Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Single Pink Lady

88 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Olvasók! A Mindenkiszingli blog egy időre pihenőre megy. Sok izgalmas témát dolgoztam fel, és igyekeztem mindig egyedi látásmóddal bemutatni 21. századi társas kapcsolatok formáit, valamint annak átalakulásait. Szerettem volna megkérdőjelezni azt a nézetet, hogy a szingli csak a…..
Single Pink Lady 2021.02.26 09:35:58
@Reactor: Örülök, hogy érdekesnek találtad és rendszeresen olvastad a cikkeim. Az említett blogon nagyjából ezt fogom folytatni, lesznek hasonló szinglitémák, ahogy a Mindenkiszinglin is voltak gyerekes egyedülállókat érintő témák. Hátha találsz ott is számodra érdekes tartalmat. Üdv, SPL
Single Pink Lady 2021.03.01 17:08:55
@Lorrh: Mindenki megél valamiből. Eddig is írtam az egyedülálló szülők szemszögéből is a Mindenkiszinglin, és most egy olyan blogon folytatom, ahol egy cég támogatja a tartalom megjelenését. Előbb olvass majd el pár cikket, és utána ítéld meg, hogy mennyire lesz reklámközpontú. Nem vállaltam volna el, ha nem folytathatnám hasonló stílusban és tartalommal, ahogy eddig. Alkalmanként belefolytam a kommentelésbe, de nem tudok mindenre reagálni, mert igen, valóban így van, ez csak egy része az életemnek, mert így normális és kiegyensúlyozott. Köszi, hogy eddig olvastad, ha eddig nem tűnt reklámtartalomnak, valószínűleg ezután sem fog, de elfogadom, hogy másként látod a dolgot.
Nem igazán szoktam odafigyelni a Valentin-napra, mert szerintem vagy minden nap szeretünk valakit, vagy máskor se, és a szerelem ünneplésére a hétköznapok a legjobbak, de persze én is látom, hogy ilyenkor elkerülhetetlen a párral rendelkezők kirakatba tétele. Viszont a Bálint napot még le lehet…..
Mindenki szingli Piszkos anyagiak 2021.01.28 14:00:00
Hagyományos felfogás szerint attól fogva, hogy két ember együtt él, de legkésőbb akkor, ha már össze is házasodtak, közös kasszán lesznek egészen a házasság végégig. Vagyis elvileg nem dönthetnek a saját pénzükről, mert már nincs saját pénzük, csak a párnak van vagyona, bevétele, adóssága, és így…..
A klasszikus elképzelés azt diktálja, hogy akit szeretünk, és akivel együtt akarunk maradni, azzal előbb-utóbb egy fedél alá kell költöznünk. Össze kell bútoroznunk, fel kell adnunk a függetlenségünket. A jóléti társadalmak megjelenése előtt nem volt általános, hogy emberek sokasága egyedül éljen:…..
Nyugaton, főleg a tengeren túl viszonylag új szokás terjed: harmincas, negyvenes éveikben járó, jól szituált szinglik már eleve úgy keresnek partnert, hogy nem szerelem, összeköltözés, házasság és közös vagyon jár a fejükben, csak egy dolog: a közös gyerek...
Az idei karácsony nálunk a Mando és Baby Yoda jegyében telt. Már a tavalyi is, de mivel most aztán tényleg be voltunk zárva (nem rohantunk nagyszülőkhöz), a Star Wars mese megoldotta az ünnepi hangulatot. A Birodalom visszavág óta nem tetszett ennyire a réges-régi messzi galaxis... Az illusztráció…..
Megszavazták. Nem, mintha bárkit meglepett volna. Mindenesetre az az amerikai nő, Joy Wright, akinek a történetét nemrég olvastam, itthon esélytelen lenne arra, hogy gyereke legyen. A hölgy ugyanis leszbikus. A történet elején még szingli is volt. Nem akart egyetlen férfival sem ágyba bújni annak…..
Szinte minden ismerkedésnél előkerül manapság, kinek milyen az előélete. Mikor veszítette el a szüzességét, hány komoly kapcsolata volt, miért ért véget a legutóbbi (ha egyáltalán véget ért), mit szeret az ágyban és így tovább...
Szegény, sosem ment férjhez – szoktuk hallani a mondatot. És elképzeljük azt a rettenetes magányt, ami a vénkisasszony tantinak jutott. Ilyenkor még azt is hozzáképzeljük, hogy soha nem is szerette egyetlen férfi sem, nem volt szexuális élete és biztos borzasztóan bánja, hogy nem született gyereke.…..
Sokan hiszik, hogy azok, akik nem vállalnak gyereket, az életük valamely pontján meg fogják bánni ezt a döntésüket. Lehet, hogy csak idős korukban, mikor nem lesz kihez szólniuk. Lehet, hogy előbb. De rengeteg ember meg van róla győződve, hogy a teljességhez elengedhetetlen, hogy gyerekünk…..
Mi tehet boldoggá? Mitől érezzük azt, hogy végre hátradőlhetünk, mert elértük a célunkat? Van-e ilyen egyáltalán az életben? Jó-e, ha elérjük a céljainkat, illetve képesek vagyunk-e olyan célokat kitűzni, amelyekért érdemes küzdeni? És vajon mindenáron érdemes-e a cél felé haladnunk?..
Ugye, hülyén hangzik a cím? Hiszen miért is ne lehetne gyereke? Rengeteg egyedülálló nő van, aki gyereket nevel, sokszor küzdelmesen, a szerencsésebbek családi segítséggel, a szüleik, nagyszüleik támogatásával, vagy éppen úgy, hogy a gyermekük apja is jelen van kettejük életében még akkor is, ha …..
Single Pink Lady 2020.11.16 13:33:33
@Lorrh: Köszi az üzenetet a trollkodóról, töröltem és tiltottam.
Ahogy két hete szó volt róla, a dél-koreai szinglimozgalom alapvetően olyan emberekből, főleg nőkből verbuválódik, akik tudatosan vállalják az egyedüllétet. Végiggondolták és nem akarnak családot, sokszor még társat sem. Legalábbis olyan társat nem szeretnének, akivel összekötnék a sorsukat, akivel…..
Felmérések szerint a fiatal felnőttek generációja messze nem olyan aktív szexuálisan, mint ahogy a médiában ábrázolják vagy mint az őket megelőző nemzedékek. Sőt, mintha minél régebben született valaki, annál nagyobb valószínűséggel hódol az erotika élvezetének... Persze egy bizonyos korig...
Ahogy már többször írtam róla, a szingli életmód megállíthatatlanul terjed szerte a világon, nem csak a fejlett Nyugaton, de a fejlett Keleten is. A hagyományos távol-keleti társadalmak egyre inkább szembesülnek az egyedülállók tömegével, noha más és más okokból. A Kína által véghezvitt…..
Biztos sokan ismerik a 2018-as Ready Player One című filmet, amely a közeli jövőben játszódik, konkrétan 2044-ben. Ekkorra a valódi világ gyakorlatilag romhalmaz, senkinek sincs kedve ott élni, így aki teheti, beköltözik a virtuális térbe, konkrétabban az OASIS nevezetű világba, ahol mindent…..
Biztos emlékeznek még néhányan a Szeress Mexikóban! című regényre. A magyar címnek ugyan semmi köze az eredetihez, de legalább úgy hangzik, mint egy szappanopera címe... Pedig egyébként egy jó kis mágikus realista regény, amely tele van erotikával és receptekkel. Azok a régi, szép idők, amikor még…..
Ha valaki igazán szingli (nem csak papíron tűnik annak), akkor nincs igazán rendszeres partnere, főleg kizárólagos, érzelmekkel teli kapcsolata, de más jellegűek azért lehetnek neki. Sokaknak vannak is, hisz csak a szinglik egy része gondolja úgy, hogy nem is vágyik emberi közelségre. Vagy…..
Ha létezik kényes téma, akkor a szingli nők gyerekvállalása minden bizonnyal az. Sokan ellenzik még a gondolatát is, hogy valaki egyedül vállaljon gyereket – és sokszor ezek ugyanazok, akik önzéssel vádolják azokat a nőket, akiknek nincs gyerekük, mindegy, milyen okból. (Nekik mindegy, nem a…..
Tegyük fel, hogy létezik igazi. Tegyük fel, hogy reális, hogy rá is találjunk, ha elég szorgalmasan keressük. De milyen módszer a legcélravezetőbb? Akármennyire is fanyalognak sokan, a netes társkeresésnél célravezetőbb módszer biztosan nincs. És a nagy számok törvénye szerint, ha elég kitartóak…..
Úgy tűnik, az USA-ban egyre többen válnak örökszinglivé, vagyis olyan emberré, aki nem csak átmenetileg és akaratán kívül van egyedül, hanem komolyan elhatározta, hogy így is akar maradni. Egy nemrégiben készített felmérés szerint, amelyben 5.000 felnőtt vett részt, legalábbis ez a valóság: az…..
A címben feltett kérdés kissé álnaivnak tűnhet, hiszen mindannyian sejtjük, hogy egyáltalán nem mindegy, melyik nemhez tartozik az egyedülálló ember. A társadalom mindig is másképp nézett a hajadon (pártában maradt) nőkre, mint az agglegényekre – utóbbiakat általában nem sajnálták, maximum is…..
Van is partnere, meg nincs is. Olykor felbukkan valaki, de nem igazán tartoznak össze, félig-meddig egyedülálló. Csak nem teljesen. Igazából még nem vált el, de már évek óta külön élnek. Csak nincs kedve az egész procedúrához. Papíron még házas, de a valóságban semmi közük már egymáshoz. Közben…..
Tudom, már a könyökünkön jön ki, de attól még a pandémia él és virul, és szingliként nem árt felkészülnünk egy esetleges újabb kijárási korlátozásos időszakra, vagyis érdemes végiggondolnunk, hogy mi legyen a szexuális életünkkel. Van olyan nekünk általában? Volt a „karantén” alatt? Ha nem, mikor…..
Manapság egyre kevésbé illenek bele a kapcsolatok az eddig ismert sémákba. Noha az érzelmek alapvetően nem változnak a technológia fejlődésével, vagyis továbbra is érzünk szerelmet, vágyat, utálatot, közönyt, továbbra is féltékenykedünk, uralkodunk, behódolunk, könyörgünk vagy fenyegetőzünk, ezt…..