Regisztráció Blogot indítok
Adatok
girlfromwonderland

29 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az idei év nagy dobása a Disney részéről, hogy legújabb streaming-szolgáltatójukon már a képregények világához kapcsolódó sorozatokat is megjelentetnek. Elsőre számomra is erőltetettnek vagy értelmetlennek tűnt ez a bejelentés. Tökéletesen elégedett vagyok a filmekkel, minek nekem bármilyen sorozat?…..
A társadalmi egyenlőség még a mai világban sem valósult meg teljesen. Sok embert ér igazságtalan megkülönböztetés, nem megfelelő bánásmód. A gyűlölet és az állandó feszültség mérgezi a légkört. A ’Brazilok’ című film egy magyar faluban zajló futball-bajnokság történetét meséli el nekünk, mely…..
Az állatos mesék örökzöldnek számítanak a gyerekfilmek műfajában. Az édi-bédi kutyusokkal és kiscicákkal tulajdonképpen nem lehet mellé lőni, hiszen kicsik és nagyok körében egyaránt népszerűek. Mai animációsfilmünk zsúfolásig van helyes háziállatokkal, akik elképesztő kalandokban vesznek részt…..
A manapság népszerű filmek jelentős hányada Amerika-központú. Az Egyesült Államokban forgatják őket, amerikai színészek főszereplésével. Ha a világ megmentéséről van szó, ezt szinte kivétel nélkül az USA hősies polgárai egy ismert ottani metropoliszban teszik meg. A Föld ilyen logika alapján…..
A DC univerzum több szempontból is csodálatra méltó. Egész egyszerűen elképzelni sem tudom, hogy lehet ilyen kiváló képregényalapanyagból, olyan rettenetes filmeket csinálni (kivétel a Batman trilógia), hogy még a legnagyobb rajongóik is harakiri elkövetéséhez közeli állapotba kerüljenek tőlük. Nagy…..
Mindig is odavoltam a kedves mesékért. Ezek az édes történetek jókedvre derítenek, megnyugtatnak, egy rosszul sikerült nap után visszaadják az életbe, az emberekbe vetett hitemet. A kisembereknek készülő filmecskék rendszerint egy nemes emberi érzés vagy éppen a mindennapi kapcsolataink fontosságát…..
A fantasy műfaj csodálatos. A képzelet határtalansága elképesztő színeket hozhat a mindennapi komorságba. Különleges tájakra kalauzol el bennünket, ahol izgalmas kalandokat élhetünk át egy szeretetreméltó főhős oldalán. Hajlamosak vagyunk azonban megfeledkezni arról, hogy a fantázia világát nem…..
Újabb sorozatajánló a Nagytotál blogon! Mivel nagy érdeklődéssel fogadtátok a krimisorozatokkal foglalkozó bejegyzést, úgy döntöttem, hozok még pár ínyenc falatot a témában, mielőtt másfélékre térnék át. A mai ajánlóban három olyan bűnügyi sorozatot fogok bemutatni, amik televíziós csatornákon is…..
Számos meghökkentő valós eseményeken alapuló film létezik, melyek a néző számára ismeretlen történéseket tárhatnak fel a világunkból. Rengeteg olyan katasztrófa, bűncselekmény zajlik mindenhol, melyek akármennyire távol is vannak tőlünk, érdemes tájékozódnunk felőlük. A ’Sötét vizeken’ egy amerikai…..
Nagytotál Zűr, de nem az űrben 2021.07.23 10:21:12
A film 120 perces játékideje alatt nagyon komolyan átértékeltem az életem. Kerestem annak az okát, hogy miért ülök a moziban és miért pont ezen a vígjátékon. Próbáltam megtalálni azt a pontot az elmúlt napok eseményeiben, ami odáig vezetett, hogy jegyet váltottam erre a filmre. Előre szeretnék…..
Hozzászokhattunk már, hogy a magyar filmek általában két kategóriába sorolhatók: vagy borzalmas vagy nagyon egyedi. Nos, a ’Drakulics elvtárs’ című vígjáték egyértelműen az utóbbi. Már a címből is világosan látszódhat, hogy pontosan miről is lehet szó a filmben. Aki kételkedne abban, hogy a…..
Sok olyan film létezik, melyek azért népszerűtlenek, mert valamilyen formában megelőzik a korukat. A ’Lorax’ számomra egy ilyen mese. Bolondos jellege mögött igazán komoly mondanivaló rejtőzik, mely rendkívül értékessé teszi ezt a kis történetet a jelen és a jövő nemzedékei számára egyaránt. A…..
Nagytotál Pop, pia na meg a drogok 2021.07.13 10:38:30
Ki ne ismerné Elton John nevét és óriási jelentőségű zenei munkásságát? Az énekes nemcsak fantasztikus zenéjéről, hanem feltűnő és polgárpukkasztó megjelenéséről is híressé vált. Mi rejlett azonban a sok smink és cicoma mögött? Milyen árat követel az élet ilyen elképesztő sikerért cserébe? A…..
Eljött az ideje, hogy a Marvel-univerzum rajongói egy nagy doboz nassolnivalóval az ölükben visszafoglalják a mozitermeket. A ’Fekete Özvegy’ című film bemutatója sokat csúszott a vírushelyzet miatt, ám végre valahára a stúdió nem halasztotta tovább a debütálását. Marvel ínyencek figyelem: a Fekete…..
Ismét hoztam nektek a Nagytotál blogra egy sorozatajánlót. Korábbi bejegyzésemben felkapott televíziós vígjátéksorozatokról írtam le az őszinte véleményemet, most azonban következzen egy másik műfaj! Ezúttal néhány olyan krimit fogok nektek bemutatni, amik különböző csatornákon futnak a tévében…..
Őszinte rajongója vagyok a Sony Pictures Animation filmjeinek. Sok remek kis mesét köszönhet nekik a világunk és még most is több van készülőben. A legújabb alkotásuk ’A kívánságsárkány’ címet viseli és méltó elődjeihez. Bár hazánkban valószínűleg nem lesz olyan sikeres, mint például a Hotel…..
A Netflixen fellelhető egyik legújabb film aranyos kis limonádé és szívbe markoló dráma egyszerre. Nemcsak a gyereknevelés kihívásait tárja fel, hanem megmutatja milyen egyedülálló szülőnek lenni és feltár egy elterjedt sztereotípia mögött rejlő igazságot. A történet: Matt és neje, Liz gyermeket…..
Guy Ritchie és Statham nem először dolgoztak együtt egy filmen. Mindkettejük stílusát jól ismeri a nézőközönség, filmjeik igazi kultusszal rendelkeznek. Az ’Egy igazán dühös ember’ egy remek kis akciófilm, menő lövöldözős jelenetekkel és minden mással, amire a műfaj kedvelői vágynak. Mindazonáltal…..
Guy Ritchie korunk egyik legnagyobb filmrendezője, stílusa különleges, történetei egyedülállók. Minden filmje után úgy érzem, hogy ennél nem szerethetem jobban, mert ez a csúcsok csúcsa minden tekintetben. Most azonban ezt teljesen komolyan így gondolom.  2020-ban bemutatott ’Úriemberek’ egy olyan…..
Nagytotál Tényleg vicces? 2021.06.18 12:11:59
Ma már elvileg nem divat az, hogy leül az ember a tévé elé és addig nyomkodja a színes gombokat, míg nem talál az ízlésének megfelelő műsort. Mégis, ha így tennétek, biztosan feltűnne, hogy a hazai csatornákon ugyanazok a vígjáték sorozatok futnak. A címüket ezerszer hallottuk már, de ugyanannyi…..
Nagytotál Rád hozza a frászt! 2021.06.11 11:01:18
Egy film Szörnyelláról? Arról a kutyarablóról? Hát igen, amikor meghallottam, nem lelkesedtem érte. Ahogy azonban megjöttek az első ízelítők, egyre bizakodóbbá váltam. A Disney alkotott egy gyerekmese alapján egy felnőtt közönségnek szóló, megdöbbentően elborult filmet. Ha már egy ideje szeretnél…..
A háborús filmek sokak számára nehezen fogyaszthatók, hiszen olyan borzalmakat tárnak a szemeink elé, amit remélhetőleg soha nem kell átélnünk. A mai ajánlóban egy olyan filmet szeretnék bemutatni, ami rengeteg fájdalmat és kínt rejt magában. Csodaszép, hiszen kiválóan ötvözi a szerelmet, a háborút…..
A Walt Disney Studios ősidők óta látja el a világunkat hercegnőkkel, hősökkel és varázslattal. Meséik kalandra szólítják a gyerekeket és a hétköznapi forgatagból kiszakadni vágyó idősebb korosztályt is. A különböző, új és ismeretlen világok, ahova elkalauzolnak bennünket, mindig titkokat rejtenek,…..
Az elmúlt 15-20 év során a képregényfilmek szép lassan begyűrűztek a filmipar világába. Bár természetesen korábban is készültek szuperhősökről szóló alkotások – gondolok itt például a ’90-es évek Batman-adaptációira – az igazi áttörés a közelmúltban következett be. A Wonder Woman 1984 a 2017-es film…..
A magyar ’Budapest Noir’ címet viselő alkotás 2017-ben debütált, Gárdos Éva rendezésében. A film Kondor Vilmos azonos című regényéből építkezik, kiváló képet ad a korszakról. A borongós hangulatú, sötét színekben úszó történet, remek időtöltés a krimik, drámák és korrajzok kedvelőinek. Lássuk a…..