Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Baszkikám

0 bejegyzést írt és 205 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mint tudjuk, a vállalati projektvezetők idejük jelentős részét, mások noszogatásával, ösztökélésével, projektvezetési szakkifejezéssel élve az úgynevezett baszogatással töltik. Szakmai sikerességük és elismertségük szempontjából a legkevésbé sem mindegy hát, hogy milyen szinten űzik ezt a…..
Képzeljünk el egy prémium vasútállomást, amihez kapcsolódik egyebek mellett szabadidőközpont, szálloda és közpark is. Ráadásul könnyedén megközelíthető villamossal, metróval vagy akár biciklivel is. Hát persze, hogy senki nem a Keleti pályaudvarra gondol. Pedig létezik egy fiatal tervezők által…..
Baszkikám 2019.11.07 09:56:14
@_B_:
Én csak azt nem értem miért kell utánozni.
Ezt a dzsungeles poént már ellőtték, ki kell valami mást találni, ami még nincs máshol.
A sok kis magát kreatívnak tartó buksi miért csak valaminek a lekoppintásában bír gondolkodni?
A bemutató ezen, meglehetősen hosszú részében a H-22 további részleteiről, és bevetési módjáról, a kapcsolódó elképzelésekről lesz szó először. Ezután a másik fő fegyver, a H-15 következik, majd a további harci eszközök a Tu-22M-en. A sorozat első része ITT, az előző pedig ITT található - ez…..
Baszkikám 2019.10.19 10:01:17
@Maga Lenin: Szerintem jó volt a megfogalmazás.
A hangsebesség a magasságtól függően változik valamelyest, a hőmérséklet csökkenésével csökken.
Leírtad, hogy a 3,44 Mach az 22,5 km magasságon 1036 m/s, sztem teljesen korrekt a megfogalmazás
Így egy nappal, hogy nagyjából letisztult az országban, hogyan is folytatódik az élet, vessünk rá egy kis pillantást. A képlet nagyon bonyolult lett, egyik oldal se nevezheti magát győztesnek, azonban, ha azt kell nézni, hogy ki veszített nagyobbat, akkor egyértelműen a kormánypártok. Kicsit később…..
Baszkikám 2019.10.16 13:08:57
@Slejmi bá: Hádde a gecikormány mondta folyamatosan, hogy szavazz a fityiszre, különben nyista lóvé.
Előre megígérték, hogy ahol ellenük szavaznak, ott a kormány direkt ki fog baszni velük, ezért nem tudnak majd a világon semmit megvalósítani.
Innentől kezdve nehéz lesz őket hibáztatni.
Baszkikám 2019.10.16 14:45:31
@CCnick: Ez 13 évvel ezelőtt volt, hogy jön ez most ide? :o

Értem én, hogy arra próbálsz ferdíteni, miszerint a mocskos emeszpé is elvonta a pénzt az ellenük szavazó önkormányzatoktól, de itt speciel arról volt szó, hogy a MOSTANI választásokon pozícióba kerülő nem fityiszes polgik majd jól nem fognak semmit csinálni, és ezt majd nem foghatják a kormányra, pedig de, mert előre megmondta a gecikormány, hogy pénzt azt csak a fityiszes önkormányzatok fognak látni.
Baszkikám 2019.10.16 16:05:33
@CCnick: magyarnemzet.hu/belfold/alkalmatlanok-az-ellenzeki-jeloltek-7344617/
"Elsősorban azokat a településeket segíteném, ahol a kormánypárti polgármesterjelöltek győztek – jelentette ki a Magyar Nemzetnek Kósa Lajos"

444.hu/2019/09/12/gulyas-megerositette-ha-karacsony-nyer-ervenyet-veszti-a-budapest-es-a-kormany-kozti-1000-milliardos-megallapodas
Smoking Barrels Anna (2019) 2019.07.29 12:00:00
A nyári pangás ha másra nem is jó, de arra igen, hogy ha nehezen tudja magát az ember rávenni a bepótolandó sorozatok és filmek megtekintésére (amik aztán valószínűleg örökre bepótolandók maradnak), akkor némi vállvonogatás, és baráti unszolásra elmegy olyan filmekre is, amire alapjáraton az év más…..
Igaz, hogy 20 évébe került, de Orbán elérte, amit akart már az első miniszterelnöksége idején is: a királyi várból nézhet le híveire, koronát téve ezzel a Horthy korszak restaurációjára.  Igaz, ehhez szét kellett barmolni a Városligetet (hogy legyen hova elpaterolni a múzeumokat), és a Várnegyedet…..
Baszkikám 2019.01.07 19:53:22
@maxval balcán bircaman:
Téged a Soros fizet? :o
Ez ám a coming out!!!
És azért téged kérdez, mert feltűnt neki, hogy hivatásos, fizetett troll vagy.
Baszkikám 2019.01.07 19:58:13
@teéjesenmindegy:

""szét kellett barmolni a Városligetet" Nem barmolták szét"-- De, szétbarmolták.

""(hogy legyen hova elpaterolni a múzeumokat), és a Várnegyedet"
azt se barmolták szét"--De azt is szétbarmolták.

""(hogy beszuszakolhassák az erre teljesen alkalmatlan helyre az ideköltöző kormányzati szerveket)"
nem alkalmatlan"--De alkalmatlan.

""és meghúzogatták az UNESCO Világörökségi Bizottság bajszát is az engedély nélkül épített panorámaidegen erkélymonstrummal"
pont nem zavar senkit, és nem monstrum"-- De zavar sok mindenkit és a pökhendiség, mindent leszarok hozzáállás mintapéldája
December közepe táján minden évben menetrendszerűen megérkezik az influenzajárvány. Mi az oka annak, hogy ezt egyik évben sem tudjuk megúszni? Fotó: Freepik..
Mielőtt elkezdenék ráhangolódni az adventre, a karácsonyi hangulatra, valahogy muszáj néhány feszültséget kiadni magamból, néhány kérdést felvetni. Sok hatás ért a közelmúltban, sok történettel találkoztam, közben még híreket is olvasok (mit tegyek, ha így szocializálódtam?) és előtör belőlem…..
Baszkikám 2018.12.07 12:26:57
@maxval balcán bircaman:
"Erős államot tervezünk, totális hatalommal. Nem lesz semmiféle "független" gazdaság, ennek véget vetünk. A nagy vagyonokat korlátozzuk, jelentős állami szerepet tervezünk a gazdaságban."

Ezt már többször, több helyen kipróbálták, és azoknak a kísérleteknek sosem lett jó vége.
A nagy vagyonok valahogy mindig azokhoz kerültek, akik megbízták saját magukat mások nagy vagyonának a korlátozásával.
A jelentős állami szerep a gazdaságban sem működött valami hatékonyan sem a SZU-ban, sem itthon sem máshol. Venezuelában sem igazán frankó a helyzet, pedig ott ücsörögnek a Föld egyik legnagyobb olajkészletén.

Ja! TERVEZÜNK?!!
Te is benne vagy a tervezőbizottságban, vagy mi?
Baszkikám 2018.12.07 13:06:20
@maxval balcán bircaman:

"A kérdés csak az, jogot adunk-e egy törpe kisebbségnek, hogy elhabzsolja az egész profitot vagy sem."

A törpe kisebbség aki elhabzsolja az egész profitot az a törpe kisebbség lesz, aki eldönti,hogy melyik az a törpe kisebbség aki nem habzsolhatja el az egész profitot.
Ez mindig így volt és így lesz a te lázálmodban elképzelt világodban is.
Igyekezz majd ahhoz a törpe kisebbséghez tartozni, amelyik dönt, ne ahhoz amelyikről döntenek!
Újságcímlapokon keresztül gúnyolódnak a már alakulóban lévő Új Világ sajtóján, amikor minden, de minden kormánypropaganda lesz. 2022-ben a Nők Lapja Kövér Lászlót hozza címlapon, a Rubicon Dózsa Lászlót, az ÉS meg Bayer lovagot, Németh Szilit és Schmidt Mariskát. És persze még a Buci Maciból is dőlt…..
Baszkikám 2018.07.17 12:27:11
@maxval balcán bircaman:
Nem humortalanodnak, csak te kettős mércét alkalmazol.
Balliba fikázó humor tetszik, NER fikázó humor nem tetszik.
Ennyi.
Végigélni egy kapcsolat minden mozzanatát a nagy nyilvánosság előtt: átlagemberként nem is gondolunk bele, mennyire fárasztó lehet. A nyilvánosság ugyanis hat a kapcsolatra, és ez alól nagyon nehéz kivonni magát egy-egy ismert párnak. Nádai Anikó Aurélióval való szakítása után fogalmazta meg: mivel…..
Nem bíznak a fiatalok és az idősek az Orbán-kormányban, de nagyon nem. Az OECD által közölt adatsor alapján a tagországok közül egyedül Libanonban, Görögországban, Chilében és Dél-Koreában alacsonyabb a bizalom a végrehajtó hatalom birtokosai felé. A fenti országokban egyébként érthető, hogy a…..
Baszkikám 2017.08.19 10:31:02
Átnéztem a korábbi jegyzeteimet az OECD-ről és a PISA-ról, hiszen a szép emlékű Nemzeti Tankönyvkiadó megbízásából mintegy tíz évvel ezelőtt pedagógus-továbbképzéseket tartottam a kompetenciafejlesztés témakörében. Már akkor felhívtam kollégáim figyelmét a PISA-mérések eredményeire és azok…..
Baszkikám 2016.12.07 09:07:03
@maxval bircaman BircaHang szerk:
"A háttérhatalom célja: robotokat gyártani a gyerekekból. Nos, mi ebből nem kérünk. "

Na hoppá! Mi ez a hirtelen pálfordulás kérem szépen?
Eddig körömszakadtáig védted a zorbáni oktatáspolitikát, melynek a célja, hogy gyárakban dolgozó, érdemi gondolkodásra képtelen, robotokat neveljen a gyerekekből.
Miért gondoltad meg magad egyik pillanatról a másikra?

A PISA teszthez való hozzáállásotok pedig kísértetiesen emlékeztet arra, amit a nemzetközi hitelminősítőkkel kapcsolatban hallhattunk tőletek, mikor éppen lefelé minősítgették az ország gazdaságát.
Akkor dilettánsok gyülekezete voltak, akik véleménye mit sem számít a nemzetközi gazdasági életben, akik a nagyképűségük miatt nem látják, hogy a magyar gazdaság dübörög.
Bezzeg a felminősítéseknél vezető hírekben olvashattuk, hogy ezek a rémfontos intézetek, akiknek a véleménye döntő fontosságú a nemzetközi gazdasági életben, milyen jól látják, hogy a magyar gazdaság dübörög.
Röviden, aki kritizálja a NER-t és "vívmányait" az nyilván mind hülye.
Baszkikám 2016.12.07 09:30:04
@maxval bircaman BircaHang szerk:
"A hitelréting egyetlen dolgot jelez: a fináncoligarchia éppeni véleményét, nem valós teljesítményt. "

A lényeg nem ez, hanem a kettős mérce:
Mikor leminősít- fúj velejéig rohadt, korrupt, hazug, jelentéktelen.
Mikor felminősít A nemzetközi gazdaság meghatározó intézményei.

Ééééteeed?

Érted te persze, de megvonnák a fizudat, ha elismernéd
Hat héttel első albuma megjelenése előtt, 1983 júliusában készített fotósorozatot Richard Corman az akkor 24 éves Madonnáról. A képekről egy szép, divatos, játékosan szexi és vicces nő néz vissza ránk...
Szénhidrátok? Legyünk hálásak, hogy léteznek! Valójában nem a „gyilkos cukor” ellen kellene küzdenünk, hanem a mértéktelenség és lustaság ellen. A régész is válaszol, hogy a korai elődeink tudatosan éltek-e alacsony szénhidráttartalmú étrenden. Valamint olvashattok pár saját tapasztalatos tippet, ha…..
Baszkikám 2016.11.26 21:13:31
@Zebu Lon:
Te vagy az sóbertnorbi?
Napok óta dúl az olykor méltatlanságba sodródó vita arról, hogy ki látható az 1956-os központi kampány óriásplakátján. Beszéljen egy – illetve két – kép, aztán döntsön ki-ki a saját belátása szerint. Az annak idején a Life magazinban megjelent fotó képaláírásában megjelölt hajdani "pesti srác"…..
NemGogol A malőr 2016.10.18 11:03:37
Holjencsik Bertalan aszfaltügyi államtitkár a tekintélyes emberekre jellemző minden tulajdonsággal bőségesen fel volt vértezve. Grandiózus termete, a hozzá tartozó busa fejmérettel, szigorú tekintete, hanghordozása, öltözködése, még kimért járása is mind ezen feladat szolgálatában állt. Holjencsik…..
Baszkikám 2016.10.19 08:22:00
Kép: Császi Ádám Viharsarok című filmjéből Vidéken nincsenek melegek. Vidéken agglegények és vénkisasszonyok vannak. “Szegény Pista nem talált lányt magának, pedig fiatal korába milyen szép szál legény volt! Úgyhogy most az anyjával meg a macskájával lakik.” “Az Erzsi meg a Juli mindig is nagy…..
Baszkikám 2016.07.24 11:29:40
@ekszvájzed:
"Még a heterószex is sötétben és mély csöndben ment, (hisz fültanúnak ott kucorgott a kemencesutban a számos gyerek) hálóruhába vágott lyukakon keresztül - vagy a zabolátlan ifjúság esetleg a kazlak között / csűrben / pajtában, növényzet takarásában esett egymásnak, de akkor se elő- és utójátékkal súlyosbítottan kámaszútrázva, hanem max. 5 percre"

Úgy veszem, észre számodra ez a követendő minta szexuális téren.
Őszintén sajnálom a szexpartnered, akár ellenkező, akár azonos nemű.
Megfordította az unióellenes hangulatot Európában a britek balul elsült népszavazása, melyet Brexitként emleget a világ. A felmérések szerint elrettentő példaként szemlélik azt az uniós polgárok azt, ami a válásra készülő szigetországban történik. Még a magyar közvélekedés is olyan irányba mozdult…..
Nagyon szürke, nagyon ötlettelen, méltatlan épület – fogalmazott egy világot megjárt építész Zoboki Gábor Karmelita kolostor mellé tervezett épületével kapcsolatban a Magyar Építőművészek Szövetségének estjén tegnap, amelynek fő vendége Lázár János volt, és amelyre állszakállat ragasztva…..
Baszkikám 2016.04.05 17:57:57
@Ballib cenzúrázók réme 8:
Ollyan szívesen elolvastam volna a véleményedet, ha ezt a várbaköltözősdit a viktátorka helyett egy hasonlóan nagy formátumú, tehetséges miniszterelnök, a ferike erőltette volna ennyire.

Biztosan akkor is azt írtad volna, hogy MO. mindenkori megválasztott min.e.-e megérdemli a várba költözést.

És ha erre azt írod, hogy: de a feri egy köcsög volt, viktátor meg a nemzeti megváltó, akkor elmész te a sunyiba, mert a magyar zemberek 80%-a szerint a mind a kettő ugyanolyan tehetségtelen köcsög, így ez az ő szemükben nem érv.
Te is mindig kíváncsi voltál arra, hogy meddig tart egy összebújás másoknál? Többé nem kell ezen törnöd a fejed, ugyanis e felmérés most lerántja a leplet a titokról. Az eredmény talán nem olyan meglepő: az előjátékra fordított idő több mint duplája, mint amennyit a párok…..
A 30 milliós ázsiai országról ma leginkább a háború és a tálibok jutnak az egyszeri hírfogyasztó eszébe, pedig nem mindig volt ez így: a 60-as években egy fejlődő, nyitott ország volt, ahol nem nyomták el a nőket és nem a vallási terror és a káosz uralkodott...
A családi cégek egyik versenyelőnye a szinte magától értetődő összetartás. Ez azonban nem minden esetben van így. Egy testvérpár háborúja nemcsak két világmárka…..
Baszkikám 2015.08.11 08:57:00
(A kép forrása: Cink.hu)   Engedjetek meg pár sort. Csak azért, mert tisztelem a testedzést, főleg a kidolgozottat, és az ehhez övező kultúrát. Köszönöm. Van egy tehetséges, fiatal srác, villámgyorsan befut, erre mit tesznek a névtelen kommentelők? Lebuzizzák, piszkálják,…..