Regisztráció Blogot indítok
Adatok
3006

0 bejegyzést írt és 159 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem is olyan régen, a múlt héten volt egy poszt, melyben egy apa búcsúzott külföldre költöző lányától. Akkor az otthon maradó szülő szempontjából láttuk a történetet. Az a levél elég nagy visszhangot keltett, többek között Lászlót is írásra késztette. Ő a másik…..
Nem csak Oroszországba, hanem egészen az Udmurt Köztársaságba megyünk, ami (miként azt Kutya79 megfogalmazza) még „éppen Európa". Legalábbis földrajzilag. Kutya79 ígérete szerint ez egy sorozat első része, melyből kiderül, hogy már bejutni sem könnyű az országba; hogy milyen…..
Amolyan igazi megérkezés utáni első poszt a mai, szerzője, Tamás, Svájcban kezdi meg egyetemi tanulmányait és ígérete szerint több beszámolót is küld majd az élményeiről. Az elsőből kiderül, hogy ma már nem akkora bravúr kijutni külföldi egyetemre, és az is, hogy Tamás…..
Egy történet arról, hogyan lehet okosan, és tervszerűen nekivágni a világnak, felkészülve a nehézségekre és leküzdve azokat. Az már megint egy másik kérdés, hogy miért veszíti el Magyarország sorra az olyan embereket, mint Gyé és családja... TROLLFIGYELŐ: Trollt…..
A mai írás körül alighanem ismét lesz némi vita, mivel Kockabogaras szembemegy az általánosan elfogadottnak vélt nézettel (az egyszerűség kedvéért hívjuk sztereotípiának...), mely szerint az angolok lusták lennének és azt állítja, a magyarok túl sokat panaszkodnak és…..
3006 2012.09.12 15:48:51
azbeszt A hősök kora 2012.09.03 17:16:07
Napok óta mást se hallni/olvasni országszerte, hogy milyen szépen sikerült beletenyerelni egy mocsokos kis háborúcskába. A kormány persze mosakszik, a lóláb pedig kilógik, de minderről már mindenki lerágott mindent, amit csak lehet, még a nagynyomású, ipari csontozó se tudna több…..
Poldi bácsi megmondója Bojkott 2012.08.29 20:21:39
Úgy látszik, a politikából élők közül sem értette még meg mindenki az Orbán-diktatúra lényegét. Egy szerda esti MTI-tudósítás szerint egy szegedi lakossági fórumon felmerült, hogy a baloldali pártok ne induljanak el a 2014-es parlamenti választáson. Az ötletet Kolláth…..
Apróbetűs hír: Gyurcsány Ferenc pert nyert a Hír TV ellen, mely „azt a hamis látszatot keltette”, hogy a volt miniszterelnök főiskolai diplomamunkájához jogsértő módon használta fel sógora dolgozatát. Tudjuk, hogyan működik a nyilvánosság. Ennek a közlésnek a jelek szerint…..
Most már a harmadik helyről hallom ugyanazt a hátborzongató sztorit, tehát lehet benne valami.Leírni csak ezért írom le, mert feltételezem, hogy aki ilyesmivel játszadozna, annak nincs internete és nem olvas blogokat, tehát nem fog vérszemet kapni és az én adóforintjaimból a…..
Van az úgy, hogy az ember olyan országot választ magának, amiről kiderül, hogy valami miatt mégsem jön be. Ez történt Judittal is, aki párjával megszerette Máltát, de arra is rájött, hogy nem akar élete végéig ott élni. A miértre fény derül a mai…..
500.000 Forint. Azaz félmillió.Nekem sok.A bíróságnak, a közjegyzőnek, a végrehajtónak nem az. Félmilliónyi kintlevőségem van.Tartozik egy magánszemély, egy kisvállalkozás és egy biztosító.A három tartozás olyan egyértelmű, minthogy a Dunában víz folyik és…..
Határátkelő Mindennapi Anglia 2012.07.23 06:59:00
Milyen típusú szállást keressünk Angliában? Mire figyeljünk a közlekedésnél? Mi a helyzet a tévével, internettel, telefonnal? És a közbiztonsággal? Ha ezek a kérdések érdekelnek, akkor jó helyen jársz, hiszen (bár bevallottan csak egy általános kép felvázolására…..
Egy-egy poszt általában egy, maximum két országról szól, így aztán Krisztina mai írása igazi különlegesség, hiszen három országban is dolgozott pár év alatt – és fontolgatja a negyediket is. Azt hiszem, ezt hívják rugalmas életszemléletnek... és még valami: sokan sokszor…..
A határátkelés egy némileg szokatlan módját választotta Dirk, aki munkájából adódóan rengeteget utazik, jellemzően hét közben külföldön van, hétvégén pedig Magyarországon. Az azért lejön az írásából, hogy ő is tudja: a végtelenségig ezt így nem lehet…..
A mai poszt rövid lesz, de fontosnak tartom kitenni, mert azt hiszem, jól jellemzi a Magyarországon uralkodó viszonyokat. Rebecca és családjának történetében nem nagyon látszik a happy end, vagy ha igen, az aligha Magyarországon lesz. TROLLFIGYELŐ: Nem ideillő, minősíthetetlen…..
Határátkelő Lányom védelmében 2012.07.20 00:59:00
Elfogtunk egy levelet – kezdődhetne a mai poszt Kern András nyomán, de nem így kezdődik, mert a levél egyenesen nekünk érkezett, feladója pedig nem más, mint annak a Kingának az édesapja, aki Menjek vagy maradjak? címmel írt vendégposztot a blogon. Azért döntöttem Golyó56…..
Mostanában sokat foglalkoztunk a magyar fiatalok kivándorlásának témájával - lássuk, milyen az, amikor valaki tényleg úgy dönt 2012-ben, hogy nekivág, ám nem a megszokott London-Berlin tengelyen vadászik letelepedésre. Ambrus Vilmos írása a munkavállalási lehetőségekről…..
Vezessük rá őket arra, hogy autóst csak akkor állítsanak meg, ha annak valódi oka van. A fennmaradó időben eredjenek a tulajdon elleni szabálysértések elkövetői után. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
3006 2012.05.10 17:40:58
Na szóval kolléga fiát feljelentették mert a lakóhelyén kézben tartott telefonnal telefonált és nem volt bekötve, amikor közlekedett a kocsijával.
3 rendőr is látta, de nem állították meg mert nem voltak szolgálatba.
A szabálysértési ügy bíróságra került, ahol az autós igazolta, hogy a kérdéses időpontban mintegy 300 Km-el odébb egy olajfúró tornyon volt műszakban. A cég szerint munkakörénél fogva ha nincs ott nincs kitermelés és jelenléti ívet is küldött.
A rendőrök erre hozták a híváslistát és égre-földre esküdöztek, hogy felismerték a srácot, a kocsit és a jelzett szabálysértéseket.
A bíró lekérte a cellainformációt és a telefon azon a napon (meg elötte és utána)az olajkút közelében működött. bejöttek tanúként azok akik egy műszakban voltak vele.
Az eljárást megszüntették. A rendőrökkel szemben eljárás nem is indult eljárás.

Múlt heti ügy.
Praktikerből jövök ki és látom, hogy a parkolóban rendőrkocsi megáll a kocsim mögött, majd tovább megy, és így tovább időnként megálltak és továbbhajtottak.
Ma érdeklődtem egy ismerősömnél, akinek van rálátása bizonyos dolgokra.
Kiderült, hogy van egy rendőri jelentés miszerint a kérdéses napon a város másik végében, ahol már évek óta nem jártam csekélyebb súlyú közlekedési szabálysértés miatt a helyszínen figyelmeztettek, amit én tudomásul vettem és kijelentettem, hogy haladéktalanul kiküszöbölöm a hiányosságot
A jelentésben persze minden adatom stimmelt ( naná, benne van a rendszerben, meg a kocsi szine is) az ok hátsó sárvédő gumi hiánya.
Besz@rás.
A katona várja a csatát és egy fakéregbe vési, hogy még él. A fa-graffitik, az arborglifák vizsgálata teljesen új tudományterület, amit jelenleg egyetlen kutató, Chantel Summerfield űz. A Bristol Egyetem kutatója a második világháború alatt a katonák által a fákba vésett…..