Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csakb

0 bejegyzést írt és 229 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy megrázó repülés története A helikopterháború kapcsán szerettem volna beszámolókból is válogatni, és rájöttem, hogy ehhez nemcsak a hosszabb-rövidebb visszaemlékezések járulhatnak hozzá, hanem végre bemutathatok egy legendás képsorozatot is, amely a vietnami háború legemlékezetesebb és…..
csakb 2020.05.26 17:47:11
@Örömhernyó: Igen, .38-as S&W revolver volt a rendszeresített oldalfegyverük. Asszem, az volt a megfontolás, hogy egy kézzel könnyebb használni, mint egy pisztolyt.
Hét tenger Amerikai anziksz 4. 2019.01.23 15:56:43
Kalifornia egyik kihagyhatatlan látnivalója San Francisco városa, melyet sokan az egyik legeurópaibb amerikai városnak szoktak titulálni. Magam részéről ezzel ugyan nem értek egyet, a város szerintem nagyon tipikusan amerikai, de kétségtelen, hogy Frisco az egyik legszebb fekvésű, és legpatinásabb…..
csakb 2019.01.23 23:45:14
@ártéri: Már a Gato-osztálynál is valami 208 tonna volt az akkupakk.
A Szkeptikus Társaság tevékenysége során számos hangfelvétel keletkezik: klubestjeinken, más rendezvényeinken gyakran készítünk hangfelvételt, és társaságunk tagjai gyakran szerepelnek rádióműsorokban is. Ezeket az eddig szétszórtan megtalálható, hamar elfelejtődő, elvesző hanganyagokat most…..
csakb 2015.11.19 13:08:01
@Szilágyi András: Igen, elvileg megfelel a 32 kbps, de gyakorlatban a podcast hallgathatatlan. :(

Én ma találtam rá, megörültem, hogy mennyi anyag van, és még frissül is, de 2 perc hallgatás után (miután belehallgattam jópár adásba) kikapcsoltam. Őrjítő ez a folyamatos nyekegés, kattogás a kódolási hibák miatt.
csakb 2015.11.19 17:56:02
@Szilágyi András: Köszönöm szépen, ezek tényleg jók!

Egyben hamut szórok a fejemre, mert most kiderült, hogy a podcasteknél a hiba az én készülékemben van.

A nyekegés és kattogás csak azzal a programmal hallható, amit eddig használtam podcastek hallgatására. A webes lejátszóval a podcast oldalon, vagy ha letöltöm az mp3-akat, és más lejátszóval hallgatom, akkor viszont tökéletesen élvezhető a hang.

Bocsánat a hiszti miatt, ez ki kellett volna próbálnom, mielőtt kommentelek. :)
Tékozló Homár Megszívod.hu 2015.07.31 09:39:00
  Sokszor mondtuk, hogy olyan helyekről, amiknek így néz ki a kapcsolat oldala, ne nagyon vegyünk semmit, mert 1900 forintért talán még megéri a forradalmi hajcsavaróval együtt járó tanulság, de a fűkaszával mondjuk már 25 ezret bukunk, ha mégsem olyan király, és kontakt meg…..
csakb 2015.07.31 10:59:30
@csakb: Izé, na, domain.hu.
csakb 2015.07.31 13:00:34
@PITTA: Ááááá, basszus, tényleg! /o\
csakb 2015.07.31 20:40:04
@HgGina: Köszi, de elgépeltem a domaint, ez nem az a cég... :$
A múltkor az Empire magazinban megejtett első eresztés után az Entertainment Weekly és a People részesült abban a kegyben, hogy további hivatalos fényképeket közölhetett a Martianból Mentőexpedícióból. Klikkre a legtöbb vízjel nélkül, egészen óriási méretben, részletgazdag,…..
Kedves barátaim az Úrban,  amint arról már megemlékeztünk, két hónapja bedőlt az Ulpius. Ügyesek voltak és expanzívak, de mégiscsak utolérte őket a vég. Aztán jött egy új hír, hogy a megürülő (és a bukás egyik lehetséges okaként azonosított) bolthálózat egyes elemeit…..
E-könyv olvasók Könyvradar! 2013.10.01 21:17:13
  Ez az idő is eljött, kedves olvtársak. Egyre több forrásból jönnek a piacra az új ekönyvek, és egyre több helyen is bukkanak fel. Eddig a Radaron gyűltek az ilyen tárgyú bejegyzések, de mostanra kiérdemelték, hogy saját gyűjtőposztjuk legyen. És tessék, itt jön ez. Kedves…..
csakb 2015.02.13 17:22:46
@Dworkyll: Igen, emlékszem róla egy korábbi postodból. Akkor te sem voltál annyira kibékülve vele PW-n. :)

PW2-n én is Caecilia hívő vagyok. Szerintem ez a kijelző hibája, vagy inkább fogyatékossága lehet (alapból gyengébb kontraszt). Mindig kipróbálom a kiadó fontjait, de végül visszatérek a Caeciliára.
PB Minin viszont egész élvezhető volt számos más font is, Wayteqen is.

Jobbat sajnos nem tudok, és nyilván valamit be kell rakni.
Ha unom a Caeciliát, akkor a beépített Palatinora szoktam még átváltani, de valahogy az sem tökéletes a PW-n. A Cecit nagyon eltalálták hozzá.

Elhiszem, hogy nyomasztó lehet élesben e-könyv gyártással foglalkozni. Én nem is vágyom rá. :)
csakb 2015.04.22 19:33:14
@Dworkyll: Ismét nyertem a #231f20 lottón. ;]
Dibook, Az utolsó város.
csakb 2015.04.23 14:57:05
@Dworkyll: Köszönjük a nép nevében!
A Bezárt elmékkel ugyanez van, csak elfelejtettem panaszkodni.

Nem lehetne az összes Agave könyvre ráereszteni valami szörcs-riplészt? :)
Öregember jó gépember! UPDATE: Az osztrák tölgy a Facebook-oldalán válaszol a kérdésekre. UPDATE2: Befutott egy, khm, formás teaser plakát is az elolvasom utánra, amin Clarke művésznő – a rossz nyelvek szerint egyetlen igazán – előnyös oldalát domborítja. ..
Hol szerezze be Kriszta a Acer Aspire V3 772G-t? Acer shop Ipon egyik sem Poll Maker Na ilyen se volt még: Krisztina vásárlás ELŐTT írt nekünk, hogy segítsünk eldönteni, hol vegye a laptopját. Dilemma a posztban, hasznos okosságok jótállás és garancia témában ezen…..
csakb 2014.11.10 11:02:48
@McZozo: Szóval szerintem olymindegy, hogy meghibásodás esetén a júzer maga, vagy a Pistike Bt. indítja az RMA-t az Acer honlapon. Illetve nem, mert Pistikéék közebiktatása csak felesleges macera és időveszteség.
Volt már ilyen tavaly is, és a fogyasztás karácsonyi istennője elintézte, hogy legyen idén is. Annyival vagyunk előrébb, hogy nem reggel kell kilőnöm a posztot arról, hogy hol érdemes nézelődni, aki szeretné magát, vagy barátját/rokonát/ismerősét meglepni e-könyvvel. Akkor…..
Én ilyen szomorú bakancsfotót még nem láttam. Pláne, hogy a kis hülye fogpiszkálóval kitámasztott talp egy Vibram, ami a világ első, kifejezetten hegymászásra kifejlesztett vulkanizált talpa a megbízhatóság és a hosszú élettartam ígéretével. Persze, lehet, hogy ez a…..
csakb 2014.11.01 11:05:15
@Dariengo: Ugyan, miért ne tettek volna Vibram talpat 5-6 éve bőrbakancsra?

Nekem egy 10 éves bőrbakim van, vibramos, made in China, és kutyabaja.
A kínaiak is tudnak minőséget gyártani, ha megfizetik.
A Tűzgyűrű után már nem lehet szuperlatívuszokban beszélni Guillermo del Toróról, de egy biztos: ha horrorról van szó, ez a fickó ismeri a dörgést. A Berlinből New York-ba tartó járaton történik valami. Bár a repülőgép látszólag rendben megérkezik amerikai…..
KatPol Blog A nagy fordulat éve? 2014.06.11 07:00:00
CN & Rammjaeger83 Az igazat megvallva itt a szerkesztőségben nem követtük lankadatlan figyelemmel a krími és kelet-ukrajnai eseményeket, illetve ezek visszhangját, de annyit így is bizonyosan el lehet mondani, hogy mindezt a véleményformáló nyugati média az orosz külpolitikában bekövetkezett…..
csakb 2014.06.12 00:12:32
@xxylon: "A nyugat egyertelmuen ralepett a toluk valo fuggetlenedes utjara: mindenfele green technologiakkal es a helyi gaztermelessel."

Juhéj!
Remélem, ezzel a csudijó gríntekkel, és az árokparton kaszált gázunkkal legalább olyan jól, és nem sokkal drágábban tudunk fűteni ősztől, mint az orosz gázzal tudtunk... ;]
Naiv választó az utolsó előtti nap gyanút fogott, hogy egyáltalán működik-e a rendszer, és másodszor is beadta átjelentkezését a valasztas.hu-n, miután egy hónapig senki nem reagált az elsőre. Az viszont az utolsó nap odatelefonáló hölgytől sem derült ki, melyik…..
csakb 2014.04.06 06:50:26
csakb 2014.04.06 06:52:14
1983-ban egy hajszálon múlott, hogy nem robbant ki a harmadik világháború. A pozitív végkifejlet egy szovjet katonatiszt józan döntésének és bátorságának volt köszönhető. Ki tudja, mi lett volna, ha aznap éjjel épp más teljesít szolgálatot abban a bizonyos moszkvai…..
csakb 2014.03.24 17:32:12
Ha valakit érdekel a sztori egy kicsit szakszerűbb, ám mégis szórakoztató tálalásban (az is kiderül, hogy nem _radar_ jelzett "felhőkön átszűrődő napfénynyalábokat"), akkor: lemil.blog.hu/2012/04/16/az_ember_aki_esznel_volt

Ugyanitt olvasható Vaszilij Arhipov története is, aki kicsit korábban, a kubai rakétaválság sűrűjében volt észnél, sokkal feszültebb szituációban.
Érdekesen változik a világ. Nem olyan régen még azon keseregtünk, hogy "sehol a friss tartalom", meg mindenki csak a backlistjét meri kivinni az ekönyv-piacra. Aztán egy-másfél évvel ezelőtt csak elkezdtek csordogálni a premier címek, először az ekönyv.hu-n, meg a…..
csakb 2014.02.10 08:29:59
@Mike76: Valahogy így voltam vele én is. A Piknik nekem is egyre gyakrabban jutott eszembe közben, és az Éden helyett inkább a Solaris. No meg Lovecraft novellák.
Ha a folytatásokhoz annyira nem is (habár az elsők közt fogom az elektronikus kosárba dobni, ha kijönnek :)), de Sztrugackijék, Lem, Lovecraft újraolvasásához meghozta a kedvem a könyv. :D

Ebből a sztoriból többet is ki lehetett volna hozni. Ezt talán VanderMeer is érezte, és ki is hozott többet a folytatásokkal, csak kérdés, hogy a mennyiség mellett a tartalom is több lesz-e. :)

Annak azért nagyon örülök, hogy a kiadó kidobta elektronice is, ráadásul a világ- és hazai premierrel egyidőben! A dibookon már felküzdötte magát az eladási toplista élére. :)
E-könyv olvasók A Kis Testvér 2014.01.25 10:43:13
Egyszer már pörögtünk a történeten a bejelentés táján, hogy mi is az a Beagle, és hogy van-e létjogosultsága. Nos, a Telekom jóvoltából a kezembe került egy, hogy próbáljam ki (és fejtsem meg a talányt). Jelentem, rájöttem! A Beagle - meglepő módon - nem egy ekönyv-olvasó,…..
csakb 2014.01.25 12:09:58
@Dworkyll: Amióta megvan, ledaráltam a Minin vagy 15 könyvet, és nagyon elégedett vagyok vele. A firmware-frissítésivel már kevésbé, habár a legutóbbi, decemberiben talán csak egy komolyabb bug maradt, ami bántja a szemem, de az legalább a készülék használhatóságát nem rontja.
Volt már ilyen, sőt azt remélem lesz is még, hogy közpénz hasznos, de legalábbis transzparens felhasználásáról számolhatok be. Ezúttal  a Typotex ad hírt nekünk arról, hogy mit csináltak az elektronikus szakkönyvkiadás témában.  SAJTÓKÖZLEMÉNY Lezárult az Egy…..
Külföldre költözött naiv ügyfél gálánsan anyjára hagyta erstés számlája megszüntetését, de kiderült, hogy csak személyesen lehet. Aztán amikor már nem volt számlája, de maradt a bankban 180 forintja, azért is csak személyesen lehetett bemenni, vagy különben díjat…..
csakb 2014.01.10 14:19:54
Már Index anyánk is futott egy kört azon, hogy érdemes-e karácsonyra olvasót venni. Az én véleményem az, hogy olvasót venni mindig érdemes, ha még nincs, de ha lehet, ne karácsonykor, mert akkor túl nagy a kapkodás és a káosz. Ezzel együtt tény, hogy izgalmas újdonságok…..
csakb 2013.12.18 19:34:09
Az origo is kipukkantott magából egy reklámszagú cikket: www.origo.hu/techbazis/20131215-az-e-konyv-a-legjobb-kutyuajandek.html

Könnyem csordult néha a nevetéstől. Pl. azért vegyünk olvasót, mert "az olvasást sohasem szakítja meg rajta egy bejövő e-mail vagy Facebook-üzenet."

Vagy "Egészen a közelmúltig ... gyakorlatilag lehetetlen volt legálisan e-könyvet vásárolni ... Októberben azonban a Telekom közös elektronikus könyvesboltot indított a német Txtrrel, ahol e sorok írásakor több mint háromezer magyar nyelvű e-könyv érhető el..."
Érdekes módon az általam az elmúlt hónapokban magyar nyelven, magyar boltból megvett e-könyvek közül egyik sincs meg a Txtr kínálatában. :)
csakb 2013.12.18 22:50:13
@Dworkyll: Így van, ez szúrja nekem is nagyon a szemem, nem a kicsorduló könnyeim! :)
Ha az előjelek nem csalnak, a hazai könyvpiac legnagyobb szereplője is megjelent az ekönyv-piacon. Voltak már érdekes próbálkozások, pl. olvasás a böngészőben, és a mostani lépés is inkább látszik alibinek, mint progressziónak: Csak androidos okostelefonokon és tableteken meg…..
csakb 2013.12.15 13:04:01
@Fall: Nekem is ilyesmi jutott az eszembe. Szándékosan tesznek úgy, mintha nem értenék az e-könyvet. Vicc az egész.
Nyár óta már a legnaivabb internetezők is tudják, hogy bármilyen online kommunikációt le tudnak hallgatni valahol. A tévénézőknek azonban lehet, hogy elsőre nem a megfigyelés ugrik be arról a szürke kábelről/wifi-antennáról ami a készülékükből kilóg. Az LG egyik új…..
csakb 2013.11.21 16:20:19
Sziasztok, ma van a Dotcommerce Day, egy csomó webshopban egynapos kedvezményekkel. A Multimédiapláza viszonylag ritkán gurít, de akkor nagyot, erre a napra (a vásárlók számára) eltörölte az ÁFÁ-t :-) ezért a bruttó árból 22%-os kedvezménnyel lehet vásárolni. Persze nem…..
csakb 2013.11.08 09:04:58
@AroloTifar: Magam is meglepődtem, hogy találtam még valamit. :D
De ha nem kell a kiadóknak a pénzem, akkor mit lehet tenni. Még szerencse, hogy ennyi szép kalózoldal van. :(
csakb 2013.11.08 09:42:49
@AroloTifar: Hümm, most jól kibabráltál velem, ez a könyv érdekesnek tűnik. :D

A kiadót meg csókoltatom, hogy sikerült elektronikusan is két külön fájlban kiadni.