Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Memuka

44 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Két éve futottam le az első (és eddig egyetlen) maratonomat. Írtam is róla egy beszámót, aminek aztán nem lett helye. Mivel ma feldobta a képet a face, gondoltam, mindegy, legalább ennyi legyen az idei BSZM-ből, ha már az eredeti terveinket nem tudtuk behúzni:   Valamikor 2018 nyarán döntöttem el,…..
A futók állandóan arról áradoznak, hogy futás közben jön a flow és ez igazából sehol máshol, soha máshol. De mi a szar ez a flow? Valójában nem a flowért futunk. Egyszerűen ez nem jön olyan gyakran, hogy csak ezért megérje. De azért eléggé meg tudja dobni az edzést és az egész napot, ha összejön. A…..
A mostani Ultrabalaton lépett (gurult) át nálam a bringás kísérő a sötét oldalra. A jövőben kifejezetten nézni fogom egy-egy versenykiírásnál, hogy engedélyezett vagy sem, és azokat fogom előnyben részesíteni, ahol nem lehet kerékpárral kísérni a futókat. Persze egyszerű ez: terepversenyeken kell…..
Persze hogy volt futás azóta, hogy utoljára bejelentkeztem, csak egyrészt elszoktam a blogolástól, másrészt feladat is volt bőven. Volt pár emlékezetes köröm külhonban, mert a nyarat elég komolyan megnyomtuk - így utólag csak áldani tudom az eszünket ezért, meg azért is, hogy olyan helyeken voltunk,…..
Egy ideig tartottam magam ahhoz, hogy a kontaktust kerülve nyugodtan ki lehet menni futni. Mert hát kit zavarok én a Sashegyen, az erdőben vagy a faluszélen. Valóban senkit. Védve vagyok és védek másokat azzal, hogy nem kerülök egy-két méternél közelebb senkihez. De ez sajnos nem ilyen…..
Gondoltam, hogy megírom a BSZM-es élményeket, de aztán elszaladtak a napok és már nem igazán volt aktuális. De mivel most úgy néz ki, hogy legközelebb talán csak a szeptemberi Wizz Air félmaratonon futok versenyen, mégis írok róla valamennyit. Nem volt benne semmi szándékos, de a márciusi Balaton…..
Szinte mindig viszek magammal innivalót, ha futok - tájfutást kivéve -, ezért külön kihívást jelentett megtalálni a megfelelő eszközt. Városban, illetve 15 kilométer alatt nem viszek zsákot, a derékra csatolható kulacstartótól és az hatmásodpercenként a hozzámverődő palacktól pedig biztos hülyét…..
Ma Velencei-tó kerülés (Velencei-tókerülés?) volt napirenden, amelyet a futócsoportom (Mozdulj Érte) néhány tagjával abszolváltunk. Ez tőlem kicsit távol áll, mint megrögzött egyedül futótól, de néha rászánom magam egy kis prüntyögésre, ami ilyen rendszerességgel kellemes. Pár hete az egyik srác…..
Az idén több fázisban sikerül ellépni a télből - cserébe nincs nyaralás, de valamit valamiért -, elsőként Madeirán voltunk. Alapvetően tájfutni jöttünk, kellemes kis pár száz fős verseny volt, így maradt idő másra is (ja, a kategóriámban nyertem, de azért a szakma krémje nem ugrott át a szigetre).…..
A hétvégén megfutottam a kedvenc versenyemet. Azért kedvenc, mert a legtutibb helyen rendezik, Dobogókőn. Mondjuk úgy, nincs túlcizellálva. Ez egy speckó verseny, tájfutók rendezik, ebből következően nincs kötelező útvonala. A térképen jelzett ellenőrző pontokat kell érinteni meghatározott…..
Eredtileg egy "miért futsz, ha fáj" témájú posztot akartam írni, de szembejött egy igazi hülyeséggyűjtemény a téli futással kapcsolatos tudnivalókról a neten, úgyhogy úgy gondoltam, elhalasztom a fájásokat. Mert az olyan tanácsokat, hogy futás után menj bruncholni a barinőddel, hát, hogy mondjam,…..
Mennyit vagyunk hajlandóak fizetni egy versenyért? Az igazán menő és trendi versenyek ára 8-10 ezer forint, de a Balaton-kerülősdi, függetlenül attól, hogy ki szervezi, 20-25 ezer forintba is kerülhet. A menő terepultra versenyek hasonló árszínvonalúak, túrod a dzsuvát fél napig, 20 ezer lesz,…..
Valamikor tavasszal döntöttem el, hogy a 45 kilométeres Panoráma Trailt lefutom. Három zempléni vár, 1500 méter szint és az októberi erdő. Mi kell még? Mondjuk nem ártott volna egy kis edzettség, de sajnos a szeptember nem úgy jött ki, ahogy gondoltam, két hetet egyáltalán nem tudtam futni munka és…..
Az idén a Wizz félmaratonon azt kívántam, érjem meg, hogy egyszer végre nem DJ Dominik (vagy az a másik nagyon híres, vigyorgós) fogja csapatni a 20 kilométeres táblánál. Mondjuk úgy, nem szertem a technózenét, a popot sem csak nagyon komoly csillagozással. Ez azt jelenti, hogy az úgynevezett…..
Ez a poszt valójában nem a futásról fog szólni.  Van értelme feltenni azt a kérdést, hogy kinek a legrosszabb egy futóversenyen? Nincs. De mint írtam, ez a bejegyzés nem a futásról szól. Tehát akkor: vajon kinek lehet a legrosszabb? A másodiknak, mert majdnem összejött? A negyediknek, mert az…..
Hamarosan gőzerőre kapcsol az önkormányzati kampány, hegyekben állnak majd a beígért fejlesztések, küztük ezer kilométer kerékpárút és nyolcvan hektár őserdő telepítése. És persze nem csak Budapesten. De milyen beruházás, fejlesztés lenne igazán kívánatos? Mondjuk egy futónak. NEM politikai tartalmú…..
Eleinte G-vel együtt futottunk, de aztán lassan rájöttünk, hogy mindkettőnknek jobb, ha különválunk. A legtöbbször teljesen más időpontban megyünk, de ha együtt is indulunk el, például a Normafára edzeni, hamar elhagyjuk egymást. Ennek egyrészt praktikus oka van: más a ritmusunk, így mindketten…..
A tájfutást elkezdeni felnőtt korban outsiderként elég nehéz, teljesen ismeretlenül pedig szinte lehetetlen. Kell legalább egy ismerős, aki mutat egy-két térképet, elmagyarázza, mi micsoda, ajánl neked megfelelő versenyeket, megígéri, hogy minden körülmények között kimenekít az erdőből (nem fog,…..
Kell egy kamásli. Eddig is sejtettem, hogy kellene, de most már biztos is, mert ide legalább még egyszer visszajövünk, és ki tudja, hány hasonló futást tervezünk még. Kilencedik alkalommal rendezték meg az Etna Trailt, ami egy háromnapos verseny négy távval és az idén a füstölgő és lávát köpködő…..
Igen, felültem én is a vonatra, megvan az első futóórám. Rögtön a mindent tud kategóriába csaptam, kihagyva  a "következő tudja majd ezt is" köröket. A navigációt és a térképkövetést nem fogom használni, mert egyrészt nem bízom a navigációban, másrészt nem látom a térképet még a telefonon se…..
A futók rendszerint tagok egy-két, esetleg huszonhat futócsoportban, ahol kedvükre "szakmázhatnak", félszavakból megértik egymást, PK, PB, VO2, flow és achilles orrba-szájba. Aztán néha kikeverednek ebből, pontosabban bekeverednek a nemfutók dzsungelébe, és szembesülnek egy csomó teljesen…..
Ez a poszt részben tartalmaz futást: végül is futottunk is, emellett pedig megemlítem majd Kiliánt (ő a terepfutás császára, istene és pápája egy személyben). Régóta dédelgetett álmom volt egy bizonyos túra, a 25 kilométer hosszú Fimmförduháls. Nagyon nehéz összehozni, de most végre sikerült. A…..
Régóta szemeztem már a kis Szénás Körrel, úgy gondoltam, jó felkészülés lesz az októberi Panorámához, így mindenképpen nyár elején akartam megfutni. Így amint az időjárás enyhülést mutatott, indultam is. Bár végül melegebb lett az előre jelzett 26 foknál, az erdőben egy pillanatig nem volt melegem,…..
A héten keveset futottam, egy sima tízes és egy vasárnapi tájfutás mellett szombaton túrázni voltunk családilag. Ez nem volt valami kimerítő, kevesebb, mint 15 kilométert mentünk, de most nem is ez volt a cél. Hanem a hétéves gyerek megmozgatása.  Alapvetően a gyerekre is…..
Aki 35 fokban fut, az alapvetően nem normális. Vagy versenyez. De a kettő gyakran együtt jár. Sok mindenen lehet változtatni, de ha a rajt 11-kor van, és a terep nyílt, mezős, ligetes dimb-domb az Alföldön, akkor a lényeg nem módosítható: rohadt meleg lesz. Fischerbócsa jellemzően ilyen, többször…..