Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vivien..

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Minden országnak van a pozitív mellett negatív oldala is. A minapi izlandi posztnál arra kértelek titeket, írjátok meg, mik ezek abban az országban ahol éltek. Szóval a feladat kifejezetten az (továbbra is), hogy a titeket zavaró dolgokat foglaljátok össze (azaz kösz szépen előre is az „akkor miért…..
Ausztriában nagyon csalóka, hogy az ország közelsége, részben hasonló kulturális, történelmi gyökerei miatt, sok mindenben erősen emlékeztet Magyarországra, ám közben nagyon is más ország. Hat évvel ezelőtt ezekkel a sorokkal vezettem fel Barna posztját, aki akkor éppen hat…..
Vivien.. 2019.07.03 11:40:51
@deppate frog:
Németországban - ha jól tudom - eddig a kettős állampolgárság kizáró tényező volt, ha valaki katonának szeretett volna állni.
Vivien.. 2019.07.03 15:45:44
@deppate frog:
Ilyen kivétel például, hogy egy eu-s állampolgárnak nem kell lemondjon az eredeti állampolgárságáról. Persze hallani, hogy helyenként megpróbálkoztak a hivatalok azzal, hogy már pedig le kell.
Csak most kezd igazán értelmet nyerni a Fidesz vezérkarának savanyú ábrázata a párt által fölényesen nyert uniós választás estéjén. Az ötven százaléknál jobb teljesítményt nyújtó állampárt ugyanis itthon csatát nyert, Európában viszont háborút vesztett. Kérdés, hogy érdemes volt-e ragaszkodni a…..
- Te vagy a leggonoszabb anyuka a világon! - vágta a lányom a fejemhez egyik délután.- Utálok itt lakni! Gonosz vagy, nagyon gonosz! Az ajtó hatalmas durranással vágódott be utána...
A KSH legutóbbi adatait, amelyek szerint külföldről többen jöttek haza, mint amennyien kimentek, a ballibek és Orbánék egyéb gyűlölői próbálták úgy beállítani, mint álstatisztikát, álhírt, az EP-választás előtti hazugságot stb. A külföldi adatok azt mutatják, hogy valójában több magyar van kint,…..
Vivien.. 2019.05.24 14:16:55
@ulpius66: Nem. Néhány év alatt többet értem el, mint amit odahaza egész életemben sem tudtam volna.
A németekkel kapcsolatos sztereotípiákat szerintem mindenki kapásból sorolja (precízek, humortalanok, az autópályákon megy a száguldozás, stb.), más kérdés, hogy ezekből mennyi és hogyan igaz. Legutóbb azt néztük meg, mik azok a dolgok, amiket Spanyolország tanít meg a…..
Vivien.. 2019.04.09 18:19:13
@GyMasa:
GyMasa 2019.04.09. 17:30:43

+ 1
Vivien.. 2019.04.09 18:19:17
@GyMasa:
Münchenben amikor járunk, akkor azért reggel, és este megszokott a dugó a város közelében. Például mi az A9 felől közelítjük meg, és hagyjuk el a várost. És arra felé nincs építkezés. Ez szimplán a forgalom miatt van, sajnos normális. Több autó jár az utakon, mint amekkora kapacitása az útnak van. Így simán elhiszem, hogy akár 1 órát is araszolsz. Egyébként mi az autót mindig lerakjuk egy P+R parkolóban ahol napi 1,5 EUR a díj, és használjuk a tömegközlekedést. Az U-Bahn 10 percenként megy, ami tök jó szerintem. Az aglomerációból - ha jól sejtem ahonnan te is jársz - bejutni tömegközlekedéssel nincs tapasztalatom.
Vivien.. 2019.04.09 19:24:42
@kék madár:
És még bicikliket is tudsz bérelni fogd és vidd módszerrel a mobiloddal! Mint a bubi bp-n