Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bt83

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
JobAngel Gyászol a csapat 2019.09.16 06:00:00
Folytatva a HR-esek dilemmáit, az előző posztomban írtak szinte eltörpülnek emellett. A gyászhelyzetekben érvényesül igazán, hogy emberekkel bánni a cégen belül egy külön szakma, amit kritikus minden cég üzletmenetére nézve is – amíg a cégben emberek dolgoznak… Amikor egy tragikus és/vagy váratlan…..
bt83 2019.09.16 15:38:37
@MAXVAL bircaman közíró: Sikerült megfognod a lényeget :D
Mint előzőleg írtam, az aktív, tevékeny hozzáállás segít abban, hogy ne vessz el a sikertelenségben. Hogy érezd, hogy teszel valamit, aminek várhatóan lesz eredménye. De konkrétan mit is tehetünk egy jó állásért? Azon túl, hogy elküldtük az elég jó álláspályázatunkat. A kitartásról, mint…..
bt83 2019.04.29 19:56:13
@humorpalanta: én is ezen a véleményen vagyon. Ha valahol egy többkörös inetrjú után egyszerűen vissza sem jeleznek, ott miről beszéljünk? Kezdjek el könyörögni, hogy ugyan legyenek már szívesek válaszolni, és ha nem , miért nem. Lónak a faszát. Ha döntést akarsz kicsikarni, be kell blöffölni, hogy kaptál egy másik ajánlatot, és szeretnéd tudni hogy állsz náluk, mert az segít neked dönteni.
Nekem munka melett nincs időm telefonon a recepcióst meg a hr-t zaklatni, és őszintén ez már nagyon sokkal túl van az én komfortzónámon(de gondolom ezek a tippek inkább a munkanélkülieknek szólnak).
Az álláskeresés óhatatlanul együtt jár a kudarccal, és ezt azok, akik számára a kudarc minden esetben tragikus, nagyon megszenvedik. Miután így vagyunk szocializálva a poroszos oktatás által, elég sok szenvedéssel fog járni sokaknak minden kudarc. A poszt további részében kudarc helyett a…..
bt83 2019.04.23 19:27:20
@Shawher: ez már ott megbukik, hogy amit meg tudok csinálni, meg amivel foglalkozni szeretnék és meg tudnám csinálni az két külön halmaz, nyilván az utóbbi egy sokkal szűkebb. Ehhez jön még, hogy ha az elvárások között egyértelműen nem felelek meg egy jelentős hányadának, nincs pofám jelentkezni.
Ha én mondjuk bunkóságnam tartom, ha mégcsak egy elutasító levélre se képesek a cégek, ugyanúgy legalja viselkedés, ha valaki olyan állásokra páylázik, amihez köze nincs, vagy csak nagyon kevés feltételnek felel meg.
Ha viszont például én munkaidőben oldom meg az interjúzgatást, ebédidőben, hazugságok árán stb, akkor igenis elvárnám a visszajelzést. Ugyanez igaz a telefonos inetrjúkra is, a HR-esek/szakmai vezetők azt hiszik, hogy én folyamatosan ráérek erre, 10-20-30 percekre, aztán meg gyakran előfordul hogy soha a büdös életben nem jelentkeznek többet. Vagy íratnak egy tesztet veled, és még arra seveszik a fáradtságot, hogy az eredmáényt megosszák veled. Sokszor ki sem derül hol hasal el a dolog. Ezek azért rendkívül demoralizálóak tudnak lenni, és semmilyen fegyver nincs a kezemben ezek ellen.