Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ébrenjáró

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1944 június 6-án kezdődött meg a világtörténelem egyik legnagyobb hadművelete, a normandiai partraszállás, mely fontos fordulópontot jelentett a második világháború menetében. A "D" napon ejtőernyős, tüzérségi és légierővel történő előkészítést követően, illetve megtévesztő akciók után, 170 ezer…..
Olvastam egy cikket, amiben a szerző nem kevesebbet állít, minthogy a szorongó, depressziós munkavállalók jelentős anyagi hátrányt szenvednek el a munkahelyükön. Rengeteg társunk viszont már az állásinterjún elcsúszik, sajnos több sorsot is láttam, amit a szorongás szabotált el. Nem indulunk azonos…..
Lehet, hogy a belső égésű motorok mostanra a kihalással néznek farkasszemet, de az tagadhatatlan, hogy ennek a meghajtási formának az egyik meghatározó nagy előnye még mindig a gyors "utántöltés" és a nagy hatótávolság. Ami egyelőre még nem igaz az új elektromos meghajtást használó autókra, írja az…..
Szerző: Harmat Árpád A világ legütőképesebb és legmodernebb hadseregeiben számtalan harckocsitípus szolgál, melyek közt hatékonyságban csak kis különbségek fedezhetőek fel: az orosz T-90, a francia Leclerc, a Dél-koreai Black Panther, a német Leopard 2A7, az amerikai M1A2 Abrams, a brit Challenger…..
Valóban olyan idilli és mesésen szép minden Francia Polinéziában? Utánajártunk mi van fényesen csillogó fotók és közösségi média posztok mögött.  Akárhonnan nézzük, Tahiti nagyon messze van Magyarországtól. Földrajzi távolsága, közismert drágasága, elérhetetlensége az idilli képet csak tovább…..
ébrenjáró 2020.02.18 10:55:52
@studkell: Uhhh bazmeg! te vagy nagyon vicces vagy, vagy nagyon beteg.
Ha valaki albérletet keres gyakran szembesül azzal a ténnyel, hogy a közös költség is szerepel a rezsi elemi között, mint számára kötelezően fizetendő tétel. Jól van egy így?! Kinek is kellene ezt fizetni a tulajnak vagy a bérlőnek?..
ébrenjáró 2020.01.09 20:29:08
@kolompar lole 1116: De nem érted?? De nincs rejtett költség!! Nyilván megbeszéled a tulajjal, hogy ennyi a bérleti díj és a rezsiben benne van a közös költség, ami ennyi, plusz a fogyasztás az órák alapján. Tudod előre, hogy mennyi lesz. Ha a lakbér a közös költséggel együtt túl sok, akkor nem veszed ki annyiért és kész. Nincs olyan, hogy később derül ki, hogy te fizeted a közös költséget és hogy az mennyi.
Teljesen értelmetlen, amit írsz. Mi az, hogy "a tulaj akkor is magasabb áron adja ki és még fizetheted a közös költséget is" De hát ezt előre tudod!!! Ha úgy jobban esik alelkednek, képzeld azt, hogy annyival magasabb a lakbér és nem kell közös költséget fizetned. Teljesen mindegy, hogy nevezzük, az a kérdés, hogy annyiért megéri-e neked.
Az a tapasztalatom, hogy mind kiadói mind bérlői oldalon rengeteg mérhetetlenül buta ember van és úgy látszik tényleg.
    A négy vadiúj H145M a Szolnokon átadott modernizált hangárban. 2019, december 13-án adták át ünnepélyes keretek között a Magyar Honvédség Szolnoki Helikopterbázisán a 2018. júniusban a Zrínyi 2026 Haderőfejlesztési Program keretében az Airbus Helicopters cégtől 100 milliárd forintértékben…..
Habár az ingatlanárak az egekben vannak mostanában, még mindig találni jó ár-érték arányú ingatlant, ha jó helyen keresgélünk. Válogatásunkban 30 millió Ft alatti új építésű lakásokat mutatunk Budapesten. Jól kihasználható minilakás - Budai Walzer Lakópark A Budai Walzer Budapest egyik…..
ébrenjáró 2019.11.19 09:17:17
@leapyear: Így van! Menjenek a picsába 31 m2-rel. Még egyedül is nyomasztóan élhetetlen.
Mi az? 200 milliárd forintot elköltöttünk rá, köze nincs az eredeti tervekhez, köze nincs a látványtervekhez, a látogatói 10%-át sem tudja parkolóval várni, de megérte, mert a miniszterelnök úr boldog? Jó, persze, a választ ellőttem a címben, így nem nehéz. Annyi butaság elhangzott már a Puskás -…..
Az igazi Sisi nagyon más volt, mint az a kép, ami bennünk él róla. A gyönyörű császárné, aki nagyon szerette a magyarokat, sokkal összetettebb személyiség volt, annál, amit a Romy Schneider főszereplésével készült filmek alapján gondolunk róla. Sok tekintetben megelőzte a korát, egy igazi…..
ébrenjáró 2019.11.08 12:47:58
Itt egy érdekes cikk még róla: torimaskepp.blog.hu/2017/08/16/4_dolog_amit_eddig_biztosan_nem_tudtal_sisirol
Én úgy tudom (bár a cikks zerint scak pletyka), hogy Ferenc József szifiliszt szeredett össze amivel megfertőzte Erzsébetete is, akik ezután higannyal kezeltek és ezért hullottak ki a fogai.
A "technológiai szingularitás" (angolul: Singularity) egyike a legnehezebben megérthető és legkevésbé átlátható tudományos fogalmaknak, lévén, hogy összetett és jelenleg még nem ismert hatású folyamatokból tevődik össze. A szó a latin "singularis" azaz egyedülálló vagy különleges jelzőkből származik…..
Sohasem voltam híve annak a vélekedésnek, hogy az állam rossz gazda és mindent, ami mozgatható, el kell adni, mert a magántulajdonosok kezében jobb helye van a dolgoknak. Ez, mint minden leegyszerűsített és végletes álláspont, hamis. Az alábbi történet valószínűleg mégis azt…..
ébrenjáró 2019.10.31 19:08:46
@peetmaster: Így van. Pont jó lenne parknak, a fák már eleve ott vannak. Budapesten nagyon kevés a park, minden lehetőséggel javítani kell ezen.
Jobban bírják a pszichológiai terhelést, rugalmasabbak, megértőbbek, motiváltabbak és lényegesen több az inspirációjuk, a női főnököknek, mint férfitársaiknak. Legalábbis Ausztriában. A Salzburgi Egyetem legfrissebb felmérésének eredményéről a heute.at számolt be. Ötezer munkavállaló megkérdezése…..
Egyre több otthont hirdetnek amerikai konyhás nappalival. Vannak jó tulajdonságai, de az éremnek mindig két oldala van, így most egy kicsit mögé nézünk ennek a típusú konyhának és kivesézzük, hogy milyen hátrányokkal jár, ha valaki ilyen lakás mellett dönt...
Aligha túlzás azt állítani, hogy Olaszország megítélése kissé vegyes: egyfelől ott van a káprázatos történelem, kultúra, gasztronómia, másfelől a gyakorlatilag állandó politikai káosz (mostanában is éppen nyakig ülnek benne) és a (hogyan is fogalmazzunk finoman) döcögő ügyintézés. Lássuk, mi mindent…..
ébrenjáró 2019.08.21 18:09:29
A világ legnagyobb vallásának, a kereszténységnek legfontosabb alakja maga Jézus, noha életének első szakaszáról (gyermek-, és ifjú koráról) és például külső megjelenéséről alig - alig szolnak a fennmaradt írások. A Biblia csak egyetlen helyen utal külsejére: Ézsaiás próféta könyvében (53:2b):…..
A város, az élhető és fenntartható város vérkeringése és legfőbb szervező ereje a közlekedés. Nem véletlenül tartozik ehhez a szakterülethez a Sétáló Budapest emblematikus fő programpontja, a belvárosi sétálózóna, mely „részben az egész” módjára minden más programelemet kibontható módon tartalmaz. A…..
ébrenjáró 2019.06.24 13:12:03
"hogy az egyedül utazó nők ne féljenek buszra szállni" Micsoda faszság már ez!! Komolyan tiszta meetoo hisztéria, műfeszültségkeltés. Nincs ilyen!!

A 15. kerület legszélén lakom. Pocsék a tömegközlekedés. Ha csak a térképre nézünk, úgy tűnik, hogy nem is olyan rossz, de a gyakorlatban szörnyű. Itt semmi sincs egy óra utazáson belül. Hiába van 6-7 perc sétatávolságra több buszmegálló, több buszjárattal. Ezek a külvárosi buszok olyanok, hogy nem egyenesen a belváros vagy városközpontok felé mennek, hanem pár utcánként végigkanyarogják az egész és szomszédos kerületeket. Hiába van az uticél 4-5 kilóméterre a belváros felé, a buszok össze-vissza kanyarognak a mellékutcákban, bejárva az egész kerületet és egy óra alatt lehet eljutni 4-5 kilóméter távolságra. Ez persze a statisztikában úgy jelenik meg, hogy milyen sok helyen van buszjárat a kerületben.
Van ugyan egy ún. gyorsjárat a 225-ös busz, amivel 20 perc alatt bent lehetne lenni a Mexikói úti kisföldalatti végállomásnál. Csakhoz a 225-ös busz csak reggel 5:45-től 7:58-ig jár és délután 14:26-tól 17:26-ig. Hétvégén egyáltalán nem jár. Hihetetlen, mint egy kibaszott zsákfaluban!

Van itt egy vasútvonal is 8 perc sétatávolságra egy megállóval(Rákospalota-Kertváros). Ami nagyon jó lenne, mert 20 perc alatt bent lehet lenni a Nyugatiban. Csak van egy kis gond: óránként egyszer áll meg itt vonat. ha azt elszalasztod egy órát várhatsz. Nem messze van egy másik vasútvomnat is a Káposztásmegyeri lakótelep mellett és NINCS MEGÁLLÓ! MIért nincs????? Hel yis lenne rá, csak egy lekövezett placc kéne és 20 perc alatt bent lehetnének a Nyugatiban.

Az itteni létnek előnye lehetne, hogy sok a zöld és közel vannak hipermarketek. De nincs a közelben egyetlen park sem. A város szélén csak lepukkant raktár és gyárépületek vannak meg szántóföldek. A hipermarketekez nincs normális közlekedés. Az Auchanhoz óránként egyszer jár egy busz valahon a puszttából. A Metro árúházhouz és a Praktikerhez SEMMILYEN busz nincs sehonnan, csak és kizárólag autóval lehet megközelíteni, pedig itt van 2 kilóméterre. Próbáltam biciklivel odamenni, de az autóúton életveszélyes menni, centikkel húznak el mellettem, az út szélére beér a gaz.
ébrenjáró 2019.06.24 13:12:35
"hogy az egyedül utazó nők ne féljenek buszra szállni" Micsoda faszság már ez!! Komolyan tiszta meetoo hisztéria, műfeszültségkeltés. Nincs ilyen!!

A 15. kerület legszélén lakom. Pocsék a tömegközlekedés. Ha csak a térképre nézünk, úgy tűnik, hogy nem is olyan rossz, de a gyakorlatban szörnyű. Itt semmi sincs egy óra utazáson belül. Hiába van 6-7 perc sétatávolságra több buszmegálló, több buszjárattal. Ezek a külvárosi buszok olyanok, hogy nem egyenesen a belváros vagy városközpontok felé mennek, hanem pár utcánként végigkanyarogják az egész és szomszédos kerületeket. Hiába van az uticél 4-5 kilóméterre a belváros felé, a buszok össze-vissza kanyarognak a mellékutcákban, bejárva az egész kerületet és egy óra alatt lehet eljutni 4-5 kilóméter távolságra. Ez persze a statisztikában úgy jelenik meg, hogy milyen sok helyen van buszjárat a kerületben.
Van ugyan egy ún. gyorsjárat a 225-ös busz, amivel 20 perc alatt bent lehetne lenni a Mexikói úti kisföldalatti végállomásnál. Csakhoz a 225-ös busz csak reggel 5:45-től 7:58-ig jár és délután 14:26-tól 17:26-ig. Hétvégén egyáltalán nem jár. Hihetetlen, mint egy kibaszott zsákfaluban!

Van itt egy vasútvonal is 8 perc sétatávolságra egy megállóval(Rákospalota-Kertváros). Ami nagyon jó lenne, mert 20 perc alatt bent lehet lenni a Nyugatiban. Csak van egy kis gond: óránként egyszer áll meg itt vonat. ha azt elszalasztod egy órát várhatsz. Nem messze van egy másik vasútvomnat is a Káposztásmegyeri lakótelep mellett és NINCS MEGÁLLÓ! MIért nincs????? Hel yis lenne rá, csak egy lekövezett placc kéne és 20 perc alatt bent lehetnének a Nyugatiban.

Az itteni létnek előnye lehetne, hogy sok a zöld és közel vannak hipermarketek. De nincs a közelben egyetlen park sem. A város szélén csak lepukkant raktár és gyárépületek vannak meg szántóföldek. A hipermarketekez nincs normális közlekedés. Az Auchanhoz óránként egyszer jár egy busz valahon a puszttából. A Metro árúházhouz és a Praktikerhez SEMMILYEN busz nincs sehonnan, csak és kizárólag autóval lehet megközelíteni, pedig itt van 2 kilóméterre. Próbáltam biciklivel odamenni, de az autóúton életveszélyes menni, centikkel húznak el mellettem, az út szélére beér a gaz.
Niccolo Machiavelli, akit már a XVI. században minden erkölcstelenség és aljasság forrásának tartottak, pedig még le sem forgatták a Keresztapát. Amúgy semmi mást nem tett, csupán az álszenteskedés, a legnépszerűbb hobbi (még a műlegyes horgászatot is veri) gyakorlása helyett leírta, miről szól a…..
Az HBO és a Sky koprodukciójában készült Csernobil című sorozatot a kritikusok és a nagyközönség egyaránt hatalmas dicsérettel illette. Az öt epizód a híres atomerőmű katasztrófát részben hitelesen és tényszerűen mutatja be, de persze a fiktív elemek és a dramatizálás sem hiányozhat a hollywoodi…..
Május végére lecseng az első nagy konyhakerti hullám, hisz aminek a földbe kellett kerülnie, már jó eséllyel ott is van, a másodvetemények ideje pedig még nem jött el. Persze aki szeretne valamit még most is vetni, mert vannak fölösleges helyek a veteményesében, vagy csak mert eddig nem igazán…..
A HM Currus Zrt. hamarosan átadja a századik Ariest a Magyar Honvédségnek. Azonban van munka a haderő megrendelésein túl is: jelenleg készül a büntetés-végrehajtásnak személy- és rabszállító változat, valamint a Készenléti Rendőrségnek is építenek egy törzsbuszt. A HM Currus Zrt. az új…..
ébrenjáró 2019.05.21 09:35:35
@kristoof: Most ez van. De ha már koncepcióról beszélünk, akkor a jövőbeli dolgokra kell készülni, nem akkor kell elkezdeni azt fejleszteni, amikor a konkurenciának már kész terméke van. (Bár nálunk buszgyártásban nincs külföldi konkurencia, mert akármilyen szar, megveszik mert magggggyyyaaaarrr)
Néhány év múlva itt vannak a szilárdtestes aksik és akor már ugyanolyan lesz a hatótáv.
A vasútvonalak összekapcsolják az országokat, a településeket, a városokat és a vidéket, viszont ezzel ellentétben gyakran elválasztják egymástól a szomszédos városrészeket. Különösen a nagyvárosokban igaz, hogy a lakóterületeket nem összeköti, hanem kettévágja, megnehezítve ezzel a környék…..
ébrenjáró 2019.04.29 23:23:35
Al Capone! Még ma is ámulattal vegyes borzongással ejtjük ki a nevet. Ő volt a J. Edgar Hoover által vezetett FBI első "első számú közellensége", a Public Enemy No. 1. Életében legendássá vált bűnözőként, ahogy elfogásának körülményei is azok. Halála viszont megalázóan kisstílű volt, nem párbajban…..