Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Markoláb

19 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A világőrületnek és kis családunk bővülésének „hála” közel 8 hónapja nem jártam koncerten. Hol van már a február, amikor a Maiden, Priest, Parkway Drive, Korn stb. koncerteket vártam…..
Hardcore, punk zenekarként indult Pittsburgh acélvárosából a Code Orange, akik kiváló kritikákat kapnak metal színtéren. Az ilyesmi általában nem véletlen és a banda friss lemezét, az Underneath-t átrágva bizony részemről is indokolt a leborulás. Azt gondolom, ritkán hallható változatos, izgalmas,…..
Igen sajátos, egyedi és eklektikus turnécsomagot kaptunk a hajón ezen a februári vasárnap estén. Ami mindhárom zenekarra igaz volt, az a gyakran használt, „post” kifejezés. Post punk, black, metal…A bulira történő várakozás alatt kellemes volt hallani többek között az Alice In Chains, a Down…..
Van abban valami ijesztő, hogy manapság is bőszen szól a Titkos üzenet című dance sramli a rádióban. Az esti aprítás előtti burger elfogyasztása közben többek között a TNT fenti „örökbecsűje” szolgáltatta a hallgatnivalót. Ha már TNT, az AC/DC-nek jobban örültünk volna...
Előre bocsátom, hogy súlyosan szubjektív és érzelmektől sem mentes beszámoló következik. Örök hála régi barátomnak, aki valamikor 2000-2001. környékén megmutatta nekem a Dream Theater Scenes from a Memory lemezét, holott tudta, hogy többnyire a súlyosabb zenékre gyógyulok. A lemez teljesen…..
Markoláb 2020.02.10 06:20:08
@sziti: Köszi.
Három, meglehetősen különböző zenekar lépett a deszkákra november 26-án a Barba Negrában és adott egy remek bulit a borongós keddi estén. Futballmeccseken szocializálódott polgárként mindig üdítő tapasztalni, ha egy rendezvényen udvarias, emberi hangon kommunikál a biztonsági szolgálat. „Szia, érezd…..
Mi az, ami összeköthet kettő finn és egy detroiti brigádot? A minőségi jégkorong mellett természetesen a metal! November 26-án ebből pedig nem lesz hiány a Barba Negrában...
Jobb későn, mint soha, először láthattam élőben a black metal második hullámának legfontosabb és talán az egész stílus legfontosabb zenekarát, a Mayhemet. Ahogy észleltem, hogy turnéjuk keretében az egykori birodalmi fővárosban is pusztítanak, gyorsan be is szereztem a szeánszra szóló tikettet. Az…..
Késésüket előre jelezve, kicsit talán fáradtan, de nem megtörve érkezett interjút adni az Airbourne fontember Joel O’Keefe és 2 éve a bandában nyomuló Harri Harrison gitáros. A két zenésszel közvetlen és jó hangulatú beszélgetést sikerült rögzíteni. Ezt követően pedig este egy irgalmatlanul ütős…..
Édes teher, mikor az egyszeri rockernek a napi feladatait, illetve munkaterheit alaposan össze kell sűríteni - no és drukkolni, hogy a tőle független körülmények is klappoljanak -, hogy időben odaérjen az ausztrál rockbanda, az Airbourne koncertjére és interjújára. Ügyfelek, forgalom, elveszett…..
11. nagylemezéhez érkezett az egyedi hangzású névvel rendelkező, prog-viking-nordikus metalban utazó norvég Borknagar. Mindig is érdekelt az, hogy a bandák neve mit takar, mégiscsak egy lényeges dologról van szó, hiszen csak kivételes esetben változtatja meg a csapatok a nevüket. Némi netes kutatás…..
A lengyel MGLA az utóbbi évek egyik nagy extrém metal robbanása. Egy igazán egyedi és különleges zenekar, amelyet két krakkói tag alkot, M gitáros, vokalista és Darkside dobos. Kezdetekkor a Kriegsmaschine mellett mellékprojekt volt a „köd”, de mára jóval túlnőtte a „főzenekart”. Nihilista, az…..
Péntek 13-án újra nálunk, pontosabban a Dürerben járt az ókori közel-keleti mitológiát, illetve Lovecraft világát viharos amerikai vonalas death metal-lal megzenésítő Nile. Nem akármilyen előzenekarok kísérték a 9. nagylemez kiadása előtt álló bandát, az Omophagia és a Vitriol mellett a floridai…..
RockStation Harmóniában 2019.08.15 12:00:00
Egy pokolian meleg nyári napon sikerült sort keríteni az interjúra a magyar metal underground szombathelyi büszkeségével, a Sear Bliss-szel, pontosabban Nagy Andrással és Pál Zoltánnal. Még az első sör felénél sem tartottunk Zolival, amikor brutális nyári zivatar szakadt ránk, így a kellemes…..
Kicsit „idegállapotban” érkeztem fenti zenekarok koncertjének helyszínére, lévén közel másfél óra alatt sikerült autóval megtennem az M1/M7 bevezető-Dürer kert veszedelmes távot. Előtte 200 km-hez kellett kb. ugyanennyi idő… Frusztráltságom a Blahán tetőzött, amikor is…..
A kilencvenes évek második felében alakult, eredetileg nu metal zenekarként induló, mostanában magukat simán csak rockzenekarként aposztrofáló, chicagói Disturbed 2018 őszén egy új nagylemezzel (Evolution) örvendeztette meg a rajongókat. A zenekar friss albumával a címhez illően valóban egyfajta…..
Az utóbbi hónapokban szinte kizárólag a durva, extrém mezőny lemezeit hallgattam, úgy látszik, van igazság abban, hogy az ember aktuális lelkiállapota hozza magával azt, hogy milyen zenét hallgat. Egyszerűen nem voltam képes lenyomni egy dallamosabb lemezt. Kivételt talán némi Priest, Maiden,…..
Nyolcadik nagylemezéhez érkezett a norvég black metal zenekar, a Kampfar. Az ősi északi csatakiáltásról elnevezett banda 4 éve adta ki eddigi utolsó sorlemezét, a Profant, amelyért hazájukban megkapták a Spellmann díjat, mint a metal színtér legjobb lemezéért járó elismerést. A közel negyedszázados…..
Május 3-án érkezett meg sárkányfejes hosszúhajóján a viking/melodikus death metal legsikeresebb hordájának, a svéd Amon Amarth-nak 11. nagylemeze, az őrjöngő, önkívületi állapotban pusztító harcosról elkeresztelt Berserker...
Hosszas várakozás után március 29-én jelent meg az extrém metal supergroup Vltimas bemutatkozó lemeze, a Something Wicked Marches In. A triót Rune „Blasphemer” Eriksen (ex-Mayhem, Aura Noir) gitáros, Flo Mounier dobos (Cryptopsy) és minden death metal frontember keresztapja, David…..