Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Metal TV Hungary

62 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fotos:Ungor Richard A Magyar Metal zenei színtér egyik legdinamikusabban fejlődő zenekara, a Komodo, izgalmas bejelentést tett ma: új énekest üdvözölhetünk a bandában, Virág Ervin személyében. A bejelentés helyszíne a Budapesti Barba Negra színpad, a Mini Alpár fesztiválon, a dátum pedig 2024.…..
A MENNYDÖRGÉS ZENEKAR: Egy Új Hullám a Magyar Zenében Budapest szívéből érkezik a friss és dinamikus hangzású MENNYDÖRGÉS zenekar, amely 2022-ben robbant be a zenei színtérre. A post-hardcore és christian rock-metál műfajokat ötvöző csapat tagjai különböző tájakról származnak, köztük Felvidékről,…..
  Augusztus 16-19-ig ismét Fekete Zaj Fesztivál a Sástó partján Egy hónap múlva már a Mátrában, az idilli Sástó partján élvezhetjük a zenei műfajok komplex sokféleségét a Fekete Zaj Fesztiválon. Barangoljunk együtt az underground ösvényein augusztus 16-19.…..
2023 FEZEN Jegyekért, bérletekért katt ide.. https://tixa.hu/fezen_fesztival_2023..
Több mint tíz év kihagyás után ismét lehetősége volt egy kiadós fejrázásra a magyar közönségnek, ugyanis a Lamb of God újra meghódította hazánkat, egy nem is akármilyen kísérettel karöltve. Jelen beszámoló írójának ez volt az első élménye Randy Blythe-ék csapatának koncertjéről, és emiatt hatalmas…..
"Sziasztok LOWLANDEREK!   Eljött ismét egy nagy pillanat! Nagy örömünkre szolgál, hogy bejelenthetjük a következő 3 nemzetközi és 7 hazai fellépőt nektek, köztük igazi legendákkal!Jöhet a következő death, thrash, pagan, black metal, gore grind, death core adag?   Természetesen nincs vége a…..
Sziasztok Lowlanderek! Elérkezett az újabb zenekarok bejelentésének az ideje.A nyuszi hozott is nektek rögtön 3 külföldi és 6 hazai zenekart. Na, de ez nem akármilyen nyúl ám, igazi vérnyúl mivel a mai adag főként black, megfűszerezve egy kis thrash és death metal-al!Íme a következő 9…..
Az áprilisi Hammerworld mellékleteként jelenik meg a budapesti power/melodic death metal zenekar első nagylemeze, amely a Children of Bodom, Arch Enemy, Epica és a korai Nightwish kedvelőinek egyaránt ajánlott. Az északi metal vonal dallamos és sokszínű, mégis sötét és feszes elemeivel átitatott…..
MTVH - Metal TV Hungary ÚJ Logonk 2021.12.12 12:09:02
Újabb klipes dallal jelentkezett a budapesti deathcore/metalcore Nest of Plagues. A csapat a LOWLAND és a Fekete Zaj Fesztiválon forgatott videóval a magyar underground színtér előtt tiszteleg. A Struggle a korábban kiadott kislemezekhez hasonlóan (Memento For Her Deeds, Choke, Megalomania,…..
2021 augusztusának elején a hazai underground fémzene rajongói örömmel fogadták a hírt, hogy idén is megrendezésre kerül a Lowland Fest. Az előző évi alkalom után már hagyománnyá vált második felvonás már egy másik, egyben nagyobb helyszínen került megrendezésre, de ugyancsak Hódmezővásárhely…..
Agusztus 4 és 8 között lesz megtartva egy csodálatos magánrendezvény Lowland fest néven. A LOWLAND FEST egy családias légkörben megrendezett baráti magánfesztivál, melyen csak úgy lehet részt venni, ha előre feliratkozunk a vendéglistára, melyre csak ismeretség útján lehet rákerülni. A szervezés…..
A napokban jelent meg a budapesti deathcore/metalcore együttes, a Nest of Plagues legújabb dala, mely az Inferno címet viseli. Egy szöveges klipet is kapunk a szám mellé. A dal az ősszel megjelenő második nagylemezen kap majd helyet. A lemez egy konceptalbum, ami mentális betegségekről,…..
❰ ❰ METAL FACTORY 2021 ❱ ❱ 2021. július 5-10. Szalki-sziget Koncertek  Térkép Találkozunk jövő héten..
Ezúttal talán nem kritikaként, hanem figyelemfelhívásként kellene erre az írásra tekinteni. Írásom alanya a Bound In Fear márciusi EP-je, az Eternal. Ezt a szót gyakran halljuk és látjuk a fémzene világában, itt azonban jóval nagyobb súlya van, mint azt elsőre gondolnánk. Az anyag zeneileg és…..
Egy nem szokványos módon közelítem meg ezt a kritikát, ugyanis nem egy, hanem három friss megjelenésről lesz szó, három zenekartól. Hogy miért? Azon egyszerű oknál fogva, mert úgy gondolom, hogy ezek a zenekarok vihetik érdemi, eredeti módon előre a modern metált. Ez persze nem azt jelenti, hogy…..
  2021. július 15-17-ig kerül megrendezésre az I. Hegyalja Rocktábor nevű rendezvény, a Tokaj-Rakamazi Tiszavirág kempingben. A szervezők fő célja a Tokajban többször megrendezett különféle rocktáborok felélesztése, a családias légkör megteremtése, valóban rockzenére építve. Előtérbe kívánják hozni…..
Az utóbbi napokban egyre gyakrabban jött velem szembe a facebookon a #szeresdazenet hashtag/kampány, így úgy gondoltam, hogy utánajárok annak, hogy pontosan mi is ez. Két koncertet is láttam meghirdetve ennek keretein belül, és ez csak mégjobban felkeltette az érdeklődésemet, így kifaggattam…..
Az idei évvel ismét relevánssá kezdett válni az indusztriális metál nagyágyúja, a Fear Factory. A zenekar körüli pereskedések véget értek, a jogokat a gitáros-dalszerző-alapítótag Dino Cazares tudhatja magának. Ebből következett a szomorú hír, miszerint Burton C Bell énekes távozott, mondván annyira…..
Az új Finntroll kapcsán megfogalmazódott bennem valami.A koncepció-zenekaroknak azzal a hátránnyal kell szembenézniük, hogy amit csinálnak, annak bizony határai vannak.Magyarul: ezeken a kereteken belül nem lehet a végtelenségig újat felmutatni. Akkor gondoljuk végig, hogy mi is a…..
Idén szeptember 12-én rendezték meg a DürerKertben a X. Tattoo The Sun Fesztivált, mely gyógyír volt koncertelvonási tünetekben szenvedő lelkünknek. Nem sokkal kapunyitás után érkeztünk, és elégedetten tapasztaltuk, hogy már szép számmal ücsörögtek emberek a kertben. Fél 7-kor kezdte meg az este…..
Kevés hangzó anyag idéz fel olyan hangulatokat számomra, melyek egy festmény alapos szemügyre vétele miatt keletkeztek bennem, és egy állandó reflexként visszatér akkor, ha valami hasonló érzéseket kiváltó ingerforrás áldozatává válok. A Primitive Man legújabb terméséről viszont egyértelműen…..
Az idén első kerek évtizedüket ünneplő Within Destruction nagy port kavart az év első felében. A ’true slam’ műfaj egyik underground zászlóvivőjének tartott szlovén formáció a nagy sikernek örvendő, 2018-ban napvilágot látott Deathwish után idén, február 20-án megtörte a csendet egy igencsak…..
Még soha nem telt el 5 év két Lamb of God lemez között, és ez valószínűleg nem ok nélkül történt.  Azt, hogy valami nem volt rendben ennek a csapatnak a háza táján, semmi sem bizonyítja jobban, mint az egyik alapító tag, Chris Adler távozása a zenekarból. Nem is kell bemutatni, mekkora űrt hagyott…..