Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mutersors

25 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A két nagyobbik gyermeknek december elején van a szülinapjuk. Ez már a középsőm születése körül is nagy fejfájás volt nekem. Biztos én vagyok rosszul összerakva, de komolyan megőrültem a gondolattól, hogy a kisjánykám 2.szülinapján nem lehetek vele, mert ugye én szülöm a tesót. Gáz, hogy nem a…..
A gyomrom csavarodik vagy hatot ettől a témától. Azt hittem, hogy első gyereknél dráma ez, mert az ember még világtalan, és túlparás. De nem. Ez soha nem könnyű. Rohadt nehéz, kimerítő program. Folyton erről a nyomorult új köznevelési törvényről hallok. És az anyukákat, hogy milyen ez már, hogy az…..
mutersors Életmódváltok 2019.11.04 11:45:48
  Ahogy mondtam, elmentem a jószomszédasszonyomhoz, aki táplálkozási tanácsadóként megmondta, hogy ez nem klassz így. Jó, ezt én is tudtam…de ez már hivatalos. Úgy indult, hogy kitöltöttem egy csomó tesztet, meg írtam étkezési naplót is. Kiderült, hogy amúgy nem eszem bitangosan sokat, és végülis…..
Jó, akkor most jöjjön csak egy könnyed. Csak, mert az utóbbi időben annyit nyígtam. Akik szoktak olvasni, azok már találkozhattak pár érdekes ötletemmel, amiket fiatal koromban totál reálisnak gondoltam. Volt, hogy buszsofőr, légtáncos, hiperszupersztár énekes-előadó akartam lenni. Ha nem tűnt…..
mutersors Anya és a burn out 2019.09.18 21:20:25
Nem is tudom, hogy mikor kezdtem érezni, hogy valami nem kerek. „Állandóan rinyálsz...”- mondhatnátok, szóval lehet, hogy nem mai sztori. Bár hozzáteszem, hogy mint ahogy a face-s vidám, boldogságos anyáknak is vannak szar napjaik (csak azt nem fotózzák le!), nekem is vannak felhőtlen, napsütéses…..
mutersors Tökéletlenségeim 2019.09.12 16:52:11
Reggel van. Alig látok, de csak be kellett jönni dolgozni. Milyen jó is volt, mikor a suliban ilyenkor simán kihagytam az első órát, vagy rosszabb esetben mondjuk aludtam kicsit bent. Oké, előfordult, hogy kiestem a padból, ami kicsit ciki volt, de leginkább senkit nem érdekelt. De most már más…..
Most bizonyára mocskosul szar ember leszek sokak szemében, de ezen a ponton már lefosom. Kemény volt ez a nyár. Nem csak azért, mert nekem nem való ez a hardcore trópusi meleg, hanem mert 11 hét nyári szünetet kellett lenyomni. Fingom sem volt gyerekként, hogy ez ilyen hihetetlen kimerítő biznisz.…..
Nemsokára kezdődik a suli-ovi-bölcsi szezon. De én olyan mocskosul pipa vagyok. Komolyan mondom, hogy ami nálunk folyik, az vicc. Most arra célzok, hogy ami az anyák között zajlik. Az a sok rettenet okos ember, aki tolja a fikát a másik arcába. Eszükbe sem jut, hogy mekkora kárt tudnak okozni vele.…..
Kb. résnyire van nyitva a szemem, mert a picuri hajnalban keltett, de valszeg az sem segített, hogy éjszakába nyúló chat viadalt toltunk a barátnőimmel. Jóvan, csak éjfélig, de nekem az már kemény. Mindenesetre ez a dolog megihletett, hogy róluk írjak egyet. Megmondom a frankót, soha nem voltam egy…..
Bevallom férfiasan (muhaha, milyen duma ez?!), hogy az utóbbi években elhanyagoltam egy régi szerelmemet, a futballt. Amióta megszületett a kislányom, egyszerűen nem tudok végignézni egy teljes meccset. Nem az ő hibája, hanem valamiért nem tudok figyelni. Állandóan máson jár az agyam, és nehéz olyan…..
mutersors 2019.07.11 08:07:11
@Hód Alajos:
Kedves Hód Alajos!
Köszönöm az "értékes" hozzászólást.
Végülis a 10 nem is olyan sok. Bár, ha arányaiban nézzük...lehet mégis?!
Üdvözlettel:
rohadtulnemcicaborsó
mutersors 2019.07.11 08:16:51
@28.Gabor:
Kedves Gábor!
Köszi, hogy elolvastad!
Én adnék pl. az U15-nek. Ja, nem írtam pontosan...a NŐI és a FÉRFI csapatnak is! Soha nem engedném, hogy egy kislánynak azt mondják, hogy nem lesz soha elég jó a fociban, mert soha nem fogja felvenni a versenyt a fiúkkal. Ugyanazokat a lehetőségeket (igen, pénzt is) adnám meg a kislányoknak, mint a kisfiúknak. És nem egy-egy meccs alapján itélném meg őket. Végülis a Barca is mehetne a kukába a Pool elleni blama után, nem?
Amúgy valóban, nem értek a focihoz :))
Szép napot!
mutersors 2019.07.11 11:38:36
@masada:
Köszönjük szépen...minden tangát viselő focista (nő/férfi) nevében!
Tegnap újra összejöttünk. Na, nem úúúgy. De több, mint 20 év után, már 3 gyerekes anyukaként együtt mulattam a srácokkal. Óriási volt. Imádtam, minden percét. Ja, nem mindent, mert már öreg vagyok tolerálni a gyökereket, de „fiúk” aaaanyira csúcs szuperek voltak, hogy még mindig sírok. Azért is,…..
mutersors Első osztály, pipa! 2019.06.24 11:37:25
A kislányom pénteken megkapta a bizonyítványát. Nagyon klassz volt az évzáró. Eldöntöttem, hogy soha többet nem megyek. Na, jó, az elejére benézek, csak azért, mert rettegek az osztályfőnöktől. Olyan szigorú asszony, hogy nem merek a szemébe nézni. Két hete szóltam neki, hogy nem tudunk részt venni…..
Nem, baszki, én már nem is tudom. Azóta, hogy 8 éve terhes lettem, csak nagy ritkán adódik meg, hogy egész éjjel alszom, és/vagy reggel ébredek, nem pedig hajnalban. Na, nem azé’ mondom, mert rinyaviadal van, tudom, retek unalmas a téma. Ja, és azt is tudom, hogy ha már versenyről van szó, mi anyák…..
  1. nap (még mindig) A gép 8 perces késéssel indul, amit még az én türelmetlen agyam is könnyen befogad. A repülést általában jól bírom, de azért amióta gyerekeim vannak, mindig elrebegek egy-két imát, hogy nehogy elbaszarintsa a pilóta a dolgokat. A biztosítást sikerült ugyan a reptéren…..
Annyi szó esett már arról, hogy az anyukáknak nem sok szabadidejük van. Az, hogy pl elutazzanak kettesben a szerelmükkel...Pfff...Kb esélytelen. De mi van akkor, ha ez nagy ritkán megadatik? Sokan gondolják, hogy ez simán egy óriási boldogság, és vidámság. Megy a hejehuja orrvérzésig. Tévedés.…..
mutersors mutersors 2019.05.30 19:06:02
Eleinte ez a kis projekt arról szólt, hogy kicsit kilépjek a komfortzónámból, és belevágjak valamibe, ami nem közvetlenül kapcsolódik az anyaszerepemhez. Mikor rájöttem, hogy mennyire fontos nekem az írás, elkezdett körvonalazódni, hogy mit is szeretnék elérni. Mi a célom? Médiabirodalom! Neem…vicc…..
Emlékszem, amikor először vártam kisbabát, kioktattam a nővéremet, hogy „nem terhes vagyok, baszki, hanem ÁLLAPOTOS”. Pfff…kis buta voltam, és kb. 8 hetes kismama. 25 héttel később már nem voltam se várandós, se állapotos! Mocskosul TERHES voltam. Másodjára, a fiúcskámmal már illúzióktól mentesen…..
A napokban felkerült a „szépségápolós” cikkem egy anyukás-gyerekes oldalra, ami generált némi negatív visszhangot, néhányán lelkes kommentelő körében. Kicsit elgondolkodtatott. Na, nem azért, mert magamra vettem, bár simán leigénytelenezett a csajé, és jó páran egyet is értettek vele, mivel pontosan…..
Ez az a kérdés, amit minden gyereknek feltesznek legalább egyszer élete során. Annyira blődség. Honnan a fenéből tudná ezt egy gyerek? Vagy bárki? A lányom például ma azt mondta, hogy egészen biztosan állatgondozó akar lenni. A fiam 5 évesen, egyértelműen Pókember lesz. Persze, csak ha megcsípi egy…..
mutersors ÉNIDŐ! Az mi? 2019.05.17 17:27:57
Az egyik legkevésbé kedvelt kifejezésem. Az okosak ilyeneket mondanak, “önmagadra szentelt minőségi idő”, és ilyet is olvastam, hogy “amikor azt csinálhatunk, ami minket feltölt, örömet szerez”. Pfff...az. Ilyenből biztos sok van az átlag anyukáknak...
mutersors Muter, öltözzé'! 2019.05.13 16:22:19
Mint az köztudott, igen fontos szerepe van az életemben a szépségiparnak. És természetesen értek is hozzá. Nagy boldogság számomra, hogy a gyermekeim is örökölték ezt a tehetséget. A nagyfiam pl. valami őrületesen szeret öltözködni. Na, nem úúúúgy, hogy szólok neki reggel, és felöltözik rögtön. Ne…..
Először is köszönöm az Alma együttesnek, hogy soha többet nem fogom már kimondani ezt, pom-pom-porpom-pom nélkül. Soha! Azt kell mondjam, hogy végtelenül hálás vagyok, hogy eddig ilyen sikeres életpályát futottam be. Nehéz ezt nevetés nélkül leírni. De téééényleg nagykirály vagyok. Így, közel a…..
Megmondom a frankót, hogy sosem tartottam fontosnak, hogy órákat kínlódjak a tükör előtt, csak azért, hogy jobbképű legyek. Már ősidők óta úgy kérem a frizurát a fodrásztól, hogy kurvagyorsan tegye le a körkefét, mert én nem fogok otthon ezzel bajolni, szal semmi értelme, hogy a fodrásztól kijövet…..
Engem is megihletett az anyák napja. De én egy másik oldalt hoztam. Egy olyat, amiről főleg anyák napján nem szabadna beszélni. Mert most mindenki könnyes szemmel emlékezik az anyukájára, aki már sajnos nincs vele, vagy öleli szorosan, bízva abban, hogy még sok ilyen nap lesz. Anyukák meg félig…..
mutersors Muter! Reggel vaaaaan! 2019.05.01 09:43:50
Aki gyerek mellett dolgozik, tudja, hogy mennyire macis tud lenni a dolog. Nem csak azért, mert az összes gyerek legyen a megfelelő helyen, és anyuka is érjen be időben (legalább úgy kábéra), hanem az sem volna baj, ha viszonylag keveset hiányozna onnan. Ah…szünetek, meg táppénz...Persze nem saját…..