Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jópofa Bolt

19 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
AZ ILLÓOLAJOK ÍGY HATNAK A HAJ NÖVEKEDÉSÉRE Az illóolajokat az ókortól kezdve számos betegség ellen használják, mert tartalmazzák a növény hatóanyagainak lényegét. A teafaolajat például természetes pattanások gyógyító módszereként használják, míg a levendulaolajat alvászavarok esetén. A…..
A szantálfaolaj eredete és története A szantálfaolaj egy illóolaj , amelyet a szantálfa különböző fajaiból nyernek ki. A Kelet-Indiából származó szantálfaolajat a fa Santalum album fájából állítják elő gőz desztillációval . Ez a fa a legfontosabb szállítója ennek az illóolajnak, és az onnan…..
Sok évvel ezelőtt egy finn felfedezte, hogy egy kis zárt helyiségben a víz felmelegedett sziklákra öntésével egyfajta száraz hőség alakul ki, és ezt kezdték terápiás kezelésként használni. Azóta nőtt a szauna használata, számos változatot használtak fürdőkben, üdülőhelyeken vagy akár otthon. A…..
Annak érdekében, hogy a bőr ragyogjon és megvédje a rovarcsípéstől, nyáron használhatunk néhány illóolajat, hogy gond nélkül élvezhessük az év legszebb évszakát. Jó kitenni magad a napnak: javul a bőr és a hangulat is. A D-vitamin közvetlenül a napfény hatására termelődik , és az anyagcsere a lusta…..
Lehet, hogy hallott néhány illatot az illóolajok körül . Csak ezekre van szükséged, vagy mindez csak hype? Vessünk egy pillantást arra, hogy mi az illóolaj, mit mondanak a kutatások az IBS tüneteinek hatékonyságáról, és mit kell tudni a biztonságos használat szempontjából. Mik az illóolajok? Az…..
A reumás fájdalom támogató kezelése A reuma és a reumatikus panaszok kezelésére szolgáló gyógynövényes összetevőket a kémiai gyógyszerek és a testgyakorlat mellett használják. Belsőleg véve hosszú távon pozitív hatást gyakorolhatnak az ízületek gyulladásos folyamatára, de nem annyira…..
A diófa szárított leveleit hivatalosan ajánlják külső alkalmazásra bőrbetegségek esetén. Kontraktív hatásuk van, ezért segítenek a gyulladás és a bőrgomba kezelésében. Érdekes tulajdonságaik miatt a diófalevél hatékony növényi gyógyszer az enyhe, felszínes bőrgyulladások (dermatózisok) kezelésére,…..
Mi az a rózsa illóolaj? Honnan származik a rózsa illóolaj? Ez leggyakrabban származik a damaszkuszi rózsa ( Rosa damascena ) növény, de ez is jön a káposzta rózsa ( Rosa centifolia ) növény. Az olajat a virágszirmokból desztillálják. A damaszt rózsákból desztillált olajat néha bolgár rózsaolajként…..
A kötőszövet erősítése drága krémek nélkül működik. Ha ezeket az egyszerű tippeket beépíti az ápolás rutinjába, akkor a lábai bőre sima marad. Először is, a rossz hír: szinte minden nőnél valamikor narancsbőr alakul ki. Jó hír: Nagyrészt rajtad múlik, amikor megjelennek az első…..
Számos illatanyag parfümben, szobai spray-ben vagy kozmetikumban kérdéses. Az allergiás reakciók vagy más intolerancia nem ritka a mesterséges illatanyagoknál. Más az illóolajokkal, amelyek kiváló alternatívát jelentenek. Emiatt az illóolajok régóta állandó helyet foglalnak el a…..
Mik az illóolajok és mire használják őket? Néhány növény képes bizonyos anyagokat aromás molekulákká - úgynevezett illóolajokká - átalakítani. Ezek a növények szövetében tárolt olajok legfeljebb 500 különböző biokémiai komponenst tartalmaznak, amelyeknek különleges hatást tulajdonítanak. Az…..
Van valami lenyűgözőbb, mint a saját kezű dolgok létrehozása? Különösen, ha ügyesen animált mechanizmusokról van szó, amelyeket a legapróbb részletekig terveztek és tökéletesen utánozzák prototípusaik funkcióit a való életből. A fából készült 3D puzzle mechanikus modellkészletekkel néhány órán…..
Az elfoglalt helyiség optimális páratartalma 45-55%. A helyiség páratartalmát gyakran nagyon nehéz normál szellőztetés mellett és a levegő párásítása nélkül állandóan tartani, főleg a fűtési időszakban a hőszigetelt házak és természetesen a megnövekedett fűtési költségek miatt. Ebben az esetben a…..
Mi az aromaterápia? Az aromaterápia növényekből származó aromás illóolajok felhasználása az ember fizikai vagy pszichés egészségének jólétének javítása céljából. Az aromaterápiát évszázadok óta használják alternatív gyógyszerként, amely számos betegséget biztonságosan és hatékonyan kezel.…..
Nem minden köhögés egyenlő. Néhányat vírusos fertőzések okozzák, másokat bakteriális fertőzések váltják ki, mások súlyosabb betegséget jelentenek. Ez az útmutató segít kiválasztani a megfelelő illóolajat az Ön által alkalmazott köhögés típusához, ám okos lépés lehet az orvos vagy a naturopath…..
Tudja, hogy a fából készült csokornyakkendő viselése a közelgő divat trend a férfi kiegészítőkben? Nos, a fa egzotikus anyag, amelyet természetesen gazdag, bőséges hangok adnak, és mindent átadnak az ízléses és buja érzésnek. Így a tervezők az otthoni kiegészítők fából való készítésével együtt…..
Fa Karórák Néhány évvel ezelőtt lehetetlen volt egy fából készült órát készíteni. A meglévő gépek nem tették lehetővé az ilyen finom munkát, és kézzel történő megmunkálása nagyon bonyolult vol. Az innovatív megoldások - például a CNC router vagy lézervágás - megjelenésével most már lehetséges ilyen…..
Fa Napszemüvegek  Mindenkinek problémát okoz, hogy milyen napszemüveg viselet, az ami tényleg megy minden stílushoz, passzol a ruhadarabjaidhoz, vagy azért akadnak kivételek. A kérdésre, nagyon egyszerű a válasz, és egyszerűsége miatt nagyon határozott egyszerű válasz adható: nincsenek…..
Aroma Diffúzorok   Az Aroma Diffuzor egy okos szerkezet, mely hőhatás nélkül juttatja az érzékeny illóolaj molekulákat a légtérbe, így azok nem sérülnek. A kellemes hidegpárát készítő aroma diffúzor használatakor, az illóolajak alkotó elemei érintetlenek maradnak mert működésükkor nem keletkezik…..