Regisztráció Blogot indítok
Adatok
andimaginary

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Határátkelő Az egyetlen kiút 2019.10.31 06:30:00
Egészen különleges poszt a mai, pontosabban egy sorozat első része, amiben végigkövethetjük, ahogyan határátkelő lesz olyasvalakiből, akinek ez soha nem volt a vágya. Viktor története hosszú, de nagyon megéri végigolvasni, sok mindent meg lehet érteni abból, miért dönt valaki végül a határátkelés…..
andimaginary 2019.11.01 21:38:09
@Horthy Miklós cselédje:
Nincsen semmi gond azzal ahogy elsz, senki sem akar ezert megitelni. Viszont az is igaz, amit leprecHaUN mond. A legtobb ember ennel tobbre vagyik.

Egy eletunk van, ennyit kaptunk. Ebbol kell kihozni a legtobbet. Vannak helyek a vilagon, amik ehhez tobb lehetoseget adnak. Lasd peldaul a sajat vallalkozas inditasat. Ember legyen a talpan aki ma ebbe belekezd MO-n. Valoszinuleg jo sokaig fajni fog a feje a sok felesleges szabalytol, es attol hogy meg egy darab klienst se talalt, mar tejelnie kell az allam bacsinak.

Lehet hogy te semmire sem vagysz. Viszont az aki vagyik egy autora, hazra, nyaralasra az sem feltetlenul anyagias vagy felvagos.

En nem anyagias okokbol akarok utazgatni, hanem hogy minel tobbfele kulturat, tortenelmet, tradiciot testkozelbol lathassak es ezen elmenyek altal gazdagodjon az eletem. Amikor a halalos agyamon fekszem es visszatekintek, nem a szurke hetkoznapok kepei tunnek majd fel, hanem a szeretteim es a veluk atelt kulonleges kalandok, a vilag minden pontjan kotott baratsagok es az amit a vilagban epithettem, mert a hely ahol laktam elfogadta es tamogatta a kibontakozasom.

Nem anyagias felvagasbol vettem autot, hanem mert a fenenek kell az, hogy hazaig cipeljen 10 kilonyi bevasarlast a buszon (csaladban gondolkozz, ott mar nem fer bele naponta ketszer kiugrani a kis boltba egy darab kifliert). Plusz, ha van autod, megnyilik az orszag es annak is tobb reszet ismerheted meg.

Es nem azert gyujtok hazra, mert ez a meno, hanem mert nem akarok egy landlord-tol fuggeni, aki ha eladja a hazat, en is kereshetek ujat - nem is beszelve arrol hogy ha nem talalok a kornyeken, a gyerekem is mehet mas suliba, felboritva a baratsagait es akar a tanulmanyait.

Szoval meg egyszer: auto, haz utazas --> ezek nem azert celok sokunk szamara, mert enelkul csoro senkinek ereznenk magunkat. Hanem azert mert vannak celjaink, egy elkepzelesunk arrol hogy hova szeretnenk elerni az eletben es ezek a dolgok annak reszet kepezik.
Időről időre megjelennek mindenféle számok a külföldön élő magyarokról, amiket aztán mindenki a saját íze szerint értékel. Amiért a napokban megjelent németországi számok igazán érdekesek, azok nem feltétlenül maguk az adatok, hanem a mögöttük egyre jobban látható…..
andimaginary 2019.04.20 16:22:11
@gabors: azert nem mindegy hogy hol szuletik egy gyerek amit a poszt iroja is emlitett. Kulfoldon szuleto gyerek ha bekerul az iskola rendszerbe akkor ott mar az adott orszag kulturaja es ertekrendje szerint nevelkedik. Nemetorszag kapcsan nem tudok nyilatkozni. Mi Kanadaban elunk.

Negy eves fiam miota bekerult az iskolaba (itt az ovi vagyis kindergarten az altalanos iskola resze) egyre inkabb csak angolul akar beszelni. Pedig mi magyarul beszelunk hozza. Ugyanez igaz tobbi ismerosomre nagyobb gyerekekkel. Az is biztos hogy ha meg akarjuk tanitani magyarul olvasni es irni az nehez lesz es nem feltetlenul tudja eleget hasznalni ahhoz hogy jo szinten tartsa ezt a kepesseget. Az egesz kornyezet ami korbeveszi mas mint otthon (nem arrol beszelek hogy jobb-e vagy sem). Itt alap hogy multi-culti van. Fiam legjobb baratai: egy Ecuador-i, egy roman es egy kinai kisfiu. Az az idegenellenesseg ami otthon megy neki teljesen erthetetlen lenne.

Szoval lehet hogy egy Nemetorszagban szuleto gyerek nem lesz nemet allampolgar. De ha kint el es jar iskolaba akkor hazakoltozve sem erzi majd igazan magyarnak magat. Egy nemet lesz aki Magyarorszagon tanul es valoszinuleg jobban tud nemetul mint magyarul, nemet mentalitassal tekint az elet mindennapi dolgaira.