Regisztráció Blogot indítok
Adatok
stefan75

0 bejegyzést írt és 1636 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
       Ma reggel Orbán Viktor magyar miniszterelnök nagy nyilvánosság előtt közölte egy riporterhölggyel, hogy erős, reggeli erekciója van. "Magabiztosabb, fickósabb vagyok most péntek reggel" - mondta. Azt, hogy valaki ekkora hassal, hogyan tudta ellenőrizni a kora reggeli magabiztosságát, azt nem…..
stefan75 2020.05.22 14:18:50
         Remélem senki sem vár tőlem nagyívű tutimondást. Egyszerűen megkerestem azt a cikket, amelyre oly sokan hivatkoznak mostanában. Az Olvasó eldöntheti, hogy mit tett volna Boris Johnson helyében. Ez egy meglehetősen konkrét szituáció.    "És akkor Neil Ferguson azt mondta a tanácsadói…..
stefan75 2020.05.20 10:05:14
@jotunder: Itt nem a modellről van szó, hanem arról a programról, amivel azt futtatják. A programnak determinisztikusnak kell lennie. Máskülönben nem a modell határozza meg az eredményt, hanem a konkrét gép, a compiler, az időzítés, az operációs rendszer belső dolgai, a futtatókörnyezet stb.

Vannak egyszerű módszerek ennek a biztosítására, ellenőrzésére, de azok közül sem használtak semmit. Ezért nem derült ki időben.
softwaretestingfundamentals.com/unit-testing/
stefan75 2020.05.20 15:20:43
@tele.phone: Nem. Új szoftvert már nem fejlesztenek benne (...), de egy rakás komoly projekt alapja mégis (nvidia cuda, Intel MKL, ACML stb.).
www.netlib.org/blas/
stefan75 2020.05.21 13:52:39
@incze: Nem, ez nagyon messze van az elfogadhatótól. Ezek a típusú hibák még a legrosszabb szoftverben is kiugranak az első unit teszten. Itt nem arról van szó, hogy lassú, vagy hogy néha nem fut végig a szimuláció, vagy hogy kerekítési hibák miatt pontatlan az eredmény. Itt az eredmény nem a modellből jött ki, hanem szoftverhibákból.

Ez így olyan, mintha Gizike háromszor összeadja ugyanazokat a számlákat excelben, és először 12000 euró jön ki, másodszor 0,0000199998, harmadszor meg mínusz ötmillió. Nem lehet azt csinálni, hogy kiátlagoljuk az eredményeket. Ha a gépet összeadásra használjuk, akkor annak az összeadást jól kell tudnia. Ha meg modellezésre, akkor azt kell jól tudnia.
       Orvos kommentelőinket kérem, hogy nézzenek bele ebbe a preprintbe.      NEHOGY NEKEM VALAKI NYAKLÓ NÉLKÜL ELKEZDJEN D-VITAMINT SZEDNI, EZ CSAK EGY PREPRINT, AMIT ÓRÁKKAL EZELŐTT RAKTAK FEL A MEDRXIV-RE!        Elképzelhető az, hogy ebben van valami igazság? A szerzők amerikai orvosok és…..
stefan75 2020.05.11 02:17:56
@Bogomil: Elmondom, hogy megy Magyarországon. Elküldenek a háziorvoshoz D-vitamin hiány gyanújával. A háziorvos széttárja a kezét, hogy ő nem kérhet D-vitamin labort, beutal a reumatológiára. X hónap múlva kapsz időpontot, ott írnak egy beutalót laborra. Elmész laborra, pár nap múlva minden eredményed megvan, kivéve a D-vitamint. A D-vitamin rubrikába azt írják: "Reagens szállítási problémák miatt átmenetileg nem végezzük!". Évek óta ezt írják. Ezután elmész a Synlabhoz magánban, és 4200+vérvételi díj ellenében másnap megkapod az eredményt. Ezzel újabb X idő múlva visszajutsz a reumatológiára, ahol diagnosztizálják a hiányt, és visszaküldenek a háziorvoshoz, hogy kezeljen. A hosszú várakozások közben elvesztesz pár egészséges fogat.

(Anglia: GP -> labor helyben -> GP -> kezelés.)
       Történelmi időket élünk.  A kormányzati tájékoztató előadáson Röst Gergely egyik slide-ján 1:22:05-kor a "végtelen dimenziós operátorok spektrálsugara" kifejezés szerepel.     Mivel ez politikai szakkérdéssé vált, az Örülünkvincent blog kötelességének érzi, hogy tájékoztassa a közvéleményt…..
     Mr.R  azaz Mr. Reproductive Rate igen fontos személy, érdemes rá figyelni, mert ha valamiért szignifikánsan az 1 fölé magasodik, akkor córesz lesz. Nem kicsit unortodox módon, definiáljuk most úgy Mr.R-et, mint az egy napra eső fajlagos fertőződési növekményt. Tehát, ha az adott napon X ember…..
stefan75 2020.04.22 12:04:50
@velőtanya: A május 3-nak van egy olyan lehetséges magyarázata, miszerint Orbán nem kiszámolja a görbét, hanem csinálja.

Rendszeresek a hírek, hogy a kórházból tesztelés nélkül hazaküldött emberek fertőzöttek voltak, és megfertőztek egy egész idősotthont, hajléktalanszállót stb. Hát most hazaküldött tesztelés nélkül 36000 embert, akiknek most fertőződik meg a családja is. A lappangási időt és a súlyosbodást beleszámolva ez kb. május 3.
       Bruck Gábor liberális éceszgéber írt egy cikket a Népszavába "Orbán legyőzhető" címmel, ami miatt kicsit állt a bál. A Prostisrácok majdnem hamisított Bruck nagyapjáról egy képet, amelyen éppen SS-tiszteket szállít Lengyelországban, de aztán rájöttek, de valahogy nem illene a narratívába.…..
Örülünk, Vincent? Brexit Day One 2020.02.01 15:45:49
         A hatvanas években Morecambe volt Észak-Anglia Riviérája. A yorkshire-i bányászok, a bradfordi munkások idejártak nyaralni, a pályaudvartól pár méterre volt a tengerpart. Aztán bezártak a bányák, a malmok, a kohók, a munkásosztály maradéka a Kazinczy utcában vagy Mallorcán issza meg a…..
stefan75 2020.02.03 14:06:32
@velőtanya: Erős akcentusok: igen, általában értik egymást. (Van az a szint, hogy már nem, de ez még nem az.)
Ha van ilyen munkatársad, akkor kb. fél év alatt szokik hozzá a füled, és onnantól tisztán érthető, amit mond. (Nekem legalábbis ez a tapasztalatom.) A saját akcentusod nem változik tőle.
  A tanszék épületét bezárták. Mielőtt hazamentem, felírtam az irodám táblájára:  "visszajövök".  Kétesélyes, tudom.  Vettem harminc ceruzát, egy hegyezőt, hét füzetet és belevetettem magam valamibe. Ez is kétesélyes. A jó dolgok mindig kétesélyesek.   ..
stefan75 2020.03.21 22:58:55
Viccországban (még) mindig bejelentenek.....
stefan75 2019.11.14 10:49:22
444.hu/2019/11/14/a-corvinus-hungarikumtanara-megmerte-15-21-szazalek-a-hallgatok-magyarsagtudata
"Az alapszakos hallgatók magyarságtudata kognitív szinten 15-21 százalék, a mesterszakos kontrollcsoporté 33. [...] Egy 21 százalékos kognitív nemzeti identitás nem szükségszerűen tartja vissza a hallgatót attól, hogy egy magát határozottan nemzetinek deklaráló kormány ellen - és ne mellette - tüntessen. Ez komoly akadálya lehet a a magyar kormány tudatos nemzetállam-építési és - erősítési politikájának." - Tózsa István professzor, Corvinus Egyetem
stefan75 2020.03.20 23:04:50
@Wolff: Azt rebesgetik, hogy azért került Halasra a kórház, mert így csak át kell hozni a kelebiai határvédelmi bázis konténereit a szomszédból. Az EU meg jó balek módjára kifizeti még egyszer.
        Az alábbi szövegben nem lesznek matematikai formulák. Reményeim szerint majdnem mindenki el tudja olvasni, ez egy vulgárfilozófiai esszé.     1. Tér és Idő.     Képzeljünk magunk elé egy kört. Forgassuk el  az óramutató járásával ellentétes irányban valamilyen szöggel. Nevezzük a szöget…..
Most hogy indul a Második Négyéves Terv, a Vincentblog fontosnak tartja, hogy hasznos életvezetési tanácsokkal lássa el a tegnapi eredmények iránt azért nem annyira lelkes olvasóit. Lássuk be, nem lehettek olyan vérmes reményeid, de ha mégis elmulasztottál felkészülni, a Vincent…..
      Kedden a brit miniszterelnök beterjeszti az Alsóháznak a Kilépési Egyezmény Tervezetet. Nagyjából mindenki egyetért abban, hogy súlyos vereséget fog szenvedni. Majdnem a teljes ellenzék ellene fog szavazni és rengeteg tory hardliner. Elterjedt, hogy May még tesz egy utolsó kísérletet…..
stefan75 2020.02.21 19:54:57
@aronsatie: Azért, mert az amerikai választási rendszer lyukas, mint az ementáli sajt, a 74455-ös osztag meg rá van állítva.
edition.cnn.com/2020/02/20/politics/trump-russia-intelligence-2020/index.html
      „Nem értek egyet sok lépésével, de még mindig azt érzem, hogy morális fölényben van az ellenfeleihez képest” – fogalmazott a politikai filozófus, hozzátéve, hogy ebben a poszt-kommunista valóságban a kormányfőnek még mindig van erkölcsi értelemben vett hitele, jobban megjeleníti a nemzet…..
          Yarragün gülür! Sikhafah, ulsur aslan yarrakh kefhali.         Bir ottuzuk birki, kucurbasi? Orospuhi bir keci, eyen bir aslangürü.         Kicimisen am, gülür am, yavshaki kucurbasi, keci agshinam kürgülyet,          göthüne, sörget göthüne koyhayimrü eslen kucurbasi, gürzün keci.   …..
   Bandi bácsi írt a Leo Straussról a neokohn.hu-ra.   "S akkor még nem ejtettünk szót a minden ember életét mélyen befolyásoló körülményekről: a modern liberalizmus első nagy válságáról, amelyből a fasizmus és a kommunizmus kinőtt a 20. században, ami miatt Leo Straussnak is végső soron…..
   Az alábbiak több mint hét éve jelentek meg a Vincenten.  Sokáig kerestem, és nem bírtam ki, hogy ne tegyem fel újra.  ................................................................................... Kigamitsu nagyúr az Oda klánbéli Nobuhide mellé állt a yobashui csatában, ahol kétezer lovas…..
       Palkovics László azzal indokolta a Corvinus átalakítását, hogy így az egyetem bekerülhet a világ kétszáz legjobb társadalom slash közgazdaságtudományi képzései közé. Matolcsy György egyenesen arról beszélt, hogy tíz éven belül egy magyar egyetemnek a világ száz legjobb felsőoktatási…..
Egy egész oldalt kapott a téma és a könyv, az online felületen egy részlet jelent meg belőle, itt: Kitálal a Ripost­nak egy kiugrott szcientológus, 6 milliót húztak le róla Gratulálok Diánának az első médiamegjelenéshez, nagyon jó lett szerintem. Őszintén és nyíltan beszélt a témáról és magáról,…..
   "Magyarországon sajnos az állam még túl nagy részt vállal a tudomány finanszírozásából. Lényegesen meg kell növelnünk a külső források arányát. Csak egy példa: a University of California költségvetésének mindössze 12 százaléka származik állami forrásból. (Palkovics László, index.hu)"      …..
stefan75 2019.04.10 21:44:33
@jotunder: PCA + neurális háló? Hát ez így 2019-ben nem hangzik túl ambíciózusan.
tomaxent.com/2018/01/17/PCA-With-Tensorflow/
stefan75 2019.04.11 21:22:33
@közösperonos átszállás: Lehet, de gondolom nem fogják túltolni. Letöltik a tensorflow-t, copy-paste-elnek 20 sort a PCA-hoz, copy-paste-elnek még 10 sort a neurális hálóhoz, és kész. Egyetemi nagyházinak jó. Pár ezer mintával másnak nem nagyon.
        (A kérdés nem a poszt címére vonatkozik. A posztban szereplő okfejtéssel kapcsolatban szeretném tudni pl. a Defacto blog véleményét. Egyszerűen azért, mert bennük bízom, másokban meg nem. Én nem vagyok közgazdász, csak szeretek számolgatni. )       Magyarország éves GDP-je nagyjából 30000…..
stefan75 2017.06.04 00:24:42
@incze: Az a szörnyű ebben, hogy sokan azt hiszik, hogy ő beszél valamiről. Holott ő csak egy fideszes propaganda korpusszal ellátott Markov-generátor. Nulla energiabefektetéssel lefárasztja a fél Vincentet.
stefan75 2018.11.23 03:30:24
@incze: 600 milliárd euró? Hmm.
stefan75 2019.04.06 12:00:49
@ijontichy: Arról is valahogy mindig megfeledkeznek, hogy Járai Zsigmond 13%-ra emelte a forint alapkamatot, mondván ha nem ők kormányoznak, akkor dögöljön meg a gazdaság.

A mostani 0.9% alapkamat mellett a kutya sem akart volna devizában eladósodni.
        . „Ha angolul elérhető lesz az interneten, akkor semmi nem állítja meg azt, hogy minden a magyar szellemi életről szóljon” – jelentette ki Békés Márton (mandiner.gov)        Ezt a meglehetősen, khmmm, bátor mondat  a Magyar Politikai Enciklopédia megjelenése alkalmából hangzott el a…..
Na helló Vincent! Hogy vagy? Szólt JT, hogy 10 éves lettél. Gondoltam benézek, hogy lássam megvagy-e még… Hogy te mekkorát nőttél mióta elmentem!!! Te jóisten, hány éve is? Fura itt körülnézni… Vajon hányan vannak még itt a régiek közül? Megváltoztál! Nem, nem úgy mondom: jól nézel ki. De…..
stefan75 2019.03.04 20:17:08
@szempontpuska: Kevesebb lenne a magyar internet a Vincent nélkül. Jó, hogy van.

Az orulunkvincent tumblr-t azt te csinálod? Mindig csak találgattam, hogy vajon melyikőtöké.

Tetteyéket megkerestem :)
"Ez a Déli Pályaudvar. A felső képen az Alkotás utca 1/A látható jobbra. A '60-as' - '70-es években is a portálok pont ugyanígy néztek ki. A házon ekkor már a LOTTÓ neonja világított. A III. emeleten /valószinűleg a 31-ben, Tetteyéknél/ szellőztetnek."
orulunkvincent.blog.hu/2013/03/30/7vegi_retro_xxxiii
Előszó. Hat és fél éves lett a Vincent törvényei. Visszatekintve a NER elmúlt két ciklusára, elmondhatjuk, hogy szépen öregedett a szöveg, de most már ráfér egy kis frissítés. A „Törvények” továbbra is a Vincent blog szerzőinek és törzskommentelőinek kollektív bölcsességén alapulnak. Mi sokat…..
stefan75 2019.02.26 23:53:22
@Brasi: Ezek szerint a nyolcadikat sem értetted meg :)
stefan75 2019.03.04 00:54:41
@Kettes: Á, sokkal egyszerűbb ez. Göncz Árpád nem akarta, hogy Orbán ott legyen a temetésén, tehát odament. Hogy halálában se teljesülhessen az akarata.

Később meg még ez amúgy is jó politikai muníció lehet. Sokat nyert ő már (újra)temetéseken.
stefan75 2019.03.04 11:32:17
@Kettes: Horn Gyula temetése a német sajtóban is lement, és német vezetők is részt vettek rajta. És persze mindig ott az esély, hogy egy ilyen temetés később történelmi eseménnyé minősül át, amiből politikai hasznot lehet húzni.
    Megszűnik a CEU-matematika doktori képzése. Ez egy amerikai akkreditációjú képzés volt és nem tudják kivinni Bécsbe. Évekig tanítottam ott funkcionálanalízist. Az MTA matematikai intézete állt a tanszék mögött.  Az az intézet, amelyet einstandolni akarnak az Akadémiától. Mert tehetik.    Ebben…..
stefan75 2019.02.08 16:10:14
@fortin2: Hát ha nincs még politikai konnotációjuk, akkor majd csinálnak nekik. Mire való a propagandagépezet, ha nem erre?