Regisztráció Blogot indítok
Adatok
anselmus

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem tudjuk, honnét származik, és azt sem, hogy esetleg nem-e kamu. Ez az olvasói levél így is, úgy is érett a Subbára...
anselmus 2007.07.04 16:42:24
anselmus 2007.07.04 16:42:56
Érti valaki, hogy miért kell minden magyar mulatós-sztárnak valamilyen hülye köntös, amibe belebújhat? Mért éppen Postás a Józsi és miért pont Harmonikás Márió? Nem baj, minket sem érdekel a válasz. Inkább vegyük szemügyre Robertót, akinek végre sikerült egyesítenie ezt a…..
Subba Kínzó kérdés 2007.02.13 12:57:00
Vannak olyan helyzetek amikor az ember olvasni AKAR valamit. Például a wc-n ülve jobbhíján az illatosító dobozát, vagy BKV-n utazva az utazási feltételeket. Így akadhatott lebowski olvasónk az alábbi megfejthetetlen adatra. MIÉRT PONT FACSEMETE, ÉS MIÉRT NEM LEHET EGY KÖTEGNÉL…..
anselmus 2007.02.13 19:40:53
Bulgakov

A kottaolvasás egyáltalán nem feltétele a zeneszerzésnek. Amikor a fősulin már a funkcióelméletnél tartottunk (ha tényleg "foglalkoztál" a kottával régen, akkor minek részletezzem mi is az, nem?), akkor tudatosult bennünk 100 százalékban az, miért is elég egy profi zenésznek öt-hat akkordnevet leírni (pl: Ami7, Cmaj, Dmi7, A°, stb.). Bármilyen zenét lehet ilyen módon szerezni. Kottát olvasni mindenki, még Mester Tamás is tud, ez biztos. Az a gennyes csicska csakis trendből és kommercializált tudatlanságból mondja azt, hogy nem ismeri. Viszont, hogy ritkábban használja, azt teljes mértékben el lehet hinni. Ha van hangszeres tapasztalatod, bármilyen hangszerrel, akkor tudhatod, hogy a zenei ötlet elsősorban egy gondolatsor, amit persze -és ezt elismerem -csak kottával lehet a legakkurátusabban rögzíteni. De... eléggé tapasztalatlan lehetsz a zenében, ha azt hiszed, hogy a kotta az feltétel a zeneszerzéshez. Egy Bossa Nova -vagy Swing patternt, egy New Age futamot vagy egy EuroFunk ütemsort anélkül is meg lehet írni hogy ötvonalas füzetért futnánk a boltba... és most ne gyere Mozart-al, mert ha te tényleg olyan szinten vagy a kottaolvasással, hogy ránézsre el tudod dönteni, hogy az jó vagy szar, akkor nyilván azzal is tisztában vagy, hogy a klasszikus zeneszerzés is a szólamos akkordbontásról, valamint a szólamdominanciáról szól, vagyis csakis az akkuráció kedvéért jegyezték le őket. Pl. Bach életművének mintegy felét kellett átkottázni, mert a korabeli hangszerek temporális hangolása teljesen más dallammenetet eredményezne mei hangszerekel, ha kottahűek lennénk.
Szóval a kulcsszó itt nem más, mint a képzettség. Kottaolvasás... fontos, de nem annyira, mint ahogy az általad használt hatásvadász terminológia lefesti.
Örömmel látjuk, hogy lassan az újdonságokba ritkán fejest ugró keresztény közösség is felfedezte magának az internetben rejlő lehetőségeket. Természetesen nem az idősödő plébánosok generálnak tömegesen MySpace-oldalakat, hanem a keresztény fiatalok, ez a tábortűz körül…..
Subba Érdekes adat: Szőrtelenül 2006.12.21 14:38:30
Nőgyógyász forrásaink szerint Magyarországon már annyira elterjedt a punciborotválás, hogy szinte ünnepnap, amikor végre látnak egy szőrös muffot. Lazán kapcsolódik ide, hogy míg az eredeti amerikai Topmodell sorozatnak fontos része volt a lányok szőrtelenítése, addig ezt a…..
Eszünkbe nem jutott volna, hogy Cseh Tamást ilyen jól is fel lehet dolgozni, az meg még kevésbé, hogy pont Varga Miklósnak sikerülne a dolog. Ez az izé a nyolcvanas évekből mégis remek, hiszen a fergeteges videó és a bolondos szintifutamok elveszik az eredeti dal élét, és…..
 Ez a fiatalember a 17 éves Marco Raphael Castro. Marco az illinoisi Wheaton egyik középiskolájának tanulója, közismert tréfamester. Az iskola vezetése és a helyi rendőrség szerint Marco december 6-án elcsente az iskola menzájáról a salátadresszinges üveget, ügyesen…..
Tíz-tizenöt éve a metál volt a fegyver, amellyel a nem kifejezetten tehetséges, ám világmegváltó ambíciókkal bőven ellátott magyar fiatalok harcba indulhattak. Mára ezt a szerepet a hiphop vette át, a legendás MegaSound System óta folyamatosan jelennek meg az újabb és újabb, a…..
Subba Mindennek a vége: privi.hu 2006.12.14 22:35:00
Mi itt a Subbánál büszkén állíthatjuk, hogy nagyjából a komplett magyar internetet láttuk már. Soha semmin nem lepődünk meg, az olvasók által beküldött linkek többségét látva még a szemöldökünket sem húzzuk fel. A privi.hu azonban más. A privi.hu ugyanis a magyar internet…..
Felkerült a Rolling Stone weboldalára 2006. legjobb számainak listája. Első helyezett a Gnarls Barkley-név alatt futó Cee-Lo és Danger Mouse Crazy című kislemeze, amit tényleg nehéz utálni, de emiatt nagyon szeretni sem könnyű. Második lett Jack White új zenekara, a Raconteurs…..