Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KerezsiA

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Minek mész oda?” – ez volt az első kérdések egyike, amiket Anna kapott, amikor kiderült, hogy Moldovába megy önkénteskedni. Annyit ígérhetek, hogy a poszt végére sok mindenre fény derül, még az is lehet, hogy másként gondolunk majd erre az országra...
KerezsiA 2019.04.05 15:11:19
@Dikusz: Itt Moldovában van egy ADVIT nevű szervezet, akik önkénteseket fogadnak, küldenek és koordinálnak. Velük dolgozom itt. Körülbelül 10 különböző szervezettel tartjuk a kapcsolatot (hospice, menekültszálló, kutyamenhely, árvaház, stb.), nagyjából 30-an vagyunk önkéntesek különböző országokból. Az én szerepem itt speciális, mert én a többi önkéntesnek szervezek közösségi eseményeket, cikkeket írok róluk a weboldalunkra és a facebook oldalunkra, valamint moldovai fiatalokat is toborzok külföldi és belföldi önkéntes projektekhez. Önkénteskedni bárhol, bármikor lehet. Mi az Erasmus+ keretin belül működünk.
KerezsiA 2019.04.07 08:31:42
@Gevlekte Salamander: Köszönöm a kiegészítést, a helyesbítést. Szeretném megvédeni magamat azzal (és ez a Transznisztria-Transznyisztria kommentelőnek is szól), hogy sokat küzdöttem ennek a blogbejegyzésnek a magyar nyelven való megírásával, tekintve, hogy nem használom itt senkivel kilenc hónapja. Ami körülvesz az az angol, az orosz és a román, illetve ezek különböző keveredése.
Maguk a moldovaiak sem mindig tudják, hogy egy-egy elnevezés, egy-egy település neve éppen a románból vagy az oroszból származtatható le. Én mindkét nyelvet nagyon alap szinten értem csak, és nyelvész sem vagyok. Köszönöm a megértést, remélem senki lelki világát nem sértettem a pontatlanságom miatt; nem volt ilyen célom.