Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vinyard

0 bejegyzést írt és 90 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szükségem volt a változásra, és nemcsak a magánéletben, hanem a munkámban is. Szükségem volt új kihívásokra, hogy megvalósíthassam szakmai álmaimat. Amikor Ördög Nórával leszerződött a TV2, akkor tudtam, hogy nekem más utam van. (itt) ..
vinyard 2015.08.21 18:27:41
@sixx: szal, nem vezetted elő azt az egyáltalán nem vércinikus teóriád, miszerint "nem kötelező odakapcsolni"
A brit Channel5-nak van egy celebhalálokról szóló dokureality-sorozata, aminek egyik új epizódjában a tavaly elhunyt Robin Williamst egy pornósztár fogja alakítani, mert eléggé hasonlít rá. És ha ez nem lenne elég ízléstelen, a műsorban egy szó sem esik majd Williams…..
vinyard 2015.02.19 23:39:44
@YessicaHard: óvodából emlékszek ilyen szövegekre
Belsőség Ecclestone beintett 2015.02.03 14:35:43
A Mercedes bajnok lett 2014-ben. Az utóbbi öt világbajnokságból négyet német pilóta nyert. Most pedig az egyik legrégebbi Grand Prix, amit 1950 óta csak két alkalommal nem rendeztek meg (1955, 2007) kiesik a naptárból. Ecclestone erősítette ezt meg a Rhein-Zeitung-hoz írt…..
vinyard 2015.02.05 00:53:42
@Shadowbull: azt nem vágom, hogy a wtcc rajongóbázisának minimum 70%-ának otthonául szolgáló országban, mijafaszért kell még szájba rágni: a versenygumi nem beton, egy fostos 10+nkörös verseny folyamán se lehet flat out nyomni, mert mindig a kontaktfelület képezi a szűk keresztmetszetet.
vinyard 2015.02.05 12:44:22
@Shadowbull: magam is utaltam arra, hogy ez marketing-stratégia. viszont, mindez azt is jelenti: nem a nézősereg 95%-át célozza meg a sorozat, mert akkor nyilvánvalóan az lenne a törekvés, hogy az állandó költségeket lefaragva csökkentse a különbségeket a pályán vagy legalábbis a bankautomatánál. az pedig tévedés, hogy a felszabadult forrásokat egy-az-egyben betolnák a fejlesztésbe.

szerinted az f1-nek mint az "edge cutting" letéteményesének be kell építenie a névleg legkorszerűbb technikát. szerintem meg akkor cutting edge, ha a limitált viszonyok közt képes röhejes szinten megközelíteni a virtuális topot.
vinyard 2015.02.05 12:49:58
A Formula Studenttel kapcsolatos híreket mindig szívesen vesszük: készült már menetpróba, követjük a legfrissebb fejlesztéseket bemutató eseményeket, de a pályanapunkon is megfordult már a BME együlésese. Hogy is ne lehetne szeretni, hiszen ezek a srácok minden második kisgyerek…..
vinyard 2014.12.27 03:44:24
@SwedishRunner: abban a 3-ban meg igen gyakran tiporják szét, amúgy jó képességű emberek 'álmait' az öncélú szopatással

bocs, ez trollkodás volt
Ez most komoly? Több hónap szünet után jelentkezik a SHOWDER KLUB őszi évadának első adása, és papírból olvasó, bohózatos, rádiókabarés szkeccseket adnak elő? Mi ez a szégyentelen mélybevetődés? 1950-et írunk?! Semmi nem definiálja, hogy a Showder Klub szükségszerűen egy…..
vinyard 2014.11.18 17:53:27
@Shopping: mivel ezek a csávók konkrétan a Sas-kabaréból szakadtak, nyilvánvalóan ül a hasonlat
comment:com Daryl Dixon meleg? 2014.08.18 13:31:00
Négy évad ment le a The Walking Deadből, négy évada van köztünk Daryl Dixon, a zombiapokalipszis legfaszább túlélője, az ember, aki három nyíllal végighentel egy full zombi-mayhemet, és aki ugyan egy gyökér déli náci, de ez is jól áll neki. És ha minden igaz, meleg. A…..
vinyard 2014.08.19 01:42:24
@doggfather: nem, de akár jó lenne látni egy nem-klisé homot a tv-ben.
vinyard 2014.08.19 13:52:12
@doggfather: nem vezetek ilyen típusú excel-táblát
Az Index nemrégiben írta meg, micsoda riasztó látogatottságot ért el a Magyar- és az előtte megtartott Német Nagydíj. Pedig egyik sem volt rossz, de azért ne dugjuk homokba a fejünket, pláne annak tükrében sem, hogy a Német Nagydíj idején megtartott kamionverseny-hétvégére…..
vinyard 2014.07.31 17:37:01
Szerintem, ez az f1-es idény k. jó. Hogy a végén ki lesz a bajnok, hát k. mód hidegen hagy, ahogy a vélelmezett célcsoportot, a németeket is.
Having said that, mitől lehetne jobb/miképpen lehetne kussoltatni az embereket?
Vegyük az alapproblémát: a zöldhullámot. Mi szól mellette?
1. Ideológia/marketing. (Más kérdés, hogy effektíve ez csak max. a Merci brandimage-nek lehet fontos, a többinek mindegy. Kétlem, hogy magának az F1-nek bármi haszna lenne a 'zöldségből'.
2. Utcára vihető technika (Ennek kurva jó terepe a WEC. Számomra kurva kétséges, hogy a R&D részlegei ténylegesen hozzájárulnak a tényleges fejlesztésekhez. Max. a szakterületemen, az anyagtechnológia területén tudom ezt elképzelni, de egyéb iránt a célok annyira eltérőek, hogy ezeket tök felesleges nyomni.)

Tehát, két bekezdésben sikerült bebizonyítanom, miért eleve hülyeség a zöldfordulat. Hipokriták vagyunk mi is, ha komoly arccal azt állítjuk, ez valóban zöldebb. A back stage folyamatok ugyanúgy füstfosás révén zajlanak. Engem nem zavarnak a mostani rendszerek, mert érdekesnek tartom, de mivel a piacot, a közönséget nem tudod lecserélni, tök adja magát, hogy meghagyják ezt a sorozatot egyfajta játszótérnek. Persze, egy kritikus szint fölé nem szabad elmenni a kanyarsebesség vonatkozásában, illetve a nagy végsebesség esetén esetlegesen bekövetkező balesetek következményeit a minimumra kell redukálni. Nyilván, ha mindenki kib.szott gyors, ugyanúgy nem alakul ki verseny, mint 30 km/h kisebb sebesség esetén. A gebasz inkább az, hogy a benya nem végtelen és a gumi is egyszer elkopik, ergo nem lehet flat out nyomni a végtelenségig vagy egyáltalán bármikor is. Ezzel zárójelbe lehetne tenni, a versenymérnök munkáját, illetve a telemetriát (mint a DTM-ben) is. Ezzel a lépéssel megfosztanánk Hamiltont a további bajnoki címek lehetőségétől, de legalább fogásokat kell keresgélniük a mostani rinyálóknak.
vinyard 2014.07.31 22:15:29
@outtatime: egyrésztkurvára: kurvára meg lehet halni, másrészt kurvára remélem, a többség már képes volt meghaladni azt a szintet, hogy a potenciális belehalásra veri ki.
vinyard 2014.08.01 00:29:40
@vinyard: én kérek elnézést, és elhatárolódom magamtól
Miért is kamu az összes, gyári fogyasztási adat? Mert a mérési metódus rossz és sok köze nincs a valósághoz. Az Égéstér 130. adásának kommentposztja. Direktlink a letöltéshez...
vinyard 2014.08.01 00:16:10
@visszakettopadlogaz: tehenek a metán miatt szívnának. ha jól emlékszem a metán-molekula, 'üvegházhatása' kilencszerese egy co2-molekulának.
vinyard 2014.08.01 00:24:44
@w a s d: ez nyilván helytálló/igaz, de egyrészt, az említett tömeg, illetve már ebben a műsorban is megénekelt, nagy homlokfelület kurva sokat dob ezen. hiába reszeljük az ellenállási koefficienst CFD-vel, mikor a 'kurva nagy' a trendi.
És még azt is sikerült elintéznie, hogy az interjút fordítva jelentessék meg, mintha Szőnyi Szilárd interjúzna a színésszel. Teljesen érthető, ha valaki nem emlékszik, de a Heti Válasz tavalyi, A tolerancia diktatúrája feliratú címlapja után több melegekkel foglalkozó cikket…..
vinyard 2014.07.10 19:04:58
@tisztapista: én sokáig hasonlóan gondolkodtam erről, aztán 14 évesen rájöttem, hogy a szilvás gombócban krumpli van és hogy a csöcsök meg tkp. zsírgolyók. nehéz volt feldolgozni, hogy én jól elhelyezett zsírokat bámulok és igazából, nem is értem, hogy nekem ez miért esik jól.
btw, a társadalommal szemben lehetne annyi tolerancia, hogy a kollektív tudat tehetetlenségét figyelembe véve, kicsit kisebb tempóban próbálják elfogadtatni a létjogosultságukat. sokszor mondják, hogy a vonagló köcsögök csak kis részét képezik ennek a kisebbségnek. ok. a többség viszont pont leszarja az egészet, ha nem csesztetik vele.
mivel az egyház által szentesített házasságot nem ismeri el az állam, és természetesen, vica versa, kurvára bevezetném és hagynám a rákba ezt a műbalhét a homoházasság körül.
Nem elég, hogy nem pártatlanok, közhelyeket pufogtatnak és néha a játékosok neveit sem sikerül megjegyezniük, a vb kommentátorai néha olyan dolgokat is elnéznek, amiket minimális felkészüléssel simán tudni lehetne: például azt, ki a Costa Rica-i elnök mostanában. Menczer Tamás…..
vinyard 2014.07.06 12:40:10
@El Mexicano: A digis srácok következetlenségéről mit gondolsz: csesztetnek mindenkit az olasz argentinok neveinek "argentinos" kiejtésével, mondjuk leginkább csak mássalhangzós buzulásra feszülnek rá, de mikor arról volt szó, ugyanezen emberek arra verték, hogy a horvát származású ausztrál nevét horvátosan ejtsék? kabaré
Belsőség Szakdolgozat lettünk! 2014.06.26 13:48:34
Talán nem túlzás azt állítani, hogy vagyunk itt már annyi ideje és láttunk/tapasztaltunk már határon innen- és túl annyi mindent, hogy ritkán lepődünk meg bármin is. Pláne kellemesen. Néhanapján előfordul, ezt aztán évekig emlegetjük még. A kutya nem gondolta volna, hogy…..
vinyard 2014.07.01 13:52:04
@BMWlife: a buzi BME mérnök szakait végeztem, rohadtul csak folyóiratokra tudtam csak hivatkozni, mivel nem volt az adott témának naprakész irodalma. Volt még olyan durva szitu is, hogy egy weboldal dátumozott lapját adtam meg mint hivatkozást. Erre varrjál gombot.
Csodálatos beszélgetésre bukkantunk a Sportklubon, egészen pontosan a Dodzsem május 9-i adásában. A két műsorvezető, Czollner Gyula és Balogh Tamás, ahogy az lenni szokott, különböző sporttémákról "ütköztette a véleményét". Az egyik téma az volt, hogy Franciaországban…..
vinyard 2014.06.05 12:16:26
@Raindropp: ha az ördög ügyvédje akarok lenni: egy olyan sportban, mint a sakk, miért vannak elválasztva a nemek? ez nehezen érthet
a pc minimum és maximum a témában az, hogy elismerjük a nők azon jogát, hogy bármit csináljanak. bármit. a vita szempontjából tök indifferens, hogy léteznek olyan női sportolók, akik a férfiakhoz hasonló szinten űznek egy sportot. joga van eldönti a nézőnek, hogy kíváncsi-e a női kosárlabdára, női focira, mint ahogy joga van eldönteni, hogy leül-e megnézni egy ffi magyar bajnokit. a piac beárazza a ligákat. és megint csak: ez a gyerek egy jó nagy tapló és ez nem mentesítő körülmény, mindazonáltal azok, akik itt túlkompenzálnak, és elmondják "jaja, vannak élvezhető női sportközvetítések", nem értik a problémát.
Lázár János erős hónapot zárt. Támadásba lendült a Norvég Alap ellen, majd leperkált 2 milliót a költségvetésbe zsebből egy máig tisztázatlan hátterű külföldi utazás miatt, végezetül gyorsba ki is rúgatta az ezt napvilágra hozó portál főszerkjét,…..
vinyard 2014.06.03 18:48:27
Vélhetően maga Simon L. László sem gondolta volna, hogy amint bejelenti az új füstpénzt médiaadót, a Népszabadság és a Magyar Nemzet is nagyjából ugyanazt az álláspontot fogja képviselni, és perszehogy nem az "itt a seggünk, tessék belehelyezni mindent, amit a kamrába talált a…..
vinyard 2014.06.03 15:41:30
@Dzsonzon: az utolsó 20 másodpercet elég lett volna elmondani...
vinyard 2014.06.03 16:22:57
@Heep Uriás: Göbbels lesz az... Hitler azt mondta, az emberek alapvetően hülyék.
vinyard 2014.06.03 16:27:59
@Thomas Dantes: "a politika ne trappoljon bele páros lábbal a médiába"
hol élsz te? mmint, nem "országilag", "bolygóilag"?
sztem, az ultrakispálya, ami itt folyik: elmondják valakiről, hogy lop, aztán az feljelenti, először a bíróságon, aztán a pártnál, a párt meg lesújt. ez annyira röhejesen primitív. a termelési jelentésekre hajazó híradók is csak a célcsoportjának -nyugdíjasok- akar megfelelni.
az igazán profi ideológiahintők ezt má' húsz éve meghaladták.
Az RTL Klub főnöke, nem a vakvilágba ígérgetett, amikor azt mondta: ha a kormány hadat üzen az RTL-nek, akkor majd lesz haditerve, és és be is veti azt. A csatorna mai Híradójában az alkalomhoz illően síri hangú és nagyon komor arcú Szellő István menten atombombával…..
vinyard 2014.06.02 20:27:30
@kaqxar: én nem állítom, hogy fasza a szitu, me' olasz viszonyok vannak a médiában, illetve, nyilván mindenki érti, hogy te is és a szerző is a nem fair eljárás miatt sír, de a zemberek úgy vannak vele: ha az egyik rossz kinyírja a másikat, akko' végeredményben mégiscsak eggyel kevesebb rossz marad. tipikus, "értem én, de leszarom" problémákról ír a post
btw, "rtl", "független" egy mondatban, váháhá
Vb-selejtező a stadionban, amelyben koncentrációs tábort rendeztek be, Hitler távozása az arénából, amikor a színes bőrű versenyzők érmeket nyertek a berlini olimpián, Lance Armstrong, aki csalóként lett legenda – a sporttörténelem legnagyobb szemétségei közül…..
vinyard 2014.05.16 21:42:05
@aronsatie: rossz volt az óra, a szabály szerint kellett így eljárni, szal szívás, de legalább valaki találattal nyert
vinyard 2014.05.17 12:28:08
@aronsatie: de az órakezelő trehányságának adott esetben a német csaj lett volna a kárvallottja + az akkori szabály szerint az volt a legkisebb egység, szal, szopó, de ez van
A Chevrolet Spark/Daewoo Matiz vezetőüléséből fejét fogva előkerülő nő hálát rebeghet a mérnököknek, akik a modern kamionok őrületesen hatékony fékrendszereit fejlesztik. A videó tökéletesen bemutatja, hogy egy modern nyergesvontató fék- és menetstabilizáló rendszerei és…..
vinyard 2014.05.16 22:41:38
@Bambano: téged minek tanítottak meg írni?
Eszem megáll ezen az országon, és a képmutatás magasiskoláját jelentő közmédián. Miután az Eurovíziós Dalversenyt egy Conchita Wurst művésznevű, szakállas, de női ruhában fellépő osztrák induló nyerte meg, az lenne a minimum, hogy ha az eseményről beszámol egy magára…..
vinyard 2014.05.13 11:21:50
@Kón Bandit: @sixx: néha jól elgöcögök azon, amiket ír. nem hagyhatom szó nélkül, hogy az egyik idolom égesse magát.
vinyard 2014.05.13 14:10:12
@Peterpapo: figy. ez a csávó/csaj csinálhasson azt amit akar. aki akar, mutassa be, én leszarom. de azt érdemes látni, hogy ez az alak egy adott kisebbség győzikéje, pákója vagy hogy hozzak fehér példát, kiszel tündéje. nem hiszem, hogy bármelyikre különösebben büszkék vagy vagyunk büszkék. ennek tükrében, elég hülyén veszi ki magát, hogy néhány közíró tolerancia-deficitként állítja be azt, hogy nem mindenki tapsikol. felvetés az index-címlapon: vajon viktor kezet fogna-e vele adott esetben? és ha nem? viszont, nyilván nem jelentkezne be obersovszkyhoz, hogy jól megmondja. a vélemény nem kinyilvánítás is probléma már, ezek szerint.
vinyard 2014.05.13 14:39:16
@Peterpapo: mondom, ez a gond. indexig bezárólag, minden médiákok mint a transzneműek között normálist mutatja be. eleve, kell idő míg a társadalom nagy része el tudja fogadni a 'normál' LMBT-embert, erre a legkevésbé normális példányról nem nyilatkozást kapásból intoleranciának bélyegezik. magyarán, én képes voltam beletörődni, vannak emberek, akik nem szeretnek horgászni, pinájuk van és mondjuk feketék, magyarán, nem olyanok, mint én. tök jó. ez a fazon is hasonló, ilyen értelemben. de az index inverz-kurucinfóként, vastapsot követel.
Reggeli mellé fogyasztottam egy kis autóversenyt. Mostanában amúgy is koplalókúrán vagyok, pláne, mióta a gyömrői vasasnál ráálltam a mérlegre én is és kiderült, hogy ha fémből lettem volna, akkor már egész szép összeget érnék. Úgyhogy most nincs kaja, csak napi egyszer…..
vinyard 2014.05.11 01:42:53
@Az EREDETI: tom, én vagyok kisebbségben, de annyira soha nem érdekelt, ki nyeri meg, hanem inkább maga a versenyzés. véges kapacitások okán, törlöm a fejemből az előző éveket, de pl.: tavalyi szezont visszaidézve egy csomó olyan futam sejlik fel, ahol az autók úgy vonatoztak kb. végig, mintha vonórúd lett volna közéjük hegesztve. ez alapvetően nem a teljesítménykülönbségnek tulajdonítható. visszanéztem a priaulx-féle éveket is, és hát sztem a mezőny minősége is durván esett. a mostani mezőnyben a pilóták között is brutál különbségek vannak: müller, huff, tarq, lopez és hát, tehetsége miatt loeb kimagaslanak a mezőnyből. van egy tök esetlegesen teljesítő második vonal + egy csomó "hátőőő, izé"-ember
Belsőség A fiúk nem sírnak 2014.05.01 07:07:22
Állítja Robert Smith, de ez hazugság. Mert én kétszer is sírtam. Másodszor örömömben, amikor megszületett a fiam. Először pedig 1994 május elsején, amikor a sárga sisak nem mozdult, hiába szuggerálták a képet milliók világszerte. Húsz évvel ezelőtt hunyt el Ayrton Senna da…..
vinyard 2014.05.02 15:09:22
@ZF2: áh... mintha fogtam volna a kezedet, miközben ezeket a sorokat írtad
egy bizonyos szint felett, hitvitának tartom a "ki a legnagyobb?"-típusú veszekedéseket. senna, aki nyomta, mint a barom, no matter what, prost, aki azé' észnél volt, schumacher, akibe aztán minden elemet ötvöztek, és a mai "legteljesebb" alonso is csak gyenge parafrázis (félreértés ne essék, bár nem kedvelem a spanyolt, nagyra tartom). és, akko' ez csak az utóbbi 30 év. clark, hill, stewart, lauda, rindt miért marad le vajon? villeneuve?
sennát könnyű szívvel bemondja mindenki, mert kvázi olyan konszenzusos király, mint a monthy pyton meg a keresztapa. no, hát én egyiktől se vagyok seggre ülve. és, mint pár sorral feljebb kifejtettem, ez hitvita.
senna nemezeti hős lett egy latin-amerikai országban, mert nem felejtette el az övéit, ez tény. én akár egy békenobelt is adtam volna neki. no, de a többi, nem harmadik világból származó nagyságtól számon kérni, minimum méltánytalan.
én együtt tudok élni azzal, hogy @ommm igen nagy amplitúdókra képes, ha szeretetről és utálatról van szó. Az NSX-teszt számomra ultra-szirupnak tűnt, de pistán jó volt látni a rajongást, míg norbié kicsit mesterkéltebbnek tűnt. Szerintem, nem kell valakit azért hibáztatni, amiért azt a narratívát fogadja el, ami miatt aktuális kedvence a csúcs.
vinyard 2014.05.02 22:54:00
@bad trip: mer' ilyenkor mindenki egyformán motivált
Előfordul néha olyan, hogy a képvágó vagy az adásszerkesztő nincs teljes összhangban a technikusi stábbal, pontosan ez történt a Duna TV Kívánságkosár című műsorában. Éppen egy Korda György-fellépés végét vágták át a műsorvezetőre, de az egyik technikus bentragadt a…..
vinyard 2014.04.24 18:16:26
@Mr_Gratyxka: én is pesti vagyok, tehát felsőbbrendű... megyek is, kicsapni
Az Így jártam anyátokkal hétfőn búcsúzott, egy olyan dupla epizóddal, ami nézettségi sorozatcsúcsot döntött (12,9 millió néző, és 5,3-as rating a kereskedelmi célcsoportban) és úgy megosztotta a rajongókat, mint semmi a Maffiózók és a Lost fináléja óta. Nálunk is akadt…..
vinyard 2014.04.02 22:17:09
@vinyard: bocs, hülye vagyok, ennyire maradt meg, hogy meddő a csaj
Kész, az acélidegzetű műsorvezetőasszony, minden öntelt kamugép politikus rémálma nem bírta tovább, elszakadt nála a cérna és felemelt hangon leoltotta Fletót az ATV Egyenes beszéd című műsorában: Itt van egyébként a teljes műsor is, azoknak, akik szeretik hallgatni, ha a…..
Tények és elméletek, csak a miheztartás végett. Szándékosan ugrasztották ki a nyulat a bokorból? Beáldozták Ricciardo pontjait? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
vinyard 2014.03.19 14:45:48
@madbalee: így legalább az elejétől a végéig k. unalmas
vinyard 2014.03.19 15:18:11
@Hurrá Torpedó: az egyenletes mozgás vonatkozásában bármilyen sebességről beszélünk, ugyanaz az érték, nem értem, miért kéne pillanatnyi vagy átlagsebességről beszélni
fogd fel így: egységnyi tömegű üa. bír egy adott mennyiségű energia-tartalommal: kJ/kg. ha beszorzod ezt a tömeg-fajlagos energiamennyiséget az anyagmennyiséggel aka tömeggel, akko' ez az átfolyási szabály mindjá' kJ/h=W/3600/1340=lóerő dimenziójú, és akko' nem fájdul meg a fejed
Azt megszokhattuk, hogy Hajdú Péter és Puzsér Róbert egymást anyázza a facebookon, sőt, a cicaharc néhol egészen szórakoztató is tud lenni. Arra is volt már példa, hogy valami fajsúlyosabb médiaszemélyiség, újságíró, sőt tán még politikus is véleményt nyilvánított a…..
vinyard 2014.03.07 15:22:55
@sixx: sztem, ez olyan típusú eltévedés, mintha azt mondta volna, a liverpool big 4 csapat