Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Biró Ildi

14 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Folyamatosan azon gondolkodom, hogyan tudok a leggyorsabban visszatérni a belső békémhez, mert az élet nap mint nap előáll olyan történéssel, ami miatt elvesztem ezt a stabil, erős középpontot. Mostanában az az elsődleges célom, hogy az önmagammal való kapcsolatom egy bámulatosan nagy teherbírású…..
Most, hogy már több hete itthon vagyok, úgy éreztem leülepedett bennem ez az új világ annyira, hogy meg tudjam fogalmazni az általa megélt érzéseimet. Ma értettem meg ugyanis a legfontosabbat, hogy bár kívülről úgy tűnik, mintha iszonyú korlátok közé szorítaná az embert a világjárvány - valójában én…..
"Minden (...) könyvnek lelke van. Mindegyikben benne rejtőzik annak a lelke, aki írta, és mindazoké, akik olvasták, átélték és álmodtak róla. Ahányszor csak valaki a kezébe vesz egy könyvet, s tekintetével átfutja lapjait, a könyv szelleme újraéled, erőre kap." - Carlos Ruiz Zafón Emlékszem…..
Elvtréning Hölgy tulajdonos 2019.09.07 22:48:40
Elmentünk ma autót nézni. Csak úgy. Néha szoktunk ilyet. Kinéztük neten, aztán belibbentünk a kereskedésbe. Az értékesítő fickó persze egyből lecsapott ránk. Szépen, sorban, igen választékosan elmondta, hogy milyen fantasztikus tulajdonságai vannak az autónak, majd a monológ végén nagy levegőt…..
Egyszerűen az agyam eldobom azoktól a szalagcímektől, melyek szembejönnek velem a médiában. Nap mint nap emberek tízezreit mérgezik súlyos gondolatokkal. Ez a vészjósló trend, ami alapján a nagyvilág híreit arcunkba kapjuk, engem szakadatlanul rettegésre késztet. Ettől a pániktól pedig elhúzódó…..
Elvtréning Kérdések a mosthoz 2019.06.12 16:11:03
Van az úgy, hogy nem jön az ihlet. Nem fűződnek egymásba a mondatok, vagy épp túlkötődnek szavak. Van mondanivaló, de csak örvénylően kering megfoghatatlan gondolatokként. Vagy ömlenek a szókapcsolatok, de a tartalmuk hiányzik. Ezekben a kaotikus időszakokban azonban nem csak az írás ilyen, hanem…..
Biró Ildi 2019.06.13 09:31:07
@SemmiKülönös: Szerintem a sorsközösség gyógyító erővel bír, úgyhogy köszönöm a kommentedet - jó tudni, hogy nem vagyok ezekkel az érzésekkel egyedül!
Tegnap este a jól megérdemelt ötperces láblógatásomat végeztem, amivel meg szoktam magam ajándékozni egy-egy fárasztó nap után. Hogy pontos legyek, valójában ilyenkor én lógok a lábamról, mert a pozíció a következőképpen néz ki: lefekszem a kanapéra és két virgácsomat 90 fokban fellendítem a falra.…..
Biró Ildi 2019.05.31 08:11:26
@Klesk: Így van, nem a harisnya, vagy a magas sarkú cipő miatt válik valaki tisztelnivaló nővé, teljesen egyetértek. Részemről csak egy humormorzsának szánt eszmefuttatás volt azzal kapcsolatban, hogy mennyire kényelmetlenek ezek a göncök... És lapos talpúban járok meg pamutzokniban. :)
Biró Ildi 2019.05.31 09:07:34
@_B_: Ezt nagyon szépen összefoglaltad. :) Főleg az első mondatod... nálam nagyot szólt. :)
Biró Ildi 2019.05.31 09:18:23
@Kitiltott Vélemény: :D Igen, végül is mindenkiben meg lehet találni azt, ami tiszteletreméltó. A szent elmebetegség esetén a kitartás is ilyen. :) Nekem ez egy szimpla diétánál sem megy. :D
Néha elgondolkodom, hogy mit vállalok be azzal, ha leírom a gondolataimat és azt közkézre bocsájtom. Mert a saját belső világomhoz engedek hozzáférést. Azzal, hogy felrakom az információs szupersztrádára, kockáztatok. Ismeretlen emberek látnak egy villanást belőlem, amit akár félre is érthetnek,…..
Talán soha nem volt olyan sötét az éjszaka, mint aznap. Csak az óra kattogását lehetett hallani, ahogy mutatója öregesen húzza a másodperceket. A feketeség homálya a lakás minden szegletét ellepte. A padló egyszer csak  kísértetiesen megreccsent, és a lépcső tetején… …megjelentem én. Embertelen…..
Huszonnégy éves voltam, felnőtt nő. Lelki mecénásként vállaltam, hogy elkísérem egy barátnőmet nyelvvizsgázni és érzelmileg támogatom őt, bárhogy is alakul a napja. Mivel a számonkérés egy másik városban volt, ezért vonatra pattantunk és meg sem álltunk a vizsgaközpontig, ami pont az állomás mellett…..
Négy éve van jogosítványom és az elméleti síkon megtanított elvek mellett én magam is alkottam párat, mivel napi szinten vezetek. Ha lenne gyerekem, akit Bélának hívnak és sikeresen teljesítette a forgalmi vizsgát, akkor így próbálnám meg átadni mindazt a tudást, ami a megszámlálhatatlan vezetési…..
Harmincegy éve hozott össze bennünket a sors, mert egy férfit szerettünk, csak másképp. Az Édesapámat. Négyéves voltam akkor, kicsiny, mosolygós, csacsogós kislányként a szívem tárva-nyitva állt előtted. Fogalmam sem volt arról, hogy mi történik, hiszen mit tudhattam én akkor még a felnőttek…..
Mondanám, hogy megy ez az életmódváltás, de nem. Mármint persze akarom meg minden, de hát annyi a kísértés!? Például a munkahelyemen meleg pogácsa van reggelente. Tudod az a jó zsíros, tömör fajta, ami olvad a szádban. Hát ember legyen a talpán, aki nem csábul el néha. Ez a hét ilyen szempontból…..
Elvtréning Az aktivitásmérő 2019.04.24 22:03:09
Egy gyönyörű áprilisi napsütéses napon, kaptam egy fejlövést: nekem kell egy aktivitásmérő! De azonnal. És nem ám akármilyen?! Olyan, amit ha felveszek, le sem akarok többé venni, mert már a viselésétől felmegy az izomszázalékom a Holdig. Úgyhogy egész álló nap a netet bújtam, hogy megtaláljam a…..