Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Heni Juhász

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A rossz munkahely egyik legfőbb ismérve az állandó pletyka jelenléte. Ha valakikről a hátuk mögött sugdosnak, azzal ki lehet alakítani egy rossz, szorongó környezetet. A pletyka mindig rosszindulatú, még akkor is, ha az adott pletykáló épp fel sem fogja, hogy amit tesz, azzal árt. Egyéni szinten…..
Sok ilyen témájú gyűjtemény kereng manapság a közösségi tereken, és mivel tanulságos lehet a munkáltatóknak is, érdemes áttekinteni a tipikus toborzói hibákat ezen keresztül is. A legtöbb ilyen panaszgyűjtemény bevezetése az, hogy „munkaerőhiány, mi?” Ami számomra üdvözítő és kétségbeejtő egyszerre,…..
Heni Juhász 2019.07.25 19:21:32
nem is tudom mit írjak...én kicsit belefáradtam. Legutóbb is csalódás ért, most meg juttatásokkal együtt netto 200-ért mehetek máshova. br.250eFt (ez már a fix bónusszal) emellé: alapbér+8000 szép k.+kockázati élet-és balesetbizt.,bérlet és telefon..ezt kaptam ajánlatba, meg azt is hogy a sima back office-on túl én kapom az esetelegesen bejövő angol nyelvű panaszokat is...amiből valószínűsíthetően nem sok lesz, de már előre parázok. No, nem nem az angol miatt, mert az szerencsére jól megy :) Viszont erről nem volt szó az interjún, hogy majd ez is feladat lesz, csak az ajánlati e-mailben láttam..de el kell vállaljam, mert nekem meg kell a "péz", 29-én kezdek, hétfőn. :/ Back office panaszkezelés jobbára amúgy a meló, eredetileg telef.üszit jelöltem be, de back office-ra szántak, én is így gondoltam inkább...és kicsit félek, mondjuk magyar cég, nem tudom mi lesz... legutóbb közigazgatásban voltam, bírtam is kerek egy hónapig...leléptem: botrányos volt, viszont munkatársak nem lettek volna rosszak, így "újak", meg akik egy éve vannak ott kb...de ők is folyamatosan lépnek ki a közigből.
a másik lehetőség repteres cég, már 2 interjút "toltak" el...ma reggel már én mondtam le, mert eléggé fájt a hasam, és budáról a reptér D-portára nem akartam hasmenéssel beszambázni, meg egyébként is kb. két óra alatt értem volna oda..úgyhogy esélytelen. Ez utóbbi 250 nettót adna max. de itt juttatás semmi, repülőgép csomag le-fel, rakodás, takarításszervezés, pilótával egyeztetés, hogy készen áll-e a gép etc.. egyfajta koordináció, legtöbbször angolul. Ezzel kapcsolatban ők kerestek meg, mert már voltam kordi, csak utasbiztin. Szóval azt írta a hr-es hölgy, hogy du. keres mert ott neki pontosan kell egyeztetni a szolgálattevővel. Nem hívott. Én korábban még arra kérdeztem rá, hogy mit lehet tudni az interjúról?...Beszélgetés: angolul, magyarul, célok, jövő stb. meg lesz teszt, amiről nem mondhatott semmit, csak annyit hogy általános képességeket mér. Hát, ettől nem lettem okosabb..:( jah és, annyi, hogy szeptembertől csütörtökönként du. 17-19-ig képzésre szeretnék járni, ezt mind a két cég teljesen jól fogadta. Mert ahol kezdenék, ott kb. fél 8-16-ig kell lenni. A repteres cégnél elvileg szintén megoldható elvileg, viszont ott 12-őzés, hajnalozás, éjszak minden játszik...:(..ezért ugye a netto max. 250, amit ajánlani tudnak, baromi kevésnek tűnik...szóval nem tudom...én nem szoktam még egy hónapig se munka nélkül lenni, én kb. szobafestő mázoló és szexmunkáson kívül minden voltam már...de nagyon tré helyeken fordultam meg, és...tudnék bőven mesélni egy könyvre valót is a hazai munkavállalói Odüsszeiámról. Egyetemen, és egyetem alatt is dolgoztam már ... de már 8 éve a munkaerőpiac padlóit koptatom... és elég apátia övez már, hogy ne gondoljam azt, hogy bárhol is fasza lesz.
A mostanra hagyományosnak nevezhető „szabály” szerint az önéletrajz úgy épül fel, hogy a személyes adatok után a munkatapasztalatokat és a tanulmányokat soroljuk fel, fordított időrendi sorrendben, majd számítógépes ismeretek, nyelvtudás, egyéb információk. A fejezetek…..
Heni Juhász 2019.05.30 15:51:58
@GaborV: megértelek...nekem Évi jó tanácsokat adott, hasznosak nagyon. Én vándormadár típus vagyok. Nagyon sok mindent elvállaltam már, s arra jöttem rá, hogy képtelenség beleírni az önéletrajzba. Beleértve a betegséget is. Mert igen, daganatos betegségből pl. én is kihagyással tudtam csak felépülni, pedig még időben lett kezelve. Amúgy sok helyre felvesznek, de ezek általában nem "komoly" helyek, vagy darálók, meg ahogy írtad: mezei ügyintéző pozik. Én is ilyenekbe voltam, még közmunkán is. S az utcaseprő társaimnak "jobb" dolga volt, mert 50 ezerért nem kellett felelősséget vállalnod az ügyekért...igaz legalább aláírási jogod nem volt.. (csak aláhamisítási). Nekem is term. tud-os diplomám van. Igaz nem phd. Azt már valahogy nem akartam..lett volna rá lehetőség. Megkérdezték anno. S ez a sodródás van. Nem mondom hogy minden meló, amit elvállaltam, az kaki lett volna...de olyan szinten megkeseredett és besavanyodott emberekkel dolgoztam, hogy: igen, én hagytam ott a helyeket, és nem bánom. (Ez utóbbiról keveset írnak.)...és a nem szép önéletrajzról: hr-esek még egyetlen esetben sem szóltak, hogy milyen rondán van szerkesztve...Mindenesetre igaza van Évinek abban, hogy a szövegszerkesztő használata ilyen szinten elvárható és kötelező. Az meg hogy mit írunk bele, szerintem már pusztán a mi dolgunk...ha "hazugságot", akkor azt...hiszen nem teljesen szakmába vágóan nem nagyon nézik ezt. Ha látják, és interjún, feladatmegoldásokon el tudod végezni amit kérnek, akkor már nem érdekli őket hogy honnan jöttél, vagy mit csináltál. Az önéletrajz megfelelő külalakja és hogy hogyan írjuk meg: fontos. Magunk szempontjából is. De elmondhatom, nálam még egyetlen pozíciónál sem nézték ezt, egyetlen hr-es se...Kivéve Évit, Ő meg jól tette. :-) Kitartást neked, Gábor!
Az álláskeresés óhatatlanul együtt jár a kudarccal, és ezt azok, akik számára a kudarc minden esetben tragikus, nagyon megszenvedik. Miután így vagyunk szocializálva a poroszos oktatás által, elég sok szenvedéssel fog járni sokaknak minden kudarc. A poszt további részében kudarc helyett a…..
Heni Juhász 2019.04.26 15:46:09
@Berelhetoreklamfelulet: pont ezt... ;-)
Heni Juhász 2019.04.26 15:56:14
@jobangel: Nagyon köszönöm Jobangel! Rövidesen felvesszük a kapcsolatot. Ugyanakkor, nagyon rossz látni, hogy az Ön segítő blogjára is érkeznek olykor rosszindulatú vagy nem is adott témához kapcsolódó megjegyzèsek. Kitartást Önnek!
Heni Juhász 2019.04.26 15:59:11
@Berelhetoreklamfelulet: még neved sincs rendes...anélkül meg nem ér a kötözködés.
Sokszor érthetetlen döntéseket vagy nemdöntéseket hoznak cégek. Amikor ezeket a sztorikat hallom, élem, elgondolkodom: valószínűleg sok, szakmailag kiemelkedő HR-est ugyanúgy lebegtet a főnöke vagy a munkaerőt kereső szakmai vezető a döntéssel, mint ahogy ő lebegteti az álláskeresőket. Vagy éppen a…..
Heni Juhász 2019.04.26 15:52:01
Az előző posztomban volt egy gondolat, ami sokat segít a jó munkahely megtalálásában, ez: Gondolhatod úgy, hogy ahol nem tolerálják a családcentrikus hozzáállást, ott nem akarsz dolgozni, az ilyen cégeket meg pont azzal tudod kiszűrni, ha tájékoztatod őket a családodról. Ilyen szűréseket lehet…..
Heni Juhász 2019.04.10 11:04:29
@Zabalint: teljesen jók a vélemények, bejegyzések...a nem korrekt hr-es és/vagy más munkáltatói oldalról érkező "szűrések" nagyon gázak...elcsodálkozom olykor, hogy mit meg nem engednek maguknak....rengeteg a saját tapasztalat...hogy sajnos vagy nem..nem tudhatom. De simán elmentem úgyis állásinterjúra, hogy elégedett voltam a melómmal. Persze a legnagyobb visszatartó erő még mindig az: vajon kikkel dolgozom majd együtt??!!
@jobangel: a gyerek kérdést én már nem érzem kuriózumnak..az összes munkahelyen (köztük a reptéren is, -ami az egyik legembertpróbálóbb -,a gyerekes munkavállalók vannak előnyben, ezt már interjúkon is kommunikálják. Régen ez nem volt. Persze még mindig jobban szeretik ha egyedülálló vagy...de ez már más téma, hogy miért is.
Egyébként szívesen olvasgatom a cikkeket...sokat lehet tanulni belőlük, és sokszor a hozzászólásokból is.