Regisztráció Blogot indítok
Adatok
griff.rdm

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Furdancs Blog Görbül a faanyag? 2020.08.14 05:00:00
Aki dolgozott már fával, tapasztalhatta, hogy a faanyagok túlnyomó többsége még „holtában” vagyis feldolgozott állapotban is „élő” anyagként viselkedik. A környezet változásaira, a hőmérséklet és főképp a levegő nedvességtartalmának emelkedésére/csökkenésére vagy épp a direkt napsütés hatására…..
griff.rdm 2020.08.15 20:15:51
@KovA: Én is csak belekotyogni tudok leírtakba, és annyival egészíteném ki, hogy én pici vízzel hígított ragasztóval kentem le mindig a bütüt.
Pontosan az a célja, hogy ne ott veszítsen hirtelen nagy mennyiségű vizet, így kevésbé vagy egyáltalán nem repedezik meg.
Van még egy illetve kettő érdekes dolog, ez pedig a víz alatti tárolás és a permetezéses tárolás. Ezeket nem próbáltam még, csak hallottam ezekről. A lényegük a farontó gombák, a rovarok és természetesen a gyors száradásból eredő repedések elleni védelem. Ipari körülmények között itt-ott használják.
Igazából két dolog kell minden férfiembernek. Egy saját kocsma és egy saját stúdió. Persze mindkettő egyidejű megvalósítása nehéz ügy. Nálam sem ment, a kocsmává alakított konyháról pár éve írtam. Aztán egy költözés után jöhetett a saját stúdió, amiről szintén volt már jó néhány írásunk itt. Idén…..
Egy videót osztunk meg ma. Ha a körfűrészes csonkolást imitáló humoros videóktól felfordulna gyomra, ne indítsa el, inkább elmesélem. Volt egyszer egy norvég ember, aki megtréfálta barátját. Mű kézcsonkot helyezett a deszkadaraboló körfűrész mellé,  valami nagyon piros folyadékot locsolt bőven…..
Furdancs Blog Építsünk ajtót! 2020.07.07 05:00:00
Az asztalosság egyik legizgalmasabb kihívása a nyílászárók készítése. Persze a bútorkészítés is jó terep, de egy nyílászáró, és ezen belül különösen egy ajtó sokkal jobban szem előtt van, és sokkal kevésbé tolerálja az esetleges pontatlanságokat. Felmerülhet a kérdés, hogy miért kell egyáltalán…..
 A fotók illusztrációk, nem az említett épületet ábrázolják, de állapotuk közelít hozzá Mai történetem érintőlegesen sem használja politikai nézetek kifejtésére a CSOK-ot, önök se tegyék. Pusztán statikai, ingatlanfelújítási szempontból szeretnék ismertetni egy ingatlanos trükköt, de Seneca…..
griff.rdm 2019.05.22 17:20:58
@kkm.furdancs:Bocsánat, nem olvastam azt a bejegyzést, de mindjárt pótolom. A könyvet meg a kiadót is ismerem, csak hirtelen egy gyors google keresésre a libris címet hamarabb dobta, mint a cserkiadósat, így azt linkeltem. :-)
Talán egy hónapja írtuk, hogy egy rövidebb próbára elhozhattunk néhány Bosch Professional akkumulátoros szerszámot. A szerszámokat az épp aktuális stúdióépítés kapcsán, illetve egy gyors konyhabútor szerelés alkalmával próbáltuk ki. A próba célja igazából az volt, hogy…..
griff.rdm 2019.04.12 08:12:05
@Jacquie D: És ezt sajnos itt "baszták" el. Régen a kék volt az "ipari" kategória, ami igen drága, de legalább tartós volt. Aztán jöttek a gondok a kékekkel, a minőségi problémák, a közepesen tartós megoldások, és az emberek elkezdtek nem annyira bízni a kékben! Szerintem ez nem jó irány. Akkor lett volna egy 3. szín a kék és a zöld között, mondjuk szürke, ami a félprofi kategóriát (kisipari, hobbi) jelentette volna. A zöld marad budget (beugró, abszolút otthoni) kategóriának, a szürke lett volna a félprofi és a kék maradt volna a profi kategória. Szvsz.
Volt pár éve néhány írásunk itt a blogon, ahol olyan szerszámoknak-eszközöknek állítottunk emléket, amelyek meglepően tartósnak bizonyultak. Aztán ez a sorozat valahogy elmaradt, de most, legalábbis egy poszt erejéig újra egy ilyen írás következik. ..
griff.rdm 2019.04.04 12:18:36
@Gyökösi Attila: Nem, nem. Akad itt még egy s más, bár az igaz, hogy túlreprezentáltak a Makita gépek! De pl a felsőmaró, az asztali körfűrész, a lombfűrész, a porszívó, az excenter és még sok más nem Makita. :-)
griff.rdm 2019.04.04 12:20:46
@kkm.furdancs: Köszönöm. Mellesleg nem tudom ki az a Pajer, de az asszony nem biztos hogy örülne neki ha összebútoroznánk! :-) :-) :-)
griff.rdm 2019.04.04 14:54:27
@kkm.furdancs: Így már ismerős, olvasom is az átépítős részeket, és a gépítéletet is láttam már...