Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Aranka1973

0 bejegyzést írt és 252 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kétsége se legyen senkinek: az Európa Bizottság új vezetése sokkal gyorsabban ki fogja húzni a gyufát Orbánnál, mint az előző...
Már megint vannak egyrészt a szakmai-tudományos szempontok, másrészt pedig a család üzleti érdekei. És hát tudjuk, melyiké az elsőbbség...
Aranka1973 2019.07.16 09:52:51
@csüngőhasú norvégbáró: "neked éhbér"

Tudod libsikém, ha neked (nektek) csak éhbér jut, akkor valamit nagyon rosszul csinálsz.

Lehet, hogy Gyuri bácsi a bérkommentelőinek már nem fizet sokat, mert nem vagytok elég hatékonyak (sőt, inkább kontraproduktív, amit csináltok), de a dinamikus gazdasági növekedés, növekvő reálbérek, csökkenő munkanélküliség mellett jobb munkát is találhatnál...
Aranka1973 2019.07.16 09:54:44
@imi60: "Csúti törpe", mi? De azért idén májusban sokadjára is elkente a szátok...

Lehet, hogy a gyalázkodás helyett ideje lenne végre letenni valamit az asztalra?
Mert ők kivételesek. ..
Aranka1973 2019.07.16 00:30:46
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Látványosan csúszott le az ország az elkúró alatt is, és a geci alatt is."

Az Elkúró alatt valóban, szörnyű statisztikákat hoztak, ők tényleg nemhogy a nullás, de a felelős költségvetési tervezést sem ismerték, nem csoda, hogy kilőtt az adósság, mint a rakéta:
www.ksh.hu/docs/hun/eurostat_tablak/tabl/tsdde410.html

Szerencsére mostanában már nem az államadósság növelésével, hanem a gazdasági növekedés terén elért eredményekkel hívjuk fel magunkra a figyelmet Európában:
m.portfolio.hu/gazdasag/felrobbant-a-magyar-gazdasag-mindenkit-megeloztunk-europaban.324269.html
Aranka1973 2019.07.16 09:46:55
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Bizonyíték? Az persze nincs, csak hőbörögni tudtok.

Százalékos arányban a közbeszerzési szabálytalanságok, emiatt kirótt átalánybüntetések mértéke sem kirívóan magas.
Aranka1973 2019.07.16 09:48:54
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "nem tudta magára felhívni a figyelmet"

Tudod, kandúr, én inkább vâlasztom azt, hogy javulnak a makrogazdasági adataink, de a politikai ellenfelei nem szeretik a kormányfőt, mint ennek az ellentettjét.
Kihasználnák a momentumot B)..
Aranka1973 2019.05.31 14:52:26
@Gábris szomszéd: Így van. Ha egy 9%-os párt is önálló polgármesterjelöltet indít, és rajta kívül még minimum Karácsony és Puzsér is indul, akkor az ellenzék teljesen esélytelen lesz.

Nem mellesleg még teljes összefogás esetén is kellett volna egy alkalmas jelölt, mert a polgármester-választáson a pártpreferenciákat bőven felülírhatja az inkumbens előnye (ahogy azt pl. Demszky vagy az amúgy nem feltétlenül jobboldali Újpesten Dercze is többször bemutatta).
A magyarok negyede se támogatja Orbán programját...
Aranka1973 2019.05.28 21:02:41
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Végre egy mutató, amiben a geci csak olyan tehetségtelennek bizonyul, mint az elkúró"

Ja, ellentétben számtalan olyannal, amiben százszor tehetségesebbnek; pl. a maastrichti adósságmutató csökkentése: ec.europa.eu/eurostat/tgm/table.do?tab=table&init=1&language=en&pcode=sdg_17_40&plugin=1

@vanRob: "Amúgy regisztrálj bátran, sok érdekes (...) gazdasági elemzést lehet olvasgatni"

Ja, pl. ezt is itt: www.portfolio.hu/gazdasag/felrobbant-a-magyar-gazdasag-mindenkit-megeloztunk-europaban.324269.html

@látjátok feleim szümtükkel: "Magyarul hátul vagyunk, mint a juhsegge."

Kivéve, amiben nem:
www.portfolio.hu/gazdasag/felrobbant-a-magyar-gazdasag-mindenkit-megeloztunk-europaban.324269.html
Aranka1973 2019.05.28 22:04:14
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "»adósságmutató csökkentése«

Ja, 70%-ról 74%-ra »csökkentette«"

Már bocsánat, de ne hamisítsd meg a hozzászólásom tartalmát, én kifejezetten a _maastrichti adósságmutatóról_ írtam, ami minden kétséget kizáróan csökkent. A ti képzelt libbantka adósságmutatótok lehet, hogy nem, azt majd megvitatjátok a következő MSZP-pártkongresszuson Kéri Laci bácsival és a kedves nejével.

Ami a maastrichti mutatót illeti:
"Tehát mindenki azt figyeli, hogy az államadósság hány százaléka az ország éves össztermelésének (GDP). Ez az az adósságmutató, amely az MSZP-kormány nyolc éve alatt 51,9 százalékról 77,8 százalékra növekedett, majd a Fidesz nyolc éve alatt 2017 végére 73,6 százalékra csökkent."
index.hu/gazdasag/defacto/2018/05/31/akkor_most_no_az_allamadossag_vagy_csokken/

Az Eurostat oldalán:
ec.europa.eu/eurostat/tgm/table.do?tab=table&init=1&language=en&pcode=sdg_17_40&plugin=1

"A hiány csökkentését is tehetségesen csinálta"

Szerencsére tehetségesebben, mint a szocik, ezért kerültünk ki sok-sok év után a túlzottdeficit-eljárás alól (ahol az EU-ba való belépésünk óta voltunk), és azóta se kerültünk vissza a szégyenpadra:
hvg.hu/gazdasag/20130621_tulzottdeficit_eljaras_vege

"A geci az EU legszegényebb államává tette Magyarországot"

Ezt meg soha semmivel nem sikerült bebizonyítanod.

"Még az elkúrónál is százszor tehetségtelenebb az imádott Ondó Viktorod. Ami azért nem kis teljesítmény."

Elírtad: tehetségesebb és Orbán Viktor. És amit 2010 óta leraktak az asztalra, az legalábbis relatív értelemben, az azt megelőző kormányok balfaszkodásához képest valóban nem kis teljesítmény.

Ezért is robbant fel a gazdaság is:
www.portfolio.hu/gazdasag/felrobbant-a-magyar-gazdasag-mindenkit-megeloztunk-europaban.324269.html
Aranka1973 2019.05.29 12:28:34
@ZX:„"Konjunktúra van...még..., nő a gdp, tehát ha nem veszünk fel újabb hitelt akkor a GDP arányában csökken az adósság, ezt egy félbolond is meg tudja csinálni.”

Ezek szerint Fletó rosszabb volt, mint egy félbolond, hiszen nála konjunktúra mellett is nőtt az adósság. Amit te itt elővezetsz, az egy közgazdasági analfabéta hőbörgése.

Ismét idézve az indexes cikket a témában (a CEU-s szakértőtől):
„A 2007-ben elkezdődött gazdasági válság miatt a legtöbb ország kénytelen volt nagy hiteleket felvenni, illetve a termelésük is csökkent, így az adósságuk mértéke a GDP-hez képest növekedett. Ez alól Magyarország sem volt kivétel. Hogy megválaszolhassuk, az MSZP vezette kormánynak ebben mennyi felelőssége volt, inkább azt érdemes összehasonlítanunk, hogy hasonló gazdasági teljesítmény mellett melyik kormány halmozott fel több adósságot. (...)

Az ábrából az is jól látható, hogy a Fidesz-kormány alatt is minden egyes évben többet költött az állam, mint amennyi bevétele volt. Akkor hogyan csökkenhetett az államadósság az elmúlt nyolc évben? Mint már említettük, az adósságot az ország GDP-jéhez képest érdemes mérni. Tehát hiába növekszik az adósságállomány forintban mérve, ha az ország gazdasága ennél gyorsabban nő, vagy egyszerűen csak emelkednek az árak, akkor az adósság GDP-hez viszonyított értéke csökken. (...)

Jól látható, hogy a gazdasági növekedés és az infláció együttes adósságcsökkentő hatása hasonló volt a két kormányzat [ti. a 2002-10 közötti MSZP- és a 2010 utáni Fidesz-kormány] alatt. A nagy különbség, hogy a Fidesz nyolc éve alatt sokkal kisebb volt a hiány, tehát az új adósság felvétele, így a GDP-arányos adósság összességében csökkenhetett. Ez nem magyar sajátosság, nemzetközi trend, hogy az országok ritkán fizetik vissza az adósságukat, inkább »kinövik« azt.”
index.hu/gazdasag/defacto/2018/05/31/akkor_most_no_az_allamadossag_vagy_csokken/
____

„A gazdasági robbanásról meg annyit, hogy a béke segge alól lehet feltörni. Szerintek melyik több? 1000-nek a 20%-a vagy 100.000-nek az 5%-a? Minden más csak bűvészkedés a számokkal”

Összegszerűen az utóbbi a több, de pont ez az, ami csak öncélú algebra.

A jelenlegi kormányzat a gazdasági növekedés ütemét tudja csak befolyásolni, a bázisért az elmúlt 70 év kormányai együttesen felelősek. Amit ez ügyben tenni tudunk, az csak annyi, hogy a nyugatiaknál gyorsabb növekedési ütemet próbáljuk tartani, ami közép-hosszú távon (nem egy éven belül!) lehetővé teheti a felzárkózást.
Az ellenzéki szavazók 60:40-es többségben vannak. ..
Aranka1973 2019.05.28 12:08:56
@Nekoashi2005: Ha félsz az infarktustól, akkor figyelj oda az étrendedre, rendesen szedd a gyógyszereidet (és időnként nézesd meg magad az orvosokkal).

Ne Orbánra akard ráfogni az infarktusodat, te magad vagy felelős az egészségedért !

Ja, és a helyetekben ősszel se várnék sokkal jobb eredményeket, mint most vasárnap, mert ha azt gondoljátok, hogy kettőnél több megyeszékhely jön majd össze, akkor könnyen lehet, hogy meg fog ütni a guta !
Aranka1973 2019.05.28 12:15:43
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Hát valóban ideje volna, hogy eltűnjenek a búsba a szocik és Gyurcsány is.

Csak az a baj, hogy a jelenlegi kínálatból a többi se jobb.

Ott vannak a kimosdatott szalonnácik (Rosszabbik), ahol a pártelnök egy volt cigányverő skinhead, a szóvivő pedig még pár éve is a parlamentben ülő zsidókat akarta listázni.

Vagy ott vannak a tejfeles szájú gyerekek a Momentumból, akik nemrég estek ki az iskolapadból, de azt hiszik, hogy már el tudnának vezetni egy országot. (Aligha.) A tapasztaltabb, dörzsöltebb fiúk a ballib oldalon (Gyurcsányék, Szanyiék) megeszik őket reggelire, aligha osztanak nekik nyerő lapokat az önkormányzati helyekről szóló tárgyalásokon. Aztán, ha erre felállnak és borítják az asztalt, akkor aligha fogtnak az ellenzékiek a megyeszékhelyen polgármesteri posztokat elnyerni.
Orbán próbálja magát visszahízelegni a Néppártba...
Aranka1973 2019.05.27 00:08:34
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Nem beszélve O1G (Orbán 1 Géniusz) -ról aki 9 év alatt Magyarországot az EU legszegényebb államává tette"

Ez egyszerű hazugság, nem lettünk az EU legszegényebb állama. Ehelyett a valóság az, hogy a leggyorsabban növekvő állama lettünk a közelmúltban:
m.portfolio.hu/gazdasag/felrobbant-a-magyar-gazdasag-mindenkit-megeloztunk-europaban.324269.html

Tudod libsikém, én tisztában vagyok vele, hogy te nem vagy egy közgazdasági zseni; de ha egy ország gazdasága gyorsabban növekszik, mint bárki másé, akkor szó sincs elszegényedésről.

Ha Orbán is úgy kormányozna, mint Fletó, és a gazdaság helyett az államadósság-arány nőne, akkor aligha kaptak volna több voksot, mint az összes többi párt együtt.
Aranka1973 2019.05.27 00:09:46
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Ondó Viktor is az egész államapparátust a választás szolgálatába állította"

Az államapparátust a nemzet szolgálatába állította, ezen belül a választásért a Nemzeti Választási Iroda felel.
Aranka1973 2019.05.27 00:13:17
@eszti.....: Ugye? Itt vannak a statisztikák!

m.portfolio.hu/gazdasag/felrobbant-a-magyar-gazdasag-mindenkit-megeloztunk-europaban.324269.html

Kádár alatt a magyar hitelből fogyasztott, így az életszínvonal még akkor is nőtt, amikor a gazdaság teljesítménye már stagnált vagy csökkent.

Csak éppen mindennek, meg a 2002-2009 közti dúlásnak most isszuk meg a levét, mert az összes többi régiós országnál magasabb adósságarány fékezte a növekedésünket. Az, hogy így is elsők tudtunk lenni (ha csak egy évben is) nem mindennapi csoda !
Ismét hűségesküt tett a nagy vezérnek az egykor ördöginek, gyanúsan SZDSZ-közelinek titulált szekta vezetője.  ..
Aranka1973 2019.05.24 14:47:04
@martineden: @wolves84lb: Ne fárasszatok már minket, libbantkák !

Ha indulna egyéniben Fejérben, akkor azzal jönnétek, hogy lám, ő nem is Magyarországért munkálkodik, hanem csak a saját megyéjét képviseli !

Az egyéni körzet azoknak a képviselőknek jó, akik helyben tudják a körzetükben lakó választók gondját-baját meghallgatni lakossági fórumokon, fogadóidejükben, és fel tudnak szólalni érdekükben a parlametben. Minderre egy miniszterelnöknek sem ideje nincs, sem lehetősége (nem fér össze a pozíciójával).

De hát, mint említettem is, ahhoz, hogy Orbán Viktor indul-e egyéniben vagy sem, nektek amúgy sincs közötök, ezt majd Orbán Viktor és a Fidesz eldönti, ehhez nincs szükségük a vesztes irigykedő libsi prolik tanácsaira !

Ti inkább foglalkozzatok azzal, hogy miért nem kelletek a választóknak ?!
Aranka1973 2019.05.25 07:09:42
@Igazamvanvagyigazamvan?: És az adózás UTÁNI nyereséggel mit bizonyítottál, libbantkám ?

Az, hogy a cégnek adózás utáni nyeresége van, még nem jelenti azt, hogy sok adót fizet! Lásd egy korábbi cikket
"Adót az értékcsökkenés és kutatás-fejlesztési költségek elszámolása miatt az előző évhez hasonlóan tavaly sem fizetett a a győri székhelyű Audi Hungaria Motor Kft., így az adózott eredménye ugyanannyi, mint az adózás előtti, 441 millió euró (138 milliárd forint)"
ado.hu/ado/nem-fizet-tarsasagi-adot-az-audi/

Arról nem is szólva, hogy a tánya mellett más adónemek is léteznek ám...
Aranka1973 2019.05.25 11:10:41
@Igazamvanvagyigazamvan?: A cukros vackot szerintem nem nekem akartad, én ahhoz a témához nem szóltam hozzá.

"Az adózás utáni nyereség arányos a befizetett adóval."

Nem, sajnos az adó a társaságinyereségadó-alappal arányos, amelyet különböző tételek segítségével csökkentettek az Audinál is.

"Kutatás-fejlesztésre fordítják, akkor nem viszik ki az országból"

A kérdés itt (most) az volt, hogy mennyi adót fizet.

Ráadásul ez az egész valójában csak egy adócsökkentési technika:
"Fontos azt is kiemelni, hogy az Audi óriási k+f ráfordítása két részből tevődik össze:

Saját k+f ráfordítás: 2,3 milliárd forint
Vásárolt k+f: 45,8 milliárd forint
Ebből jól látszik, hogy az a k+f, amit az Audinál végeznek, töredéke a teljes költségnek, adókedvezmény viszont mindkettő után jár. Mivel válaszokat nem kaptunk, csak találgathatunk, hogy honnan vásárolták a k+f szolgáltatást. Jó eséllyel az anyavállalattól, ami a cégcsoporton belüli nyereség irányításának is egy lehetséges módja, a k+f szolgáltatások valós költségét ugyanis nagyon nehéz ellenőrizni és meghatározni."
g7.hu/kozelet/20180807/magyarorszag-a-globalis-innovacio-segedmunkasa-ot-ceg-kolti-el-az-orszagos-kf-felet/

Talán azt te is érezheted, hogy ha az anyaországi K+F szolgáltatások megvétele vitte el a nyereségadó-alapját, akkor nem arról van szó, hogy a nyereségüket itthon újrabefektették, ez egy egyszerű nyereségátirányítási technika. (Mondanám, hogy adóoptimalizáltak, de még csak az sem biztos, hogy kevesebb adót fizetnek így.)
Orbán a hazai reformellenes lobbicsoportok letörése helyett azonban intenzív ellenségkeresésbe kezdett Brüsszelben és a nagyvilágban és közben saját oligarchacsapatot épített – mondja az, akit a vezénylőtábornok személyesen nevezett ki a versenyhivatal élére...
Aranka1973 2019.05.24 21:38:14
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Látom, te közgazdaságilag alulművelt vagy az adósság és a GDP-növekedés kapcsolatáról.

Itt olvashatsz utána, hogy miért problémás a nagyon magas államadósság, ami visszafogja a gazdasági növekedés ütemét:
scholar.harvard.edu/files/rogoff/files/growth_in_time_debt_aer.pdf
Aranka1973 2019.05.24 21:41:57
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: A fentiekhez kapcsolódva: ezért is volt problémás az a felelőtlen költekezés, eladósodás, amit a 2010 előtti Megyó és Gyurcsány-kormányok műveltek egy évtizeden keresztül.

Olyan szarrakást hagytak maguk mögött, ami egy jó évtizedre visszafogta a GDP-nk növekedését, és még inkább a fogyasztás növekedését. (És ehhez még hozzájön, hogy az eladósodás dacára ők maguk sem produkáltak túl jó növekedési számokat, ami miatt a régiós versenytársak jelentős része már akkor el is húzott tőlünk.)
Aranka1973 2019.05.25 07:15:43
@kolomparlole1114: Kit kéne akasztani? Hőbörgő lipsiket? Nem fogjuk nektek megadni ezt az örömöt, Orbán Viktor simán fenn tudja tartani a társadalmi békét és prosperitást ilyen eszközök nélkül is.

De ha te nem tudsz akasztás nélkül élni, akkor keress magadnak egy jó erős kötelet, és irány a pince...
A kommunista/liberális/migránssimogató/sorosista Facebook elnémította a magyar média igaz hangját, mert bele akar avatkozni a válaszásokba - harsogta a propaganda napokig. De akkor lapít, mint lepény a fűben, amikor kiderül: megint sikerült ordas nagyot hazudni...
Aranka1973 2019.05.22 23:14:21
@morpho: "Ez egy szar hely."

Tudod, van egy vers, amit minden MAGYAR ismer, és aminek az utolsó versszaka azt mondja:
"A nagy világon e kivűl
Nincsen számodra hely;
Áldjon vagy verjen sors keze:
Itt élned, halnod kell."

Mi Magyarok a magunk részéről ismerjük ezt a verset és egyet is értünk vele.

De ha Önnek nem jó itt, akkor felhívnám arra a figyelmét, hogy manapság kiváló akciós fapados ajánlatok vannak !!!
Aranka1973 2019.05.22 23:19:33
@Nekoashi2005: "Felismerte, hogy a választók egy része olyan buta, hogy csak a legegyszerűbb gyülöletkeltő jelszavakat értik - soros, brüsszel, migráncs - és tök felesleges nekik programról beszélni, mert kisűl a kétbites agyuk."

Gyűlöletkeltő, mi ?

Azért olvass néha újságokat is, akkor látnád, hogy tőlünk nyugatra (ha nem is épp Brüsszelben) mibe buknak bele a lipsi politikusok !

"Lemondott Mark Harbers holland migrációs államtitkár, miután kiderült, hogy a menedékkérők által elkövetett bűncselekményekről szóló 2018-as jelentésben csak »egyéb« megjelöléssel látták el a szexuális támadásokat, a gyilkosságokat és a gyilkossági kísérleteket.

Mark Rutte miniszterelnök és a kormányzó jobboldali liberális Néppárt a Szabadságért és a Demokráciáért (VVD) párt elnöke a vita után azt mondta: tiszteletben tartja Harbers döntését, de sajnálja, hogy »a kabinetnek búcsút kell vennie egy ilyen tehetséges és elkötelezett liberálistól«."

Ja, "egyéb", mint a gyorshajtás vagy a piroson áthajtás, ugye ?!
index.hu/kulfold/2019/05/22/hollandia_mark_harbers_migracio_allamtitkar_jelentes_buncselekmeny_bevandorlok_gyilkossag_szexualis_eroszak/

Szeretik a libbantak manipulálni a közvéleményt, csak kár hogy gyakran belebuknak ebbe is !
Aranka1973 2019.05.23 07:37:24
@morpho: "Ha egy hely szar, akkor nem jobbá kell tenni, hanem azt a maradékot is el kell hajtani, aki még nem ment el!"

Azt, hogy Magyarország "szar hely" Te gondolod így nem mindenki.

De ha nem érzed jól magad, akkor miért kényzerítenénk arra, hogy itt maradj? Vár a nagyvilág, fantasztikus képességeidet, tehetségedet immár bárhol kamatoztathatod az unión belül munkavállalóként; de szerintem neked még egy kanadai menedékjog is kinézne, ha elég keservesen sírsz a határőrnek.

"Az a maradék, aki nem ment el" még így is kb. kilencmillió ember; Magyarország népsűrűsége ezzel együtt is 100 fő/km² körül van, ennél sokkal gyérebben lakott helyek is vannak az unióban. És vannak olyan országok is, ahonnan a népesség arányaiban nagyobb része távozott (pl. balti országok, Románia), de egyáltalán nem tűnik úgy, mintha ez katasztrófához vezetett volna náluk. Nekik is, nekünk is jók a közelmúltbéli növekedési adataink, a munkaerőhiány bizonyos szektorokban felhajtotta a béreket is, ami jó a "maradó" munkavállalóknak.
Ez a legnagyobb különbség Magyarország és Ausztria között. ..
Aranka1973 2019.05.19 07:57:06
@taga20: Hát, ha szerinted ez az ország egy pöcegödör, akkor el lehet menni !

Nem ragaszkodik hozzátok senki !
_________

Erre a roszatomos baromságra a részeges, sértődött Simicska szaván kívül van BÁRMI bizonyíték ?

Mert ez így azért elég vékony, lippsikéim !

Arról nem is szólva, hogy rajtatok az se nagyon segítene, ha a kormány lemondana és új választásokat írnának ki, mert a Fidesz ott is tönkreverne titeket !

Jövő vasárnap megláthatjátok, hogy az embereket mennyire hatja meg ez az erőltetett mocskolódó kampány, ahol Orbánra megpróbáljátok ráhúzni a vizes lepedőt !

Nagyon azért ne lepődjetek meg, ha megint 2/3-dal intéznek el titeket !
Ócska, propaganda-hazugság volt a brüsszeli támadásról szóló hír - nem is ez meglepő ebben. Inkább az, hogy egy hetes tobzódás után maga a miniszterelnök leplezte le az átverést...
Aranka1973 2019.05.18 23:50:43
@math0: " miből gondolod, hogy szóba állnak, és érdekli őket egy pár magyar paraszt a legalja fajtából? "

Ha őket nem érdekli, akkor jó !

Minket sem érdekelnek ők, sem a drágalátos CEU-juk, se a gender-idiótaságuk stb.

Hagyjanak békén minket, és akkor mi is békén fogjuk őket hagyni !

De ha ők kezdenek velünk cseszekedni, akkor ne várják már, hogy mi azt karba tett kézzel fogjuk tűrni !
Aranka1973 2019.05.18 23:52:52
@math0: Orbán garantáltan egyikkel sem, mert ő továbbra is a Tanácsban lesz. Ahol, ha másra nem is, de a lengyelekre a FONTOS kérdésekben általában számíthatunk. (Ami nem azt jelenti, hogy részkérdésekben ne lehetne köztünk véleménykülönbség.)
Aranka1973 2019.05.18 23:55:11
@math0: " az a lényeg, hogy Düsseldorfban ne legyenek feketék. úgyis vannak "

Minket Düsseldorf alapvetően nem érdekelne (bár az átjárható schengeni határok miatt annak se örülünk, ha ott elszaporodik a terrorista-utánpótlás), csak ide ne hozzák, és oda se rajtunk keresztül akarják vinni!
Hosszú a listája azon politikusoknak, akik miután találkoztak Orbánnal, megbuktak. Most újabb veszteség. Lemondott Strache osztrák alkancellár, a szélsőjobbos Szabadság Párt (FPÖ) vezetője, akivel Orbán május 6-án találkozott Budapesten...
Aranka1973 2019.05.18 16:53:54
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: " Többdiplomás ,milliókat kereső programozó/vállalkozó/igazgató vagy,aki természetesen hála orbánnak,2010 óta sokkal sokkal jobban keres,mint előtte. "

Majdnem. Nincs több diplomám (minek is kéne egynél több ???), nem keresek "milliókat", de azért szűkölködnöm se kell !

És igen, hála Orbánnak, 2010 óta sokkal jobban keresek, mint korábban !

Jól jött nekem az egykulcsos szja, a családi adókedvezmény, és a bruttóm is szépen nőtt az utóbbi öt évben, így nem panaszkodom !

" mindenkire ráfogja,hogy sorostól kapnak pénzt "

Nem kell " ráfogni ", a CEU-s és" civil" (NGO-s) " szakértők " közvetve biztosan tőle kapják a pénzt.

Hogy a hozzád hasonló bérkommentelők kitől, azt nem tudom, de a hatékonyságotokat tekintve én egy kanyi vasat se fizetnék a megbízótok helyében !

@taga20: " ledobja a teksztilt "

Tudod mit, libsikém ?

Ezt inkább meghagyom neked ! Gyanítom, a hosszúnevű barátod a Te habtestedre úgyis jobban kíváncsi !
Aranka1973 2019.05.18 21:07:21
@taga.20: "bakker, itt mikor lesz új választás"

Május 26-án lesz a legközelebbi választás.

Ha meglesz az eredmény (pl. 15 Fidesz-mandátum a 21-ből), utána térjünk vissza arra, hogy biztos akartok-e országgyűlési választásokból is újat? ;-)))

Én amúgy tudom, hogy ki nem szeretne: az LMP és a Párbeszéd, mert ők garantáltan buknák a saját frakciójukat...
Aranka1973 2019.05.18 23:42:51
@morpho: Akkor ezek szerint Magyarországon nincs autokrácia, mert itt van ellenzék, igaz, rettentően tehetségtelen, kontraszelektált banda, de létezik.
Magyarországon nincs korrupció, hiszen ha ellopnák a pénzt, nem növekedne a gazdaság - szól az örök kormányzati hazugság. Márpedig 5,3 százalékkal nőtt a GDP - mennyivel nőtt volna, ha tényleg nem lenne korrupció?..
Aranka1973 2019.05.17 17:43:59
@élhetetlen: " És mindkét esetben az adott termékkörön belül azt veszed megy, amelyik neked megfelel. Mit nem értesz még? "

Ezek szerint te nem érted az EU " versenyjogi " és közbeszerzési szabályokat !

Ha te kizárnád a német céget a tenderből, mert magyar termelőt akarsz a megrendeléssel segíteni, kifogást emelhetnek és elvonhatják a pénzt (v. egy részét).

Ha cselesebben akarod csinálni, és mondjuk magyar kamarai tagságot írsz elő feltételként, arról is kihozzák, hogy diszkriminatív !

Vért kell izzadj, ha át akarod vinni, hogy mindenképpe magyar nyertes legyen, és az EU ne kötekedjen, de már annak is örülhetsz, ha 10 kálóval megúszod !
Aranka1973 2019.05.17 17:44:49
@Aranka1973: *10% kálóval
Aranka1973 2019.05.18 16:13:28
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Most döntsétek má el, hogy mi is a bajotok ?!

Kevés a fizu vagy csak büdös a munka ?

Jól akartok keresni, vagy laza, lógós melót akartok ?! Mert a kettő egyszerre valóban nem megy !

Nincs ingyen ebéd !
Megvan a migránsok első, magyarországi halálos áldozata: a közbeszéd, az értelmes vita közügyeinkről, vagyis a politika maga...
Aranka1973 2019.05.12 11:31:14
@morph on deer: " A későbbiekben meg már igazából a kutyát sem érdekelte, hogy te a szabadidődben mivel foglalkozol. "

Na, újabb vén komcsi mosdatja az övéit, meg a Kádár atyuskát ?

Be szép is volt, akkor minden, békén hagyták az egyházakat és a vallásosakat ?

Kár, hogy nem ! Ha vallásos voltál, és ennek jelét is adtad, templomba járással, egyházi esküvővel, a gyerek megkeresztelésével, akkor a karriert elfelejthetted, ez egy !

Másodszor, a kommunista rendszerben az egyházi személyeket is beszervezték, a főpapokat pacifikálták, kezdve például a kollaboráns Lékai Lászlóval Paskai Lászlóval. Szerinted mire tartották fenn az Állami Egyházügyi Hivatalt, a békepapi mozgalmat ?

Az Orbán kormány ellenben valóban nem szól bele abba, hogy ki hogyan viszonyul az egyházhoz, ezt a magánügyednek tekintik. Semmiféle horogkeresztről vagy erőltetett vallásosságról nincs szó.
Aranka1973 2019.05.12 11:33:59
@math0: " a kötelező hitoktatás meg alkotmányellenes, törvénysértő. "

Lenne...

De mint tudjuk, ilyen nincs. A hitoktatás helyett MINDENHOL választható az erkölcstan is, szóval az ateistákra sem erőltetnek rá semmit.

Mi türelmesek és toleránsak vagyunk veletek, nem úgy, ahogy ti voltatok velük !
Aranka1973 2019.05.18 12:52:39
@math0: Hát, ha valaki meg is nézi, mi van a linkek alatt, akkor rájön, hogy az iszlámot és a zsidó vallást csak ímmel-ámmal "kritizálod", valójában még az így tagelt posztok nagyobbik része is a keresztényeket ekézi.

Szar lehet ám neked, mert Magyarország viszont egy hagyományosan konzervatív, tradicionalista, keresztény identitású, keresztény hagyományokat ápoló ország; ezzel még a nem hívő emberek többsége is tisztában van.

Köszönjük, nekünk az iszlámból untig elég volt a török uralom, többet nem kérünk belőle.
Lehet, hogy megvalósul Orbán terve, de nem lesz benne sok köszönet. ..
Aranka1973 2019.05.17 13:55:59
@Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög: " Értem, szóval akkor fasiszta uralmat akarnak "

Na, ha a haza szeretete, a kontrollálatlan migráció és a meleg házasság elutasítása már fasizmus, akkor én büszke fasiszta vagyok !

( Valójában nem az, hanem patrióta keresztény demokrata ! )
Aranka1973 2019.05.17 14:09:54
@Igazamvanvagyigazamvan?: Lehet, hogy relatíve gyakori nevek, de azért nem a többség !

Na meg, a Kis(s) és a Nagy is gyakori , azokhoz meg nem tudsz idegeneket kapcsolni !
Aranka1973 2019.05.17 14:11:16
@Igazamvanvagyigazamvan?: " Istent nem választjuk. A pápát sem. "

Ez így van, de Isten félő miniszterelnököt attól még választhatunk !

Azaz lehetünk keresztény demokraták !
Mészáros Lőrinc lapja nagyot gurított: hiányzik az ellenzék és az igazi vita, a parlamentben a politikusok mindenren rábólítanak, amit a kormányfő eléjük terjeszt, a sajtó egyáltalán nem kritikus, azaz a negyedik hatalmi ág megszűnni látszik - mindez nagy vesztesége a demokráciának. Igen, a kettes…..
Aranka1973 2019.05.10 14:19:53
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: " Ukrajnának nincs atomtechnológiája, a szovjet-ruszkikra szorul, akik az atomerőműveket Ukrajna területén felépítették "

Prezentálnád légy szíves a bizonyítékokat arra, hogy
1. A csernobili erőmű felépítéséről szóló politikai döntésekben részt vevő szovjet politikusok között csak orosz nemzetiségűek voltak (és ukrán egy sem)
2. Az erőművet megtervező mérnököktől az azt felépítő munkásokig a tervezésben és a kivitelezésben részt vevők között csak orosz nemzetiségűek voltak (és ukrán egy sem)
3. Az üzemeltetésben részt vevő mérnökök, technikusok és munkások között csak orosz nemzetiségűek voltak (és ukrán egy sem).

Előre is köszönöm! (Persze hiába, mert gyáván kitérsz majd a kérdések elől, mint ahogy Bősz Anették futottak meg az EP választások elől.)
Aranka1973 2019.05.10 15:07:27
@morpho: " A Szovjetúnióban mindig mindent közösen csinált mindenki. Pont olyan volt, mint a Nemzeti Együttműködés Rendszere! Te már megint megmondtad a frankót! "

Hát ez a te hülye kicsavart libbant logikád, nem az enyém !

Senki nem azt mondta, hogy a Szovjetunióban amúgy nem volt nemzetiségi elnyomás, kisebbségek elleni atrocitások (l. holodomor; tatárok, németek kitelepítése stb.); de az is sokatmondó, hogy e cselekmények idejében speciel egy grúz volt a legfőbb vezető és az elnyomó titkosszolgálatok egyik vezetője (Sztálin, Berija); mint ahogy a csernobili erőmű felépítése idején is egy félig ukrán vezető (Brezsnyev) osztotta az ukázt.

A nemzeti együttműködés rendszere viszont hangsúlyozottan szakított a kommunista múlttal, amit tartalmk és szimbolikus lépések is kifejeztek (az Alkotmány preambulumától a Kossuth tér méltóságának visszaadásáig). A kommunistákkal ellentétben a nemzeti kormányt nem a szovjet tankok, hanem a magyar választók által adott erős felhatalmazás segítette és tartja hatalomban.

Persze nektek most az van kiadva feladatként, hogy mindenáron össze kell mosni a szovjetek bűneit és Putyint, vagy éppen Orbánt és Kádárt, de ha a kádári örökség miatt valakinek szabadkoznia kéne az sokkal inkább a volt pufajkás miniszterelnök pártja és szatellitpártjai.
Aranka1973 2019.05.10 15:11:08
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
"Csernobil szovjet irányítás alatt volt, ők robbantották föl"

Na, akkor helyben vagyunk, mert én is így ezt mondtam.

A szovjet örökségből viszont kb. pont annyi látszik Kijevben, mint Moszkvában !
Hétfőn az MTA közgyűlése jelentős többséggel nemet mondott az orbáni rendszer akaratára, amellyel einstandolták volna az akadémiai kutatóhálózatot. Orbán Palkovics persze nem nyugszik, akkor majd törvénnyel államosítják a tudományt. Az akadémikusok és az akadémiai kutatóintézetek dolgozói próbálnak…..
Aranka1973 2019.05.07 21:10:53
@Blogolo Blogi: " Viktort már kibaszták, totál mindegy milyen eredményt ér el "

Az Európai Parlamentbe csak mi fogunk 12+ képviselőt küldeni, ellenbe " kibaszni " a magyar választók talán az LMP-t fogják !

De a Cseh Katikának is erősen rezeg a léc !

Aztán az, hogy a Fidesz-képviselők milyen frakcióba ülnek be, kikkel működnek együtt, az majd kiderül !

De aki be se kerül, vagy 1-2 képviselőt küldhet, annál mindegy, hogy amúgy melyik pártcsaláddal kooperálna !
Aranka1973 2019.05.09 21:34:14
@Sir Bates dö Hól: Miért lenne oximoron?

De tőlem bővíthetjük az időhorizontot 5-10 évre is. Szóval?!
Aranka1973 2019.05.09 23:42:46
@Sir Bates dö Hól: Szóval nem tudsz ilyenről! Az jó, mert én sem!
A negyedik X-ébe lépő új Múlt és Jövő szerkesztőségében végrehajtók jelentek meg, Alapítványát végrehajtói eljárás blokkolja. Ezzel vállalkozásunkat a kultúrának nem kedvező időkben a tönk szélére sodorja...
3 dologgal is lábon lőtték magukat. ..
Aranka1973 2019.05.07 20:42:05
@Tarlós elvtárs patkányos városa: " A B1 retardált adminjai nem tudják még, hogy elkezdődött az írtás? "

Milyen szép, demokratikus gondolat, lipsikém !

Kun Béla apátok büszke lehetne !
Aranka1973 2019.05.07 20:51:35
@Tarlós elvtárs patkányos városa: Látom lipsikém, így a választások véghajrájában sikerült hoznotok a legjobb formátokat !

A magyar miniszterelnököt, Magyarország magasan legnépszerűbb politikusára kiabálhattok kígyót békát, illethetitek a legtrágárabb jelzőkkel, ezzel legalább a választóknak kimutatjátok az igazi arcotokat, a fogatok fehérjét !

Szerencsére a magyar nép van annyira öntudatos és bölcs, hogy tudja, mit kell ezzel kezdenie.

De tudod mit? Május 27-én reggel majd értékeljük eme csodás stratégia eredményeit !

Újra kétharmaddal fogtok pofàra esni !
Aranka1973 2019.05.08 07:34:57
@The Ghost Wolf O1G: „[A]z internet világában meglehetősen könnyű a helyesírás ellenőrzés.”

Bagoly mondja verébnek?

Pont az utolsó szót te nem tudtad helyesen leírni!

www.e-nyelv.hu/2011-03-21/helyesiras-ellenorzes-a-szotagszamlalas-szabalya/

„Két szabályt alkalmaztunk egymás után az alábbi sorrendben:
1. A »helyesírás« főnevet és az »ellenőrzés« főnevet egybeírjuk az alábbi szabály alapján:
A jelöletlen birtokos jelzői összetételt mindig egybeírjuk. [AkH11-128c, AkH12-110]
2. A »helyesírásellenőrzés« főnevet az utolsó összetételi tag elé írt kötőjellel írjuk az alábbi szabály alapján:
A kettőnél több szóból alakult (úgynevezett többszörös) összetételeket kötőjellel tagoljuk a fő összetételi határon, ha a szótagszám meghaladja a hatot.”
https://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/kulegy?q=helyesírás+ellenőrzés
A kormány most a Magyar Tudományos Akadémia kivégzésére készül. Palkovics László állami ítéletvégrehajtó a Magyar Hírlap című - alig-alig létező szélsőjobber- lapnak adott interjújában az akadémiai közgyűlés előtt megüzente, hogy elveszik a kutatóintézeti hálózatot:  "a lényegi szempontot a kormány…..
Aranka1973 2019.05.07 21:20:17
@Sir Bates dö Hól: " itt nem közönségszavazás után adják a tagságot "

De nem is a teljesítmény alapján !

Hanem az egyik kriptokomcsi, libsi ajánlja be a másik komcsit, libsit !

Szó se róla, ideje lenne már tagrevíziót tartani az MTA-ban, de egyelőre azzal is megelégszünk, hogy legalább a kutatóintézetek ne két kézzel szórják a pénzt a hülyeségre !

Azt kutassák, amit a megrendelő akar, és ha nincs eredmény, akkor kopjon fel az álluk ! Ennyi !
Aranka1973 2019.05.07 21:59:13
@Sir Bates dö Hól: Ahhoz sem kell mesterszakácsnak lenni, hogy észrevegye az ember, ha az étterembe elsózták a levest !

Egy olyan kutatmányt, találmányt mutassatok, amit az MTA-s tudós urak tettek az asztalra az utóbbi 3 évben, és érdemi hatással volt az életünkre !

Mert ha nem volt ilyen, akkor mire fel kapnak a tudós urak százezres appanázst a heti egy nap ( vagy annyi se ) munka után ?

Mennének inkább kapálni napszámba !
Aranka1973 2019.05.08 06:45:32
@Sir Bates dö Hól: " Eppur si muove. És mégis mozog a Föld ", szól Jókai Mór regényének a címe a Galileinek tulajdonított szállóigével, akinek életét többek között Bertolt Brecht és Németh László is feldolgozta dráma formájában.

Az idézett mondat a legenda szerint 1642-ben, közvetlenül halála előtt hagyta volna el a híres tudós száját, bár ez korhű dokumentumokkal alá nem támasztható, így mindez bizonyára inkább csak az emberi képzelet szüleménye.

Hogy Galilei érdemi hatást gyakorolt volna? Ám legyen, de van azért itt egy-két probléma ezzel a példácskával.

Az egyik, hogy nevezett úr sosem volt a Magyar Tudományos Akadémia tagja; a másik, hogy munkásságát nem az utóbbi 3 évben, hanem évszázadokkal ezelőtt fejtette ki, ezért ez elég vékony teljesítmény a részedről, dicső lovag, bár az igyekezetet értékelem.

Azonban továbbra sem tudok olyan körülményekről, amelyek alátámasztanák, hogy ott az Akadémián és a kutatóintézetek hálózatában valóban érdemi, a társadalom javát az államtól (adófizetőktől) kapott zsíros appanázzsal arányosan szolgáló értékteremtő munka folyna.
Izraelt súlyos támadás érte a gázai övezetből. Négyen meghaltak. Mai összefoglaló..
Aranka1973 2019.05.05 20:49:38
@csüngőhasú norvégbáró: "ez hogy jön ide? mindegy."

Nem illik bele az agendába, libsikém? Te minden nap az Orbánnal álmodsz, más nem is létezik számodra?

Nekem csak az a furcsa, hogy amikor ugyanezek az arabok a mi ajtónkon kopogtatnak, akkor a libsi média kiakad rajtunk, hogy mi nem fogadnánk őket szívesen.

Vajon szeretnénk ilyen együttélést a minországunkban?
Aranka1973 2019.05.06 06:36:44
@csüngőhasú norvégbáró: Nagyszerű, igazán vicces, libsikém.

A témához nincs kedved hozzászólni esetleg?

Pl. hogy miért kéne a muszlimokat/arabokat szívesen látni itt nálunk Magyarországon és az EU-ban, ha láthatólag kulturálisan és vallásilag nem képesek a békés együttélésre a zsidó-keresztény kultúrkör képviselőivel, ahogy annak szép példáját látjuk itt?
Bár úgy tűnik, egyszerre csak egy dolgot. A kép a budapesti (sőt: budai, XII. kerületi) Szent János Kórházban készült 2019. május 2-án. De senki ne vigyen nekik T-elosztót, mert simán lehet, hogy a biztosíték nem bírja...
Aranka1973 2019.05.05 16:40:42
Aranka1973 2019.05.05 17:07:34
@gtri: "»Eredmény«: -41300"

Ja, ez már eredmény:
2003: természetes fogyás: -41 176 (-4,1%)
2010: természetes fogyás: -40 121 (-4,0%)
2017: természetes fogyás: -40 097 (-4,1%)

Minden évben fogy a magyar!

Vajon minek köszönhető mindez?

Szerintem csak a gyíkemberek lehetnek!
Aranka1973 2019.05.05 22:19:02
@birka menet: "Ott is van Orbanisztán az EU utolsó helyein, miközben 2010.ben még köz´´epmezönyben volt az ország."

Nem tudom, ezt a butaságot honnan veszitek, 2010-ben is a szegény, lemaradó országok között voltunk, egy főre jutó GDP-nk még vásárlóerő-paritáson is csak az EU-átlag 65%-át érte el; miközben most 68%-on áll.
ec.europa.eu/eurostat/tgm/table.do?tab=table&init=1&language=en&pcode=tec00114&plugin=1

Amiben a 2002-2010 közötti kurzus "előrelépett" a statisztikákban, az az Államadósság/GDP mutató volt, amelyet az I. Orbán-kormány által örökül hagyott, maastrichti alatti szintről (2002 végén: 54,6%) 80% körülre "sikerült" feltornázni.

Az ország eladósítása jobban ment nekik, mint a felzárkózás, abban nemhogy a középmezőnybe, hanem az "élvonal" közelébe kerültünk (közvetlenül a mediterrán periféria mögé).