Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nardaj

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Költők, kedves Olvasók! A valaha volt költőkre, és külön magyar költőinkre emlékezve köszöntelek a Költészet Napján ! Virtuális Költőversenyünkre 12-en neveztek, és 9 költő írt verset. Egyikük sem hivatásos, és van, aki nem is tudott sok időt rá szánni: sokfelé élő, sokféle életmódot…..
Már első nagy érdeklődéssel várt elnöki döntése komoly dilemma elé állíthatja Áder Jánost, akinek nem lesz könnyű a nemzet egységét megjelenítenie Geréb Ágnes kegyelmi kérvényének elbírálásában. A jogerősen két év letöltendő fogházbüntetésre ítélt szülésznő…..
nardaj 2012.05.04 16:07:41
@vkaresz6: a felsoroltak nagy része kell és azok meg is volt az eddigi szüléseknél is.
Pár dolog, amit írtál - orvos, járó motorú mentőautó - nem kell és nem is feltétel a világon sehol sem.
nardaj 2012.05.04 16:10:27
@bIQa: a bábai szüléskísérés és a kórházi medikalizált szülésvezetés két külön dolog. A hasonlatodat folytatva olyan, mintha ha nem lenne pilótaengedélyed akkor nem motorozhatnál.
És ez mutatja azt is, milyen, amikor orvosok szabályozzák az otthonszülést: mintha pilóták döntenének arról, hogy kell motorozni.
nardaj 2012.05.04 16:12:34
@vkaresz6: ha szerinted orvos kell a szüléshez, akkor az tényleg LOL és nincs is miről beszélni.

Sajnálom ezt az országot, hogy ilyen agymosott hülyék lettünk, sikerült lassan sikerül elhitetni a néppel, hogy orvosok nélkül az első sarkon elfelejtenénk levegőt venni.
Kezdjük néhány nyilvánvaló igazsággal:1.     A munkavezetők, irányítók tekintélye nem azonos a hatalmaskodással: az előbbi teljesítményen és tudáson alapul, az utóbbi csak pozíción. (…Nem véletlen, hogy ez a kormány keveri és keverni igyekszik e két…..
nardaj 2011.06.24 15:08:06
@Vértes László:
"helyben elhelyezkedik minimálbéren" Egy tartósan segélyből élő? te hol élsz? öszintén.

Tanulás nem mellőzhető: jó, hogy ezt kiemelted, pont erről szól a belegyzés egyik legfontosabb bekezdése, a tanulás nemhogy nem mellőzhető, hanem az EGYETLEN eszköz a mélyszegénység újratermelése ellen.
Ahelyett, hogy 50-100 évvel ezelőtti technológiákkal, amatőrökkel kivitelezett presztízs/gigaberuházásokba ölnék a az adőfizetők pénzét, inkább erre kéne hozzú távú stratégiát kidolgozni. Vagy felkutatni, felkarolni, terjeszteni a mikroméretekben már létező működő kezdeményezéseket.

Nemzeti tulajdonú gazdaság: negint csak nem tudom, élsz, de érdemes körülnézni: épp az ún. nemzeti tőkés réteg nyomása alatt halad jó kormányunk a "kínai modell" irányába - bérek a béka segge alatt, hosszabb munkahét, munkavállalói jogok munku, tankötelezettség leszállítása... egyik se a szaktudás és az alkalmazkodóképesség térnyerését segíti.
Ha inspirációra vágyódsz, ha elfáradtál, vagy kell a szemeidnek valami megnyugtató látvány, tégy egy sétát a természetben. Itt van az akác: szédítő illat, függönyként aláhulló látvány, fodros párizsi pompa. Az akáchoz az arany is társul, talán a méz miatt?  Ha az…..
Minden tavasszal van az a pont, ahol eperben lehet látni a világot. Minden gyümölcs képes hatni az összes érzékünkre, de az eper ebben vezet. Az év első gyümölcse. Illatos, zamatos, kellemes. Ha megesszük, felfrissít, tisztítja a vérünket, kisöpör, szomjat olt, eltelít, magvai enyhe afrodiziákumként…..
Ezek itt a kormányrendelet mellékletei, az utolsó módosítások kiemelésével.  1. melléklet a 35/2011. (III. 21.) Korm. rendelethez Az ellátás igénybevételének egészségügyi feltételei és kizáró okai 1. Az ellátás csak a következõ feltételek együttes fennállása…..
nardaj 2011.05.06 14:38:16
@bes3: én se igen értem, miért kell a bába meg a szomszédasszony (vagy a dúla) kompetenciaszintje közé egyenlőségjelet tenni.

Az előző hszedben meg még neonatológus kellett, hogy megállapítsa, egészséges-e az újszülött, az most meg már a csecsemősnővér is észre tudja venni.

Sajét tapasztalatom meg az, hogy leginkább a kóházban is a szülő veszi észre, ha baj van.
Költőverseny Az egész egy kis játék :) Az itt látható versek átlag 1-1/2 nap alatt készültek. Van, aki közben költözködött, van, aki állatokat terelgetett a vad szélben, majd leült és megírta, és van, aki gyerekhadra ügyelt, vacsorát főzött, stb. A költőversenyre heten jelentkeztek. Mindenki…..
nardaj 2011.04.12 19:49:44
Az Otthonszülés Mártírjai csoport vezetőjének nem kegyelmezett tegnap a Fővárosi Bíróság. Geréb Ágnes két év letöltendőt kapott öt év munkaköri eltiltással megfejelve, vádlott társai pénzbüntetéssel és felmentő ítélettel megúszták az ügyet. Akkor is ki merem…..
nardaj 2011.03.27 22:57:18
@Fabius: ha elolvastad a védőbeszédet, szerepel benne egy olyan szakértőnek a véleménye is, aki szakmailag megalapozottnak tartotta, amit GÁ csinált az adott vészhelyzetben.

Ide tartozik még az az 5 külföldi szakértő, akiknek gyakorlatuk van az intézményen kívüli, non-invazív szüléskísérésben, és a saját országukban jogosultak ilyen területen orvosszakértőként dolgozni. Nekik lefordították és kiküldték a teljes peranyagot, és mind az 5 szakmeber egybehangzóan állította, hogy GÁ az adott hirtelen fellépő vészhelyzetben az intézményen kívüli szüléskísérés paradigmáinak megfelelően, szakszerűen járt el.
Magyar bíróság csak akkor vehet figyelembe külföldi szakértői véleményt, ha hazai szakember a területen nincs. A bíró nem fogadta el az érvelést, hogy a medikalizált, invazív szülészetben jártas szakértők nem tekinthetők kompetensnek az intézményen kívüli szülések esetében, és az ítéletben az ő megállapításaikat vette a legnagyobb súllyal figyelembe.
Így fordulhatott elő, hogy a szakértő először megállapította a GÁ által alkalmazott műfogásról, hogy ő már a 60as években az egyetemen azt tanulta róla hogy veszélyes és kerülendő technika, tehát alkalmas lehetett arr,ahogy kitörje a baba nyakát. Persze kiderült, hogy nem tanulhatott erről a 60as években, mert a műfogást csak 94-ben publikálták - a "kitörte a nyakát" beleivódott a köztudatba, hála a Blikknek.

De visszamehetünk a 2007-es első ítélethez, amiben eltiltották: ott olyamiket kértek rajta számon, amit sok kórházban rutinszerúen másképp csinálnak (vagy speciel már a a legújabb újszülött-élsztési továbbképzéseken is máshogy tanítják). A protokoll "úgy maradt", de legalább elő lehet rángatni, ha valakivel ki akarnak szúrni.
A szülés.hu oldalon a készülő kormányrendeletnek egy újabb szövegverziója olvasható. Megnéztem, hogy az eddigiekhez képest mi változott, a változtatásokat a szövegben kiemeltem, és az alábbiakban a rendelettervezet szövegét ezekkel a kiemelésekkel együtt teszem közzé.A…..
Ha színtrend, akkor Pantone. A ’60-as évek elején alapított cég, melynek székhelye Carlstadt (New Jersey, USA), a precíz színkezelés szinonimája, világszerte elismert szaktekintély a design, divat, belsőépítészet és lakberendezés világában. A világon a legelfogadottabb…..
nardaj 2011.01.06 21:27:45