Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kamu_Dorka

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasod a blogot, de van olyan kérdésed, amire még nem kaptad meg a választ? Nosza, tedd fel a kérdést, és én megpróbálok válaszolni rá! Vagy kommentben, vagy akár egy teljes bejegyzésben! Kérdésre tehát fel! Üdv, Macska-fogó LEGYÉL PÁRTFOGÓ! Kérlek, ha tetszett egy cikk, vagy rendszeresen…..
Kamu_Dorka 2019.05.03 10:14:03
Kedves Macskafogo!

Bocsanat a kilometeresre sikeredett irasomert... :)
Januarban fogadtam orokbe egy gyonyoru kiscicat, onkentes macskamentoktol. 9 honap koruli kislany, aki egeszseges ugyan, de sajnos leukozisos (hordozo). Ezert is mertem lakasba hozni, mert mondtak az orokbeadok, hogy kizarolag benti tartasra lehet orokbefogadni.
Nagyon felenk. Az elso nap meg el tudtam kapni egy kis ismerkedo simogatasra... szepen bele is aludt a lelkem :) de azota is fel/bujkal.
Azt sikerult elernem nala, hogy mar elomaszik a jelenletemben is, es jelentkezik jatekert :)
De simogatni, vagy kozeledni hozza nem lehet, amint megmozdulok, osszerezzen es elbujik.
Probaltam az etetos trukkot, amit irtal, hogy ott ulok a talja mellett, amig eszik, hatha szepen lassan megerinthetem. Vonakodva ugyan, de evett mellettem, viszont nemsokkal kesobb mindig ki is hanyta... ezert inkabb ezt felfuggesztettem.
A foldon fekve is probalok kommunikalni vele, vagy csak pihenni, hatha kivancsi lesz ram, de semmi :))) kerulget, de retteg, ha megmoccanok. Oda mer jobbi megszaglaszni a labamat, de ennyi. Utana spuri...
Van egy hordozoja, amiben fekudt mar parszor, de csak amikor elbujt oda a porszivo elol, es akkor mar az egesz delutant ott szunyokalta at. Ezt leszamitva viszont nem erdekli.
Szeretnem lassan elvinni allatorvoshoz, hogy megkaphassa az immunerosito injekciojat, meg megnezessem, jol van-e, illetve mar ivartalanotani is kellene... de jelen allapotban csak hajkuraszas aran lehetne ezt megoldani... semmi olyan “esemenyt” nem szeretnek az eletebe, ami azt erosithetne benne, hogy felnie kell tolem. Ezert nem megyek utana, nem probalom elkapni, hogy simogassam, csupan a lukakat szuntetem meg (kanape alatt, sarokban), es olyan bujo helyeket biztositok neki, ahol azert szemmel tudjuk tartani egymast.
Kerlek, ird meg, mit javasolsz, mit tehetnek maskepp azert, hogy kevesbe rettegjen? Illetve betegseg eseten mikent vigyem allatorvoshoz? Ha a hordozoban kozelitek hozza, akkor fuj ram... mindenkit osszekarmolna, ha hozza ernenk... ezt leszamitva viszont bekes.
Valaszod koszonom!
Dorka