 2020.10.18 16:08:28
@Bolygó Hollandi: A választási győzelemhez pedig: krumpli, krumpli, krumpli.
      Mintha kínos lenne Bíró László képviselőjelölt úrról írni. Igen, ő az egyesített ellenzék jelöltje Tiszaújvárosban és hát szegény éppen antiszemita. Lehetne ő antikvitás, akkor a kvitások panaszkodnának, vagy antilop és akkor a Mészáros Lőrinc, de épp antiszemita ez a derék ember, úgyhogy…..
      Palkovics László bejelentette, hogy elkészült Magyarország Mesterséges Intelligencia stratégiája. Az anyagban találtam egy érdekes bekezdést.    "Áttöréssel kecsegtetnek bizonyos,hazai kutatók által világszínvonalon művelt, gazdagmatematikai elméletek, például amelyek a…..
       A nép nem járt egyetemre. A nép érettségije is kétesélyes, leginkább szakmunkásképzőbe járt. A nép nem te vagy, ezt kellene végre megértened.      A népet nem érdekli a CEU. A nép nem is tudja, mi az a CEU. A Sorost érti, mert a Soros egyszerű.  A nép kicsit antiszemita. Nem nagyon szereti…..
  „Amilyen az Adjon Isten, olyan lesz a fogadj Isten. Ezek nem finnyásak. Vidnyánszky Attila lett a Színművészeti ura. Kultúrharc a javából. Pusztuljon a nyitott, szabad művészet és kultúra! Jöjjenek a pártkatonák! Lehet így is. Most nincs mit tenni. Készülni kell. Vidnyánszky és társai addig…..
Jeno Berke 2020.08.30 11:05:09
      L.Simon László írt egy népibalettet Trianonról.  Eleve jó, hogy országgyűlési képviselő úrnak két salátatörvény között volt ideje arra, hogy pont Trianonról és pont népibalettet, hogy művészileg és emberileg is volt ideje,  meg általában nagyon jó, hogy lesz most egy népibalett Trianonról,…..
           Karácsony Gergely bejelentette, hogy nemsokára megalakul a Budapest Iskola Intézet.  Amiről eszembe jutott a tegnapi posztom .           Nem ment át. Mármint a posztom. Nem mindig megy át. Nem nagyon esett le senkinek,  hogy Georgij Oszipovics volt a Budapesti Iskola. Igen, Lukács…..
      Caveat:   "Nem vagyok politikafilozófus. Nem vagyok politikafilozófus. Nem vagyok politikafilozófus."      Ez a poszt nem a Nagytutiról szól. Mivel, you know the drill, nem vagyok politikafilozófus.  Bevallom, az volt a tervem, hogy Lánczi András: Political Realism and Wisdom című opus…..
     "2020-ban, József Attila-díjjal a hátizsákban biciklisfutárkodni még mindig nagyságrendekkel kevésbé gáz, mint Térey-ösztöndíjból élni." (Erdős Virág)    Kevés erősebb mondatot írtak le mostanában. Erdős Virág nem metaforikus értelemben biciklisfutárkodik (és töri kissé össze magát)…..
      A pénteki Haaretzben megjelent egy cikk, amelyben arról írnak, hogy Jordan Peterson, akit Orbán is fogadott, és aki a magyar jobboldal egyik idolja, azt mondta, hogy Hitlert "csodálni kell", ő egy "organizational genius" volt.       Utánanéztem, tényleg mondott ilyet. Azt is mondta, hogy…..
  "  Mi vagyunk az egyetlen megmaradt, keletről nyugatra indult nép. Maradványok vagyunk, egy valaha volt hatalmas sztyeppei világ utolsó maradványai, akik bejelentkeztek a túlélésre. (Orbán Viktor nagykán)"    Szeretném megjegyezni, hogy egyre inkább etnikai kisebbséginek érzem magam,…..
          Dominic Cummings, Boris Johnson főtanácsadója, a Brexit egyik atyja, a miniszterelnöki hivatal kertjében találkozott újságírókkal és beszámolt arról, hogy egészen pontosan miért és milyen körülmények között utazott Durhamba Londonból március harmincadikán késő este. A BBC élőben…..
Jeno Berke 2020.05.26 17:39:33
Jeno Berke 2020.05.26 17:41:10
   (Ahhoz, hogy egy járványt le tudjanak győzni, a népnek bíznia  kell a tudomány képviselőiben, a polgároknak bízniuk kell a közhatalomban, az országoknak bízniuk kell egymásban. Az elmúlt években felelőtlen politikusok tudatosan ásták alá a tudományba, a közhatalomba és a nemzetközi…..
Jeno Berke 2020.03.17 18:52:08
      1999 augusztusában megjelent egy cikk a Los Angeles Times-ban egy Xin Yan nevű kínai varázslóról, aki képes arra, hogy tőle több ezer kilométerre levő tárgyak molekuláris struktúráját megváltoztassa és erdőtüzeket oltson el az akaratával. Azért ez nem semmi. Miért, a kedves Olvasó meg tudja…..
      „Nem értek egyet sok lépésével, de még mindig azt érzem, hogy morális fölényben van az ellenfeleihez képest” – fogalmazott a politikai filozófus, hozzátéve, hogy ebben a poszt-kommunista valóságban a kormányfőnek még mindig van erkölcsi értelemben vett hitele, jobban megjeleníti a nemzet…..