Regisztráció Blogot indítok
Adatok
walker57

0 bejegyzést írt és 474 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
törökgáborelemez 355. Na dnye 2011.04.28 21:02:00
Ma pontosan hét darab levelet kaptam, amelyben – különböző stílusban – arra szólítanak fel a kedves olvasók, hogy fejezzem be a gyáva hallgatást, és írjak végre valamit a gyöngyöspatai eseményekről. Tényleg tudatosan nem akartam írni az ügyről, de más okból: a…..
walker57 2011.04.29 09:33:57
"Ma pontosan hét darab levelet kaptam, amelyben – különböző stílusban – arra szólítanak fel a kedves olvasók, hogy fejezzem be a gyáva hallgatást, és írjak végre valamit a gyöngyöspatai eseményekről. "..............

Hét levélért kár volt, de végül is valamit írt.

A helyzet megoldásánaak van politikai szakszerűsége, a hatalomnak jogi és eszköztára, sőt tetszik nem tetszik, a feladat a mindnekori hatalomé, hiszen csakis ő rendelkezik a szükséges eszközökkel és felhatalmazásokkal.
Lám most is a 2/3-al
Lehet mutogatni az elődökre mint eddig,( lehetett sunnyogni és kacsingatni a Tv székháznál) lehet mutogatni a politikai hatalom jelenlegi részeseire, lehet oszd meg és uralkodj-ot játszani, de a felelelősség a hatalomé.

Nem leheet a szőnyeg alá söpörni mindent, ami nem happy, amit nem lehet marketing címlapra tenni, bizony a szart is el keell lapátolni néha miután kellően megszaglázták és szemrevételezték.

nem (csak)nyomozni kell kik evakuálnak, kik pénzelik ezt vagy azt az erőt(ezt is kell a maga szakmaiságában)
De kezelni kell a problémát és 400-1000-100000 rendőr nem megoldás.
Ők egyszer elmennek onnan és a helyzet marad.

Azt mondják minél erősebbb egy demokrácia, annál gyengébb.
Most itt a példa,hogy egy nem igazán erős demokrácia tud e erős lenni, vagy már ő is gyenge.
Meddig terjednek az egyéni szabadságjogok kikre terjed ki, dominánsabban élhet e vele az egyik, mint a másik.

Rendőrbuszba tenni őket, elszállítani Kőszegig aztán mire az ügyvédek nyernek ott kitenni őket menjenek amerre útjuk vezet.(tudom nem ez a megoldás)

A hatalom részéről csak a probléma gyökerének kezelése a megoldás, azaz munkahely és szocializáció mindazoknak akik ebből eddig kirekesztődtek.

A jobb oldallal radikális részével kapcsolatosan pedig igenis
keményen következetesen és határozottan hosszú távon ellehetetleníteni működésüket.
Nem hiszem,hogy nem érzékelhető a radikálizálódás ott, ahol már fegyveresen vonulnak és ellenőriznek civilek másokat.
Nem hiszem,hogy nincs jogalap azokkal szemben akik militáns megjelenéssel magatartással fegyverrel félemlítenek meg embereket.
Ma cigányokat, holnap másokat akik valamiért nem tetszenek nekik.

A kígyyónak általában két méregfoga van, mind a kettőt ki kell húzni.
walker57 2011.04.29 09:56:46
@bg.: A sorkötelesség kérdését feszeegeti Hende csaba is, aki egy önkéntes tartalékosságot vizionál.
Ennek egyik oka valóban a munkenélküliség csökkentése másrészt viszont nincs olyan mozgatható erő, amit katasztrófák esetén bevethetnének.
Hátránya, hogy a most is főszereeplő militáns barmok önként jelentkeznének, az állam ingyen kiképezné öket fegyverekre taktikákra. Gondolj bele mennyivel könnyebben és gyorsabban felépíteenéneek egy önkéntes kiképzőtábort ilyeen ismereetek és gyakorlat birtokában :)
  Talán észrevették már: nekünk is vannak celebjeink. Onnan lehet felismerni őket, hogy lázasan pakoljuk őket véleményszemlénkbe, hiszen azt szeretnénk, ha az Üzenet nem rekedne meg a mi szintünkön. Olyan közszereplőkről van szó, akik megszólalásaikkal különösen…..
Szeretem, ha a Nemzet Trollja beszédet mond. Szórakoztat, mert minden szaván érezni mennyire komolyan veszi a hűségesküt. Na nem azt, amit nekünk tett hangosan, hanem amit Orbán Viktornak a választások előtt a felcsúti pajta mélyén, a bennfentes sarokban sutyorogva.Tegnapi…..
walker57 2011.04.13 10:14:13
@dekol84: Mint mondtam, szavaiddal egyetértek, azonosulok.
Csak....a cikket nem értem :)
Külön blogbejegyzésben emlékezik meg az Economist Deutsch Tamás roppant szórakoztató twitteres pályafutásáról, aminek kapcsán gyorstalpaló nyelvleckét is kapnak az olvasók a magyar nyelv csodálatos káromkodáskincséből.A mikroblogon Dajcstomi néven publikáló, 1320 követővel…..
Varánusz Valahol Európában 2011.04.05 06:13:00
Orbán Viktor tegnap csuda dolgokról beszélt napirend előttijében. Komolyan, szinte a sírás fojtogatott a meghatottságtól, hogy nekünk milyen keménytökű faszagyerek a főnökünk. Ő sokadszorra is vállalja az áldozatot, hogy hülyét csináljon magából csakis a mi…..
walker57 2011.04.05 12:31:56
@Lucernaböde: Végre egy egyetem, ahol még kötelező a memoriter? :)
én még akkor tanultam, hogy: Láttyátuk feleim szümtükkel mik vogymuk. Isa pur es chomuu vogymuk.
Menyi milosztben terümtevé elevé miü isemüküt, Ádámut, és adutta vola neki paradisumut házoá. Es mend paradisumben volou gyimilsiktül mundá neki élnie. Héon tilutoá üüt igy fa gyimilsétül. .....
walker57 2011.04.05 12:34:24
@Lucernaböde:
ha gondot okozna a korszerű fonetika:
Látjátok, feleim, szemetekkel, mik vagyunk! Bizony por és hamu vagyunk. Mennyi malasztban teremté először a mi ősünket, Ádámot, és adta vala neki a paradicsomot házul. És a paradicsomban való minden gyümölcsből mondá neki, hogy éljen, csupán egy fa gyümölcsétől ...
walker57 2011.04.05 14:00:41
@tomwar:
Igazad van.

Alkoholista az, aki ugyanannyit iszik mint mi, csak utáljuk!
Hazaáruló az, aki ugyanazt teszi mint mi, csak utáljuk :)
Schmitt Pál köztársasági elnök nem tud helyesen írni (ahogy a poszt szerzője sem), L.Simon László anno trágár verseket írt, Deutsch meg káromkodik a neten. De tényleg ezek a legfontosabb problémák? Lehet azt mondani ezek a szavak, kifejezések jól reprezentálják a Fidesz…..
Varánusz Orbán: a nép hülye 2011.03.29 06:03:00
Öröm nézni mennyire nekifeszült a Fidesz az alkotmányozási folyamatnak. Tényleg. Ekkora erőfeszítést nem mindennap látni, kanapétigrisként dülledt szemmel küzdenek a legitimációért. Orbánt szemmel láthatóan feszíti a pátosz belülről, mint Villa Dzsörzét a bélgáz,…..
walker57 2011.03.30 10:18:17
@gorcsev54: az általad szajkózott 2/3 nem éri el a választásra jogosult magyarosrszágon élő nagykorú lakosság 1/3-át.
Nem olyan nagy ám az a galuska(nokedli)amit mindenáron le akarnak tolni a NÉP torkán.
Egyik párt elvesztette a választást a másik megnyerte, a nép az maradt.
Ezért nem keellene ekkora galuskává gyúrni azt a kicsike nokedlit.
Áll a bál Deutsch Tamás körül, illetve a twittere körül. Többek között azért, mert olyan kifejezéseket használt mint: "irtózatos gecik" "gusztustalan rohadékok" "picsába", vagy hazugsággal vádolja meg Kolláth Györgyöt, vagy a satjószabadság…..
Wittner Máriának végképp elgurult a gyógyszere. Vagy a józan ész menekült el a fejéből az agyrágó bogarak inváziója elől, ki tudja. Az viszont tény, hogy az egykor két lábon járó nemzeti jelképnek számító Wittner megbotlott saját nagyságában, elhasalt, és jól érzi…..
walker57 2011.03.28 13:43:08
@HÚÚ: Nem védünk senkit. Fel sem merül benned,hogy esetleg csupán és szimplán és főleg egyszerűen: Emberek vagyunk?
Igaz, ember embernek farkasa. (homo homini lupus est)
akinek önmagán uralkodni a legnagyobb uralkodás ( imperare sbi maximum imperium est. )
walker57 2011.03.28 14:29:47
@tomwar: A példa rossz a Varói gettóban mindenki partizán volt egy emberként mentek szembe a németekkel és tagadták meg az elhurcolást, harcolva hetekig.

Wittner 1956 novemberében kiment Ausztriába és pár hét után hazajött. Miért??
Állítólag nem kapta meg a politikai menedéjogot akkor, amikor mindenkinek adtak. Miért??
Kétpercesben az ötvenhatos Wittner Mária (...) lehóhérozta Horn Gyulát, majd helytelenítette, hogy „a mi adónkból” finanszírozzák a volt miniszterelnök kórházi kezelését, aki „nem képes meghalni”. Hát ezek mennek a magyar Parlamentben az új alkotmányról szóló "emelkedett" vita keretein belül a…..
„Aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér, ezt tudom mondani. Annak annyi az élete. Ez az én véleményem." Lázár János különös okfejtése már ma estére ellenzéki össztüzet és komoly médiafigyelmet kapott – s feltehetően ez csak a kezdet. Sok…..
Pococurante nickű olvasónk egy egész sorozatot ígért. Köszönjük a posztot és várjuk a vitriolos tollú olvasó-szerző további írásait.“  Hülyék az életemben Első rész Nem hiszek a normálisban, de nem azért, mert valami nihilista-nonkomformista tizenéves vagyok,…..
Magyar Köztársaság vagy Magyarország? Félek, hogy ez a vita is csak a jó öreg logika mentén dönthető el: ilyenes vagy, vagy olyanos? Jó érv, olyan, amelyet minden megjegyzés és kikötés nélkül használni lehetne, nemigen akad. Ha egy adatlapon ki kellett eddig is töltenem a…..
w A gólkirály beszéde 2011.03.16 06:00:00
Európa elnöke a Nemzeti Múzeum lépcsőjén arról beszél, hogy Európa nekünk nem diktálhat.   Mint a kisgyerek, megint azt hiszi, hogy nem látják. Hogy ez megmarad belpiacon, és aztán nyugodtan felállhat Brüsszelben a pódiumra, a Strong Europe szlogen mögé, és ott előadhatja…..
walker57 2011.03.16 13:56:47
@Bathory: Pontosítsunk: a térkép alapján látható,kik nem kértek a segélyből :)
Tényleg seemmit nem bízott a véletleenre Sztálin :)
Legalább olyan büszkén mondtuk: nekünk nem kell kaapitalista ...ista ....ista stb, mint mostnanság mondjuk az IMF kapcsán :)
walker57 2011.03.16 14:21:53
@Gulogulo: érdekes.
Akkor
gagyizás- aranytőzsde
pénzváltás-banki hitelek
kiskert kifosztás- nemzeti földalap
falopás- erdőkívágások
csirketolvajlás-Bolgár Kínai szlovák Lengyel baromfi és húsbehozatal

Akkor most ez itten nagyban milyen bűnözés is?
walker57 2011.03.16 14:23:07
@Bathory: Egyetértek, de Kunczét csíptem:)
volt és van humora, félreállt mikor a szekér meglódult.
Végre itt van előttünk a Fidesz-KDNP közel véglegesnek tekinthető alkotmánytervezete. Alapvetően most is ugyanazt gondolom róla, amit már tavaly december elején a koncepció ismeretében írtam: a kormány – a korábbi közjogi barkácsolási hajlandóságát ismerve –…..
walker57 2011.03.10 09:20:34
@homér:
Az Alkotmány módosításához, valamint az abban meghatározott egyes döntések meghozatalához az országgyűlési képviselők kétharmadának szavazata szükséges.

Beszélhetünk úgynevezett erős és gyenge kétharmados törvényekről. Az erős kétharmados törvény azt jelenti, hogy az összes országgyűlési képviselő 2/3-ának érvényes igen szavazata szükséges elfogadásához. Az Alkotmány tartalmazza ezek pontos felsorolását: a 2/A. § (2) bekezdése szerint a szuverenitást átruházó nemzetközi szerződéseket kihirdető; illetve a Magyar Köztársaság címerének és zászlajának használatáról szóló törvények esetében kell erős 2/3-os szavazás. A gyenge kétharmados törvény elfogadásához viszont elegendő a határozatképes Országgyűlés jelen lévő képviselői 2/3-ának igen szavazata.

Az új alkotmány előkészítésének részletes szabályairól szóló országgyűlési határozat elfogadásához az országgyűlési képviselők négyötödének szavazata szükséges.

NEM MINDEGY!!!!
walker57 2011.03.10 09:33:00
@homér: pontosan!!
pár régi mondatot bennehagynak ezért "csak" módosítás" persze a duma új alkotmányról szól és tényleges új.
Az előkészítő bizottság minden reggel megkapja O.V. esti gondolatait, esetleg hagymázas (gyengébbek kedvéért 1000 éves magyar kifejezése az önkívületnek) álmainak papírra vetett formáját és ezt egyből beépítik, pontosabban ezekből áll össze az alkotmány.
Kár és felesleeges itt bárkit okolni hibáztatni keresni:
az új alkotmány az elsőp mondattól az utolsói személyesen és kizárólag O.V. alkotása.
A többi birka csak a gombot nyomja,mert ha nem, akkor ő maga családja és évtizedekre előrevetíthetően minden rokona őse felmenője és ismerőse ki lesz csinálva.

Vannak a Fideszben normális emberek is, na ők meg vannak félemlítve és még bírják
Büntethetőség már 12 éves kortól, tankötelesség mindössze 15 éves korig, és persze a szavazati jog kiterjesztése: a fiatalok jogi helyzetét valamiért újra akarják szabni. (Fotó: Blikk) A Fidesz az elmúlt hetekben három olyan javaslattal is előállt, melyekből az olvasható ki,…..
walker57 2011.03.03 11:01:44
@Viktus: nem tanult meg, mert nem járt be,sőt az új trendi szerint magántanulói státuszt kérnek és kapnak ami azt jelenti,hogy nem is kell járnia, csak a családi pótlékot kapják és az osztályozó vizsgán ugyanúgy megbukik mintha járnia kellett volna.

Aki 15 éves koráig az általános iskolában nem tanulja meg a négy alapműveletet az már sehol nem is fogja (legfeljebb a börtöniskolában)

Egyik ilyen melléjáró mondta nem is olyan rég: olyan messze van az iskola, hogy mire odaérek elfáradok és visszafordulok.
Délelőtt elmegy az orvoshoz,mert tudja az ő háziorvosa délután rendel-ezért visszamegy délután,hogy már járt itt és ....
napokat tölt fogászaton (igazolásért)
Ma reggel szédül...mondta és zsebredugott kézzel vidámaan tovább ment :)
(félévkor nem volt osztályozható) de még csak 16 éves
már áthelyezték egyyszer fegyelmileg más iskolába(ez a max. büntethetőség a tankötelessel szemben)
Szóval azután, hogy kismilliószor meghallgattuk, hogy a Fidesz felkészült a kormányzásra, azok után, hogy túlestünk a júniusi, szimbolikus marhaságokkal való tökölődés okozta sokkon, majd az októberi semmittevés okozta sokkon, a decembertől pedig tűkön ülve vártuk a…..
Varánusz Kettőtől nyolc évig 2011.02.21 15:06:00
Sikerült ismét nagy fogást produkálnia a Pintér 'Két Hét' Sándor vaskezével irányított rendőrségnek:"Több mint háromszáz tételből álló fegyvergyűjteményt foglalt le a rendőrség a Salgótarjánhoz közeli Homokterenyén." Hihetetlen nagy fogás, főleg ha…..
A Való Világ helyett legközelebb kérem élőben közvetíteni a Fidesz-KDNP közös frakcióülést. Móka, kacagás, ki és beszavazósó, sms-ben dönthetnének az Zemberek, megadjuk-e a szót Semjén Zsoltnak, vagy Lázár "Audi S8" Jani kihívja-e egy gyorsulási versenyre…..
walker57 2011.02.11 12:21:04
Cenzus, ha a választójogot bizonyos feltételekhez kötik.
Volt már ilyen, tulajdonképp a múlt században és a XX. sz elején Magyarországon (is)

Korcenzus: a választójogot a nagykorúság fölött bizonyos életkorhoz kötik

Nemek megkülönböztetés cenzusa:

Fajcenzus

Vagyonicenzus: meghatározott vagyonnal rendelkezett, annak volt választójoga

Műveltésgicenzus: meghatározott iskolai végzettséghez kötötték

Egyhelyben lakáscenzus: a választást megelőzően meghatározott ideig állandó lakóhellyel kellett rendelkeznie ahhoz, hogy választójoga legyen.

Nők esetében volt olyan cenzus,hogy gyermekkel rendelkező nő legyen az illető.

DEEEEEE gyerekek számán alapuló cenzust nem találtam Európa történetében, tehát ez is Hungaricum lesz :(

A hülyeség csak akkor veszélyes,ha hatalommal párosul!!
Most ezt az időszakot éljük.
El lehet olvasni a KDNP indoklását a nők nyugdíja ügyében is, illetve annak kapcsán,hogy a férfiak 40 évét miért utasították el.
Az inkvizíció időszakát idézi néhány honatya szemlélete, illetve Kadhafi libiai elnök nőkről alkotott felfogása köszön vissza.

Nem véletlen,hogy ismét alkotmányozás következik: alkotmányossá keell tenni minazokat a várható lépéseket amelyeket meg kíívánnak tenni, de jelenleg alkotmány ellenesek.
cserébe akár néhány középkori passzus is bekerülhet az alkotmányba elvégre mindennek ára van, főleg a parlamenti képviselői széknek.
Százezer bizony, ennyi maradt. Hárommillió pénztártagból ez nagyon kevés, az országnak pedig egy árva százaléka.   Egyiptom egy százaléka nyolcszázezer ember. Kedden körülbelül ennyi vette a fáradságot és felháborodást, hogy utcára menjen Mubarak ellen. Nyilván eszemben…..
walker57 2011.02.02 09:05:54
@ghck: 42 éve dolgozom folymatosan, fizetve adót járulékot.
Miért kellene engem bárkinek is eltartania?
Főleg miért a magánynyugdíj tagoknak?
Engem nem az állam tartana el, hanem az általam 42 év alatt befizetett összeg, amit azért vonnak, (vontak) hogy majd nyugdíjasként visszakapjam.
42 évig használták a pénezemt, most azért olyan 20-25 évig adjanak vissza belőle

Ez egy baromság megint egymásnak ugráshoz jó, máshoz nem.
Én benne vagyok: mondják meg mennyit fizeetem be 42 év alatt legyen külön számlám (van is elvégre mindíg névreszólóan személyesen tőlem vonták)
és azt kapjam vissza!! nem többet, nem kevesebbet!!
walker57 2011.02.02 09:07:14
@Balt: van egy jogi kiskapu: nyilatkoztam, de ezt kényszer hatására tettem azaz a nyilatkozat nem érvényes.
A tegnapi határidő lejárta után napvilágot látott, hogy kicsivel több, mint százezer fő vállalta „önként”, hogy kiközösíttetik az állami nyugdíjrendszerből (illetve egyéb szociális juttatásokból) „most és mindörökké”. Nincs kétségünk afelől, hogy…..