Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Otido

135 bejegyzést írt és 276 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Második Világháború utáni időszakot a történelemtudomány hidegháborúnak nevezi. Tény, hogy a két győztes nagyhatalom, a Szovjetunió és az USA nem csak retorikájában volt háborús, hanem a szüntelen fegyverkezésben is. Egyre-másra rendszeresítették a mind modernebb, pusztítóbb fegyvereket, sőt,…..
Róma szerint azért vannak a háborúk a világban, mert Oroszország nem tagadja meg a saját, ortodox hitét és nem tér át a római katolikus hitre. Ha az ortodox Oroszország "megtérne" és római katolikussá válna, akkor azonnal kitörne a világbéke - sulykolja a Vatikán vagy 1 milliárd kvázi római…..
2020. október 20-án az alábbi üzenetet osztotta meg Ferenc pápa a Twitter oldalán: „Elég!” (Lk 22,38), mondja Jézus, amikor a passió előtt a tanítványok megmutatják neki a két kardot. „Elég!”: félreérthetetlen válasz mindennemű erőszakra. Jézusnak e szava átível az évszázadokon, és ma is erővel…..
Az alábbiakban kommentár nélkül idézzük, amit a Katolikus Egyház Katekizmusának adott korokban aktuális kiadásai tanítottak a halálbüntetés intézményéről. Az Egyház első katekizmusa "Római Katekizmus" (Catechismus Romanus) néven 1566-ban jelent meg, azzal a szándékkal, hogy az Egyház alapításától…..
A szlovákok nagyon szépen rendben tartják várai(n)kat. Bár láthatóan sokat költenek a várak restaurálására, eszükbe sem jut annak költségét – ha csak részben is – a látogatókra terhelni (mint mondjuk Vajdahunyadon, ahol egy felnőtt belépő kereken 10 euró); a belépő jegyek ára közép-kelet-európai…..
Sefatias Nyolc éves a blog 2020.04.14 07:19:48
Észre sem vettem, és szép lassan nyolc éves lett a blog. Ez alatt a nyolc év alatt közel félmillió kattintás, több tízezer komment jött össze, és ez a 462. bejegyzés. A nézeteim, a feldolgozott témák jelentős változásokon mentek át. És talán ritkábban is írok. De azért még megy. Nem is emlékszem már…..
Yoannis Lahzi Gaid (a képen balra), egyike Ferenc pápa személyi titkárainak, arra hívta fel a pap barátait, hogy szükség idején is lássák el a híveket. A kopt katolikus pap szerint ugyanis az emberek elhagynák az Egyházat, ha úgy éreznék, a szükség idején az Egyház hagyta el őket. "Azokra az…..
     Az érem rajzolata valóságos mariológiai tanítást hordoz. A Csodásérem első oldalán a Szent Szüzet látjuk, amint kitárt kezeiből a kegyelem fénye sugárzik.A másik oldalon pedig először jelenik meg a Két Szív, Jézus Szentséges és Mária Szeplőtelen Szívének együttes ábrázolása, s ezzel egyértelmű…..
Otido 2020.01.12 23:09:31
Otido 2020.01.12 23:18:45
@Otido: ez csak egy történet. Nem kitalált, nem kiszínezett. Én láttam és tanusítom, hogy igaz. Ezért is írtam le. Hogy másoknak is erőt adjon. És hitet.
KV BLOG A végső katolikus válasz 2019.12.15 00:09:58
Részleges búcsút intünk. Imádságos mérlegelés és közös eszmecserék után, a legörömtelibb okból tesszük: az elmúlt hónapokban a szerkesztőségünk több tagja is elérte családjában azt a gyermekszámot, amelybe felelős szülőséggel, teljesidős civil munka mellett, a szerkesztői szolgálat már nem fér…..
Rövid cikksorozatunkban azt járjuk körül, miért téves a keleti katolikus egyházak házas papjaira hivatkozva érvelni a nős férfiak ("viri probati") pappá szentelése mellett a latin egyházban; hogyan terjedt el a cölibátus nélkül élő házas papság legitimitásának hamis mítosza; és hogyan erősítette…..
Otido 2019.12.10 10:50:41
@Intersziti: nem ez a kérdés, de csak fecsegj! Minél többet beszélsz, annál inkább elárulod magad és a téged kűldőket.
A cölibátusi fogadalmuk tudatos semmibe vételére biztatja a katolikus papokat a német Jordana Schmidt, a Betániai Domonkos Nővérek rend tagja. A nővér az osztrák szerzetesrendek e héten Bécsben tartott őszi nagygyűlésének egyik meghívott fő felszólalójaként beszélt erről. A domonkos nővér beszédéről…..
Október 24-én adott interjút Luxemburg érseke, a jezsuita Jean-Claude Hollerich bíboros (a képen) a La Nacion nevű argentin lapnak. Az érseket, aki egyben az Európai Unió Püspöki Konferenciáinak Bizottsága elnöke, Ferenc pápa idén október 5-én emelte be a pápaválasztó bíborosok közé. Hollerich…..
Otido 2019.11.07 16:22:54
Az osztrák Alexander Tschugguel (a képen) volt az egyik azok közül a személyek közül, akik a római Santa Maria in Traspontina templomból eltávolították az ott szertartásosan használt Pachamama ("Földanya") szobrokat, és a Teverébe hajították őket. A huszonhat éves bécsi katolikus életvédő hétfőn…..
Otido 2019.11.07 16:21:02
@Gratia Copiosa: egyetértünk.
Köszönöm, hogy megosztotta a véleményét!
"Nekünk, nőknek, többé már nincs időnk várni. Együtt állunk ki és keményen dolgozunk azon, hogy az egyháznak legyen jövője - méghozzá életbarát és nőbarát!" - jelentette ki Chantal Götz, az "A Hit Hangjai" nevű szervezet képviselője azon a találkozón, amelyen több ország (névleg) katolikus…..
Annak kapcsán, hogy Gerhard Müller bíborost a pán-amazóniai szinóduson megpróbálták felhasználni (lásd a cikkünket róla itt) a kipróbált házas férfiak ("viri probati") pappá szentelése melletti érdekküzdelemben, további keresést végeztünk, hogy képet kapjunk arról, mit is gondol erről a kérdésről…..
Otido 2019.11.01 08:57:01
@Intersziti: nem voltál még angliai szentmisén.
Megjegyzem, nagyon csúnyán beszélsz, a témához biztosan méltatlanul.
Gerhard Müller bíboros is szorgalmazta a családos férfiak pappá szentelését - adta hírül még a pán-amazóniai szinódus alatt, október 25-én a katholisch.de. Ahogy a német püspöki konferencia híroldala a cikkében beszámolt róla, a szinódus meg nem nevezett résztvevői idézeteket osztottak ki a Hittani…..
Az osztrák kath.net beszámolt róla, a LifeSiteNews pedig a saját forrásával is megerősítette: a pán-amazóniai szinódus pénteki ülésén több püspök is jelezte, hogy nem fog résztvenni a szinódus Szent Péter Bazilikában tartott zárómiséjén, ha ott kihelyezésre kerülnek a Teveréből kihalászott…..
Róma püspökeként bocsánatot kért Ferenc pápa, amiért ismeretlen katolikus hívek - tiltakozásul a pogány szimbólumok szertartásos használata ellen egy katolikus templomban - eltávolítottak több amazóniai Földanya-szobrot a római Santa Maria in Traspontina templomból, és a Tevere folyóba dobták…..
"Keresztutat" járt Rómában szombat reggel a pán-amazóniai szinódus több, mint 250 püspök, pap, szerzetes, és laikus résztvevője. Az Angyalvár lábától a Szent Péter térig haladt ájtatosság 14 állomásának mindegyike Amazónia egy-egy helyi régióját jelenítette meg. A résztvevők az imádságra…..
Ismeretlen elkövetők megelégelték a "Pachamama" ("Földanya") szobrok jelenlétét a római Santa Maria in Traspontina katolikus templomban, és hétfő kora reggel a megszerzésük után a Tevere folyóba hajították őket. A tettesek az akcióról készített videójukat az interneten is közzétették: A szobrok…..
Gustavo Gutiérrez, a "felszabadítási teológia atyja" szerint a katolikus egyház jelenleg "veszélyes szituációban" van. A helyzet nagyon nehéz, különösen Ferenc pápa számára - jelentette ki a 91 éves perui teológus kedd este Rómában, a Szentatya lépéseit és kijelentéseit érő bírálatokra utalva. Ha…..
Otido 2019.10.17 23:27:14
Otido 2019.10.17 23:30:04
@csaba carmarthen: Pacepa (tábornok) a román Securitate parancsnoka volt. A könyvében nem is említi a KGB-t. Ami érthető abból a szempontból, hogy Románia és a Szu viszonya igen feszült volt.
A katolikus hite gyermekkora óta formálja, Assissi Szent Ferenc pedig példakép a számára. A színészi karrierje során visszautasította azokat a szerepeket - köztük az akcióhős Rambóét - amelyekről úgy érezte, ellenkeznek a keresztény értékekkel. A hite különös érték és rendkívül személyes dolog a…..
"Bennszülött rítusok" alapján önálló ún. "amazóniai miserítus" létrehozásáról folytattak eszmecserét a meghívott püspökök a pán-amazóniai szinódus második napján - írja az argentin ValoresReligiosos híroldal szinódusi tudósítója. A hírt Ferenc pápa barátja és életrajzírója Austen Ivereigh, brit…..
Ferenc pápa és a kúria több tagja pénteken faültetési ceremónián vettek részt a vatikáni kertekben, a Globális Katolikus Klímamozgalom, a (pán-amazóniai szinódust is szervező) Pán-amazóniai Egyházi Hálózat, és a Ferences Kisebb Testvérek Rend szervezésében. A rendezvényt Assisi Szent Ferenc…..
Otido 2019.10.08 12:00:59
@csaba carmarthen:
KEK
677 Az Egyház az Ország dicsőségébe csak ezen utolsó Húsvéton át léphet be, melyben követi Urát halálában és föltámadásában. Az Ország tehát nem az Egyház történelmi diadala által fog beteljesedni állandóan növekvő fejlődés útján, hanem Istennek a gonosz utolsó támadása fölötti győzelme által, melynek következtében Menyasszonya alá fog szállni a mennyből. Istennek a gonosz fölforgatása fölötti győzelme az Utolsó Ítélet formáját fogja ölteni e mulandó világ végső, kozmikus összeomlása után.