Regisztráció Blogot indítok
Adatok
esszithais

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ember viszonya a saját nevéhez időben ugyan változó lehet, de minden pillanatban pontosan kifejezi tudatát, függetlenül attól, hogy emócióval vagy értelemmel közelíti a témát. A gyermek először megtanulja, hogy „vagyunk mi, AZ ilyen-olyanék” (apa, anya, nagyi stb), majd…..
esszithais 2019.04.28 03:12:36
@xmas: Talalkoztam egy Czine Mihaly nevu egyetemi tanarral, Szabolcs-Szatmar-Bereg kornyekerol. Az en szuleim onnan szarmaznak. Azota is azt gondolom, vagy tevesen avagy valamily megjegyzesebol, hogy talan a tirpak nevu nepcsoporttol szarmazik. Ezeket vagy egy Kallay grof vagy mas modon behoztak a megyebe (Ung volt a megye harmdik resze akkoriban) mert torokok vesztesege utan el volt neptelenedve a videk. Ha tirpak akkor be lett telepitve, nehany evszazaddal elott.Biztos meg lehet talalni a nevet: Kanadaban is jart eloadason, bar az reg volt.
A sztyeppei népeket bemutató sorozatunk következő sorszámát a jászok húzták. A sok kihalt, beolvadt, asszimilálódott nép közül a magyar őstörténetet érintően talán a legjelentéktelenebb szerepet játszó nép volt, amely - a kunokkal együtt - elmondhatja,  hogy rendelkezik…..
esszithais 2019.04.28 02:54:17
@béci79: A jaszok miben tartjak "jasz" tartozasi tudatokat? En joreszt lakhelyeikrol, es azok jasz neverol tudtam, meg iskolatrsol akinek a vezetek/csaladi neve Jasz volt. Talan nepi motivumokban, stb.