Regisztráció Blogot indítok
Adatok
buta béka

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem ment zökkenőmentesen a magyar határzár első napja, legjobban talán az ingázók járták meg azzal, hogy szeptember elsejétől a magyar kormány a szigorítás mellett döntött. Igaz, ez sem mindenhol igaz, az osztrák határon egész békés volt a helyzet. Az EU viszont figyelmeztett...
Amikor Bálint megírta posztját arról, hogy Magyarországon is lehet akár olyan jól élni, mint külföldön, aligha gondolta, hogy milyen vitát generál. Most érkezett tőle egy újabb írás, ami csak részben reagál a kommentekben felmerült kérdésekre, viszont praktikus tanácsokkal szolgál...
IDDQD Checkpoint Mini #106: Dune 2019.08.19 22:26:12
(Disclaimer: valami hiba volt a felvételnél, amit utómunkában sem tudtam kiszűrni, ezért az első öt perc picit recsegős. Elnézést a technikai malőrért.) Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja.…..
buta béka 2019.08.21 08:08:27
@manson karcsi: szomoru, hogy egy szo sem esik a zenerol, sem a zeneszerzorol, pedig azert (is) egeszen fantasztikus, mert a 9 csatornas OPL2-es Adlibon jobban szol, mint a CD-s valtozat.
Itt lehet meghallgatni kicsit felturbozva (OPL3 es "surround"): www.youtube.com/playlist?list=PLDE06DE88BB135F33

Lattam egy interjuszeruseget is a fickoval (Stephane Picq), hippiszeru orultnek tunt, de gondolom ez kell hozza, hogy valakibol ilyen teljesitmeny facsarodjon ki...
Ma aztán összejött minden a szaftos Wizz-botrányhoz: szokásos minimálszolgáltatás üzemzavar esetén, totálisan fogalmatlan utasok, kamu félrebeszéléssel kommunikáló légitársaság, az egészet kampánycélra felhasználó kormánypolitikusok. A történet mellett leírjuk azt is, hogy mit lett volna célszerű az…..
buta béka 2019.05.26 14:02:32
Kedves Gusztav, a beszamolo szerint (en nem voltam ott, mint ahogy szerintem te sem, igy csak erre alapozhatunk):
- arrol a tenyrol, hogy megtagadtak az utasnak a beszallast, a Wizz nem volt hajlando semmifele igazolast adni. (Igy aztan majd lehet arra hivatkozni, hogy ott sem voltak, csak tavolrol becsekkoltak ravaszul, es most tartjak a markukat a 250 euroert.)
- ugyintezo orakig nem volt semerre, sok sikert a jegyed atfoglalasahoz.

Apropo, sikerult mar valaha barkinek is megkapnia ezt az emlegetett 250 eurot hasonlo esetben? Mert ezt a lehetoseget ugy irod, mint amit mar aznap az utasok szamlajara utaltak volna, holott mindenki tudja, milyen hosszu, verejtekes es koltseges uton lehet barmifele karteritest kiverni ezekbol (gyk: hosszu hetek/honapok levelezese, rosszabb esetben az emelt dijas szamon cseveges orakig... - az egesz gyakorlatilag nem eri meg a raforditott idot es energiat.)

A dolog pikanteriaja, hogy ahogy irtad, a kovetkezo ket jaratra siman lett volna hely, tehat ha a Wizz meg reggel magatol, automatikusan tajekoztatja az utasokat a lehetosegekrol, akkor most nem lenne mirol beszelni. Ehhez kepest... Egeszen elkepeszto es szegyenletes, hogy ma Europaban egy legitarsasag buntetlenul meguszhatja ezt az esetet (is...).

Es ez semmikeppen nem az utasok sara, mint ahogy fentebb az aldozatot hibaztatni (vo. "Megeroszakoltak? Minek ment oda?"). Akar felkeszult az utas, akar nem. Van, akinek nem az a hobbija, hogy hetvegenkent fapadossal repul, barmilyen nehez lehet is ezt elkepzelni.
Fura közlemény jelent meg ma arról, hogy Tarlós István főpolgármester és Palkovics László innovációs miniszter megállapodott arról, hogy éjfél és hajnal öt között repülési tilalom lesz Lisztferihegyen. A furcsaság az, hogy a két politikus egymással egyezett meg, nem az érintettekkel, bár a Wizz Air…..