Regisztráció Blogot indítok
Adatok
P.La

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Add ide az ítit! 2009.01.31 23:00:00
Amerikai állampolgárok ezrei, tízezrei ragadnak faxot, levélpapírt vagy számítógépet, hogy Barack Obamának levelet írjanak. Mind ugyanarra kérik. A gyerekek rajzolnak hozzá, a komoly fölnőttek udvariasan érvelnek, a primitívebb hívők nyomtatott nagybetűvel követelik. Azt…..
P.La 2009.02.01 01:00:36
@Tóta W. Árpád:
Nem teljesen. Az egyik ok amiért az emberek hívők lesznek, az a halál. Ezt nem tudják feldolgozni. (Egyébként ezt egyetlen ember sem tudja feldolgozni, aki azt mondja, hogy igen, az valójában nem is érti a halál mikéntjét).
A legtöbb fizikus, csillagász, stb., amikor úgy igazán belemélyed a kutatásba rájön, hogy valójában tényleg nem lehet, hogy létezik egy "olyan" emberarcú Isten.
Ilyenkor jön néhány álmatlan éjszaka a szokásos „de akkor mi értelme az életnek” gondolatokkal.
Aztán ahogy idővel még jobban elmélyül a (pl.) a fizikában, rájön, hogy a lét (bolygó, űr, élet, fa, stb.) annyira összetett és annyira egymásra utalt jelenségek, hogy kizárt, hogy ne legyen egy felső hatalom ami mindent mozgat. És ekkor kezdenek el hinni egy spinoza Istenben, ami már megnyugtató választ is ad pl. a halálra.
Einstein is azért hitt, mert hinni akart valamiben, nem másért.
Az még csak rendben, hogy egy egyházi iskolában nem engedélyezik a kiskamasz lányoknak a spagettipántos felső viseletét, hogy tilos a haskilátszós szerelés, és hát azzal sincs mit vitatkozni, ha az igazgatóság az egy centis törpesarkú cipőt magassarkúnak minősíti. Az…..
Tóta W. Árpád írt egy karácsonyi bejegyzést egy éve, amelyben felhívta a figyelmünket az ókori Mithras-kultusz és a kereszténység közötti számtalan megdöbbentő hasonlóságra. Ha jól értem, a bejegyzés gondolatmenete kb. az volt, hogy 1. A Mithrasz-kultusz egy mese, ahogy azt…..
 Érdekes-e bármilyen bűncselekménynél, hogy akár az áldozat, akár a tettes milyen származású, konkrétan az, hogy roma-e vagy sem? Eldöntendő kérdés, lehet érvelni mindkét álláspont mellett. Maradhatunk annál, hogy bármely változat következik be, nem történik meg más,…..
P.La 2008.12.16 21:16:17
Nagyon jól látja a poszt írója, hogy mekkora csúsztatás van nálunk ebben a témában. Magyarországon egyáltalán nincsen kisebbségi védelem, vagy kisebbségi felzárkóztatás, csak megélhetési kisebbségi politika.
A legtöbb ember már általános felsős osztályban tudja, hogy nem elég a tanár néninek megtiltani azt, hogy minden órán elverjék a Ferikét, valszeg Ferikéval is baj van, amit orvosolni kéne.
Nálunk rengeteg Ferika van, aki mellett látszólag kiáll minden megélhetési politikus, de orvosolni egyik sem akarja. Beszélni, megoldani a problémát egyik sem szeretne, mert az pénzbe kerülne. Sok pénzbe.
Ahhoz hogy egy problémát orvosolni tudjunk először nevén kell nevezni, ki kell mondani. Ha nem mondjuk ki, akkor nem is fogjuk látni.
Tudtátok, hogy kormányunk például számon tartja, hogy hány roma származású rab van a börtönben? Mert igen! (Sőt! Ha a rab magát magyarnak vallja sem fogadják el azt, az arra illetékes személy látszat alapján dönthet "származásáról"...erről kinek mi jut eszébe?)
Vaj miért? Ilyenkor különbség van magyar és magyar között? Csak kifele kell magunkat megjátszani?
És a sok "netliberális" - én így hívom őket, mert vajmi kevés fogalmuk van a liberális szó valódi jelentéséről, ennek még tapsolnak is. Egy része azért mert ebből él, a másik része azért mert olyan hülye, hogy nem veszi észre hogy ő maga árt a legjobban a cigányságnak...
w Horogkeresztények 2008.11.28 08:30:00
„Ne legyen köztetek olyan, aki a fiát, vagy leányát áldozatul elégeti” Ha egy szervezet prominense nyilasnak néz ki, az egyetlen esetben nem probléma: ha az egy nyilas szervezet. Minden más esetben az ilyen figurákat sürgősen el szokás tüntetni. A Magyarországi…..
 Már csak pár napot kell várni, hogy a tojás- és tortadobálás bűncselekmény legyen, komoly büntetési tételekkel, újságolja nagy büszkén Bárándy Gergely. Az Országgyűlés hétfőn fogadta el a kormány A közrend, valamint az igazságszolgáltatás működésének védelme…..
 Nyílt levél söpört végig a 168ora.hu-atv.hu tengelyen, hogy végül az MSZP honlapjának vezető helyén kössön ki. A címzett Bayer Zsolt publicista, a feladó a Demokratikus Hálózat elnöke, Galba-Deák Ádám. Bayer nem szorul különösebb bemutatásra, a Demokratikus…..
Rémálom blog Segítségkérés 2008.10.01 11:12:00
Az alábbi levél kommentben érkezett, nem változtattam rajta semmit, csak tördeltem a könnyebb olvashatóság érdekében. Kérlek benneteket, segítsünk a hozzászólónak, adjunk tanácsot, bár a szcientológusok mentalitását ismerve tudom, hogy ez sokszor süket fülekre talál. A…..
Olvasgatom ma a Magyar Nemzetet (amit viccesen polgári napilapnak szoktak hívni), és a Vélemény rovatban ilyen főcímet találok benne: Mengele unokái játsszák szerepüket. Persze rögtön kedvet kaptam az elolvasásához. Németh György cikke egyébként, és a tankötelesség…..
P.La 2008.07.23 16:56:09
Tetszik nekem ez a „liberális” szó egyesek szerinti értelmezése. Manapság divat lett „liberálisnak” lenni, ami nem baj, csak jó lenne érteni is, hogy mit jelent.
Bár én magamat „liberálisnak” vallom, mégis úgy gondolom, hogy jó ötlet a családi pótlékot a rendszeres iskolába járáshoz, a segélyt pedig közmunkához kötni.
Miért:
A magukat „liberálisnak” valló emberkék nagy része szerint azért, mert biztos rasszista vagyok.
Pedig nem, csak gondolkodok.
Mi a valószínűbb?
Az, hogy a segélyből élők nagy része (egy esetleges törvénymódosítás után) továbbra sem fogja a gyereket iskolába járatni, ezért nem kap a gyermek után támogatást, és a család az éhen-halás szélére kerül, majd éhen hal, mindezt a helyi önkormányzat szeme láttára (hisz mint tudjuk ott nem „emberek” dolgoznak, nincsenek anyák, apák, tehát biztosan simán végig nézik egy gyerek halálát…),
vagy nem változtatunk semmin, ezért a családoknak sem lesz érdekében a gyereket reggel iskolába küldeni, és ismét felnő egy írástudatlan, olvasni nem tudó nemzedék (akik között egyébként tévedés ne essék, nincsen kisebb arányban a „jó fejű” gyerek, mint a tehetősebb családokból valók közül)
Aki azt mondja, hogy a gyermekkel szemben kegyetlenség egy ilyen törvény, az nem gondolkodik. A gyermekkel szemben az a kegyetlenség, hogy 20 évesen már egy építkezésen fog talicskát tolni pár ezer forintért, könyvet sosem fog olvasni, saját lakása sosem lesz, autóról csak álmodik, mindenhonnan kinézik, és 25 évesen lehet, hogy már túl lesz élete első egy éves elzárásán is. Ezeknek a gyerekeknek a kitöréshez más esélyük sincsen csak a tanulás (és sokszor még az kevés), miért akarják ezt magukat „liberálisnak” csúfoló emberek tőlük elvenni???

P.La 2008.07.23 19:13:22
„szerintem, te egy mocskos széljobber raszista álat vagy”

Kedves Weisz!

Ha neked ebből az írásomból ez jött le, akkor gratulálok, és javaslom gyakorolod egy kicsit a szövegértést.

!

Egyébként a gond az, hogy akik most „rasszistát” kiáltanak, pontosan tudják, hogy miért teszik. Nem azért mert ez tényleg rasszizmus lenne, vagy mert tényleg valós veszély lenne az, hogy valahol az új törvény miatt egy gyerek veszélybe kerülne.
A valós ok az (szerintem), hogy tisztában vannak vele, hogy ez lenne az első lépcsőfok a szegény sorban élők felzárkóztatására, az pedig mindig sokba kerül.
Sokkal egyszerűbb az államnak kifizetnie azt a néhány tízezer forint segélyt havonta, cserébe a nyugalomért, mint hogy valójában tegyen valamit.
Ha elfogadják ezt a törvény javaslatot, akkor azt be is kell majd tudni tartatni. Nyílván a kisebb gyerekekkel nem lesz gond, de mondjuk egy 14 éves kamasszal már igen. Ha őt iskolába kényszerítik úgy, hogy eddig nem kellett járnia az nem lesz könnyű. Ehhez megfelelő pedagógus kell, megfelelő fizetéssel. A szülők is telesírnák az egész médiát, mindennap éhen akarnának halni, ezt is tudni kell kezelni. Stb. Ehhez mind pénz kell.
Sokkal egyszerűbb a kormányon levő pártnak benyelni a mostani segélyrendszert, és ha valaki felemeli a szavát ellene, akkor azt egyből fasisztának kikiáltani.
A Weisz féle „álliberális” emberkék pedig azonnal be is nyelik ezt a szöveget, majd fújják a „rasszista” szöveget, miközben ők maguk zárják el a szegényektől a kiugrási lehetőséget.
Pénz, pénz, pénz, minden csak erről szól, nem az emberekről.
w A gép forog 2008.07.03 16:30:00
Érdekes, roppant érdekes. Hogy mennyire személyes az érzékenység, és mennyire rideg az ember, amíg mást ér sérelem. Amíg a szcientológusokon röhögünk, fenekedünk ellenük, és nyilvánvaló nonszensznek nevezzük a világképüket, teljes a nemzeti egység, szent a béke. Az a…..
P.La 2008.07.04 09:09:29
Szerintem Isten létezik, csak nem úgy és olyan formában, ahogyan azt sokan gondolják. A keresztények hisznek abban, hogy Jézus már járt a földön (és hogy ő az Úr fia), aki miattunk halt meg, a zsidók egyáltalán még abban sem hisznek, hogy Istenek teste van, vagy bármi módon is értelmezhető lenne emberi formában. (A többi vallást nem nagyon ismerem).
Hozzám a zsidó vallás „logikailag” közelebb áll, mert jobban elfogadhatónak találok egy még meg nem ismert Istenséget, mint Jézust, aki itt járt, aztán elment, de nagyon sok „vizet” nem zavart.
Alapból viszont minden vallást elutasítok. Ha létezik is valamiféle Istenség (márpedig valaminek léteznie kell), akkor az nem lehet ennyire egyszerű.
Úgy gondolom a ma létező vallásokat az emberek hozták létre, az élettől és a haláltól való félelmükben. Nagyon kevés ember tudja megérteni a végtelen fogalmát és azt, hogy az ő élete véges. A véges életet, és a végtelen halált, még ha meg is érti valaki, feldolgozni nem fogja tudni, sohasem. Sokan mondják (pl. Tóta), hogy igen mi csak biológia és kémia vagyunk, és majd egy nap elmúlunk, de ritka hogy értik is azt, amiről beszélnek. (pl. Tóta szerintem nem érti)
Szóval valószínűleg míg ember lesz, addig vallás is lesz. Lehet, hogy nem a mai formában, de lesz. Egészen egyszerűen azért, mert az embernek szüksége van hozzá a túléléshez.
Saját felfogásom szerint az élet nem ér véget a halállal, mint ahogy nem is a születéssel kezdődik. Nekem nagyon úgy tűnik, hogy az ember az összes többi létező elemmel együtt csak valami fajta „hordozó” szerepet tölt be. Az anyag jön megy, átalakul, fejlődik, stb. De a lényeg, hogy az a „valami” (energia?) mindig főszerepet kap, mindennek a része, mindenben benne van, mindenhol ott van. Lehet, hogy ez a valami az Isten, lehet hogy nem. Egy biztos, akármi is, mi biztosan a része vagyunk, és halálunk után is azok maradunk.