Regisztráció Blogot indítok
Adatok
greenster

17 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aki már olvassa egy ideje a blogomat vagy követ a közösségi médiában, az valószínűleg tudja, hogy milyen fontos része a munkámnak a szemléletformálás és a fenntartható lakberendezéssel kapcsolatos információk megosztása. Miért csinálom mindezt? Mert azt szeretném, ha a környezettudatos lakberendezés…..
Pénz, idő és kreativitás: ennek a három erőforrásnak a konstellációja határozza meg azt, hogy milyen módszerekben érdemes gondolkodnunk otthonunkkal kapcsolatos elképzeléseink megvalósítása során. Induljunk ki az elsőből, a rendelkezésünkre álló pénzből, és nézzük meg, mennyire függ a végeredmény a…..
Nagyon rég volt ihletem blogot írni, ilyen irányú késztetésemet az utóbbi másfél évben a közösségi felületeimen éltem ki. Most viszont megérett bennem egy olyan téma, amit úgy éreztem, hogy érdemes lenne hosszabban is kifejtenem, mint amit egy poszt terjedelme megenged. Összegyűjtöttem pár gyakran…..
Luxus-e az öko, illetve tud-e igazán öko lenni, ami luxus? Kénytelen vagyok egy kis nyelvészkedéssel kezdeni, hogy egyértelmű legyen, milyen értelemben használom a címben szereplő szavakat. Az öko a görög oikosz szóból ered, melynek eredeti jelentése otthon, ház, háztartás. Az öko- előtagot ma…..
GREENSTER Stílusok 3 - Etno 2020.04.14 15:50:24
Jártatok már úgy, hogy elsírtátok magatokat a skanzenben vagy éppen az állatkertben? Én nem is egyszer. Nem állítom, hogy teljesen normális ez a reakció, és hogy mindenkinek könnyekben kellene kitörnie hasonló helyzetekben, mindenesetre érdekes, hogy mi az, ami ennyire mélyre megy ilyenkor bennem.…..
Több olyan impulzus ért az elmúlt hetekben, amik komolyan elgondolkodtattak. Jártam egy lakástrend kiállításon és egy minimalista életmód fesztiválon, egy tanóra keretében környezetvédelemre igyekeztem inspirálni volt iskolám enteriőrstylist hallgatóit, majd meghívott vendégként részt vettem egy…..
GREENSTER Stílusok 2 - Natúr 2019.09.26 12:52:45
Májusban kezdtem el írni egy sorozatot, amelyben tizenkét, általam összeválogatott stílust járok körül. Ezek a stílusok mind beilleszthetők a Greenster koncepciójába, ami a tudatosan egyszerű és természetesen szép otthonokról szól. Azt szeretném megmutatni ezzel, hogy a környezettudatosság nem ízlés…..
A Meseházat bemutató sorozat utolsó darabjában a háló és a gyerekszoba fejlődéstörténetét szeretném elmesélni nektek. A fürdőt és a kamrát szándékosan kihagytam a sorból, de higgyétek el, jó okom van rá. Ezek jelenleg olyan állapotban vannak, ami nemhogy egy enteriőr stylistnak, de bárki másnak is…..
Amikor 2011 végén Piliscsabára költöztem, nem volt konyha a lakásban egyáltalán. De nem is volt rá szükség, mert akkor ez még egy legénylakás volt, a "mamakonyha" pedig karnyújtásnyira a szomszédban. Ennek az előnyeit még én is élveztem egy darabig, a pici mellett pedig kifejezetten jól jött, hogy…..
A legutóbbi poszt végén azt ígértem, hogy végre bemerészkedünk a lakásba is. Egy darabig vacilláltam, hogy melyik helyiséggel kezdjem, és már majdnem elcsábultam a konyha irányába, de mégiscsak az előszoba tűnt logikusabbnak, hiszen általában ott közelítjük meg a lakást. Kivéve, amikor a terasz…..
A terasz a házunk egyik legvagányabb, legjobban sikerült pontja, amit még a nálunk jóval tehetősebb barátaink is irigyelnek. Itt a férjem egy olyan szinten pofátlan, egyben pofonegyszerű trükköt eszelt ki, amivel a legkíméletlenebb kritikusa elismerését is kivívta: vagyis az enyémet.   A házunk…..
GREENSTER Meseház projekt - A kert 2019.07.06 21:47:50
Úgy döntöttem, hogy a Meseház bemutatását kívülről fogom kezdeni. Részben azért, hogy fokozzam az izgalmakat, de főleg azért, mert nyár eleje óta sokat dolgozunk kint a kertben, így éppen aktuális a téma. Tavaly nyáron egy fotózás miatt rendbe raktuk az előkertet, idén a hátsó kert van soron.…..
GREENSTER Így készült a videóm 2019.06.21 09:15:54
Húsvét előtt történt, április 18-án. Az eső miatt egyszer már el kellett halasztanunk a fotózást, ezért nagyon izgultunk, hogy milyen időnk lesz. Reggel eldobtam a gyerekeket az oviba, utána szaladtam sminkeltetni. 9-kor érkezett meg a vonattal Franciska és Sári. Jó érzés volt meglátni őket, profi,…..
Bevallom, nem vagyok könnyű helyzetben, amikor a saját házunk történetéről kell írnom. Annyian megírták már előttem, gyakorlatilag a teljes hazai sajtót bejárta a pilisi "Meseház" története. Akkor miért beszélek róla mégis? Mert ezen a projekten keresztül tudom a legegyszerűbben és leghitelesebben…..
GREENSTER Stílusok 1 - Wabi Sabi 2019.05.24 11:44:34
Zöldnek lenni sokféleképpen lehet. Ami közös bennünk, hogy felelősen gondolkodunk a világról, igyekszünk átlátni a működését és helyes döntéseket hozni a legjobb tudásunk szerint. Vannak alapigazságok, amiket mindenki elfogad, de a konkrét módszerek, megoldások már igen eltérőek lehetnek. Attól,…..
GREENSTER Fapados luxus a bokorban 2019.05.11 09:30:00
Bizonyos országokban komoly kultúrája van az arról való gondolkodásnak, hogy hogyan érdemes élni. Számos könyv jelent meg arról, hogy a skandinávok vagy éppen a japánok mit gondolnak a „jó” életről, amiből kétségtelenül sokat tanulhatunk. De legalább ilyen hasznos lenne elgondolkodnunk azon, hogy…..
"Friss diplomával a kezemben azon töprengtem, hogy mi legyen: tartsak ki a jog mellett, tekintsek rá pusztán pénzkereseti lehetőségként és próbáljam meg szabadidőmben kompenzálni a hiányérzetemet vagy válasszam a rögösebb utat, hogy cserébe azzal foglalkozhassak, amit valóban szeretek. Bár ez…..