Regisztráció Blogot indítok
Adatok
olcso

0 bejegyzést írt és 1011 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mivel az elmúlt napokban több olyan eset is történt amikor az autópálya aszfaltján gázoltak halálra valakit, így újra elővesszük ezt a témát. Számos olyat tanácsot olvashatsz, amivel egy-egy emberélet megmenthető lett volna... Mit tegyünk ha műszaki hiba jelei mutatkoznak az…..
olcso 2014.08.05 09:27:04
@ledo76: Én voltam már haladás közben leállósávon. A belsőből egy dobozosnak kedve szottyant a külsőbe kijönni, pont oda, ahol én voltam. A baleset csak így volt elkerülhető...
Ennyi pénzt adnak francia cégek, ha biciklivel megy valaki munkába. Hat hónapos kísérletbe kezdett Franciaország, amivel növelni akarja a biciklivel munkába járók arányát. Húsz cég és szervezet (összesen tízezer alkalmazottal) döntött úgy, hogy 25 eurocentet (76 forintot) fizet…..
olcso 2014.06.04 20:27:38
@f.nero: Nem a számát keveslik sokan, hanem azt állítják, hogy így is többet vesz ki a közösből az autózás, mint az adóként befizetett összeg.
A MOL Bubi közbringarendszer éles indulása az előzetes tervektől eltérően halasztódik, mert a rendszer kiépítését végző konzorcium tagja, a T-Systems Magyarország Zrt. koordinációjában készülő egyedi szoftver fejlesztését és tesztelését a szerződésben vállalt…..
A sport Audi Nissan a II. kerületben a Budagyöngye és az Akadémia villamosmegálló között keresett magának méretben megfelelő parkolóhelyet. Meg is találta. Olvasónk megmutatta a képet egy környéken talált rendőrjárőrnek, akik azt mondták neki, hogy sajnos nem tudnak mit…..
olcso 2014.05.08 16:19:57
@Lesből Támadó Szárítókötél: semennyire. Nem okozol kárt. Akkor okoznál, ha kilyukasztanád a gumit.
olcso 2014.05.11 10:01:53
@Tkq: Ha nincs ott a "sértett" az autónál, akkor ezért nem vesznek elő. Akkor vennének elő, ha ott lenne és mondjuk szállna be, hogy induljon valahová, te meg leereszted, hogy ne mehessen. Viszont ebben az esetben akarata szerint sétál a város egy másik utcáján...
olcso 2014.05.27 19:47:20
@cenzuratroll bosszanto: Ráadásul sikerült egy viccre reagálnod...
Rendszeresen átmennek a piroson, járdáznak, és szembemennek a kijelölt forgalmi iránnyal a brit biciklisek. Yorkban egy szabálytisztelő sporttárs meg is elégelte, hogy egyedül kell álldogálnia a lámpás kereszteződésekben, és videó-összeállítást készített a fejkamerás…..
olcso 2014.04.21 19:42:03
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Azt hogy csinálod, hogy egy kéken villogó autónak 80-ról meg tudsz állni, míg egyébnek nem??

Volt már, hogy nagyon kellett és 60-nal mentem Budapesten... Elárulom, hogy nincs gáz a fékezéssel.
olcso 2014.05.23 06:20:30
@álfirkász: Hajrá! Vesszen a járdázás! : )
olcso 2014.05.23 06:24:53
@Mityu "aljanép" MG: "Olyan volt már, hogy bicajost lerúgtam a cangáról zebrán, autónál max. a szélvédőt tudnám bedobni kővel"

Te valami mindenható lehetsz...
Nyitott ajtóval hagyta a kereszteződés közepén autóját, hogy a beszóló kerékpáros után rohanjon, egy sofőr a XI. kerületben, a Fehérvári út és az Etele út kereszteződésében. Az E-tanu blog szerint a személygépkocsi az Etele útról kanyarodott balra a Fehérvári útra,…..
olcso 2014.04.30 23:03:08
@zoli_: "meg vannak győződve a felsőbbrendűségükről, és ennek teljes tudatában közlekednek."

Még jó, hogy te nem vagy ilyen...
olcso 2014.04.30 23:07:40
@zoli_: Nem láttál még zebrába torkolló kerékpárutat?? Esetleg nem lehet, hogy a zebra előtt tolja valaki a járdán??
olcso 2014.05.13 21:40:14
@_B_: @flea: Szerintem nem ugyanarról az irányról beszéltek.

Helyismeretek lvl 2: A gyalogkerékpár a Rátz L. utcánál nyommal a lábasok parkolójában van vezetve, hogy majd a Tétényinél visszavezessen a zebrához. A gyalogkerékpár szakasz szerintem roppant veszélyes, ahogy a buszmegállóktól, vagy bejáratoktól 2 centire megy el, gyalogosok is járnak rajta és sok helyen keskeny is. Ezek miatt és mert az úttest kifejezetten szélesnek mondható nem használom a szakaszt és kifejezetten idegesít a lábasok alatt tekerő népség. Megkockáztatom, hogy így vélekednek a videón láthatók is.

(flea, szimpatikus, hogy te is elkezdted terjeszteni az igét :D :D )
vagy - kimondani is borzasztó - SMS-t írok? Akkor most ebből ügy lenne! A budapesti nagykörúton kiemelt figyelemmel kell közlekedni, mert a gyalogosok a piroson átmennek a villamos után szaladva, a kerékpárosok meg - nem is tudom - álmodoznak? A videó alapján mindenki maga döntse…..
olcso 2014.05.12 01:01:04
@Ruszi: Nálad nem szoktam általánosító cikkeket olvasni, úgyhogy reméltem már első olvasatra is, hogy nem ez volt a cél, de azért picit kiemeltem.

Nem tudom, hogy állsz a kerékpárral, de nagyon igazad van abban, hogy mozgó lábbakkal is el lehet bóbiskolni.
Miután nem vettem a bátorságot, és tulajdonképpen étvágyam sem volt hozzá, hogy a Fidesz Brüsszeltől tiszteletet követelő (?!) EP-választási kampányának részét képező remekbe szabott plakátot értelmezni próbáljam (megtették mások helyettem, köszönöm szépen) ma már nem…..
olcso 2014.05.05 07:30:28
@babbaba: Gondolom, hogy egy adott programról a vélemény pártfüggetlen. Én örülök neki, hogy többet kapnak. Ami zavar, hogy nem telik el napom, hogy valami foglalkoztatás bővülése hírt ne halljak, még akkor is, ha ez éppen külföldnek és a közmunkának köszönhető.
olcso 2014.05.05 12:28:10
@fda: Ez nem a jogainkért kiállás, hanem fröcsögés. Az lenne a jogért kiállás, ha megneveznénk, mit sértettek meg és elmondanánk, hogy ezt nem lehet velünk megtenni. Ezzel szemben a legtöbb EU ellenes honfitárs csak az ilyen jelmondatokig jutott. Nekik gratuláció!

Értelmes dolgot csinál egy háztartásbeli családanya is, ne számítson ő is foglalkoztatottnak??
Na mindegy, abban igazad van, hogy jobb, mintha otthon ülnének és havonta fölvennék a segélyt.
olcso 2014.05.05 17:30:53
@fda: És a fröcsögést fölkapják a külföldiek. Ezt csitítani kéne, nem pedig erősíteni. Jelenleg nem látom ezt a tendenciát.

A családanyát azért írtam, hogy megmutassam, sokan csinálnak értelmes munkát úgy, hogy "nincsenek foglalkoztatva".

"Mert egyébként mi a különbség???"

Ezt a kérdést föntebb Te magad válaszoltad meg, mikor írtad, hogy ha otthon kertészkedsz, az nem munka, míg máshol munka. Otthon viszont nem lehet csakúgy hobbiból műteni, mert komoly képzettség kell hozzá és nem mindenki képes rá. Tehát az orvos nem helyettesíthető egy hétvégén rászánt fél órával.

De az sem mindegy, hogy valaki közalkalmazott, vagy közfoglalkoztatott.
Szinte teljesen használhatatlan az új a Bajcsy-Zsilinszky úti kerékpársáv, mert folyamatosan turistabuszok állnak rajta. Pblue mikroblogger lőtte azokat a képeket, amelyek bizonyítják, hogy hétfő reggel a buszok és turisták miatt sem az úttesten kialakított új biciklisávban, sem…..
olcso 2014.02.25 18:03:05
@Pirx: Természetesen igen. Sokszor mellém is áll még pár. De ha te nem láttál még, akkor javaslom a jogsid visszaadását, ugyanis ilyen gyenge látással igen veszélyes lehetsz.

"Ameddig nem veszitek észre, hogy a morál, ahogy a kerékpárosok viselkednek, akár az életükbe is kerülhet, ha csak azt mondogatjátok, hogy vigyázzanak rátok, holott megtesztek mindent azért, hogy balesetet szenvedjetek, addig semmi nem fog változni. Nem mástól kell várni, hogy állandóan félreálljon előletek a járdán, hanem be kell tartani a szabályokat, Ha ez megvan és nem változnak a számok, akkor lehet a közlekedés többi résztvevőjét felelősségre vonni."

Nálam megvan. Akkor most vonogathatok másokat felelősségre??
Nem. Én ehelyett a veszélyesekre rászólok (pl kivilágítatlanokra stb.), életet is menthetek akár ezzel. Sajnos autóvezetőkre nehezebb rászólni, mert burokban ülve zenét hallgatnak, emellett szándékosan szabálytalankodnak nagyrészt.
olcso 2014.03.01 16:34:43
@ex-dr. vuk: "Ott tartottunk, hogy nincs gond a buszkerulgetessel, de a beengedesi hajlandosaggal nagyon is."

Szerintem inkább az a gond, hogy ott vannak a buszok, mint az, hogy nem engednek be.
olcso 2014.03.01 16:49:29
@Teri néni: "Már nem 5 éves vagy, hogy a felnőttek azt lessék, hogy te mit szeretnél."

Kultúra. A mozgólépcsőn is előre lehet engedni a másikat. Lemondhatsz a közlekedésben is az elsőbbségedről és a buszon sem kell a tenyeredbe köhögni... De ha neked úgy esik jól, mert nincs törvénnyel szabályozva... Szerencsére egyre kevesebb ilyen van.

"Mindenki lesz@ja a bicikliseket."

Megpróbálja mindenki, de nem jön össze. Mikor minden nap azt hallja a delikvens - aki 500 Forintot pöfékelt el-, hogy rövidebb idő alatt, szinte ingyen, frissen zuhanyozva a kolléga a melóhelyen van, nem megy az a bizonyos leszarás...

"Hülye köcsögök, akik a forgalmat akadályozzák."

Igen, azok valóban hülyék... Ezért utálom pl a kikörúti biciklisávon villogó kocsikat, vagy a dugóban szándékosan el nem engedőket...

"egy busz rááll a sávra, amit kaptatok tőlunk, az adófizetők pénzéből. "

A busz minden sávra parkolhat, amit az adófizetők pénzéből építettek?? Csak mert akkor remélem legközelebb kipróbálják, hogy a belsőbe állnak meg, vagy azt a te személyes anyagi támogatásoddal építették?? Ja nem...
Belsőség Heti merítés 2014.02.16 08:35:46
Háromszáz Azt már csak remélni tudom, hogy az utóddal, szintén K11, sem fogok. Bár, és ez sajnos az évjárat miatt elkerulhetetlen volt, az újban már mindenféle firlefáncok vannak, amik elvileg az ember életét konnyíteni hivatottak, a gyakorlatban azonban – majd meglátjuk.…..
olcso 2014.02.16 14:57:00
@JMC: Egyszer nekem is benézett 8 alá (városon kívül). Ha akkora a forgalom, hogy nem lehet/nem éri meg előzni, akkor jól fogyaszt. : )
olcso 2014.02.16 14:58:01
@mica-r: Szerintem sem jobb autó, de a tulaj jobban szereti, ez a lényeg.
Eddig is arra vágytunk, hogy úgy biciklizhessünk Magyarországon, ahogy a dánok tehetik saját hazájukban, de ezzel most már az egész világ így van. Még azok az üzletemberek és öltönyös amerikai közgazdászok is, akik a saját nevükben is dollárjelet írnak s-betű helyett,…..
olcso 2014.02.06 22:40:02
@Bedi: Én is két lakatot használok, amíg ezeket leveszem, addig bemelegítek picit, mozgatom a lábam, koncentrálok a forgalomra, mit-hogy fogok tenni utamon. Szép szertartás, de el tudnám végezni ezt lakat nélkül is. : )
Mégis megpróbálják lenyomni a torkunkon 3 milliárd forintos lehúzást. Közben előkerült egy kiskapu a törvényben. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
olcso 2014.02.02 07:26:12
@boom2: Említeném még a V5-ös motort : )
...írta Szabó Lőrincz "Szél hozott, szél visz el" című versében, amelyet sokan inkább Koncz Zsuzsa gyönyörű előadásában ismerünk. A téma a reggelek időjárása kapcsán igen aktuális. Legalább a fejekben oszlassuk el a ködöt, mielőtt autóba ülünk! Mi az a…..
Megtalálta a rendőrség a japán világutazó Budapesten ellopott kerékpárját szombat délelőtt. András Tamás rendőr főhadnagy, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának sajtóügyeletese elmondta: a kerékpárt egy XVII. kerületi piacon találták meg szombat…..
olcso 2014.01.25 17:04:46
@Deszkás: Valóban, ez előfordulhatott... :S
olcso 2014.01.25 17:26:47
@Deszkás: : (
olcso 2014.01.25 17:40:45
@Fazakas László: Igazad van, a fideszre szavazunk mind, akik itt vannak, csak fejezd be!
150 ezer forint – nagyjából ennyibe kerül ma egy ingyenes szülés Magyarországon. Ennyit kell, de legalábbis ajánlott fizetni hálapénzként az orvosoknak, szülésznőknek. Van olyan is, aki elvből nem fizet, de ilyenkor nagyobb az esélye, hogy olyan ellátást is kap. A Fizettem.hu-ra…..
olcso 2014.01.24 19:44:01
@Adamecz Zoltán: Gondolom azt akarja elérni sok ember, hogy végre azok, akik segíthetnének a helyzeten, fölfogják, hogy mi a probléma. Kevesen akarnak gyerek nélkül fölnőni, mégis sokaknak sikerül. Oka lehet a kevés pénz, vagy az ellátástól való félelem --> halogatás... Ez utóbbira szeretnék a figyelmet fölhívni szerintem az ilyen posztok.
olcso 2014.01.25 16:50:03
@Adamecz Zoltán: Abban egyetértek veled, hogy egy bizonyos szint fölött nem pénzkérdés. Az ellátásra pedig talán a hozzáállás lett volna megfelelőbb szó az én gondolataim kifejezésére. Itt nem feltétlenül az orvosi ellátásra gondolok, hanem bármire, amit egy nap alatt gyerekkel megtapasztalhatsz. Sok-sok hely akad, ahol tényleg gyenge az oktatás, vagy az orvosi ellátás, stb de akár az idősebbek hozzáállására is gondolok.
Hekkerek nyúlják le az összes pénzt a bankszámláról. Ja nem is, a közlemény rovatba NAV van írva. Útonállók állítják meg a kocsimat, és pénzt követelnek. Ja bocs, ez a Közútkezelő Zrt. Lelövik a kutyámat. Dühöngenék, de rájövök: uraink vadásznak erre. Becsapnak a…..
olcso 2014.01.24 11:17:41
@♔batyu♔: "de nem halmozza az adósságot, nem az antiszemitizmus elleni harc áll a középpontban"

Akkor megyek és frankón most ellopom a kocsid...
olcso 2014.01.24 13:46:52
@enpera: Nem vagyok fideszes, de Orbánozni tilos, a ballibsik meg köcsögök... : )
Yoshihiro Shimada öt éve járja a világot kerékpárjával, pénteken érkezett Budapestre. A VII. kerületi hostelben szinte rögtön meg is szabadították kedvenc járművétől. A japán utazó a bulinegyed közelében található Kertész utcában szállt meg pénteken. A kerékagynak azt…..
olcso 2014.01.21 22:53:21
@JT_Biopower: Ha siker, akkor írd ide, mert többen szívesen segítenénk : )
olcso 2014.01.22 14:50:42
@Cecan: Nyomtalanul eltűnt tárgyakba azért nem fektetik az energiájukat, mert helyette 6 másikat megtalálnak, aminek valami esélye van.

Ha a lopásról pl. egy videófelvétel rendelkezésre áll, keresik, hogy ki van rajta függetlenül attól, melyik "másik oldal" keresi még.

Azt a posztot persze nem emlegeted, amelyiket föntebb bemásoltam. Ott teljesen kulturáltan kérnek mindenkit, hogy ne küldje nekik ezt a linket. Persze azon nem lehet fölháborodni...
olcso 2014.01.24 12:30:43
@JT_Biopower: Köszi, küldtem egy picit pártállástól függetlenül : )
Hat éve áll üresen egy jókora terület a Nyugat pályaudvar mellett. Ide épült volna a kormányzati negyed, de aztán ugye nem lett belőle semmi. Ennyi idő alatt minden mozdítható értéket kiloptak belőle, épületei romosodnak pusztulnak, végleges megoldás nincs a láthatáron. Lehet,…..
olcso 2014.01.23 22:25:31
@herkó: Gondolom te nem voltál 20 éves... Vagy hány éves koráig kussoljon az ember?? Mondjuk 40 évesen beszélhetnek már az emberek??
Három hónapig használhatták a biciklisek Magyarország első ingyenes önkiszolgáló szervizpontját, vandálok ugyanis ellopták a kihelyezett szerszámokat. Fotó: FŐKERT Nonprofit Zrt. / Facebook Október 31-én adták át a Vérmező kerékpáros parkját, pihenővel, és mindenki…..
Legutóbb azt vizsgáltuk, hogy a magyar költségvetés arányosan keveset fordít oktatásra. Ugyanakkor az is igaz, hogy a jelenlegi kiadásokat is lehetne ésszerűsíteni. A tanárok sokszor panaszkodnak, hogy alulfizetettek. Tény, hogy egy 15 éves tapasztalattal rendelkező általános…..
olcso 2014.01.23 18:10:29
@Suncsa: És szerinted kinek jó, ha a tanárok ellen hangolja az országot??
A kőszegi hétvégi ház után most egy Szolnok melletti templomot, pontosabban a szandaszőlősi református gyülekezet közösségi házát karolta fel az egyik leglátogatottabb építészeti és dizájn oldal, a Dezeen. A modern építészeti kialakítást a Sagra Architechts irodának…..
olcso 2014.01.23 00:20:00
@herpa: Az utóbbi időben így is túl sokat kaptunk. Fölösleges utak, hülye táblázás, sörnyitó... Még egy templommal valóban lehetett volna még egy kis zöld területet megszüntetni (ugye fakivágással). Tehát valóban jól mutatott volna. Ez itt a napfényes vidék, sok hellyel, nem is értem, miért minden épületet/utat/térkövet/parkolót a fák helyére kell létrehozni...
olcso 2014.01.23 10:30:11
@Gera: Címmódosítás segítene csak. Cím megnézése után a képek böngészése és kommentelés következik...
Egy furcsa meghívó érkezett ma a szerkesztőségbe. Tisztelt Szerkesztőség!A Magyar Kerékpárosklub és  a Bringázz Sopron Egyesület szeretettel várja a sajtó képviselőit sajtótájékoztatójára.A sajtótájékoztató keretében a Magyar Kerékpárosklub a Bringázz Sopron…..
olcso 2014.01.22 17:09:24
@Peter Csongradi: "nem egyenrangú jármű egy autó, mint egy bringa"

Erre milyen szabály vonatkozik??

"kellemetlen autóvezetés közben, az össze-vissza felbukkanó bringást kerülgetni"

Azért többségében a biciklist előzzük, aki pedig nem tudja, hogy kell előzni, az vegyen pár órát bármelyik oktatónál...

A meghívást pedig nem értem. Nem kell tolni semmit a kereszteződésben. Valaki esetleg ott volt és írna egy beszámolót??
Paks bővítése után a garázsban egyszerűen rádugjuk majd az autónkat a konnektorra. Persze.Mottó:"Kedves nézők! Amint újabb információkkal rendelkezünk, természetesen, megosztjuk majd önöket."A paksi üzlet kapcsán jól bemutatható, miként működik az Orbán rezsim…..
olcso 2014.01.22 06:50:45
@shitgun: Szerintem ez esetben a kampány így nézne ki: "(itt egy nagy szám) Forintnyi adósságtól mentettük meg az országot!"
Ilyet szerintem nem nagyon vállalna be a kormány.
A múltkori német buszos bejegyzésem valami olyan címmel került ki az Index2-re, hogy "mulatságos buszok Németországból" - pedig szerintem semmi furcsa vagy vicces nem volt a felsorolásban. Hogy ezt alátámasszam, jöjjön most pár olyan gumikerekű, ami tényleg meglepőnek tűnik a…..
olcso 2014.01.21 22:46:30
@nyelv-ész: Sajnos nem vagyok nagy szakértő. :$

Amiből én ítéltem: pötty index elől, négyzet alakú lámpa (nem téglalap), tolatólámpa talán nem volt beépítve a lökös alá??
Csak nem tudom, hogy a kilincs az volt-e az általam linkelt fajtán is?? Ablakfűtéssel ha jól tudom, létezett.

Ha neked van igazad, akkor ne kímélj, már nagyon akarom tudni, hogy melyik fajta ez! : )
olcso 2014.01.21 22:48:28
@olcso: Közben találtam a megfelelő kilinccsel egy képet.
olcso 2014.01.22 00:22:55
@nyelv-ész: Az biztos, hogy az a valaki, aki akkor, annál a pirosnál megállt, egy napra gondolkodóba ejtett engem, hogy milyen az a Fiat. : )
Na ez se mai videó, még ha nem is olyan régi, mint amit tegnap posztoltam arról, hogy senki sem felelős a dugókért, azok maguktól alakulnak ki. Ebben a videóból is az derül ki, ki a hibás a forgalomban. Legalábbis New Yorkban. Itt azonban a válasz, nem az, hogy senki, hanem az, hogy…..
olcso 2014.01.20 13:52:57
@Luxusmoszkvicsslusszkulcs: "Az autósok csak a nálunk is megszokott bunkók, akiknek a zebra dísznek van"

Ebben a mondatban a "csak" szerintem fölösleges. Rengeteg életet veszélyeztet ez a fajta magatartás. Sokkal-sokkal többet, mint egy pirosozó kerékpáros, arról nem is beszélve, hogy a bicajos a saját épségét kockáztatja, míg a "bunkó" másét.

Szerencsére egyre kevesebb ilyen kerékpárost látok Budapesten. : )
olcso 2014.01.21 02:29:17
@Dr. Valentin Narcisse: Nyilván soha nem jó egy baleset, de jobb, ha én élem túl vétlenül, mintha én halnék bele vétlenül.

Azt nem tudom, hogy mennyi idő terméke ez a videó, de lehet, hogy itthon is található ezidő alatt ennyi barom.

Én azt veszem észre, hogy az autózás hétköznapi, a szabályszegések ezért a többségnek föl sem tűnnek, míg a bicajozásnál nincs ilyen bejáratottság.